Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) Steve1207 válasza Kroni1 (#4000) üzenetére


Steve1207
veterán

Nálunk pl otthon szülőknek van telekom előfizu és úgy használom a TV Go acc-ot Bp-n. Itt nem kötöttem be tv-t albérletbe, ha meg már van ilyen, akkor miért ne használjam. De amúgy én se nagyon tévézek, szinte csak F1 és válogatott meccsek, azt meg egy sima dvb-t antennával ingyenesben elérhető.

Az, hogy pc-n vagy box-on vagy telón... az évek során baromira meguntam, hogy mindennel vacakolni kell. Ha pc-t használok dugdosni a kábeleket, tükrözni a képernyőt, ide menni, oda menni, ha csatornát akarok váltani. Pedig van wireless kompakt billentyűzet is, de nem az igazi úgy se. Ugyanúgy szöszöl az ember, mintha gép előtt lenne.

.

(#4002) Kroni1 válasza Steve1207 (#4001) üzenetére


Kroni1
veterán

Igen, F1-et talán megemlíthetem h nézem, meg pár másik sportot is nagyritkán, de ez dvbt-n elérhető ingyen, ahogy szerintem az rtl is. Ezért nem vágom h miért az rtl most, de gondolom ott visszanézhetők korábbi műsorok is..

(#4003) hedgehog válasza Kroni1 (#4000) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nálam nincs kábel abban a szobában, ahol a MiBox van.
De az RTL Most egyébként is más téma, azon utólag nézem meg amire kíváncsi vagyok, nem kell tartanom magam az adás időpontjához

-- aka p3d3str1an

(#4004) Akelaus válasza Kroni1 (#4002) üzenetére


Akelaus
senior tag

Igen az Rtl Most a visszanézhető műsorok miatt jó, vagy lenne jó.
Kodi alatt ott van, ahogy a Tv2 kiegészítő is.
Digi online pedig ugye annak jó akinél a családban van Digi, de nála pl. nem elérhető, vagy nem akarja beköttetni a tv-t. Egy felhasználónév+ jelszó kell és lehet nézni pár csatortnát.

[ Szerkesztve ]

(#4005) Kroni1 válasza Akelaus (#4004) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszönöm mindenkinek a választ! :R

Értem, szóval akkor erre használják sokan az appokat.
Szerencsére nálunk digi lett bekötve, így olcsóbban kapom meg a Gbites netet a szinte kihasználatlan tévével is mint előtte mint előtte a UPC-nek a legalapabb fapados net+tv kombóját.. Van nekem is digionline, de még sosem éreztem szükségét használni. De úgy látszik ez a trend, mint ahogy netflixnél is, hogy nem egy adott otthonra veszi meg az ember a kábeles szolgáltató csomagját, hanem akár több eszközére. Már csak jól működő appok és megfelelő minőség kell hozzá.

(#4006) Akelaus válasza Kroni1 (#4005) üzenetére


Akelaus
senior tag

Nálam pl. jó lenne a Digi online, mert hiába nem én halmoztam fel tartozást hanem valami kettővel előttemlakó az én cÍmemre a Digi engem (előttemlakót is) szankciónál. Próbáltam egyezkedni a Digivel, de esélytelen.
Ergo vagy kifizetem 3 hónapra előre a tv-t és az internetet, vagy nem kötnek be semmit. Plusz minden kedvezménytől is elesek, az SIMkártyát sem hozhattam ki.

Ráadásul itt csak a 100-as csomag van az internetnél.
Internetnél belementem ebbe, a tv-t meg megoldottam 1 darabig a felh.név+ jelszó párossal, csak aki adta az elköltözött külfödre, így neki már előfizetése sincs.

Nem mondom, hogy baromi soakt néztem de néha ottragadtam 1-1 ismerretterjesztő csatornán, vagy valami filmen amit bár máshonnan is meg lehetne oldni, de akkor jó volt.

Kodi alatt a Tv2 addonban vannak "lehetőségek" érdemes jól átnézni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4007) hedgehog


hedgehog
senior tag

Egyébként én Telenor MyTV-t használok, az az ilyen kábelmentes területre teljesen jól működik. (mármint ha nincs a szobában kábel, amivel tévét tudnál fogni).

-- aka p3d3str1an

(#4008) Tuzsu


Tuzsu
újonc

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Tönkre ment a laptopom és nem szeretnék újba beruházni. Viszont nézegettem
Tv boxokat, ill. mini pc-ket. Az lenne a lényeg, hogy létezik e olyan szerkezet amivel tudok torrentezni
és filmet nézni utána? A laptopot is arra használtam csak h letöltöttem a filmet aztán plexen keresztül tv-n néztem, anélkül h ide oda kelljen dugdosni a külső vinyót. Köszi előre is az ötleteket, segítséget. Xiaomi mi box S gépet néztem meg a beelink gt king-et. Szép napot.

(#4009) fo_di


fo_di
őstag

sziasztok,
hétvégén vettem egy mi box s-et végül a lurdyban, és lenne néhány kérdésem:
- hogyan tudom átmappelni a netflix és a live tv gombot valami másra?
- ki lehet-e kapcsolni a netflixet és a google filmeket?
- lehet-e valahogy magyar gboardot tenni az eszközre?
köszi

(#4010) Steve1207 válasza fo_di (#4009) üzenetére


Steve1207
veterán

- Ha jól emlékszem nem megy a mapping. Talán a play-ben keress valami alkalmazást, hátha azzal megoldható, usb-re felrakod, telepíted és megnézegeted melyik megy.
- A másodikat annyira nem értem, hogy értve kikapcsolni? A főképernyőn zavar, hogy látható? Rámész a sávra és balra nyomkodod, ott lesz egy leválasztás mínusz jel és nem fog többet megjelenni a főképernyőn. Vagy az alkalmazásoknál tudod tiltani is, ha nem kell.
- Még sose néztem, működik-e rajta vagy milyen megoldás van android tv rendszeren erre, de nekem sohase hiányzott. Szerintem 20 karakternél többet nem írtam be a hónapban sem, pedig minden nap megy a box 3-4 órát.

.

(#4011) fo_di válasza Steve1207 (#4010) üzenetére


fo_di
őstag

a tiltással arra gondolok, hogy egyáltalán ne induljon el és tűnjön el minden menüből (mivel rendszer appok, unistallálni nem tudom őket menüből, de hátha lehet tiltani). a főképernyőn a feedeket kikapcsoltam, de még az alkalmazások között látható
a mappinngel eddig egy "button mapper" nevű appot találtam a store-ban, de az sajnos tényleg nem írja át a netflix és live tv gombokat
a billentyűzet nélkül végülis megvagyok, de jó lett volna egy magyar

(#4012) Steve1207 válasza fo_di (#4011) üzenetére


Steve1207
veterán

Beállítások - Alkalmazások és ott görgetsz lefelé a Netflixig, le lehet tiltani, utána nem hoz semmit az irányítón a gomb se és a menüből is eltűnik. Ugyanígy eljárhatsz a többi app-al is.
A live tv dolgot is ki lehet kapcsolni valahol a beállításokban és akkor inaktív lesz a gomb.

Amúgy ha pont nem kell a Netflix, akkor hogyhogy Mi Box lett? Féláron vannak jóval erősebb boxok is odakint, annyi, hogy a Netflix azoknak nem hivatalos supportos és így nem megy sok boxon nagyobb felbontáson a film csak 480p-ben (vagyis régebben így volt). Netflixen kívül minden egálban van velük vagy jobbak.

.

(#4013) tboy93 válasza Steve1207 (#4012) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nem tudom, nálam is járt már pár box, de igazándiból szerintem nem csak a Netflix miatt éri meg a Xiaomi. Papíron erősebb boxokon sem volt ilyen fluid és jól működő az Android. Konkrétan ez az első box a családban amivel elégedettek vagyunk. Egyedül a store-ból telepíthető chrome/firefox hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#4014) fo_di válasza Steve1207 (#4012) üzenetére


fo_di
őstag

igazából főleg plexre és hbo go-ra kell a box, ami most egy raspberry pi-t vált, ahol csak kodiban nemhivatalos pluginnel ment a hbo, ami alapból is fél napos procedúra volt, mire minden felment, ráadásul amint valamit alakítanak a hbo részéről, megy a malmzás, hogy a fejlesztő leköveti-e, míg itt a hivatalos androidos app sokat dobott rajta
de az is benne van, hogy lusta voltam keresni és a kínai vámelkerüléssel szórakozni, meg még meggondolhatom magam netflix ügyben, akkor jó, ha tudja és nem kell rögtön újat venni, ráadásul apámnak telepítem be a tvje alá, kell, hogy egyszerűen kezelhető legyen, minimál problémával, ez úgy tűnik, hogy megvan

a tiltást meg ma megnézem

[ Szerkesztve ]

(#4015) Steve1207 válasza fo_di (#4014) üzenetére


Steve1207
veterán

Jah világos így, az biztos, hogy én se járnám körbe ezt a témát, mire mit hogyan stb. HBO Go szépen megy rajta, Plex is jól futott, de aztán megoldottam mindent Kodi-val, nekem se szükséges azért, hogy mindennel tele legyen a rendszer :)
Ha benne vagy egyébként az androidban sok gyári haszontalan app-ot le lehet tiltani, a vietnámi billentyűzetektől kezdve, az se frissüljön, töltődjön be fölöslegesen stb. Majd, ha esetleg jön valami nagyobb frissítés lehet össze is írom.

(#4013) tboy93: igen, ha azt nézzük elég stabil a rendszer (bár volt ideje kiforrni 4 év alatt :D ), ha belövi az ember és nem kell mókolni össze vissza. A többinek csak akkor van értelme, szeretne szöszölni vele az ember, bár én is pont emiatt tettem le erre a voksom, mert elegem lett, hogy minden az androidot buherálom.

.

(#4016) er2es


er2es
tag

Sziasztok, kodi alatt működik már a kadencia helyes lejátszás?

Nincs ilyen boxom, csak volt, de talán ha ez már lenne, akkor lehet visszavaltanek rá...

(#4017) Levente1991


Levente1991
tag

Sziasztok!

Mi Box 3-at használok Kodi, YouTube (gyári), Dailymotion, Puffin Browser, Plex, Total Commander appokkal, minden más felesleges törölve/tiltva van. Kb. 3,5 GB-ot foglalnak a telepítettek, egyéb dolgokat nem tárolok rajta, 3 GB szabad helynek kellene lennie, tegnap viszont váratlanul kiírta, hogy kevés a szabad hely. Nézem a tárhelyet, stimmelnek a fent leírtak, az Egyébnél viszont 3 GB szerepel, és nem tudom megnézni mi az, mi fog le ennyit egyik pillanatról a másikra.

Mi ez, hogy tudom ezt az egyéb dolgot törölni? Fájlkezelő nem mutat semmit, tárhely és visszaállításnál szintén nem tudok belenézni.

(#4018) atiska007 válasza Levente1991 (#4017) üzenetére


atiska007
senior tag

8 gb-os a mi box, amiből még lejön az Android is.
Tehát kb. pont 3 Gb felhasználható hely marad.
Ha au usb portot nem használod semmire, tolj bele egy pendrive-ot, és használd extra tárhelyként.

Mittudomain!

(#4019) D4ni


D4ni
őstag

Sziasztok! Nemrég vásároltam egy mi box S-t, és szomorúan tapasztalom hogy minden egyes hosszabb szünet után újra kell indítanom, mert amikor felébred még a Spotify is akad. Vigyem vissza garanciában, vagy mit tehetek vele itthon? Egyfolytában újraindítani elég bajos, mert sokszor csak pár perccel később reagál a gombokra ..

"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "

(#4020) #88470784 válasza D4ni (#4019) üzenetére


#88470784
törölt tag

Vidd vissza vagy kapcsold ki vagy be a CEC-t.

(#4021) Levente1991 válasza atiska007 (#4018) üzenetére


Levente1991
tag

Tudom, eddig ez a 3 GB meg is volt, és az Egyébnél semmi nem volt a tárhely és visszaállítás menüben, pár napja viszont ott szerepel 3 GB, lövésem nincs mi az, és emiatt van csak párszáz MB szabad helyem. Ettől még használni tudom, csak szeretném tudni, hogy ez a jelenség miért jött elő, mikor az említett appokon kívül hónapok óta semmit nem telepítettem a boxra.

(#4022) Steve1207 válasza Levente1991 (#4021) üzenetére


Steve1207
veterán

Nekem az egyéb 1,4GB és 2GB a teljes szabad hely. Nem lehet, hogy valami app szedett le valamit magának? Ha online nézel filmet nem lehet, hogy előtöltötte? Ha megszakad a filmnézés akkor lehet tárolja a program, amíg másikat nem indítasz el. Más ötletem nincs.

.

(#4023) Levente1991 válasza Steve1207 (#4022) üzenetére


Levente1991
tag

A Kodi bővítményei szoktak frissülni, de abban sem használok olyat, ami számomra felesleges. Online tartalmat leginkább ezen belül szoktam nézni, plusz a gyári app segítségével YouTube-ot, valamint a Dailymotion van feltéve, de az lassan egy éve 35 megát ír foglalt tárhelyként. A gondom az, hogy nem engedi megnézni, hogy az Egyéb részben mi vesz el ennyit. Amíg működik a box rendesen, addig nem zavar, csak furcsa ez a helyzet, másfél éve használom a boxot, és sose volt még ilyen.

(#4024) vigyori78


vigyori78
őstag

Sziasztok.

Most vettem egy Mi Box S lejátszót, kipróbáltam több média lejátszó alkalmazást is, de egy egyszerű 720p mkv akadozik rajta amit a samu tv gond nélkül visz. Pendrive-ról megy a film.

Mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#4025) yaksi válasza yaksi (#3892) üzenetére


yaksi
aktív tag

Az előző hozzászólásomban szereplő hiba újból fennáll.

Tegnap még gond nélkül használtam, mára "Operation noet permitted", ha meg akarom nyitni a filmeket tartalmazó mappát. :(
Fiókot leszedtem, újra tettem, jelszó, minden beállítva, és nem megy. Windows nem frissült, beállítások rendben, kodi, android nem frissült. Teljesen tanácstalan vagyok!

Milyen más lehetőség van a számítógépen tárolt filmek lejátszására?

yaksi

(#4026) azbest válasza vigyori78 (#4024) üzenetére


azbest
félisten

mit értesz akadozás alatt? Amikor oldalazó vagy lassú egyenletes mozgást mutat, akkor néha röccen? Mert az nem akadozás, hanem a képfrissítésből eredő különbség. Kodi alatt be lehet kapcsolni, hogy az éppen lejátszott videóhoz igazítsa a képfrissítést, így kadenciahelyesen, döccenés nélkül tudja játszani.

(#4025) yaksi
pedig jó eséllyel a windows állt megint fejre. Azon kell helyreráznod, hogy újra legyen joga a megosztott fájlokat olvasni. A nasom-ról smb-vel megosztva nem áll fejre, mert annak nem változik a működése hetente, mint a windowsnak.

Ha a routered támogat usb háttértár kezeést, akkor egy nagyobb pendrive-ot vagy mobilwinyót ráköthetsz hálózati meghajtóként boxról és pécéről is elérve.

[ Szerkesztve ]

(#4027) yaksi válasza azbest (#4026) üzenetére


yaksi
aktív tag

Köszi!

Sajna a routernek nincs usb támogatása. Ebben az esetben mivel váltható ki ez a probléma?
Sajnos a NAS-ok területén nagyon láma vagyok, de ez így nem megoldás, hogy gondol egyet a windows, és ennyi... :(

yaksi

(#4028) yaksi válasza azbest (#4026) üzenetére


yaksi
aktív tag

Esetleg ez?:

https://www.220volt.hu/Zyxel+NSA-326

yaksi

(#4029) X2


X2
csendes tag

Új Mibox s 4k tulajdonos vagyok. Csalodott vagyok. Akad a kép, időnként hangból is "bugyborékolás"lesz. Youtube és Netflixnél egyaránt. Ha a tévére kötöm a notebookot és úgy nézem akár a youtubot akár a Neflixet nincs probléma. Esetleg wifi antennája gyengébb mint a notebooknak, vagy csak egyszerüen egy hibás példányom van?

(#4030) #88470784 válasza X2 (#4029) üzenetére


#88470784
törölt tag

Vidd vissza vagy add el én megveszem ;]

[ Szerkesztve ]

(#4031) yaksi válasza yaksi (#4028) üzenetére


yaksi
aktív tag

A rejtély megoldódott, és nem a Windows térfelén pattogott a labda, hanem a MiBox / Kodi oldalán... Mi Box gyári állapot, és szépen hozzá tudtam adni a hálózati helyet... :(

yaksi

(#4032) bostone válasza X2 (#4029) üzenetére


bostone
addikt

A play áruházból tölts le egy alkalmazást, amivel tesztelni tudod a letöltés sebességét.

Ajánlott vezetékes kapcsolatot létrehozni. Sokkal stabilabb jelerősséget produkál.

(#4033) X2 válasza yaksi (#4031) üzenetére


X2
csendes tag

Nem teljesen értem. Hová töltsem le. És honnan tudom milyen érték megfelelő? Nincs rajta ethernet csatlakozó. Hogy gondoltad a drótos kapcsolatot?

(#4034) Zoty4 válasza X2 (#4033) üzenetére


Zoty4
őstag

Olvass vissza, van usb-ethernet atalakito, kb mindenki azzal hasznalja

(#4035) bostone válasza X2 (#4033) üzenetére


bostone
addikt

A boxra le tudsz tölteni alkalmazást, amivel számszerűsítheted az adatkapcsolat minőségét.
A 100 körüli értékek rendben vannak, a 0 a legrosszabb, ami megtörténhet veled.

A vezetékes kapcsolat stabilabb. A boxon található usb csatlakozóba csatlakoztass egy network adaptert, amely képes fogadni a "drótot".

Sorozatokkal együtt több száz online filmet néztünk meg ezzel a módszerrel.

Persze ez nem zárja ki azt, hogy a te példányod hibás. Ezért javasoltam a tesztet.

(#4036) X2 válasza Zoty4 (#4034) üzenetére


X2
csendes tag

Köszi Elárulod az alkalmazást milyen néven keressem?

(#4037) X2


X2
csendes tag

Az imént olvastam hogy kb. " Mindenki " drótos kapcsolattal használja a miboxot. Ez nagyjából azt jelenti hogy wifi része ennyire gyenge pl egy notebook hoz képest? Mi értelme van akkor a wifis kapcsolatnak ha nagyjából használhatatlan?

(#4038) istnag válasza X2 (#4037) üzenetére


istnag
addikt

Abszolút nem használhatatlan, HBO Go, Netflix (HD) hibátlanul megy, úgy, hogy nem egy helyiségben van a router és a box.
Youtube 4k videó lejátszás is simán megy.

(#4039) bounty123 válasza X2 (#4037) üzenetére


bounty123
őstag

Én ac-s wifivel használom gond nélkül. Igaz nálam elég közel van a routerhez, konkrétan mellette :)

(#4040) azbest válasza X2 (#4037) üzenetére


azbest
félisten

A mibox 3-at én is ac wifivel használom a routertől ~5 méterre egy gipszkarton fal mögül.
A 8as rendszer kezdetben sokak szerint nagyon gyenge wifi sebességet hozott, 3-ason már egész jól sikerült ezt stabilizálni, talán csak kicsit lassabb, mint annó 6-os rendszeren.

A mibox S esetén, ami eleve 8.1 rendszerrel jött ki, nincs összehasonlítási alap, állítólag kicsit gyengébb. De ac wifivel ez is 100-200 megabit körülre tehető.

Sima 2.4-es wifi valamivel lassabb, ott lehet csak 30 megabit lesz a valós sebesség. A 70es tempót csak akkor éri úgy el, ha nincs semmi más zavaró hálózat. Plusz, ha valaki bluetooth eszközöket használ (főleg hangnál), az is jelentősen tudja rontani a 2.4-es sebességet, mert ugyanazon a frekvencián működnek.

A sima 3 dolcsi körüli asix chipsetes 100-as lan adapter teljesesen jó, stabil 100 megabitet hoz. Nem kell drágább usb3-as sem, ami úgyis max 200 körülre limitált, mert usb2-es a csatlakozó.

(#4041) D4ni válasza X2 (#4037) üzenetére


D4ni
őstag

Én 5ghz wifire csatlakoztattam, routertől kb 2 méterre. Eddig a netkapcsolat hibájából való akadással nem találkoztam. Mióta be van kapcsolva a CEC azóta más akadással sem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "

(#4042) Jakesz


Jakesz
őstag

Használ valaki PS4 kontrollert a mi boxhoz? Bluetooth-on csatlakoztatnám, fel is ismeri, de amikor rámegyek, hogy párosítás, nem történik semmi, csak folyamatosan azt írja ki.

(#4043) Steve1207 válasza Jakesz (#4042) üzenetére


Steve1207
veterán

Nekem gond nélkül sikerült, játszottam is. Ha jól emlékszem semmi extrát nem csináltam vele, csak benyomtam a kontrolleren a párosítás módot (Share-PS gomb), talán utána meg megnyomtam valami gombot rajta és már ott is volt. Ha nem akarja indítsd újra a box-ot, ps ne legyen bekapcsolva közben, ha párosítva van, más ötletem nincs.

.

(#4044) Jakesz válasza Steve1207 (#4043) üzenetére


Jakesz
őstag

Így próbáltam, sajnos semmi eredmény. Mellesleg 2 kontrollerrel is próbáltam, egyik sem jó.

(#4045) Steve1207 válasza Jakesz (#4044) üzenetére


Steve1207
veterán

Felejtesd el az eszközt és újra próba. Nekem BT fülhallgató vacakolt, aztán harmadjára negyedjére sikerült azt is. Rakd közel a box-hoz, PS ne legyen bekapcsolva mellette, más ötletem nincs, egyszer csak észreveszi.
Talán a párosítás módot csak akkor nyomtam be, amikor már keresést elindítottam a box-on.

.

(#4046) X2 válasza D4ni (#4041) üzenetére


X2
csendes tag

Mi az a cec?

(#4047) X2


X2
csendes tag

Milyen kontrollert ajánlanátok hozzá?

(#4048) atiska007 válasza X2 (#4047) üzenetére


atiska007
senior tag

letmegooglethatforyou:

https://www.aliexpress.com/popular/xiaomi-mi-box-remote-control.html

[ Szerkesztve ]

Mittudomain!

(#4049) atiska007 válasza X2 (#4046) üzenetére


atiska007
senior tag

letmegooglethatforyou:
HDMI Consumer Electronics Control - Az összekapcsolt fogyasztói elektronikai berendezések felhasználó általi vezérléséhez használható, a HDMI csatlakozón keresztül biztosított protokoll, a HDMI szabvány kiterjesztése. A szolgáltatás lényege, hogy a HDMI kábellel összekötött berendezések (televízió, DVD lejátszó, házimozi erősítő) vezérléséhez elegendő egyetlen távirányító. A különböző gyártóktól származó termékek nem tudnak egymással teljes mértékben kommunikálni. A különböző gyártók saját, egyedi megnevezést használnak a CEC helyett.

Mittudomain!

(#4050) jtzk


jtzk
tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy Mi box S -t néztem ki, de HD-ready felbontású tv-vel működik?
Telenor MyTV app kompatibilis vele? (Online TV nézésre lenne használva a box)

Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.