Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) gyugyo79 válasza qqzs (#3000) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nálad lehet és az is lehet, hogy egy végtelen történet lesz. Nagyon sok mindennek kell megfelelni, hogy megjelenjen a 4K tartalom. De majd ha utána olvasol, akkor úgyis látod. Van olyan aki látta, hogy működik használta is és utána sehogy se tudta összehozni, hogy megint megjelenjen neki a 4 K -s tartalom. De azért menj végig a listán amiket írnak mert elvileg még működni kellene (Google-certified -el).

[ Szerkesztve ]

(#3002) qqzs válasza gyugyo79 (#3001) üzenetére


qqzs
őstag

Nem ertem minek? Az accountom tudja, teven megvan csak az hangban kevesebb, ezert szerettem volna met a normal cromecastom az fullhd viszont azon jon a DD+ hang. Gondoltam ezen lessz mindketto. Erre netflix korlatoz...tiszta rohej mar ez

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#3003) gyugyo79 válasza qqzs (#3002) üzenetére


gyugyo79
addikt

Mit minek? Minek próbáld-ki / nézd meg azt a pár dolgot amit írnak mint megoldást ? Azért mert lehet, hogy valamelyik megoldás lesz a problémára amiért nálad nem jó. De természetesen nem kötelező, mindenki azt csinál amit akar ... Annyi, hogy én olvastam olyan sztorikat, is nem is egyet, hogy volt aki mindent megpróbált se lett jó nála.
A Mi-Box is tudja bár nincs fent a NETFLIX listáján itt pld. az is le van írva, hogy miért működik rajta mégis meg azt is látod, hogy van akinél működik hisz ha nem működne nem lenne még ennyire se ajánlva...

[ Szerkesztve ]

(#3004) qqzs válasza gyugyo79 (#3003) üzenetére


qqzs
őstag

Arra irtam higy mibek kene megfelelni ha azok megvannak amiket irtam. A libken azt irjak hogy amikor kijott volt rajta 4k netflix. Egy hozzaszolas volt es az is azt irja higy nincs. Csak olyan linkeket talalok ahol arrol beszelnek hogy eltunt rola.
Fw downgrade van ?

Eladó: GTS450

(#3005) gyugyo79 válasza qqzs (#3004) üzenetére


gyugyo79
addikt

Itt van olyan aki látta, hogy van 4 K tartalom utána nem jelent meg neki aztán megjelent megint. Nyilván nem azok fognak témát nyitni akiknek minden rendben van.
-HDCP 2.2 (Box<->TV ha Box<->AVR<->TV akkor mind ) pld teszt AVR nélkül ha az van közte.
-Netflix Certification / Google Certification
-25 Megabits per second (a Boxon tehát az internet sebességed hiába több meg másik eszközön hiába van meg vagy több)
- 4K felbontás + előfizetés. Olvastam olyat aki azt írta, hogy neki csak ha 4k60Hz-re van rakva a box jelenik meg a 4k tartalom bár ezt nem MiBox -ra ...

Bár elvileg a 50Hz-en is működnie kéne (természetesen normál esetben alatta is). Link
"Update 11/18

According to the feedback of testers, build 2405 does fix the wake up issue, will inform the dev to push the build to beta test and then public.

Devs also fixed some DD+ issues, but the dropout issue on Netflix and amazon is not fixed. They still cannot reproduce the issue. They are using Yamaha AVR as a test device.

Devs have addressed a issue from user regarding no 4K playback on Netflix. Netflix has provided the following information to the users: When the device resolution is equal or below 4K@30hz, Netflix will not supply 4K video. It is only supplied above 4k@50hz"

[ Szerkesztve ]

(#3006) azbest válasza qqzs (#3004) üzenetére


azbest
félisten

Nem kell mindent elhinni, amit az interneten írnak.

A hdcp2.2 meg kell legyen 4k-hoz valamint a netflix úgy látszik bluetooth hangeszköt kapcsolatakor is letiltja a 4k-t. Nem tudom utóbbi más androidtv eszközökön is így van-e, de ezt tapasztalom.

Ha a box aludt, akkor indítsd újra. Időnként a tévének is szüksége lehet áramtalanításra, hogy rendesen sikerüljön a másolásvédett kapcsolat.

[ Szerkesztve ]

(#3007) qqzs válasza azbest (#3006) üzenetére


qqzs
őstag

Szuper...legalabbis feny az alagut vegen :)
Lg 55ef950v tudja Onkyo tx-nr686 tudja...kabeleknek tudnia kell?

Mi a legjobb hang ami kijon a boxbol? Mert az kovetkezik hogy mire osszehozom a 4k-t elmegy a Dolby D+ amit ha jol tudok 7.1 csatornas. :)

Neked miert nincs hang jelzes a 4k tag mellett?

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#3008) qqzs válasza azbest (#3006) üzenetére


qqzs
őstag

Ja es neked is a legfrissebb fw van?

Eladó: GTS450

(#3009) sbe561 válasza sbe561 (#2999) üzenetére


sbe561
tag

A gyári visszaállítás se segített sajnos. Megy a szervízbe! Valószínű, hogy kifogtam egy híbásat... :(

(#3010) qqzs


qqzs
őstag

5perces kihuzas es van 4k tiszta komputer korszak :)
Ami erdekes hogy ha 50hz re allitom nincs 10bit ami ha jol tudom kell a hdr-hez de ez igy is jatszik hdr-t a teve erzekeli.

Eladó: GTS450

(#3011) qqzs válasza qqzs (#3010) üzenetére


qqzs
őstag

Mai meglepik: eltunt a HDR, nem baj lehet nelkule elni. Ami erdekesebb hogy a Google Assistant (home) azt mondja hogy nem tud lejatszani semmit android teven probaljam taviranyitoval...

Eladó: GTS450

(#3012) Sb4l4zS válasza pontyozoka (#2974) üzenetére


Sb4l4zS
csendes tag

Sziasztok!

Eszköztárhelyként formázott vinyoval milyen letöltési sebességet sikerült elérned torrenttel?

Próbaltam énis torrentezésre használni elsőnek egy 16gb-s pendriveot formáztam neki, de az 1mbs sebbességet nem sikerült átlépni vele, ráadásul időszakosan le is állt a töltés. (nem seed hiány miatt, biglybt-t használtam)

Formázott hdd-vel esetleg ssd-vel milyen torrent letöltési sebességet értek el?

(#3013) sinak


sinak
tag

Sziasztok.

Ma kaptam meg a kis boxomat (Mi Box S). Rátoltam letöltött apk telepítőket. Horizon-Go, Chrome és Mindig TV alkalmazásokat. Látszólag fel is települt mind, de nem látom az alkalmazások közt. Működésre lehet őket bírni vhogy?

Web böngészőt egyátalán nem találtam a Play áruházban. Mit lehetne feltenni rá, ha a Chrome nem működik?

(#3014) azbest válasza sinak (#3013) üzenetére


azbest
félisten

mivel a tévés leanback launcher-hez nem tartalmaznak belépési pontot a telefonos alkalmazások, így természetesen nem jelennek meg.

Használhatod például a sideload launcher for androidtv-t [link], ha nem a beállítások közt akarsz kézzel indítgatni az app listából.

A mindigtv úgy emlékszem eléggé szétesett. Ellenben vagy pécéről chromecast módban vagy telefonról (amíg az app nem támogatja addig) web video caster appal át lehet küldeni chromecast módra az adást.

(#3015) sinak válasza azbest (#3014) üzenetére


sinak
tag

Köszi megnézem :)
A horizon_go-val van tapasztalat? Az működik?

(#3016) azbest válasza sinak (#3015) üzenetére


azbest
félisten

korábban mások már talán írtak a topciban tapasztalatot. Valószínűleg a mibox 3 és S hasonlóan viselkedik.

(#3017) sinak


sinak
tag

Sikerült működésre bírni. Van egy alkalmazás amiben be lehet állítani, hogy minden landscape módban működjön. Innentől kezdve a Horizon-Go is tökéletesen működik. A kis kényelmetlenség az, hogy a távvezérlővel nem lehet benne lépkedni, de egy egérrel már simán :) A kezelőfelület is és a tartalom is normál módban indul, semmi nincs kitakarva.

Egy fórumbejegyzés a progiról:
[link]

Maga a progi:
[Screen.Rotation.Android.TV-7.9]

(#3018) sinak


sinak
tag

Sziasztok

Erre van ötlet?

Hogy tudom a KODIn belül a felbontást állítani? Akármit csinálok inaktív. Már újratelepítettem, de semmi változás. A TV-m 720-as HD Ready és így a KODI túlnyúlik a TV szélein :(

(#3019) janky1216 válasza sinak (#3018) üzenetére


janky1216
csendes tag

Szia!

Nem a Kodiban, hanem a tv-n kell beállítani!
Azt hiszem képernyőhöz igazítás a neve...

(#3020) sinak válasza janky1216 (#3019) üzenetére


sinak
tag

Köszi. Úgy néz ki ezzel OK. De akkor sem értem, hogy PC-n lehet állítani ezt a felbontást a Boxon pedig nem :(

(#3021) Looserke


Looserke
őstag

azt olvastam, hogy kijött a Kodi 18 Android TV-re. Valahol meg azt olvastam, hogy az új Mi Box update végre elhozza az automatikus kadencia helyes lejátszást az új Kodi alatt. Remélem így lesz.

(#3022) mano42 válasza Looserke (#3021) üzenetére


mano42
aktív tag

Kodi kijött, ma reggel frissítette magát. A mibox frissítésre még sajnos várni kell, egyelőre beta és nem publikus.

(#3023) George2 válasza sinak (#3013) üzenetére


George2
csendes tag

Én a Smart launcher 3 apk-t használom témának. Csak a widgeteket nem lehet kipakolni, egyébként tökéletesen működik a boxon. A legjobb ha van egy egered és azzal használod, de megy a távirányítóval is. A widget oldalakat pedig a widget támogatások kapcsolóval inaktiválhatod. A "Viby" icon témával pedig még széppé is teheted a felületet. Böngészőnek pedig a legjobb az Opera vagy a samsung böngészője.

(#3024) nexuspolaris


nexuspolaris
tag

Lecseréltem az android tv boxomat egy Mi Box S-re, nagyon frankó, meg minden, viszont előjött egy probléma, amit nem tudok orvosolni.
Szuper, hogy a power gombot megnyomva sleep módba kerül, viszont ilyenkor nem ürül a memória, és az HBO Go (szinte ezt nézem a legtöbbet) nagyon akadozik, vagy egyáltalán nem tölt be semmit. Ilyenkor csak az segít, hogy újraindítom a boxot.
Van valami beállítás, hogy kikapcsoláskor zárja be a futó alkalmazásokat?

(#3025) bexinho23 válasza Looserke (#3021) üzenetére


bexinho23
őstag

Viszont ha deaktiválják a korábban beszélt sound licenszeket, akkor nem biztos, hogy megéri ráfrissíteni a rendszerre. :F

(#3026) azbest válasza nexuspolaris (#3024) üzenetére


azbest
félisten

ez sajnos egy ismert hiba, a folyamatban lévő fejlesztések valamelyest javítanak rajta, de továbbra is érdemes mellőzni az altatást. Mivel minimális a folytatása, bekapcsolva hagyni. Akkor legalább tudnak frissülni az alkalmazások, nem ébresztés után lassítják a rendszert. Plusz chromecast módban is elérhető marad (altatva nem biztos), ha néha zenét küldenél ki rá, ha nem csak tévére van kötve. A másik lehetőség, ha áramtalanítod, amikor nem használod.

Van aki szerint a google movies féle tartalom ajánló szolgáltatás akad be ébredés után és amiatt döcög a rendszer. Elvileg lehet állítani, hogy miket mutasson vagy ne mutasson a főképernyőn.

[ Szerkesztve ]

(#3027) jambiyya válasza azbest (#3026) üzenetére


jambiyya
őstag

Így van. Az enyém pár nap szívás után kapott egy okoskonnektort (vagy mi a szösz az :) )...

(#3028) sinak válasza nexuspolaris (#3024) üzenetére


sinak
tag

Erre a problémára van megoldás. Előszöris aktiválni kell a "Fejlesztői beállítások" menüpontot. Ez úgy érhető el, hogy a Beállítások / Névjegy / BUILD számon sokat klikkelsz. Ki fogja írni, hogy már fejlesztő vagy. Ezek után megjelenik a beállítások menüben az említett fejlesztői menüpont. Oda belépve megkeresed az "Alkalmazások" szekciót majd bekapcsolod a "Törölje a tevékenységet (Tevékenységek törlése, amint elhagyják azokat)" menüpontot. Ez a legelső pont.

Innentől az HOB GO példájánál maradva ha a HBO-ból a főképernyőre ugorva (Távirányítón "O" gomb, vagy Akár az "Alkalmazás választó" gomb) lépsz el és utána vissza láthatod, hogy újból betölti az alkalmazást. Ha ez a kapcsoló kikapcsolt állapotban van akkor villámgyorsan visszalép az HBO-ba mintha mi sem történt volna, hisz még a memóriában van az app.

Természetesen minden más háttérbe küldött appnál működik a dolog.

(#3029) plevips


plevips
tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Valahogy beállítható Mi Box 3 alatt, ha kikapcsolom, az USB-t is kapcsolja le, hogy ne világítson a pendrive?

(nem tudom mennyi idő után, de lekapcsolja, csak elég sok idő)

[ Szerkesztve ]

(#3030) donjohnson válasza plevips (#3029) üzenetére


donjohnson
addikt

fekete szigszalaggal kikapcsolható :P
vagy használj olyan pendrive-ot, ami nem világít. jobb ötletem sajnos nincs.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#3031) sbe561 válasza nexuspolaris (#3024) üzenetére


sbe561
tag

Nálam ugyan ezt produkálja az "S" a Youtube alatt is.

Ma beszéltem a Wayteq szervizével és azt mondták, hogy nem egyedi eset és tudnak erről a hibáról. Elméletileg február közepére ígértek nekik is szoftwer frissítést amiben ez korrigálva lesz.

(#3032) sinak válasza sbe561 (#3031) üzenetére


sinak
tag

Ezt próbáld ki. Nálam tökéletesen működik.

[link]

(#3033) azbest válasza sinak (#3032) üzenetére


azbest
félisten

Nem a saját hozzászólásodat linkelted :D

Egyébként, ha kidobálja a memóriából a háttérbe kerülő dolgokat, akkor lehet a chromecast mód is megszűnhet működni.

Plusz amelyik appban nem kezelték ezt le rendesen, az lehet hibázni fog. Persze elvileg nem kéne, hogy bajt okozzon, de gyakran elfelejtik lekezelni a fejlesztők azt az esetet, amikor kidobja a rendszer a programot a memóriából.

(#3034) sinak válasza azbest (#3033) üzenetére


sinak
tag

És tényleg :)

A Castot nem néztem, de használok egy progit ami "Landscape" módba dobja folyamatosan az eszközt a Horizon GO miatt és azt nem dobja el. Ebből gondolom, hogy valóban az is közrejátszhat, hogy az egyes appok, hogyan vannak leprogramozva. A castot ha hazaértem kipróbálom.

(#3035) timre57 válasza timre57 (#2990) üzenetére


timre57
csendes tag

Csak hogy le legyen zárva ez a fonal.... A TV HDMI csatlakozója halott. FW frissítés nincs, alaplapot a cseréhez a TV szerelő nem talált ....

(#3036) azbest válasza timre57 (#3035) üzenetére


azbest
félisten

nem várt fordulat, köszi, hogy megosztottad. Talán valami olyan szaki még meg utja menteni, ha érdemes, aki még szerel és nem csak cserél.

[ Szerkesztve ]

(#3037) Degeczi válasza timre57 (#3035) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Egy közeli villámcsapás nekem is kivágta a TV-n a 3 közül az egyik HDMI bemenetet pár éve... (és persze pont azt, amelyik volt audio return) :(

(#3038) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok!

Van egy Amlogic S912-es TV Box-om amin Coreelec/KODI-val tudom nézni kadenciahelyesen a NAS-omról a filmeket, de a Netflix nem megy, androidon menne, de ott a KODI használhatatlan. Ezért gondoltam rá, hogy veszek valami olyasmit ami hivatalosan is tudja a Netflix-et, KODI-t is tud rendesen futtatni és HDMI-CEC-vel irányítható a tv saját távirányítójával.

Ez a Mi Box tudja ezeket, vagy esetleg valamelyik funkció ebből is hiányzik?! Ha lehet nem akarnék két eszközt, jó lenne ha egy eszköz tudná mindezeket.. :F

(#3039) Hyperion válasza Kroni1 (#3038) üzenetére


Hyperion
senior tag

Androidon a KODI használhatatlan? Miért?

Mint mondtam a HDMI-CEC OK
HBO-GO natív program OK
NETFLIX natív program OK
KODI OK
Kadenciahelyesség folyamatban

(#3040) er2es válasza Hyperion (#3039) üzenetére


er2es
tag

A kadencia helyes lejatszas kapcsán hol láttad hogy varhatoan javítják? (Érdekel, csak emaitt adtam el anno a boxot, de ha ez javulna akkor biztosan visszavaltanek rá)

Köszi

(#3041) Hyperion válasza er2es (#3040) üzenetére


Hyperion
senior tag

Azbest említette korábban. Jött egy beta FW és abban volt ilyen.

(#3042) azbest válasza er2es (#3040) üzenetére


azbest
félisten

most vagy 3 hétig szerintem nem lesz semmi hír, mert kínai újév jön... de még decemberben a béta tesztelőknek jött frissítés (beta4 2470, azóta van béta5 2477 ami távot jobbítana, de hm, nem teljesen sikerült most sem), ami tartalmazta ezt.

Annyi bibije volt, hogy a felbontást nem vette vissza natívra, hanem a 4k kijelzőn a box skálázta fel a tartalmat is. Bár ez nem feltétlen probléma. De valószínűleg azt is váltania kellett volna, nem csak a Hz-et. Legalábbis ilyesmit írt a kodi fejlesztő. A tévék skálázása jobb szokott lenni, mint a boxé. Viszont a Hz váltás tényleg működni látszott.

Kiderült, hogy az LG 4k monitorom nem vált 25 és 50Hz-re, akkor is egyenetlen volt a kép. De az LG projektorommal minden módban jól ment, meg amúgyis a 24 és 23.98 a lényegesebb mozizáshoz. A tévés felvételeknél számítana a 25 és 50, de ott meg még mindig rossz az amlogic dekóder haszálatla, mert a váltottsorosből csak egy félképet dekódol, emiatt fele felbontásban látszik az élő tévé.

Persze ezt kodival próbáltam, ettől még a netflix és más szolgáltatás nem fogja kihaszálni, mert valószínűleg más készüléken sem használják ki.

Meglepett, hogy a sima mtk chipsetes gen2 firetv stick is tud váltani, ha kodi be van állítva. Azt hittem az csak az új változatokkal működik.

Ja és azóta volt egy másik tapasztalatom is. Ha a képernyő tud freesyncet és be van kapcsolva, akkor nem jelennek meg a 10 bites színű felbontás változatok. Ha ki van kapcsolva a freesync támogatás a képernyőn, akkor megvan a 10 bit is. Ez azért számít, mert a 8 bites módban jobban látszanak a tömörítési sávok a videókon, mitn 10 bites módban.

[ Szerkesztve ]

(#3043) jambiyya válasza azbest (#3042) üzenetére


jambiyya
őstag

És ebben veszik el biz. hang formátumok támogatását is?

(#3044) azbest válasza jambiyya (#3043) üzenetére


azbest
félisten

Már vagy két hete nem volt újabb verizó. Ez utána lett hír... és nem írták, hogy akkor van -e végülis licensz vagy sem.

(#3045) tomigonzo válasza azbest (#3042) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

Jobb lenne ezt a projektet elengedni, szvz (marmint a kadencia frissitest ill az ebbol adodoan az eesz mibox-android tv dolgot),

"Meglepett, hogy a sima mtk chipsetes gen2 firetv stick is tud váltani, ha kodi be van állítva. Azt hittem az csak az új változatokkal működik."
Ezen mi lepett meg? Egy anyjaig kiherelt android alapu rendszer jol osszerakva, maxon kihasznalva a hw tudasat es arra optimalizalva, ezt kellene csinalni a xiaominak. (nem fogja)

(#3046) azbest válasza tomigonzo (#3045) üzenetére


azbest
félisten

Vicces lenne. Mivel a miboxok a legolcsóbb hivatalos androidtv eszközök, amelyekkel hivatalosan működhetnek például előfizetős streaming szolgáltatások.

A bibi igazából nem bonyolult:
- pont a hivatalos androidtv miatt nem engedélyezett, hogy bárki belenyúlkáljon a rendszerbe
- amlogic jó hardvert gyárt, de bugos kernelű gány rendszert adnak hozzá, minden gyártó erre épít. Nem tudom, hogy például az amazon vagy a xiaomi közzéteszi -e a kernel gányolását, amit saját maguk csinálnak. Elvileg kéne, de lehet nem teszik. Amazonnak is van már ilyen amlogic alapú eszköze. A vicc, hogy a google hivatalos fejlesztő eszköze is ilyen amlogi-os (s905 soc család).
- xiaomiék nem értenek hozzá és a közösségnek sincs lehetősége megjavítani, hogy utána kiadják hivatalosként
- xiaomiék nem tudnak kommunikálni, mert ugye eddig önszerveződő módon ilyen-olyan fórumokon a közösség megoldott mindent

Plusz pár önélzetes latol, aki rögtön kiborul, ha komoly beszélgetés kezdődik. Mármint az eddigi félhivatalos csatornákon. Meg nemcsak nyelvi, hanem kulturális különbségek is, ami folyton félreértéseket okoz.

[ Szerkesztve ]

(#3047) tomigonzo válasza azbest (#3046) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

amazonnal amennyi tapasztalatom nekem van nem kerdeznek, es nem is erdekli oket semmi, csinaljak es altalaban jo a vegeredmeny (jo persze itt is elofordul nehany bug- anno pl tavirnayitos mizeria volt a stickekkel, de ha jol emlekszem a 2. v 3. frissitesben jott a megoldas es azota ilyen nem volt)
tapasztalatbol mondom, hogy sokkal "finomabban" mukodik egy amazon cucc mint a mi box valaha mukodott barmilyen andoid tv verzioval, gyorsabb, stabilabb,
ja nem nagyon szabom at a megjelnito feluletet, de kit erdekel amikor az appok futnak, 3rd partyk is, elerheto a patyolat es a szurke tartalom is gond nelkul, (es akciosan meg arban is durvan veri ;)

(#3048) gyugyo79 válasza tomigonzo (#3047) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az a baj,, hogy te nem tudom megérteni, hogy a burgonyát hasonlítod az almához.
AmazonFTV !=AndroidTV!=Android!=XYElek!=STB

Ha valaki AndroidTV rendszert akar használni az b@szhatj, hogy egy másik rendszeren jól fut a KODI és megy a Warez tartalom ...

Ott van a Shield TV porba alázza a legtöbb lejátszót és AndroidTV -t használ. De azt meg ára miatt kár is a MiBox -hoz vagy akár a többihez hasonlítgatni ...

[ Szerkesztve ]

(#3049) qqzs


qqzs
őstag

mibox 3 ...mar kicsit kezd elegem lenni... minden nap ujrainditas, adapter kihuz bedug mert nem tudom tavval bekapcsolni.
szoval CEC tenyleg van ha eppen sikerul bekapcsolni...
meg ez a netflix nem megy Homerol hanggal ez nagyon gaz. Csak ezert egy cc-t hagynom kell az erositoben kulon mert box elott mar megszoktak

Eladó: GTS450

(#3050) jambiyya


jambiyya
őstag

Esetleg van valaki, aki kodi+servioo segítségével osztott meg PC-ről filmeket?
Én is csak múltidőben, mióta frissült a kodi. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.