Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7101) Imi1981 válasza Fishor (#7098) üzenetére


Imi1981
veterán

Lehet az a probléma, hogy nem wifin csatlakozok a netre hanem USB-rj45 átalakítóval. Véletlenül nem te is így használod? Most nincs időm kipróbálni de később megnézem működik e wifivel.

(#7102) Steve1207 válasza Imi1981 (#7101) üzenetére


Steve1207
veterán

Ah, most látom, hogy a kivetítést próbálgatjátok xiaomion, az nem is fog menni. Beállítások - Kapcsolat és megosztás - Vezeték nélküli megjelenítő és ott Mi Box (ha wifin vagytok). A gyorsbeállításokból a Kivetítést nyitja meg, ahol adott médiatartalmat lehetne kiküldeni, ez nem a CC-hez való, inkább valami wireless display cuccokhoz.

.

(#7103) Imi1981 válasza Steve1207 (#7102) üzenetére


Imi1981
veterán

Így működik! Kösz! :))

(#7104) sublett válasza Keem1 (#7086) üzenetére


sublett
tag

Oda vissza? Azaz a pc is látja a mi box mappáit? Mert a mi boxszal látom a PC-t, ezzel nincs is gond.

(#7105) sublett


sublett
tag

Audioval kapcsolatban is lenne egy kérdésem, az audio kimenetéből valahogy lehet rca kompatibilist varázsolni? Nézegettem a spdif-rca adaptereket, de nem vagyok biztos magamban, így nem vennék 6-8 ezerért egy olyan átalakítót amit aztán a fiók mélyére száműzök.

(#7106) Luissimo válasza Imi1981 (#7100) üzenetére


Luissimo
veterán

igen, én is azzal nézzem éjjel, egy blututis fülessel.

(#7107) Luissimo válasza sublett (#7105) üzenetére


Luissimo
veterán

az audio kimenete a boxnak, az DUAL.

3,5 mm-es jack illetve spdif, ugyanabban az aljzatban, attólfügg mit dugsz bele,
jack --> RCA átalakitó kábelt pedig olcsón utánad dobják, lomtalanitáskor vagy bolhapiacon párszázért :)

(#7108) sublett válasza Luissimo (#7107) üzenetére


sublett
tag

Szuper! Akkor így kell a per jelet értelmezni a leírásban (spdif/fülhallgató), ezt nem gondoltam volna. Elő is szedem a lomtalanításra szánt dobozt, van benne vagy húsz méter kábel :)

(#7109) Luissimo válasza sublett (#7108) üzenetére


Luissimo
veterán

Hmm.
Miért, Te hogyan értelmezted a per jelet?

Hogy spdifen megy a fülhallgató? :Y
Nehogymán :D

Én a rádugott tv hátuljárol RCA-rol vittem ki a hangot a 2.1 aktiv hangfalakhoz, nem a boxrol.

(#7110) sublett válasza Luissimo (#7109) üzenetére


sublett
tag

10 évente veszem rá magam az audiovizuális élmény fokozására ki tudja azóta mi minden nem történik a technológiával :U
Egyébként a tv nem butítja le a jelet? (nem mintha nem lenne mindegy, nem high-end cuccokkal rendelkezem)

(#7111) Fishor válasza Imi1981 (#7101) üzenetére


Fishor
senior tag

Nekem ugyanazon a wifin van.

(#7112) Luissimo válasza Luissimo (#7109) üzenetére


Luissimo
veterán

Nem highend, egyetértünk.
Szerinted egy sima jackdugós kimenetről erősitőbe milyen minőségű jelet kapsz.
Én kipróbáltam
Szart.
Ráadásul hangerőfüggő. És van egy minimális alapbrummja.
Az RCA az hangerőfüggetlen, ráadásul elég egy távszabályzó ;)

(#7113) Imi1981 válasza Fishor (#7111) üzenetére


Imi1981
veterán

Próbáld ki ezt amit nekem ajánlottak link . Nekem így működik és tök gyorsan kapcsolódik!

(#7114) atiska007


atiska007
senior tag

Ha valaki épp vásárláson törné a fejét, feldobtam egy bontatlant hardverapróra.

Mittudomain!

(#7115) Fall-N válasza Luissimo (#7096) üzenetére


Fall-N
veterán

Én inkább a kisebb méretű billentyűzet híve vagyok, amin van touchpad. A boxot és úgy általában az Android TV-t el lehet vezérelni a gyári távirányítóval, inkább a szövegbevitel, ami macerás. Én inkább egy Ewent EW3114-et vettem [link]. Igaz ennek a fajtának pont nincs háttérvilágítása, de a Modecom hasonló megoldásának van és az is 10-12ezer Ft körül van. Az Ewent jó minőségű, az egész egy vastag rozsdamentes acél vázon van és arra van rá építve a billentyűzet maga és a műanyag részek is igényesek. Nekem nem kellett a világítás, bár először én is gondolkodtam rajta.

Steve1207: Én a Nova Playert ajánlom és a VLC-t. MX már régóta szar, főleg mióta az indiaiak megvették.

[ Szerkesztve ]

(#7116) Keem1 válasza sublett (#7104) üzenetére


Keem1
addikt

Hát, az oda-vissza alatt nem tudom pontosan mit értesz, de úgy működik, ahogy egy FTP szervernek működnie kell. Bekapcsolod az ES File Explorerben, adva van a port (amit módosíthatsz), ha akarsz, kreálhatsz user-pw párost, de belső hálón sztem lényegtelen.
PC-n pedig rácsattansz egy klienssel, mindegy hogy a Windows gyári fájlkezelője, vagy valami, ami többet tud (Total Commander).
Oda-vissza másolhatsz (a gépről a boxra, és persze a boxról a gépre is). Működik telefonról a boxra is (csak oda is egy FTP-képes fájlkezelő kell de az ES File Explorer mobilon is képes rá).

A boxon:

És a gépen:

[ Szerkesztve ]

(#7117) Steve1207 válasza Fall-N (#7115) üzenetére


Steve1207
veterán

Csak kíváncsiságból nézegettem külső lejátszó appokat és a Nova ragadt meg névben nálam is, bár nem használom. MX-et kb fénykorában használtam úgy 8 éve, de már akkor is volt jobb alternatíva tőle, kb hasonlóan, mint ahogy ez a Nova tűnik pl.
Nekem igazából fölös, arra a pár esetre, ami nem streamelve jön arra teljesen jól működik a Kodi a belső felirat letöltőjével (vagy külső forrásból is erre szoktam átváltani és a belső addonnal kikerestetem a feliratot manuálisan). Ami meg külön app ott is a felirat letöltés miatt a gyári megoldást használom, hogy ne kelljen azzal se szöszölni.

.

(#7118) sublett válasza Steve1207 (#7072) üzenetére


sublett
tag

csinálnám én az smb megosztást, de nem sikerül... PC-n a workgroup megcsinálva, engedélyezve ami kell. SMB1 és 2 is true. A Kodiban is beállítok mindetn (IP cím, mappa, user, pass), de "connection timed out"...

(#7119) Steve1207 válasza sublett (#7118) üzenetére


Steve1207
veterán

Igaz átpörgettem az SMB-s beszélgetést, de szerintem a legegyszerűbb módja, hogy (a windowsos régi ablakú) Vezérlőpult - Hálózat és internet - Hálózati és megosztási központ - Speciális megosztási beállítások. Itt a Magánnál a Hálózatfelderítés és a Fájl és nyomtatómegosztás is be van kapcsolva. (általában ez marad ki sokszor)
Valamilyen mappán pedig nyomsz egy jobb klikk, speciális megosztást, bepipálod.
Opció a gyorsaság kedvéért: Ezután telefonon vagy android tv-n CX vagy valamely fájlkezelőben hálózati felderítés, megtalálod, leteszteled (ha van felhasználónév jelszó akkor beírod) és elméletileg listázza is a megosztott mappát.
Én azért szoktam ezt a megoldást telefonon, mert gyorsabban ellenőrizhető, hogy működik-e és egyből látom, hogy egyáltalán megtalálja-e a hálózaton a gépet (mutatja az ip-t stb).

Utána Kodi-ba beírod az ip-t boxon, kitallózod és hozzáadod a meghajtót vagy mappát és ott lesz.
Így az adott hálózaton csak az adott win-es felhasználó, azaz te tudod megnézni, ha be tudsz lépni (a mappa vagy meghajtó megosztásnál pedig lehet szöszölni a jogosultságokkal is, hogy mely felhasználónak milyen jogai legyenek).

.

(#7120) hedgehog válasza Steve1207 (#7119) üzenetére


hedgehog
senior tag

Vagy még egy alternatíva, ha esetleg az OP routerén van USB bemenet és tud fájlmegosztást, akkor oda dugni a HDD-t, és akkor minden eszköz eléri.
(egyébként a wd tv live technikailag egy NAS, mert a manualja alapján tippelve van rajta smb szerver: Network Share Server rész a beállításokban. Ezért érte el korábban a gépéről. A Mi Box-on gyárilag nincs ilyesmi).

[ Szerkesztve ]

-- aka p3d3str1an

(#7121) Fishor válasza Steve1207 (#7102) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Nekem njncs ilyen menü Xiaomi note 4 telefonon. Cssk a kivetítés meg a wifi hotspot ani hasonló de ilyet nem találtam.

(#7122) sublett válasza Steve1207 (#7119) üzenetére


sublett
tag

sikerült az SMB-n keresztül a kapcsolat, azonban kb percenként megáll a film és 5 mp-ig tölti a következő 1 percet... Lehetséges, hogy a laptopom háló kártyája már nem elég egy HD film hálózaton keresztüli lejátszásához?

(#7123) Alien! válasza KD6-3.7 (#7076) üzenetére


Alien!
senior tag

én is észrevettem, hogy a lejátszás minősége romlott az utóbbi időben Mi box S-en. Olyan a kép, mintha a tévén be lenne kapcsolva a zajszűrés a legnagyobb fokozaton. Szét vannak mosódva a részletek és emiatt a mozgás is el van taknyolva. Az itthon levő androidos illetve webos tévé belső lejátszója lényegesen szebb, nem beszélve egy s905x3 boxéról. vmit csúnyán elk*rtak. :(((

(#7124) KD6-3.7 válasza Alien! (#7123) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Próbáld ki, ha van kedved, hogy MXPlayer-ben a lejátszás közben átállitod SW-re a dekódolást (felső sáv jobb oldalán) egyből jó lesz a kép, viszont sokszor nálam be-be akad, nem bírja így. A hardveres kódolással lett valami gebasz rendszer szintén.

(#7125) Degeczi válasza Steve1207 (#7072) üzenetére


Degeczi
nagyúr

SMB mondjuk pont nem ideális ilyesmire... rengeteg olyan tapasztalatot olvasni, h azzal akadtak a nagyobb bitrátájú filmek, míg NFS-el vagy DLNA-val teljesen simán megy ugyanazon a vason és hálózaton.

(#7126) Steve1207 válasza Degeczi (#7125) üzenetére


Steve1207
veterán

Nem vitatom, NFS-sel nem foglalkoztam, DLNA esetében meg nem kiesik a hang/képsáv/sub váltás? Én pl évek óta SMB-zek és a 4K 50-60Mb/s-es videótömörítéssel elvolt ez is szépen, nem tudom ennél több kinek kell. De pl NFS beállításról szívesen olvasnék, meg miért érdemes úgy, mi az előnye pl ilyen streaming cuccok esetében, akár összehasonlító tesztekkel is, ha vannak, mert érdekes lehet.

.

(#7127) Imi1981


Imi1981
veterán

Írjátok itt mostanában, hogy rosszabb lett a képminőség. Mióta lett rosszabb? Csak a kodiban vagy minden lejátszóban? Nekem a kodi fontos és mx player és vlc nem alternatíva mert nem tudják azt amit a kodi (emby addon, plex addon stb). Nekem pár napja van meg így én nem vettem észre semmit. Felraktátok az új frissítést és azóta rosszabb a képminőség vagy anélkül lett egyik napról a másikra? Én még direkt nem frissítettem mert félek hogy valami elcsesződik. Egyelőre tök jól és gyorsan működik.

[ Szerkesztve ]

(#7128) roti86


roti86
őstag

Sziasztok!

Adott egy Mi box S. A probléma, hogy random időközönként kimarad a hang kb. 3 másodpercre. Apptól független, jelentkezik HBO GO, Netflix, Youtube, Kodi alatt is, a rendszer gyári legfrissebb.

Van erre megoldás? Próbáltam visszakeresni, de nem nagyon találtam rá semmit.

[ Szerkesztve ]

(#7129) MaCS_70 válasza Imi1981 (#7127) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én nem tapasztaltam romlást.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7130) Imi1981 válasza MaCS_70 (#7129) üzenetére


Imi1981
veterán

Én is jónak látom. Amióta megvan tuti nem romlott semmit. Azt látom, hogy másik tv boxon coreelec-en kicsit szebb a kodiban a képminőség de itt minimális különbségre kell gondolni. Igaz full HD tévén nézem és 4k tévén lehet feltűnőbb a különbség. Viszont sötét jeleneteknél észrevettem egyből, hogy jobban van utánhúzás mint coreelec-es tv boxon és mindezt kodiban nézve. Ezek apró különbségek de észrevehetők.

roti86 frissítés után többen panaszkodtak erre! Én ezért nem frissítettem.

[ Szerkesztve ]

(#7131) KD6-3.7 válasza Imi1981 (#7127) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Fogalmam sincs, hogy frissült e vagy sem.
Napját sem tudom, mikor vettem észre kb. December végén lehetett, hogy full hd film különösen mosott és utánhuzásos lett.
Ez nem szőrözés, hogy picit rosszabb a kép. Bnőm megjegyezte, pedig neki aztán rohadtul mindegy, de megjegyezte, hogy sokkal jobb minőségben szoktunk filmet nézni. MXPlayer, Kodi egyre megy. Nem volt időm ezzel foglalkozni mostanában, de keresni fogom a hiba forrását.

(#7132) Imi1981 válasza KD6-3.7 (#7131) üzenetére


Imi1981
veterán

Mindenesetre ha találsz megoldást akkor érdekel engem is! :)

(#7133) Alien! válasza KD6-3.7 (#7131) üzenetére


Alien!
senior tag

szerintem valami a felskálázással történhetett, mert 1080p-s filmekél jön ki igazán. Sajnos itt nem működik az ami amlogic boxos Kodiknál, hogy forrásazonos felbontásra kapcsoljon lejátszáskor, mert itt frissítitésváltásnál átvált 1080p-ről 2160p-re. Egyébként tehetsz egy próbát, hogy 1080p60-on játszod a filmeket, akkor javul kép, viszont ne engedd, hogy váltson frekvenciát.

[ Szerkesztve ]

(#7134) azbest válasza Alien! (#7133) üzenetére


azbest
félisten

És valóban, fullhd videókkal én is tudom reprodukálni ezt. Csak valahogy eddig a többiek elmondásából nem sikerült összerakni, hogy pontosan mi a szituáció, én meg úgy látszik nem nézem fullhd videót, vagy youtubeon nem tűnt fel.

Például a Samsung - olympic go videóval durván látszik.

[ Szerkesztve ]

(#7135) azbest válasza azbest (#7134) üzenetére


azbest
félisten

Hehe, youtube is jó bemutatni, azon is kijön a megfelelően "jó" példával
Samsung Olympic Go
Lefotózva a képernyő. Screenshot nem tudja menteni a videókat - ez is lehet külön hiba.

(#7136) Steve1207 válasza azbest (#7135) üzenetére


Steve1207
veterán

Nekem teljesen ugyanolyan monitoron, tv-n, utóbbin box-os felbontástól függetlenül is minden esetben, az alap videó minőségétől függetlenül nincs baj semmivel. Leszedtem külön a videót, Kodiban is megnéztem, MX-ben is, teljesen azonos a yt-al és ott se volt se szőrözés, utánhúzás, drop vagy bármi képi baj.
Vagy mit kellene vizsgálni? 4k60 és 1080p60-ra fixáltam a box-ot, ugyanolyan.

.

(#7137) Alien! válasza Steve1207 (#7136) üzenetére


Alien!
senior tag

jelen esetben kezd érdekessé válni a dolog. Az biztos, hogy tévéfüggő. Nekem Philipsen nem annyira feltünő mint LG-n. Utóbbin nagyon látványos a különbség.

(#7138) azbest válasza Alien! (#7137) üzenetére


azbest
félisten

Én is Lg kijelzővel használom. Vannak más hülyeségei is, pl bekapcsolás vagy bemenet váltás után kicsit lassan tér észhez és ezér van amikor nem épül fel a hdcp2.2. Nem tudom, hogy eddig csak nem tűnt-e fel, vagy csak most került fel valami frissítés a rendszerfrissítésen kívül. Direkt próbálgattam rgb és yuv módokkal is, nem volt változás. Kodiban a mediacodec surface mód letiltásával megszűnt, csak persze szoftveresen nem tudja rendesen játszani a komolyabb videókat.

[ Szerkesztve ]

(#7139) Alien! válasza azbest (#7138) üzenetére


Alien!
senior tag

van itt még furcsaság, nálam a Plex Philips tv-n képtelen frekvenciát váltani, csak pörög az indikátor, LG-n viszont tökéletes... :F

(#7140) Fall-N válasza Alien! (#7137) üzenetére


Fall-N
veterán

Hiába vizsgáljátok a boxot a TV ami feldolgozza a jelet és a beépített videó feldolgozó amin múlik a dolog. TV tesztekben is ezért vizsgálják az utánhúzást, glowingot stb. Ebbe a Mi Boxnak nem sok beleszólása van, ezért is eltérőek a tapasztalatok.

(#7141) Alien! válasza Fall-N (#7140) üzenetére


Alien!
senior tag

annyiban van, hogy nem volt ez mindig így. szóval vmit egy frissítés okozott.

(#7142) azbest válasza Fall-N (#7140) üzenetére


azbest
félisten

A skálázós felületbe kavartak valamit el. A képhibák akkor is ott vannak, amikor valami elfedi majd visszateszi. Ráadásul nem is tévével nézem, hanem monitorral, ami nem effektezi úgy szét a képet, mint egy tévé.

(#7143) Imi1981 válasza Alien! (#7139) üzenetére


Imi1981
veterán

Az Samsung tévémen is csak tölt - tölt az örökkévalóságig a plex . Ha kikapcsolom a frekvencia váltást akkor jó. Nekem van emby (hasonló mint a plex) és fent van az emby alkalmazás és az meg tökéletesen vált frekvenciát és indul is elég gyorsan a lejátszás.

(#7144) Alien! válasza Imi1981 (#7143) üzenetére


Alien!
senior tag

jaja, embyvel nincs gond.

(#7145) Imi1981 válasza Imi1981 (#7143) üzenetére


Imi1981
veterán

Most próbálgatom és kodiban emby kodi - t használva kicsit mosottabb a kép mint a rendes emby alkalmazást használva! Ha kodiban kikapcsolom milediacodec (surface) akkor ugyan olyan a kép kodival mint az emby alkalmazással csak a kodi ilyenkor hajlamos akadni néha.
Szóval nekem ott van alternatívaként az emby alkalmazás ami tökéletesen vált frekvenciát és jobb/részletesebb a kép mint kodiban. Amúgy fhd tévén nem szörnyű a kodi sem de észrevehető a különbség.

(#7146) Imi1981 válasza Luissimo (#6999) üzenetére


Imi1981
veterán

Tök jó lenne ez a Smart youtube tv app reklám nélkül de nem jó a lejátszás. Akadozik meg kockásodik a kép. Nálad jól működik?

(#7147) Luissimo válasza Imi1981 (#7146) üzenetére


Luissimo
veterán

Tökéletesen.

És ha memoriát üritesz? :DD
Ujrainditás után közvetlenül is ezt csinálja?
Működött már valaha rendesen?

A neted rendbenvan?

ha egyiksem nemsegit, akkor próbáld ki azt hogy inditáskor betöltésnél nyomsz egy visszagombot.
Akkor előjön a beállitások és van ott kétféle lite és két kétféle asszem pro mod.
Probáld ki egyenként, hátha megtalálod melyiken fut gordulekenyen.

(#7148) Imi1981 válasza Luissimo (#7147) üzenetére


Imi1981
veterán

Sehogy nem volt jó. Letöltöttem a beta verziót az tökéletesen működik és még telóról is tudok küldeni rá mint a rendes youtubera. A beta verziót is be kellett állítani de így már jól működik. A stabil verziót bonyolultabb állítani és egyszerűen sehogy nem volt jó (visszát nyomtam inditásnál és ott állítottam). A beta verzió még frekit is vált és tökéletesen! Annyi kényelmetlenség van, hogy ha már telóról nem akarok küldeni rá akkor szét kell választani, ezt gyári youtubenál nem kell. Kóddal csatlakozott a telón lévő youtubera vancedra. Stabil verziónál ez hogy működik nálad? Amúgy tetszik

(#7149) azbest


azbest
félisten

valaki írta múltkor, hogy nem sikerült recovery módba lépni a távirányítóval... szerintem csak akkor sikerül, ha pontosan egyszerre nyomjuk meg a távon az ok és vissza gombokat. Nekem is vagy 5ödjére jött össze, mert egy kézzel próbáltam, hogy a másik szabad legyen az áramot bedugni. :)

(#7150) Luissimo válasza Imi1981 (#7148) üzenetére


Luissimo
veterán

Énbennem még sosem merült fopelb hogy telefonrol küldjek rá bármit, ugyhogy "kizárt dolog, mer nemtudom" :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.