Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4418) hdsentinel válasza szupra (#4414) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nem fogja elérni.

Ez a grafikon csak illusztrációs célokra van a programban, hogy a más programok által jelzett ún. "T.E.C. date" értékkel összevethető legyen. Ennek az volt a célja (és más programok ez alapján értékelték a merevlemezeket), hogy megmutassa, hogy a korábbi adatokat, változást figyelembe véve, feltételezve az azonos fokú változást a jövőben, megmutassa, hogy mikor fogja a gyártói hiba-határt elérni a merevlemez.

Ezzel számos gond van, például, hogy a működési idő, indítások száma és egyéb attribútumok (amik valójában nem hibára utalnak, csak statisztikai jellegűek) kivételével a hibák, romlás nem lineáris módon történik.
Másrészt a gyártók általában egy elméleti, magas kezdőértékről indítják az attribútumokat, amik valós használatban hamar beállnak - így a működési idő kezdetén máris azt mutathatják az ilyen grafikonok, hogy baj lesz hamar.

Pontosan emiatt ez az értékelési módszer értelmetlen. A Hard Disk Sentinel alapban természetesen nem használja, nem mutatja, de igény szerint kérhető ez a fajta elemzés, ami az esetek túlnyomó többségében hibás feltételezésekre, következtetésekre vezet.

Erről részletesen a Súgó ír (csak kattints a S.M.A.R.T. oldalon a táblázatra és F1, máris elolvasható, mi a helyzet).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.