Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) <Adamsky> válasza Steve1207 (#6100) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Ki terjeszti ezt a pletykát? :)
... és milyen az új Google felület? Mondjuk engem nem valószínű, hogy különösebben ez (meg)érint, ugyanis már rég száműztem a gyári launcher-t.
Én inkább annak örülnék, ha a HDMI pass-through képességein reszelnének. Esetleg a BT láthatóságot is ki lehetne kapcsolni. Nekem nem, de azért nem egy embernek volt már ezzel problémája.

(#6102) Steve1207 válasza <Adamsky> (#6101) üzenetére


Steve1207
veterán

Redditen volt egy kérdéskörben user vs xiaomi levelezés. Amúgy a nyűgök inkább alapból az android dolgai, azt meg a googlenak kellene ráncba kapnia szerintem, de ugyebár ezért fejlesztik ezt is folyamatosan.
Szerintem amúgy sokkal jobb lett az UI, ahogy egyre több a preview videó, kellemesebben használható, gyorsabbnak is tűnik az egész rendszer, pedig az, hogy combos a hardver a Sabrinara se jellemző.

.

(#6103) atiska007 válasza <Adamsky> (#6101) üzenetére


atiska007
senior tag

Melyik launcher jött be neked?
Nekem nincs bajom a gyárival, de lehet kipróbálnék egy másikat, ha megéri cserélni. :)

Mittudomain!

(#6104) <Adamsky> válasza Steve1207 (#6102) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... a nyűgök inkább alapból az android dolgai ... " - lehet, de a "nyitott" bluetooth-ért szerintem a Xiaomi a felelős.

" ... combos a hardver a Sabrinara se jellemző." - ööö... mi az a Sabrina? Elnézést a tudatlanságomért. :B

(#6103) atiska007: Én nem szeretem, ha "pörögnek" a mindenféle ajánlók (Youtube, Netflix, HBO Go). Nekem jobban bejön a "mobilos" nézet. Van fenn két időjárás widget, a fontosabb alkalmazások és a kevésbé fontosak mappákban. Ja, és így a nem Android TV-s app.-okat is ki tudom tenni (nem kell sideload launcher-el vesződni. Shortcut Maker-rel - elvileg, mert még nem próbáltam, de majd most hétvégén - pedig tudsz link-eket kitenni a "desktop"-ra. Pl. bármelyik settings-hez (én a pendrive eltávolításához akarok egyet).
Egyébként az ATV Launcher Pro van fenn.

[ Szerkesztve ]

(#6105) Steve1207 válasza <Adamsky> (#6104) üzenetére


Steve1207
veterán

Sabrina, azaz Chromecast with Google TV. YT

[ Szerkesztve ]

.

(#6106) kenand


kenand
veterán

Kicsit keresgettem, Mi Stick 1 gb Internationalban 805Y SOC van, hogy fenébe ástak elő ilyen őskövületet ?Minimum 3 éves chipset (805X LAN mentes változata).
Tény ha nem is túl fürge, azért használható. Ha Netflix , HBO Go max 1080p a fő cél, nincs erősítő, csak TV rendben van és olcsóbb, mint a box.

(#6107) azbest válasza kenand (#6106) üzenetére


azbest
félisten

Milyen őskövületet? Az elterjedt 905x és 912 is négy éves. A 805x 3 éves. A 805y -t nem nagyon sorolják sehol.

Az új fhd firetv-kben lévő soc meg olyan, mint a több éves firetv 4k -ben lévő, csak annak alacsonyabb órajelű és egy-két licenszet nem tartalmazó változata.

A célnak tökéletesen megfelelnek. Kiválasztották a szükséges paramétereket és adtak neki valami könnyen megjegyezhető nevet. Még az is lehet, hogy kifejezetten a xiaomi rendelésére készült változat és egy éves. Számít ez bármit?
Kapott egy 8-as kezdető számot, mert nem 4k-s, hanem fhd, de kb ugyanaz

Ráadásul amlogicnál mindegyik ugyanarra a 4.9-es kernelre épül. A google sabrina meg talán 922x3 változat (de lehet csak hasonló komponenseket tartalmaz), az is 32 bites módban fut, mert úgy pár száz megával több ram marad szabadon.

[ Szerkesztve ]

(#6108) kenand válasza azbest (#6107) üzenetére


kenand
veterán

Ebben az iparban 3 év nagyon sok..
Valamiért csak leváltotta évekkel ezelőtt az Amlogic a 8-as szériát 9-esre és sorban jöttek az újabbak, abból is

Wiki-ben ráakadtam, 805X gyakorlatilag 905x "low cost" változata (805Y LAN mentes 805x), tehát nem is 800-as, hanem butított 900-as. Úgy tűnik a 905x-et többféle módon butított az amlogic: 905w 30fps 4K (ráadásul bugos) és 805X/L 2K.

Amit ígérnek megteszi a 805L, de már a 905L is régi ami a Mi boxban van, vs. nem akartak olcsóbb házi konkurenciát, inkább még régebbi SOC-ot kapott. (NONAME stickek már 1 éve vannak 905Y2-vel (905X2 LAN mentesen), csak a szoftver gyenge és licence hiányos rajtuk, de a SOC maga jóval erősebb.

De igazad van 805L is teszi a dolgát (nekem is van használatban 2.5 éves 905-ös boxom is) 2GB RAM jobban hiányzik, minta 905Y. 1GB RAM miatt a menüben egy picit megakad néha. de az is kibírható.

Amazon Fire TV Cube-val sem vagyok kibékülve, nem venném meg, hiába 922-es SOC, gigabites LAN és az USB 3.0 lemaradt róla, pedig a 922 támogatná. (USB 2.0-ás USB LAN adapterrel van 100-as NET)

[ Szerkesztve ]

(#6109) kenand válasza azbest (#6107) üzenetére


kenand
veterán

Pont te linkelted kicsit feljebb a Google stick-jét, az kurrensebb 905X3-as SOC-ra épül és az ára USA-ban nem is sokkal drágább...(persze az Ebay-en dupla áron nyomják USA-n kívüli halandóknak )

(#6110) achon


achon
aktív tag

Megjött a 9.0... (vagy csak nekem új?)

[ Szerkesztve ]

A legszebb múzsa a határidô.

(#6111) Cr00py válasza achon (#6110) üzenetére


Cr00py
senior tag

Igen.. jó pár hónapja már. :DD

(#6112) Seraph 16 válasza kenand (#6106) üzenetére


Seraph 16
őstag

Jó áron, értem alatta 10k környékén nem lehet annyira rossz, alatta meg kiváló. Önmagában Chromecast támogatott készülékek ebben az ársávban nem-igen vannak.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#6113) achon válasza Cr00py (#6111) üzenetére


achon
aktív tag

Ojve, jó tudni :DDD

A legszebb múzsa a határidô.

(#6114) kenand válasza Seraph 16 (#6112) üzenetére


kenand
veterán

Én is megvettem a feleségemnek a sticket 10 000Ft-ért Kínából, bár van otthon 5-6 box CoreElec-kel és azon is tudta használni, de rákapott a Netflix/HBO Go-ra (letöltött film helyett), 5.1-es hang és 4K nem érdekli (TV amit használ nem is 4K-s), Android TV felülete meg vizuálisabb.(Egy régi NONAME 20 USD-s boxon, régi appal egy hónappal ezelőttig Androidon használta a HBO Go-t wireless egérrel, de appot kellett volna frissíteni kötelezően, azon meg már csak Wifin és max 480p volt HBO GO, váltottunk CoreElecre nála is azon használta, de így jobban tetszik neki)

Chromecast nálunk nem számít. nem használjuk...van rá külön kütyünk évek óta,1x volt elindítva..

[ Szerkesztve ]

(#6115) azbest válasza kenand (#6109) üzenetére


azbest
félisten

A sabrina kapcsán gyanús, hogy ez csak bevezető, akciós ár valójában. Persze lehet gyakran akciózzák majd, ahogy az amazon is csinálja a saját cuccaikkal. Ahogy a német árakat láttam, általában a nettó amcsi listaár + áfa körül szokott lenni a google chromecast változatok ára ott. A sabrinát sem 49.99-ért, hanem 59-ért is látták pár napja még a cégektől kiszivárgott árakon. Lehet most a google gondolt egyet, hogy rátolt egy nagy diszkontot, pláne az amazon azonos időben kiadott stickje miett (tudom, az a mi stickel van inkább pariban). De mindenképpen olcsóbb a listaára, mint a cc ultrájé és emellett teljes értékű eszköz.

Akár a mi stick, akár a sabrina, ők már lehet úgy kérik a soc-ot az amlogictól, hogy összeválogatják, hogy milyen képességeket kérnek és olyan gyártanak nekik. Hogy milyen számozást kap, vagy kap-e ilyen publikus számozást, az más kérdés.

A nagy idő meg a médialejátszóknál úgy tűnik nem annyira igaz :) Akár a csúcs nvidia shield, akár az amlogic soc-okra épülő megoldások, egyik sem mai csirke. Az persze lehet, hogy egy változat csak nemrégóta létezik, de ugyanazokra a modulokra épül, mint a 3-4 éves chip. A google fejelsztői stcikjei is amlogicok voltak.

Nincs az az eszeveszett variálás, mint a telefon soc-oknál (lehet ott a kamera dsp miatt is). A vp9 (ez androidtv követelmény is) és h265 lett kötelező, azt tudják (nem a gpu dekódolja, hanem modul). Játékok sem annyira fontosak, így a gpu részen is csak a kötelező minimum megy. Valószínűleg a kompatibilitás is fontos szempont, pont a mibox-ok kapcsán tudjuk, mennyit szívtak a szoftverekkel (7es nem sikerült, 8as instabilitások kikalapálása, 9es viszonylag fájdalommentes).

Egyébként én részben azért is vártam a google eszközét, mert a kernel forrást közzé kell tenniük, és talán a xiaomi fejlesztőinek lesz annyi esze, hogy megnézi, mit módosítottak a sima amlogictól kapott kernelen, hogy stabil legyen :D Na meg elvileg léteznie kéne majd 4k-s mi sticknek is, ami lehet ugyanolyan chipsetes lesz, mint a google stickje.

(#6111) Cr00py
korábban a béta tesztelők kapták meg, a publikus kiadása a napokban történt

[ Szerkesztve ]

(#6116) kenand válasza azbest (#6115) üzenetére


kenand
veterán

Újabb SOC-ok gyártástechológiailag is jobbak 12 vs 28nm, kevesebbet fogyasztanak (itt ugyan nem olyan fontos, mint egy telefonnál, de kevésbé is melegszenek ami azért fontos lehet. Ha fejlettebb a mag az órajelet is jobban vissza lehet venni kisebb terhelésnél, az ismét csökkenti a fogyasztást/melegedést.

CoreElec alatt a 912-es minimális órajelét én is vissza veszem, ne melegedjen annyira, a Netflixet izomból tolja, így melegszik, de elég a 8 magon a 667-es minimális órajel.

(#6117) bexinho23


bexinho23
őstag

Aki a 9es droidra frissitett, mukodik a DTS, True-HD tovabbra is?

(#6118) Steve1207 válasza kenand (#6116) üzenetére


Steve1207
veterán

Amíg épp langyos bármelyik készülék addig a kutyát nem érdekli, hogy hány nm-es SoC került bele, teljesítményben mindegyik egy kategória javarészt. Ezeknél az új Stick formáknál és simán usb-n üzemelő eszközöknél fontos csak az újabb SoC, de látható, hogy teljesítmény nem kell több, amíg natívan támogatják a népszerű app-okat. Én pl annak is örülök, hogy a csatlakozókat is kezdik teljesen elhagyni. Inkább kerüljön többe 4-5e-rel az eszköz pár hülye licenc miatt, ha támogat mindent normálisan és nem max-on járatja a hardvert.
Komolyabb dolgokra meg egyszerűbb egy olcsó NUC egy irányítóval, azt dug rá az ember, amit akar és jóval több mindent lehet rajta csinálni minimálisan több összegért.

.

(#6119) kenand válasza Steve1207 (#6118) üzenetére


kenand
veterán

Sajna ha túlmelegszik akkor visszaveszi a SOC teljesítményét és laggol.
Nekem sem kell mindig a legújabb, jó ár/érték arányút keresem, csomó használt cuccom is van.
Csak az firtattam, hogy tudott a Xiaomi kihozni egy új sticket ilyen réginek tűnő, de inkább low cost, lebutított SOC-kal. De tény, ezzel is működik.

[ Szerkesztve ]

(#6120) Vitee válasza bexinho23 (#6117) üzenetére


Vitee
aktív tag

Most frissítettem én is a mibox 3-at és buktam a DD-t meg a DTS-t is...
Holnap vehetek valami más lejátszót, pedig évek óta működött a cucc.

Gondolom nincs lehetőség 8-ra vissza downgradelni?
Filmezni jó volt a cucc, de így, hogy a passthrough nem működik, kuka a cucc.

[ Szerkesztve ]

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#6121) bexinho23 válasza Vitee (#6120) üzenetére


bexinho23
őstag

Ettol feltem... :((( akkor hagyom a frissitest, mert fontos szamomra a hd hang.

(#6122) azbest válasza Vitee (#6120) üzenetére


azbest
félisten

Hogy pontosak legyünk, nem a dd-t és nem a dts-t buktad, hanem a hd audio-t. Ez az emberek kis részét érinti.

Sajnos ilyen mocsok a licenszelés, mivel nem volt rá nekik, így kénytelenek voltak letiltani. Arról meg az amcsi jogászokat kéne megkérdezni, hogyan lehetséges a semmit levédetni és megkövetelni azt, hogy a kiadja változatlanul a hangcsatornát helyett kötelező legyen lebutítani az általános működést.

[ Szerkesztve ]

(#6123) Cr00py válasza azbest (#6115) üzenetére


Cr00py
senior tag

Rákerestem, valóban. Én azt hittem, hogy MiBox S-ről van szó, de ezek szerint MiBox 3-ra jött a napokban. :D

(#6124) Steve1207 válasza kenand (#6119) üzenetére


Steve1207
veterán

Amúgy, ha bevezetnének a piacon valami jobb SoC-os kütyüt tuti 30e-es ársávban mozogna egy Xiaomi is. Annyit meg nem ér, elvesztené az értelmét az eszköz.

Más: Kipróbáltam az új google launchert, adb-vel gyorsan feldobtam, gyárit meg kikapcsoltam addig. Az elejében tölt, mint az állat, de fél perc után elindul. Semmi extra, mint a videókban, külső app-okat továbbra sem mutat. Az elrendezés jó egyébként viszont sok az "ajánló", mintha egy Play Store-ban mászkálnék.

.

(#6125) kenand válasza azbest (#6122) üzenetére


kenand
veterán

DD3+/EAC3 megy, mert az azért Netflix esetén fontos lehet?
(Ugyan Kodival lehet real time átkódolni DD/AC3-ba, régi még nem HDMI-s erősítőmnél én is úgy használom)

(#6126) <Adamsky> válasza Steve1207 (#6124) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... külső app-okat továbbra sem mutat ... " - na, ezért lesz nekem jó eséllyel mindig valamilyen 3rd party launcher fenn.

" ... sok az "ajánló", mintha egy Play Store-ban mászkálnék." - na, nekem spec. ez sem hiányzik. Köszönöm, meg tudom egyedül is találni azt, ami érdekel. ;)

(#6122) azbest
" ... hogyan lehetséges a semmit levédetni és megkövetelni azt, hogy a kiadja változatlanul a hangcsatornát helyett kötelező legyen lebutítani ... "
Na, ja. Ez egy ku*va jó kérdés! Bár, mióta van "szerencsénk" végigkövetni, ahogy a Huawei-t képesek "bemondás alapján" kivéreztetni, én már semmin sem lepődök meg.
Kínzó kérdés, hogy mikor jönnek a többiek? Pl. a Xiaomi ...

(#6127) zhorvath válasza achon (#6110) üzenetére


zhorvath
aktív tag

Megjött. Igazából semmi újdonságot nem látok.

(#6128) azbest válasza Steve1207 (#6124) üzenetére


azbest
félisten

Külső appokat? Mármint a telefonos appokat nem mutatja, mert azok nem a tévés launcherhez készültek, hanem a telefonoshoz. Amelyik app fel van készítve tévés használatra, vagy éppen tévéset is támogat a telefonos mellett, azok megjelennek.

(#6129) achon válasza zhorvath (#6127) üzenetére


achon
aktív tag

Mintha változott volna az Android menü. Most felül van a Névjegy.

A legszebb múzsa a határidô.

(#6130) Tibko8


Tibko8
senior tag

Sziasztok
Egy jó ideje 3 hónapja kb nem lehet Youtube videókat nézni Mi Box 3-on. 20 percnél hosszabb videó esetén ha bejon egy hirdetés(van hogy a harmadik után) vagy beletekerek a videóba rögtön újraindul és bootloopba kerül csak aramtalanítás segít.
A most feldobott frissítés android 9 esetén is jelen van még? :R

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#6131) Nerd


Nerd
aktív tag

Sziasztok, en bena allat, frissites utani elso bootnal a regio valasztonal asztraliara veletlen ranyomtam, es ezt mar nem lehet megvaltoztatni. Okoz es barmi gondot, feleslegesen nem factory restelnek...

(#6132) korikmate válasza opti06 (#6088) üzenetére


korikmate
tag

Szia
Pont most akartam írni emiatt ide. Nekem is csinálja. Az összes lejátszó (én a plexet preferálnám) kivéve a Kodi, ha a hw gyorsítás ki van kapcsolva. Élvezhetetlen... :( Pedig nekem nem oled tvm van hanem egy kb 8 eves fullhd samsung. Ki fogom próbálni az ujabb philipsemen is.

(#6133) bexinho23 válasza Tibko8 (#6130) üzenetére


bexinho23
őstag

Nálam is hónapok óta ezt csinálta a box (v8.0). Így átálltam az itt ajánlott youtube app-ra. Elején kicsit furcsa volt a kezelhetősége, de ma már le nem cserélném a gyárira. Tökéletesen fut, és rengeteg funkciója van a gyárival szemben.

(#6134) festina10


festina10
tag

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni Xiaomi Mi TV Sticckel kapcsolatban.
Második tv-hez lenne (32colos fullHD) és amire használnánk:
- Netflix
- KODI - Nasról való lejátszás, általában 720p filmek és sorozatok.

Szerintetek erre elegendő lehet ez a kompakt lejátszó?

Előre is köszi.

(#6135) <Adamsky> válasza festina10 (#6134) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... elegendő lehet ez a kompakt lejátszó?"
Szerintem erre találták ki. Egyetlen dologban nem vagyok biztos, hogy a Android-nak & Kodi-nak (együtt) elég lesz az 1 Gbyte RAM?

(#6136) A Zéé


A Zéé
addikt

Hali!
Nagyjából már kiismertem a Stick-et, és kb. megy az, amit szeretnék. Egy kérdésem lenne viszont.
Itt a kis ábrán látszik, hogy néz ki a hálózatom:

Sajnos muszáj volt a repeater, ideiglenesen vagyok ott, ahol, ez volt kb. az egyetlen működő út.
Az tiszta sor, hogy ha a videólejátszó engedi a Castolást, akkor a jel simán az 1-es útvonalon megy, a repeater és a stick közt.
Viszont ha a lejátszó nem engedi, és nekem az egész oldalt kell áttolni a stick-re, akkor melyik útvonalon halad a jel? A 2-esen, azaz a repeateren keresztül jut el, vagy direktbe az eszközön keresztül?
A probléma ugyanis az, hogy nézem a stream-et, és egy idő után széthullik teljesen a kép. Először csak akadozik, aztán a végére ilyen kb. 320*240 pixeles felbontás lesz a kép is. Az érdekelne, hogy mi lehet a gyenge pont ebben a felállásban, merre kellene elindulni a javítással.

Just a simple Lineman...

(#6137) Tibko8 válasza bexinho23 (#6133) üzenetére


Tibko8
senior tag

Tudnál dobni róla egy linket? :R

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#6138) azbest válasza A Zéé (#6136) üzenetére


azbest
félisten

A 2es úton halad, nem közvetlen kapcsolat van, hanem a normál hálózaton át megy.

Csak talágatni lehet, miért lassú. Még az is lehet, hogy a géped melegszik túl és lassul le a terhelés alatt képernyőtükrözéskor. De, ha nagy felbontású kijelzőt tükrözöl azt is lejjebb méretezi, átalakítja, az is plusz terhelés feleslegesen.

Amúgy ha tényleg repeater, akkor lehet még visszamegy a szolgáltatói routerre és onnan vissza. Ha mindez wifin megy, akkor az már lehet negyedeli a sebességet.

Régebben volt, hogy én is egy kis mobilroutert használtam. Az kapcsolódott fel wifin a netre és rá kapcsolódtak az eszközeim, így saját belső hálózatom lehetett. A chromecast mód amúgy kireklámozta volna magát másoknak is... vagy a másik véglet, hogy nem működött volna, mert nem látták volna egymást a hotel wifire közvetlenül kapcsolódó eszközök, ha az jól volt beállítva, hogy elszigetelje egymástól a klienseket. Hotelnél nem előny, ha mindenki hozzáfér mások eszközeihez :D

Amúgy meg videolejátszóról beszélsz. Ha fájlokat játszol le, akkor csinálj valami jelszavas megosztást a gépedről, amire mondjuk akár kodival felkapcsolódhatsz és rendesen fájlként játszhatod. Vagy, ha neked is valójában router az úgynevetett repeater, lehet fogad usb eszközt (pendrive), amit hálózaton meg tud osztani.

[ Szerkesztve ]

(#6139) bexinho23 válasza Tibko8 (#6137) üzenetére


bexinho23
őstag

Smart YouTube TV-t töltsd le az Aptoide TV alternatív app strore-ból.

(#6140) Tibko8 válasza bexinho23 (#6139) üzenetére


Tibko8
senior tag

Köszönöm :R :R

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#6141) istnag válasza festina10 (#6134) üzenetére


istnag
addikt

Ha nekem kellene dönteni nem venném meg a stick -et a KODi -hoz, inkább rászánnám azt az összeget és megvenném a MI Box S -t.

(#6142) kenand válasza festina10 (#6134) üzenetére


kenand
veterán

Erre elég, feleségem is kb, erre használja a Mi sticket. router közel van, így a nem streamelt/letöltött 720p/1080-s filmek is elmennek KODI-val, de egyébként mivel lusta az ember 99%--ban Netflix és HBO GO megy nála.

(#6143) <Adamsky> válasza A Zéé (#6136) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Hi!

Az alapján, amit eddig találtam (link1, link2) azt kell mondjam, hogy a Chromecast nem való a teljes képernyő tükrözésére. Link2: "The most frustrating part of Chromecast is that it won't work if you don't have an active internet connection. From adverse weather conditions to undersea cables, our internet connections are not yet fully reliable."
Egy YT-s videóban ezt ajánlották: ApowerMirror- Mirror your screen on TV
... és ez is ígéretesnek tűnik: 1001 TVs-- Mirror your phone to your TV's screen
Én most tuti nem tudom kipróbálni / tesztelni, így ha Te kipróbálnád valamelyiket, kérlek jelezz majd vissza. Talán másnak is hasznos lesz ...

(#6142) kenand
" ... a nem streamelt/letöltött 720p/1080-s filmek is elmennek KODI-val ... "
Én mindenhol azt olvastam, hogy a Kodi Android alatt (!) 2+ Gbyte-al érzi jól magát, míg mondjuk CoreELEC alatt akár 1 Gbyte-al is elvan. Akkor ezt egyértelműen cáfolod (mármint elég az 1 Gbyte)?

Más, de szintén stick: valamelyik stick tulajdonos megnézné nekem, hogy "alternatív" felbontást támogat-e a stick? Pl. 1920×1200 (az FHD ugye 1920×1080)

(#6144) kenand válasza <Adamsky> (#6143) üzenetére


kenand
veterán

Kipróbáltam és megy. 1 GB-vel biztosan jobb CoreElec alatt (Már nem a Mi stick, arra nincs, hanem általában, ott a menü is flottul megy)
Ami 1GB alatt lassabb az a menüben lépdelés, de ha elindítja a filmet akkor már nincs gond.
Háttérben futható dolgokat levél és app frissítés stb. érdemes kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#6145) philips20


philips20
aktív tag

Az új 9.0-ás androiddal, a youtube hiba megszűnt, de a fantasztikus új tv go alkalmazás ugyan úgy nem indul....

(#6146) A Zéé válasza azbest (#6138) üzenetére


A Zéé
addikt

és (#6143) <Adamsky>
Köszi!
Az a szitu, hogy az NFL meccseket nézném streamelve, és a felület, ami lejátssza őket nem engedi a klasszikus castolást, ezért kell tükrözni az egész oldalt. Tabletről nem nagyon megy, mert a felugró reklámokkal nem tud mit kezdeni a tablet, de PC-ről jó és nincs gond, ha egyszer kiraktam teljes képernyőre, ezért onnan tolom át. FullHD-t FullHD-ra, és ez butul el egyre jobban. Minden wifin van, minden a repeater külön ssid-jén. Ha a 2-es útvonalon közlekedik (ahogy sejtettem), akkor szinte biztos az lesz a gyenge pont. Sokszor megy át rajta a jel, de sajnos nem tudom kihagyni (még max 2 hónapig tervezek itt lakni, addig nem állok neki nagy fejlesztéseknek, ezért is lett a repeater, mert gyors, olcsó és simán plug&play volt.)

A letöltött videókat VLC-vel le tudom játszani a gépról, megfejtetettem végül is hogy tudok mappát megosztani rá, az megy szépen fullhD-ban is.
A KODI-t is próbáltam, de az nekem kicsit olyan, mint a Linux. Biztos nagyon jó, de nekem nincs elég tudásom ahhoz, hogy rendesen be tudjam állítani magamnak, és nem is akarok annyira elmélyülni benne.

Stick állítható felbontások:
1080p - 60 vagy 50 vagy 24Hz
720p - 60 vagy 50 Hz
1080i - 50 Hz
576p - 50 Hz
480p - 60 Hz

Just a simple Lineman...

(#6147) azbest válasza A Zéé (#6146) üzenetére


azbest
félisten

nézd csak mi ez, egy addon ami chrome ablakban a weblapba beágyaszott videókat felismeri és át tudja irányítani chromecastra, CastBuddy.

(#6148) A Zéé válasza azbest (#6147) üzenetére


A Zéé
addikt

:R :R
Holnap ha gép elé keveredek, és ki is próbálom!

Just a simple Lineman...

(#6149) <Adamsky> válasza A Zéé (#6146) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... NFL meccseket nézném streamelve ... " - honnan?
"Tabletről nem nagyon megy, mert a felugró reklámokkal nem tud mit kezdeni ... " - úgy érted, nem tudja blokkolni? ;]

"A KODI-t is próbáltam ... " - pedig nagy valószínűséggel az lenne az "ultimate solution".
Kickass-nek is hasonló gondjai voltak, mint neked. Ő az Arena4-et szerette volna nézni. Privátban leírtam neki, hogy mit, hogy, és - tudtommal - azóta vígan nézi Kodi alól az IttOtt TV plugin-el (pedig, saját bevallása szerint nem egy Kodi guru).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.