Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3201) bepken


bepken
veterán

leporoltam az előző laptopomat. úgy 2 éve halálozott el - szóval, ha úgy tetszik, exhumáltam :DDD

mindez 3 napja történt....akkor már csak 4 napja van és elfüstöl? :D

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#3202) hdsentinel válasza bepken (#3201) üzenetére


hdsentinel
őstag

Természetesen a kiírt 7 nap csak egy becsült érték, nem azt jelenti, hogy hajszálpontosan 168 órán belül véglegesen tönkre fog menni. Ezt a lemez futott teljesítménye és a hibák, a kondíció % alapján becsli a program, de erről bővebben a súgóban, a mellékletek között található információ.

A lényeg, hogy ha az állapot nem változik, akkor valószínűleg holnap, holnapután és utána is egy darabig 7 nap kerül kijelzésre, tehát ezt ne "visszaszámlálásnak" tekintsd (ezért láthatod, hogy 3 nap után még mindig 7 napon áll a becsült hátralévő élettartam).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3203) rgeorge válasza betyarr (#3196) üzenetére


rgeorge
addikt

Ha jól számoltam, 25 év múlva csökken 0-ra a kondíció. Biztos, hogy addig szeretnéd használni ezt az ssd-t?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3204) DanielK válasza rgeorge (#3203) üzenetére


DanielK
addikt

Üdvözletem!
Míg windowsom volt HDSentinelt használtam (megvásárolt alap licensszel). Meg voltam vele elégedve.
Most mac alatt a DriveDX nevű programot hasznaálom (bár jobb lenne ha macre is lenne hdsentinel). :)
Egy külsős usbs netbook vinyó Hardware ECC Recovered értékére ezt adja:

Ez mit jelent és mekkora hibát jelent? Köszönöm! :R

(#3205) bepken válasza hdsentinel (#3202) üzenetére


bepken
veterán

persze ez nyilván nem tekinthető visszaszámlálásnak, csupán megdöbbentem a számokon :)

gondolom innentől nem igazán lehet számítani erre a vinyóra...még úgy se, hogy ráerőszakoltam backup-ból egy régi rendszer mentést. azóta kb. 10 órát futott, probléma nélkül - telepítettem, mozgattam fájlokat, stb.

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#3206) King Unique


King Unique
titán

Külső usb-s Toshiba belsős vinyónál (MK1059GSM), Sentinelben APM-et maxra (254) húztam, beállítottam, de ugyanúgy parkol tovább...korábban más topicba mondták, ez tiltja véglegesen, de ennél úgy látszik mégsem. Vkinek tapasztalata, h hova kell állítani, v más progival csináljam, ezt Sentinelben visszaállítsam eredeti 128-asra, mert maxra húzva nem használódik el előbb :F
56 nap 16 órás működés és 40300 LUCC érték, ezért próbálkoztam...

(#3207) betyarr válasza rgeorge (#3203) üzenetére


betyarr
veterán

igen,abban az esetben,ha időarányosan romlik ez az állapot.és ha nem?

(#3208) hdsentinel válasza DanielK (#3204) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszönöm, hogy megvásároltad a Sentinel-t, ezzel segítve a további fejlesztést :R
Remélhetőleg lesz MAC változat is, amint lesz erre elegendő kapacitás.

Sajnos így nem tudok a kérdéses programról, helyzetről nyilatkozni a pontos HDD típus és helyzet, teljes állapot ismerete nélkül. Esetleg Live Windows pendrive/CD/DVD és HDSentinel hordozhatóval lehetne riportot menteni / küldeni, akkor egyből látnám mi a helyzet :B

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3209) hdsentinel válasza King Unique (#3206) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nem minden drive-nál számít az APM beállítás ilyen téren.
Ez programtól független - azaz másik program sem tudja "jobban" beállítani az értéket ;)

De pont ezért van a Hard Disk Sentinel-ben egy másik módszer, ami akadályozza a folyamatos parkolást/leállást:

HDSentinel-ben Beállítások -> Lemez kezelés oldal -> Lemezek leállásának akadályozása pont alá adj meg egy
*
-ot, így nem engedi leállni, parkolni egyik HDD-t sem (vagy add meg a drive-ok sorszámát).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3210) King Unique válasza hdsentinel (#3209) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ezért...korábban hallottam én is " *-os módszerről ", de azt hittem az csak leállni nem engedi, mert parkolásnál ugye pörög tovább, de ha arra is gyógyír, akkor kipróbálom. :R

(#3211) DanielK válasza hdsentinel (#3208) üzenetére


DanielK
addikt

Először is, hol van lehetőségem kérni, hogy küldjék el újból a licenszet? :B Sajnos valóazínűleg kitöröltem az emailt, amiben kaptam... :W

Másodszor, készítettem képeket hdsentinelről. Mellékelem őket (hol van lehetőség megnézni, hogy melyik érték mit is jelent pontosan?)

Maga a HDD típusa (Hitachi):

Összesítés:

S.M.A.R.T. adatok:

Itt is megjelent az a Hardware ECC Recovered egy 1-sel. Ez nagy gond? :F

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3212) hdsentinel válasza DanielK (#3211) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Csak küldj egy e-mailt az info@hdsentinel.com címre névvel, címmel, reg. felhasználónévvel vagy bármi olyan adattal, amivel a licensz beazonosítható és máris ismét küldésre kerül :B

Nincs különösebb gond, ahogy a program is jelzi, az állapot tökéletes, a kondíció 100%.

De kétség esetén bármikor ellenőrizhető (néha érdemes, hogy az esetleges lappangó problémák felszínre kerüljenek): [link]

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3213) priti


priti
addikt

V, mint victory?

Most ez hogy? Benyom nekem egy figyelmeztetést harmadikára, hogy meghibásodás várható. Ez hülye. Amúgy spin up time. A vízpumpán állítottam és ahogy ki-be kapcsolom a gépet ez a sötét BIOS visszaállít default-ra a sok nyomorék kezdő tuningmester miatt, hogy már itt is kell ez a felhasználói támogatás szarság, hogy már nem lehet menekülni előle sehová de tényleg... cmos reset mi a szarnak van? :W

Na mindegy, visszateszi default-on IDE-re AHCI-ról a vonatkozó SATA-t én meg jól nem gondolok rá és úgy marad, ezt nem csípi a sentinel szerintem.
Most hogy visszanyomtam ahci-ra olyan, mintha olvasná a S.M.A.R.T.-ot csak csont üres lenne, ez az egy figyelmeztetés van, de se spin retry-n se semmi máson semmi hogy most az mennyi, semmi grafikon ha ráállok az értékre. Ez a program is csak arra jó, hogy idegesítsen Szarnak tettem fel :DDD Most itt böki a csőröm. Jó kis program, imádom meg minden, csomószor hasznos, ha más gépét nézem, de itthon nem szeressem, ha nem vízszintes az a csík.

Hardverlesen

(#3214) hdsentinel válasza priti (#3213) üzenetére


hdsentinel
őstag

Valószínű, valamelyik rossz alaplapi chipset driver van telepítve.

Ez pl. számos Intel driver-nél elég sűrűn okoz gondot, a driver össze-vissza biztosít hibás/téves állapotot, amit a program kiszűr, de azért néha sajnos sikerül a driver-nek a hibás állapotot biztosítani, ami bizony ilyen kavarást csinál (hogy pl. egy attribútumnál téves értéket kap a program, aztán mikor ránézel, az az érték már nincs sehol).

Érdemes a Driver Zóna oldalról az alaplaphoz (chipsethez) megfelelő ajánlott drivert keresni, amivel nincs ilyen gond. Egyáltalán nem biztos, hogy az újabb driver(ek) jobbak (sőt).

Ha a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használod a program regisztált vagy hivatalos próba-verziójával, akkor meg lehet nézni az állapotot és megvizsgálni, milyen driver van fenn, ami a gondot okozhatja.

Kétség esetén bármikor tesztelhető, hogy valóban van-e gond, vagy nincs:
[link]

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3215) priti válasza hdsentinel (#3214) üzenetére


priti
addikt

Jajj ne haragudj már, ha csak korlátozottan vagyok néha szalonképes, csak fárasztó napok vannak mostanában.
Egy tesztet megejtek. Köszi a tippet. :R Megnyugtató lesz.

Ami a chipset-et illeti a gyártó weblapjáról letöltött alaplapi support (több éves) verzió van telepítve. Az a gixer szerintem, hogy ez egy 1156-os foglalatra építő lap, ami alapból nem támogathatna 2x16x sávszélű PCI-E slotot, csak 2x8x-et, ezért erre a lapra rápakoltak többek között egy NF200 chip-et is egy rakás egyéb cuccal, ráadásul rev.1.-es szóval egy picit gyerekcipő ahogy ezen megoldották, hogy támogassa még a 3 way SLI-t is a 2x16x SLI és CFX mellett.
Csak az Isten tudja valójában mi van egy BIOS menüpont mögött, de külön lehet engedélyezni és tiltani a magas sávszélű több VGA támogatást és amikor engedélyezi az ember, akkor hatszáz drivert telepít a win. Szóval hiába telepítem fel a gyári chipset driver-t, mert a win bekavarhat.
Az történt, hogy engedélyezve volt, feltelepítve minden, minden gúd. Majd visszaállt default-ra be-ki kapcsolgatástól, a default beállítás meg auto-ra teszi ezt a menüpontot, azaz mivel most csak egy VGA van a gépben kvázi letiltja azt ami eddig engedélyezve volt, ez a változtatás BIOS-ból lekapcsolja a gépet majd újraindítja, szóval rendesen belenyúl.
A vicc, hogy amikor letiltja az ember ezt az opciót a BIOS-ban akkor is hatszáz drivert telepít a win első induláskor, mintha alaplapot cseréltél volna és csak a jóég tudja, hogy azokat a driverek-et honnan szedi a májkrémszaft, de mire feláll a gép már fel vannak telepítve... Igazából nem teljesen értem mi van emögött a menüpont mögött, mert egy csomó olyan dologhoz köze van, amihez bazira nem kéne köze legyen... Most az más kérdés, hogy a PEG2 mekkora sávszél meg mekkora nem és az egésznek van e értelme, de rendesen meg van csavarva ez a lap.

Hardverlesen

(#3216) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Van jelentősége annak, ha a Hard Disc Sentinel két azonos gyártmányú és típusú HDD között több, mint tízszeres különbséget lát a Maximális átviteli sebesség között? A Teljesítmény fülön látom.
HDD1-nek ca. 35 000 KB/mp, HDD2-nek ca. 500 000 KB/mp.

A Maximális átviteli sebesség hogyan van meghatározva? Nekem olcsó számítógépem van, szerintem a 35 000 KB/mp is lehetetlen. Nem tudom elképzelni, hogy valaha bármelyik HDD nálam elérte volna ezeket az értékeket. (Ha jól értelmezem a számokat).

Az Áttekintés fülön mindegyik HDD állapota 2x 100% (Teljesítmény és Kondíció).

[ Szerkesztve ]

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#3217) priti válasza tknof1871 (#3216) üzenetére


priti
addikt

sosem néztem, de ha kilobitben van, ahogy írod, akkor az első alig több, mint 4 megabyte/sec ami nagyon lassú, a másik meg egy Sata2 lesz 60 mega körül, most nem számolom ki, de 8 bit egy byte azt számold bele, mielőtt osztasz 1024-el

Hardverlesen

(#3218) tknof1871 válasza priti (#3217) üzenetére


tknof1871
őstag

sosem néztem, de ha kilobitben van, ahogy írod...

Nem, én nagy B betűvel írtam, tehát az Byte. A Hard Disc Sentinel is nagy B betűvel írja a mértékegységben, tehát nem kilobit/mp-ben (Kb/mp) van a sebesség.
A program a Teljesítmény lapon alul frissülő koordináta-rendszerben ábrázolja a Jelenlegi átviteli sebességet egy időegységen belül és elég egyenletes. 16 000 KB/mp körül van alig látható kilengésekkel.

Most egy elég nagy méretű fájlt másolok (egyikről a másikra) és van idő nézegetni az adatokat. Akkor vettem észre ezt és meglepett a különbség. 2 mindenben egyforma HDD egy dual dokkolóban a szituáció.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#3219) liksoft válasza tknof1871 (#3218) üzenetére


liksoft
nagyúr

Küldj riportot a fejlesztőnek. Szerintem ennél pontosabb megoldás nem lesz. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3220) priti válasza tknof1871 (#3218) üzenetére


priti
addikt

A helyesítással ne foglalkozz, mert csak összezavar. Én se a betűkre értettem, hanem az értékre, hogy bitben van. Mindkettő kis "k" rövidítve szóval jó attól sem lesz, ha nagy "B" a kB :DDD

Hardverlesen

(#3221) hdsentinel válasza priti (#3220) üzenetére


hdsentinel
őstag

Bájtról van szó természetesen (ill. kilobájt, megabájt, gigabájt, stb..)

A Teljesítmény oldalon található számok a Windows teljesítmény-számlálóin alapulnak, azt mutatják meg, hogy a Windows egy adott pillanatban (pontosabban egységnyi idő, azaz 1 másodperc alatt) mennyi adatot volt képes írni/olvasni.

Ez szerencsés esetben (kis fájl, teljes egészében cache-ből) akár elég magas értéket is mutathat. Ez természetesen csak érdekességképpen jelenik meg, a merevlemez Kondíció/Teljesítmény értékeit nem befolyásolja semmiképp.

A pillanatnyi értékek (amik ilyen kiugrásokat is produkálhatnak) helyett érdemesebb az átlagolt értékek figyelése, ami már a valós felhasználáson alapul és (főként hosszabb ideig tartó, nagyobb fájlok kezelésekor) segítségével rávilágítható az esetleges gyengesége a rendszernek.

Pl. ha egyik HDD-ről másolsz másikra akkor ellenőrizheted az átviteli sebességet, de még inkább a merevlemez-kihasználtságot. Amelyik HDD-n ez magas (100% körüli) az teljes gázon megy, míg a másik (alacsonyabb kihasználtsággal) az ideje nagy részében vár, így ilyen esetben az 1-es HDD lassabb, egy töredezettségmentesítés (vagy csere) gyorsíthatja a teljes folyamatot, a rendszert.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3222) IG55


IG55
senior tag

Üdv!

A gépemet használná egy nem admin jogú felhasználó is, a kérdésem az, hogy nála is fut a program a háttérben?
Ezt találtam:

Is it possible to monitor disk status WITHOUT administrator rights?
Yes, it is possible: Hard Disk Sentinel can run as a service: examine hard disk status and make alerts even if there is no user logged to the computer or if the user does not have administrator rights. The administrator rights only required to configure and install the service.

Viszont nem látom nála a futó folyamatok között.

(#3223) hdsentinel válasza IG55 (#3222) üzenetére


hdsentinel
őstag

Nála nem fogod látni, mivel nem az ő felhasználói nevével, hanem szolgáltatásként fog futni SYSTEM felhasználó névvel - HA előzőleg a rendszergazda (aki telepítette) átváltja szolgáltatás üzemmódba (Beállítások -> Integráció oldal). Ilyenkor a program felhasználótól függetlenül fut a háttérben, riaszt, ment, stb... XP és régebbi rendszerek alatt teljes felülettel, Vista/7 alatt "csendben", azaz a felhasználó nem látja, hogy a program fut, hacsak nem indítja el a "Hard Disk Sentinel Tray"-t a Start menüből.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3224) IG55 válasza hdsentinel (#3223) üzenetére


IG55
senior tag

Szuper, köszi :K

(#3225) priti válasza hdsentinel (#3221) üzenetére


priti
addikt

Értem, cache-ből tudnak érdekes dolgokat művelni a HDD-k valóban. Hova tovább számomra rejtély, hogy miért nem lehet elérni, hogy egy másolás folyamatábrája akkor érjen 100%-ig, amikor tényleg vége van. Nagyon bosszant, hogy nem tudok PEN-re másolni rendesen. Az történik, hogy elkezdek másolni egy 1GB körüli méretű file-t, pár másodperc alatt végigszalad a másolás 100%-ig, mert irreális sávszélt mutat a fájlkezelő, majd nem válaszol a commander egészen addig, amíg az írás ténylegesen be nem fejeződik a PEN-re, így nem lehet háttérbe tenni a másolást és folytatni a munkát a fájlkezelőben. Bosszantó, mert kvázi lefagy tőle a gép percekre a fájlkezelés szempontjából. Falat kenyér, hogy más programot indíthatok és a gép válaszidejére egyébként nincs hatással, ha egyszer pont rendet szeretnék csinálni a fájlkezelőben.
Ezzel a "cache-ből dolgozom" történetből számított sávszél dologgal kéne valamit kezdeni, mert azon túl, hogy fals adatokat képez még gondokat is okoz számos területen. Ez persze nem a HDSentinel problémája, de mindenki szív vele. Nem is nagyon értem, hogy ebből a megoldásból hogy lett, lehetett szabványos késztermék a hardveriparban. Régen ilyesmi elképzelhetetlen lett volna. Minden választható másolási módszert kipróbáltam a tcmd-ben és egyik sem jó, vicc. Ha egy sima másolást nem tudunk mérni hitelesen, akkor itt valami olyasmi van, amit nagyon nem kéne engedni, hogy legyen.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#3226) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Szeretném megkérdezni, hogy a S.M.A.R.T. adatok olvasása, és logolása milyen sűrűn történik, és hogy a S.M.A.R.T. fülön lehet-e növelni a felbontását a grafikonnak?

(Egy ssd-n futtatott Win-defender egy nap alatt többször megakadt ránézésre 80-90%-nál, majd észrevettem, hogy kb 500 gigát generált az ssd-n majd hogy pár nap ra rá vesztettem 2 százaléknyi kondíciót... [100>98]

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3227) Viktoár


Viktoár
addikt

Sziasztok

Van egy 1tb-s vinyóm amin lefuttattam egy újrainicializálásos tesztet.Jó sokáig csinálta és ez lett a végeredmény.

Valamiért bizonyos időközönként nehezen ír/olvas,de azért a nagy káoszban mintha lenne egy kis rendszeresség.

A gyenge szektorok száma folyamatosan változik,hol kevesebb,hol több:

Tipp hogy miért ilyen? :))

Üdv:Viktor

(#3228) InfiniteReality válasza Viktoár (#3227) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A 3 lemezed közül kettő golyóérettnek látszik...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3229) ledgeri válasza Viktoár (#3227) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Na most kéne egy kis progi, ami ezt a képet átkonvertálja korongra, máris egyértelműbb lenne, hogy mi és hogy...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3230) ledgeri válasza ledgeri (#3226) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Érdemes Os-nélkül felületrírással is megnézni ezt?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3231) Viktoár válasza InfiniteReality (#3228) üzenetére


Viktoár
addikt

Az 1tb-ost csak most néztem hogy miért lassúcska.Miért ilyen döcögős?

Az 500-as seagate ezzel a kondícióval már másfél éve hibátlanul teljesít pedig napi szinten megy rajta az írás/olvasás.Ennél egy hibás tápegység miatt esett le a kondíció 9%-ra de hidd el hogy tökéletesen üzemel. :K

Üdv:Viktor

(#3232) Viktoár


Viktoár
addikt

Itt a gyenge szektoros kép hogy állandóan változik.

Ez lehet elektronika hiba ?

Üdv:Viktor

(#3233) Viktoár válasza Viktoár (#3232) üzenetére


Viktoár
addikt

Nem jár erre egy tudor hogy megmondja mi lehet szegény lemezzel? :))

Üdv:Viktor

(#3234) InfiniteReality válasza Viktoár (#3233) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Küldj a HDS-ből Teszt Riport küldése a fejlesztőnek opcióval riportot. Ha valaki, akkor a fejlesztő meg tudja mondani a riport alapján.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3235) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Sziasztok! 2 nap alatt 22 %-ot esett a laptopom kondíciója, 100%-ról 78 %-ra. Felkészülhetek, hogy gallyra megy az egész, és mentsem ami menthető?

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#3236) InfiniteReality válasza Ferenczi Áko (#3235) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Küldj teszt riportot a fejlesztőnek, és ő pontosabban meg tudja mondani, ha a HDS által írt szöveges értékelés nem elegendő...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3237) ledgeri válasza InfiniteReality (#3236) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Az én #3226 és#3230 dolgaimmal is érdemes lenne egy riportot küldenem?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3238) priti válasza Ferenczi Áko (#3235) üzenetére


priti
addikt

A S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology, azaz Ön-ellenőrző Analizáló és Nyilvántartó Technológia) az IBM fejlesztése. 13 éve dolgoztam egy pár hónapig Vácon az IBM-nél és már akkor is olyan nagykapacitású tárolószervereket gyártottunk ott, amiből Magyarországra egyet sikerült eladni az OTP-nek annyira drága dolog. Ezzel is csak érzékeltetni akarom, hogy az IBM nem szarral gurigázik és nem tegnap óta világcég. Neki ez fontos és birtokolja azt a szellemi tőkét, ami világelső lehet hasonló területeken.
Ez a S.M.A.R.T. egy olyan IBM-es mélyvíz, amiről egy egyszeri halandó nem is tudja, hogy létezik. Olyan mért értékeket képez, amelyekhez sokan hozzáférni sem képesek.

Amikor fejlesztőről beszélnek itt a fórumban, akkor egy olyan szoftver fejlesztőjéről beszélnek, aki a terméke által hozzáférést biztosít neked ezekhez az adatokhoz és segít azok elemzésében, megértésében. Nem csak egyszerűen kiolvassa az adatokat, mint egy gépkocsiszervíz a hibakódot, nem csak egyszerűen elmagyarázza, grafikusan megjeleníti, mert -ami a legjobb benne- használja a pestiesen szólva "népítélet" módszerét a küszöbértékek megválasztásakor, hiszen amikor riportot küldesz, akkor egy nagyon alapos állapotjelentést küldesz a saját HDD-dről és a sok állapotmintha végül reprezentatív mintát képez, amiből a statisztika ismert számítási módszereivel 99,999%-os biztossággal számítható, hogy egy adott típusnál mely mért érték előfordulása jelent biztosan hibát, azaz a minta alapján lehet küszöbértéket választani, így ki lehet szűrni még azt is, ha a gyártó füllent az értékekkel kapcsolatban a termékét jobbnak állítva be a valóságnál.

Szóval a Sentinel egy qrvajó progi, egy kincs és ha hibát jelez, akkor van is. Egy gyengéje van: szoftver. A szoftvert pedig operációs rendszerre írják, szóval esetedben is függ a Windows alá telepített meghajtóprogramtól, például az alaplapi chipset driver-től. Ha nem megfelelő a telepített driver az bekavarhat. Ha a driver-hez nem nyúltál, eddig 100%-os volt és most csökkenni kezdett, akkor kérdezned sem kell, mert biztos lehetsz benne, hogy a HDD-vel probléma van. Ezért szeretjük a Sentinelt.
Nem a levegőbe beszél és az IBM-nek köszönhetően nem szarra támaszkodik. Profi módon gyűjtött adatokat elemez.

Az adatokat mindig mentsd le, ha a Sentinel szerint baj van (persze egyébként sem árt) és a riportot küldd el!

Hardverlesen

(#3239) InfiniteReality válasza ledgeri (#3237) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Persze!

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3240) Ferenczi Áko válasza priti (#3238) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Köszönöm! Inkább majd cseréltetni fogom a Hdd-t, ha már nagyon kaki.. Először újratelepítem a Windows-t. Van értelme? A kondíció hány százalékánál lesz az, hogy nem tudom a gépet bekapcsolni?

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#3241) InfiniteReality válasza priti (#3238) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Üditően szépen megfogalmazott iromány. Öröm volt olvasni :) :R

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3242) liksoft válasza Ferenczi Áko (#3240) üzenetére


liksoft
nagyúr

Jobb felkészülni. Lehet, hogy csak időszaki megoldás egy új OS. Nem lehet százalékhoz kötni a halálát, hiszen nagyon sok különböző hiba összegzése adja ezt a számot. A kiváltót kéne ismerni, és akkor lehet jósolni. (Igen, jósolni, mert ahány drive, annyi eset. Mi emberek sem vagyunk egyformák sem tudásban, sem terhelhetőségben. ;) )

U.i.: A gépet drive nélkül is be lehet kapcsolni. :B Magas labda volt. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3243) ledgeri válasza InfiniteReality (#3239) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Oscar MIke!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3244) King Unique


King Unique
titán

Az mért van, h Sentinelben win7 SP1 x64 alatt, az értesítési területen és ténylegesen megnyitva a programot más-más hőmérséklet értékeket mutat, előbbi felületen mintha egy kis "fáziskésés" lenne, továbbá ha külső hdd-t csatlakoztatok, nem mindig jeleníti meg (többel kipróbálva), vmint eltávolítás után értesítési területen ottmarad hőmérséklet ikonja, program főablakban "Hard Disk Device"-ként ottmarad szürkén, ez vmi bug :F
Hangsúlyozom nem mindig fordul elő , ill kipróbáltam 64 bites win8-nál is, ott ritkábban csinálja. Ilyenkor ált progit kilövöm és újraindítom, utána jó, csak ez kicsit kényelmetlen néha...

(#3245) ledgeri válasza King Unique (#3244) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Valamennyire csatlakozom:
Az én késésem abban nyilvánul meg, hogy ha a merevlemez terhelve van, és az értesítési területről nyitnám nagyra a programot, akkor van, hogy 2 percet is várnom kell, míg megnyílik az ablak, vagy a gyorsmenü, ami az ikonból nyílik...

(pedig a program ssd-n csücsül...)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3246) King Unique válasza ledgeri (#3245) üzenetére


King Unique
titán

hát ja, nyilván vmi bug lehet, remélem javítják majd egy új verzióban...
tiedhez hasonló velem is előfordult, igaz nem kellett 2 percet várni, szerintem vírusírtó akasztotta be nálam (Bitdefender), v nemtom, pedig tűzfalánál kivételekhez hozzáadtam Sentinelt.

[ Szerkesztve ]

(#3247) InfiniteReality válasza King Unique (#3246) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A HDS indulását megakaszthatja még valami ismeretlen vezérlőjű usb kütyü (pendrive vagy hdd keret), illetve tipikusan kártyaolvasók vagy SCSI kártyák.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3248) Ispy


Ispy
veterán

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de hátha:

van egy 160GB Samsung PATA vinyóm, amiről akartam volna HD sentinel képet csinálni, de azt írja ki a program, hogy semmilyen infó nem található. Mit lehet ezzel kezdeni? A vinyó egyébként működik.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#3249) hdsentinel


hdsentinel
őstag

Elnézést kérek a késői válasz miatt - a napok mostanában elég sűrűek .... Első körben az érkező riportok feldolgozása, azokra válasz történik, de igyekszem mindenkinek válaszolni mielőbb!
Köszönöm a türelmet :R

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3250) hdsentinel válasza ledgeri (#3226) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ment e-mail még tegnap, de ide is beírom, hátha hasznos: A Beállítások -> Fejlett opciók oldalon állítható a frissítés gyakorisága, azaz, hogy milyen sűrűn olvassa ki a program az állapotot.
Alapban ez 5 percenként történik meg. Az állapot kiolvasás sima olvasás parancsként működik, azaz
természetesen nem befolyásolja az állapotot.

Egyelőre a grafikon fix felbontással dolgozik, de ennek alaposabb vizsgálatát lehetővé tevő opció biztosan elérhető lesz egy későbbi verzióban, ezt már többen kérték.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.