Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3301) Poiro7


Poiro7
aktív tag

A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left

Akkor ez mi?

(#3302) radi8tor válasza Poiro7 (#3301) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azt, hogy semmi gond nincs az SSD-vel.

⭐ Stella

(#3303) rgeorge válasza Poiro7 (#3301) üzenetére


rgeorge
addikt

Az, hogy a régi Sentinel nem jól kezelt egy (gondolom) friss SSD-t vagy csatolót. A legfrissebb pedig igen. Pl. más SMART értéket gondolt a régi verzió az élettartam-jelzőnek, mint most. Mindig a legújabbal kell megnézni egy új eszközt.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3304) Poiro7 válasza rgeorge (#3303) üzenetére


Poiro7
aktív tag

Rendben köszönöm a válaszokat, de mivel eddig nem használtam SSD-t a kiírást miszerint
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left
én hibaüzenetként értelmeztem :W
Hisz nekem, mint egyszerű felhasználónak az a lényeges kérdés, hogy jó-e vagy sem az eszköz mit érdekel engem, honnan veszi az információkat :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#3305) rgeorge válasza Poiro7 (#3304) üzenetére


rgeorge
addikt

Ritka, hogy egy hibaüzenet zöld háttér előtt jelenik meg...

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3306) InfiniteReality válasza Poiro7 (#3304) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ez azt jelenti, hogy az a SMART attribútum az, ami legközvetlenebbül határozza meg az SSD állapotát. Ez a használat miatt idővel csökkenni fog. Ha rendesen van használva (alignált partíció van rajta, TRIM parancs működik és nincs feleslegesen sok írás rajta), akkor ez a csökkenés nem fog túl hamar bekövetkezni.
Ha nagyon hamar következne be (értsd kb fél év múlva már jelentkezik) ott már el lehet gondolkodni, hogy valami nem oké. Persze nyilván ez használattól is függ.

De saját tapasztalataim alapján (3-4 gépben használok SSD-t, folyamatosan), eddig a "nagyon" használt gépen (laptop) és a kevéssé használt desktop gépen sem jelentkezett még a csökkenés.

Az egyikre eddig kb 380Gigabyta írás történt (ez kb átlagos illetve annál kisebb használatnak felel meg, mert a Windows user profile-ja is HDD-n van meg a swapfile is).
A másikra (ez a laptop) pedig több terabyte-nyi, mert ebben csak ez az 1 eszköz van, nincs mellette HDD.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#3307) hdsentinel válasza Poiro7 (#3304) üzenetére


hdsentinel
őstag

E-mail-ben küldtem választ egy hasonló helyzetben, akkor lehet, hogy ugyanerről van szó. Bemásolom ide is, kicsit kiegészítve, másnak is hasznos lehet:

Köszönöm a kérdést !

Elnézést, ha a kiírt felirat félreértést vagy problémát okozott. Biztosíthatom, hogy nincs különösebb probléma, sem pedig "rejtett" hiba üzenet. Ez a sor tájékoztató jellegű, nem jelent hibát.

Általánosságban az SSD használata esetén teljesen normális jelenség, hogy az állapot lassan, de biztosan, folyamatosan csökken. Az SSD-ben (pontosabban a flash alapú tárolóban) használt memóriacellák csak korlátozott mennyiségű írási ciklust képesek elviselni. Így minden írási művelet folyamatosan "rontja" az állapotot.

Ezért normális használat esetén, ha más jellegű probléma nem található, a Hard Disk Sentinel jelzi a csökkenő kondíciót és hivatkozik az állapotot általánosságban meghatározó értékre, mint például jelenleg az "SSD Life Left" értékre.

Ennek az értéknek jelenlegi értéke, változása a S.M.A.R.T. oldalon ellenőrizhető. Fontos, hogy ezt nem a Hard Disk Sentinel számítja ki, a gyártó által meghatározott módon kerül meghatározásra az SSD működése, írt adatmennyiség és egyéb paraméterek alapján.

A kiírt üzenet kizárólag azért jelenik meg, mert nélküle még furcsább lehet, hogy az SSD állapota hibátlan - de mégis esetleg a kondíció "csak" 99% vagy alacsonyabb, (ami teljesen normális) és a felhasználók számára furcsa lehet, hogy mi az oka a nem 100%-os kondíciónak.

Esetleg érdemes használni a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót, így a jelenlegi állapot ellenőrizhető és pontosan látom, mi a helyzet. Valamint ha esetleg változás állna be az állapotban, egy ismételt Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció segíthet a változás elemzésében.

Jelenleg az állapot tökéletes, még nem történt jelentős mennyiségű írás, de tájékoztat a program, hogy van egy ilyen általános érték, ami (ha nincs más gond) az SSD állapotát döntően meghatározza.

Mivel a legtöbb SSD-nél van ilyen érték, de más-más jellegű, más-más módon működik, a régebbi program-változatok még lehet, hogy nem ismerik fel ezeket ill. ha a gyártó beletett olyan értékeket, amik hibának tűnhetnek, akkor akár téves állapot is megjelenhetett velük. Ezért valóban érdemes újabb SSD-k esetén minden a legújabb program-verziót használni, ez adja a legpontosabb eredményt.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3308) hdsentinel válasza Tyler08 (#3297) üzenetére


hdsentinel
őstag

Valami nem jó az e-mail beállításoknál.

Beállítottad a felhasználónevet, jelszót jól?
Az "SSL használata" opciót is engedélyezni kell, valamint az alapértelmezett portot 465-re tenni.
Így biztosan működnie kell - persze ha nincs más gond, pl. tűzfal nem blokkolja a kapcsolatot.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3309) Poiro7 válasza hdsentinel (#3307) üzenetére


Poiro7
aktív tag

:R THX :R

(#3310) Tyler08 válasza hdsentinel (#3308) üzenetére


Tyler08
csendes tag

A port 465-ön van, tűzfal nem szól bele! szóval vmit tuti én csinálok rosszul.. :W
Mit tudok elrontani az e-mail beállításoknál?

(#3311) hdsentinel válasza Tyler08 (#3310) üzenetére


hdsentinel
őstag

El lehet rontani a feladó e-mail címét, SMTP szervert, azt, hogy az SSL engedélyezve van-e, stb...

Ezen a képen található beállításokkal biztosan működik:

[link]

Persze a feladó címe a saját e-mail címed legyen és a címzett címe az, ahová küldje a riasztást (valószínű ez a saját címed).

Megpróbálhatod 465 helyett 587-es porttal is, a gmail szervere azt is elfogadja.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3312) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Csináltam a HD Sentinellel egy írás tesztet egy micro SD kártyán. És a lemezfelületi térképnél vannak olyan négyzetek amiknek másabb a színe mint amilyennek lennie kellene. Sötétzöldebb jóval. Odaviszem az egeret, majd az ablakba alul azt írja ki hogy 1.3 MB/s, illetve 2.3 MB/s. Ez azt jelenti hogy az adott szektort csak 1.3 MB/s-el tudja írni.

Tehát van rá esély hogy hamarosan lesznek rajta hibás szektorok? Amúgy a végén azt írja ki hogy Jó Blokk 10 000 - Sérült: 0 - Rossz: 0

Köszönöm :R

iPhone 13 Pro Max

(#3313) hdsentinel válasza jozsi252 (#3312) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Ez teljesen normális jelenség memóriakártya (és számos pendrive) esetén.

A kártyán belül nagyobb adatmennyiség (pl. teljes felület) írásakor az írás gyorsítótárazásra kerül, majd rövid idő múlva egyben történik meg. Ilyenkor úgy tűnik, hogy a kártya gyors, majd 1-1 blokk lényegesen lassabb (nagyon sötét zöld blokk a felületi térképen), amikor is a teljes írás válójában lezajlik.

Ez nem jelent gondot, nincs ok aggodalomra. A lényeg, hogy a teszt végén látható, hogy nincs hibás, sérült blokk, a teljes felület hibátlan. Most egy Lemez -> Olvasás teszt valószínűleg nem mutatna lassabb (ennyire sötét zöld) blokkokat, sőt, számos esetben az írásteszt után a kártya lassabb teljesítménye javult, ismét úgy dolgozott, mint újkorában.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3314) rgeorge válasza hdsentinel (#3313) üzenetére


rgeorge
addikt

Csak érdekességként a memóriakártya teszteléshez: éppen a napokban sikerült kollégámnak egy 64/4 GB-os microSD-t vennie. Azért 64/4, mert papíron 64GB-os volt, de valójában csak 4GB-os. A HD Sentinel-el egy olvasási teszt úgy nézett ki, hogy 4GB-ig kb. 7-8MB/s-el ment a teszt hibátlanul, majd elérve a 4GB-ot, a sebesség 16MB/s-re ugrott, de továbbra is hibátlan eredményt mutatott. Nyilván gyorsabb volt az átverést végző elektronika, mint a valós olvasás.
Azért is érdekes ez, mert az SD kártyák, pen drive-ok tesztelésére általában használt h2testw program először teleírja a meghajtót 1GB-os fájlokkal, majd visszaolvassa őket, ez ennél a 64GB-os kártyánál 5-6 óra lett volna legalább, és a teleírás alatt nem is jelentkeznek hibák. Végül, miután megsejtettük, hogy csak 4GB-os a valós kapacitás, egy 8GB-os partíción teszteltünk, ez már 45-50 perc alatt lefutott, persze az ellenőrzés már szinte csak hibát talált.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3315) hdsentinel válasza rgeorge (#3314) üzenetére


hdsentinel
őstag

Személy szerint ilyennel még nem találkoztam, elég durva !

Lenne ilyen memóriakártyából pár darab esetleg elérhető közelségben?
Szívesen vennék 1-2 darabot tesztelésre, vizsgálatra, hogy a program a lehető legkorábban ki tudja szűrni és azonnal figyelmeztetni ha ilyet észlel.

Persze a programban található írásteszt kihozná, hogy gázos a kártya, de akkor így egyből látszana, hogy ez nem igazán az aminek látszik...

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3316) rgeorge válasza hdsentinel (#3315) üzenetére


rgeorge
addikt

Nyilván a kártya megy vissza az eladóhoz* sürgősen. Az a durva, hogy régebben eleve kisebb kapacitású volt minden tároló, így a kamu kapacitás még kisebb, hamarabb lefutott az írásteszt, akár átvételkor egy notebookon letesztelhető volt az áru. Ezt a valóságban 4GB-os kártyát már túl sokáig kell tesztelni, hogy kiderüljön a turpisság. Normál használattal nehéz, bár amilyen buta volt az eladó exFAT-ra formázta egyben a kártyát, arra felmásolható lett volna egy 4GB-nál nagyobb fájl is, ami le is buktatta volna, persze ez is nagyon hosszú időt venne igénybe. Nem tudom, mennyibe kerül ez a hamisítás, de ha mondjuk még 16GB/64GB különbséggel is megéri, akkor aztán ember legyen, aki átvételkor lebuktatja a cuccost. Erre lehetne alkalmazást szerkeszteni, ami nem szekvenciálisan tesztel, hanem mondjuk random, vagy úgy, ami kihasználja ezeknek a csaló interfészeknek a működését. Nyilván LBA címzés alapján dolgoznak, tehát egy egyszerű írásteszt, ami a max LBA-ról indul visszafelé rögtön lebuktatná a hamis kártyát.
------------------------
* csaló

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3317) hdsentinel válasza rgeorge (#3316) üzenetére


hdsentinel
őstag

Én is így gondolom, ezért javasolnám a Hard Disk Sentinel-ben is pontosan ilyen tesztelést:

Lemez -> Felület teszt -> Írásteszt, de a teszt indítása előtt a Beállítások oldalon kiválasztható, hogy a teszt hátulról menjen előre (Fordított irányú szekvenciális teszt) vagy Véletlen legyen (de akár a Pillangó mód is jó, ilyenkor felváltva előről, hátulról kerül 1-1 blokk tesztelésre).

Ezzel elvileg pillanatok alatt kideríthető, hogy megvan-e a valós kapacitás és kezelhető, címezhető írásra is a teljes felület.

Csak jó lenne élesben is látni, tesztelni, megpróbálni ezt, illetve megnézni, hogy a program mit mutat róla, hogy akár teszt nélkül is azonnal lehessen dobni egy figyelmeztetést (mint pl. ha egy 2 TB-nál nagyobb kapacitású HDD teljes felülete nem címezhető valamilyen probléma miatt).

Esetleg ha a kártya még megvan, kérlek egy Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opcióval küldj(etek) riportot, már ez is segíthet az elemzésben.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3318) rgeorge válasza hdsentinel (#3317) üzenetére


rgeorge
addikt

A kártyát a szerencsétlen vevő lejegelte, nem kérném el tőle már.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3319) hdsentinel válasza rgeorge (#3318) üzenetére


hdsentinel
őstag

Tökéletesen megértem - és azt is hogy mennyire csalódott és mérges emiatt ....
Esetleg ha Neki van lehetősége a Hard Disk Sentinel programmal küldeni a teszt riportot, az is segíthet abban, hogy más ne járhasson így.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3320) rgeorge válasza hdsentinel (#3319) üzenetére


rgeorge
addikt

Holnap behozza, és küldöm a riportot.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3321) rgeorge válasza hdsentinel (#3319) üzenetére


rgeorge
addikt

Riport ment.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3322) rgeorge válasza rgeorge (#3321) üzenetére


rgeorge
addikt

Most futtatok egy felülettesztet véletlen eléréssel, és eddig hibátlanul fut, ami a kártya ismeretében furcsa. Erről a tesztről (csak részlegesről, mert még kb. 7 óráig futna) lehet külön riportot küldeni?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3323) hdsentinel válasza rgeorge (#3322) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszönöm a riportot !

Írástesztet indítottál?
Ahogy írtad, az olvasás teszt nem fog hibát jelezni, mivel a felület "olvasható", legalábbis a vezérlő hiba nélkül ad vissza (gondolom üres) blokkokat, ha már fizikailag nem elérhető szektorok vannak címezve.

A teszt futása alatt a jobb felső sarokban található kis lemez ikonnal menthető az aktuális kép (vagy a teljesítmény oldalról a grafikon), ezt át lehet küldeni e-mail-ben az info@hdsentinel.com címre, segíthet.
Köszönöm! :R

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3324) hdsentinel válasza rgeorge (#3322) üzenetére


hdsentinel
őstag

Egész véletlenül nincs egy másik kártyaolvasód, amiben szintén meg lehet nézni?
Ez a RICOH olvasó pont egy olyan típus, amivel bizonyos dolgok nem úgy működnek, mint kellene, érdemes lehet esetleg egy másik olvasóval is megnézni ha megoldható.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3325) rgeorge válasza hdsentinel (#3323) üzenetére


rgeorge
addikt

Felületteszt/írástesztet indítottam, most itt tart:

Áttettem egy másik hordozóba, küldök így is riportot. A lemez gomb érdekes, mert nem a teszt aktuális képét menti, hanem az alatta lévő területét (bármelyik fülről indítva). A PrtSc gomb működött...

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3326) hdsentinel válasza rgeorge (#3325) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszönöm!

Igen, pontosan: a lemez gomb az aktuális fül képét menti (felületi térképet vagy a grafikont, ha az a fül aktív).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3327) rgeorge válasza hdsentinel (#3326) üzenetére


rgeorge
addikt

De pont nem azt menti, hanem a tesztablak alatti ablak képét, pl. a desktop-ot.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3328) hdsentinel válasza rgeorge (#3327) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ha közben lecsukod az ablak képét, akkor igen, azt, köszönhetően a Windowsnak :C

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3329) rgeorge válasza hdsentinel (#3328) üzenetére


rgeorge
addikt

De nem csukom le. Látszik a Sentinel főablaka, a tesztablak is, rákattintok a lemezgombra, és nem azt menti, amit kell.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3330) hdsentinel válasza rgeorge (#3329) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ez elég érdekesen hangzik ....

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3331) rgeorge válasza hdsentinel (#3330) üzenetére


rgeorge
addikt

Újraindítottam a notebookot, most jól menti a képet. Elég megbízható a laptop, nem is ment sok minden, így újra elindítottam egy-két dolgot. Egy távoli asztal kapcsolat kiépülése után máris rossz képeket mentett a Sentinel a lemez gombbal, az Alt-PrtSc jól ment. Windows 7 Professional x64.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3332) rgeorge válasza rgeorge (#3331) üzenetére


rgeorge
addikt

Újrateszteltem: notebook újraindítás után egyből távoli asztal, Sentinel, felület-teszt, képernyőmentés: nem jó képet ment.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3333) hdsentinel válasza rgeorge (#3332) üzenetére


hdsentinel
őstag

Akkor a távoli asztal a gond? Azzal még nem lett próbálva.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3334) rgeorge válasza hdsentinel (#3333) üzenetére


rgeorge
addikt

Igen, úgy tűnik, de a távoli asztal csak a háttérben fut, a Sentinelt természetesen a fő gépen indítom.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3335) hdsentinel válasza rgeorge (#3334) üzenetére


hdsentinel
őstag

Akkor nem a távoli asztallal csatlakoztál be a gépre, amin a Sentinel fut?

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3336) rgeorge válasza hdsentinel (#3335) üzenetére


rgeorge
addikt

Nem, az csak a munkámból fakadóan volt megnyitva.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3337) hdsentinel válasza rgeorge (#3336) üzenetére


hdsentinel
őstag

Értem!

Megnézem így is, mi lehet a gond, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3338) Llew


Llew
senior tag

Az mit jelent, hogy egy új, két napos vinyónál a felpörgési időre millós nagyságrendet ír ki, a hőmérsékletnél, meg három érték van egymás után pontosvesszővel elválasztva?

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#3339) hdsentinel válasza Llew (#3338) üzenetére


hdsentinel
őstag

HDD típus, teljes állapot ismerete nélkül sajnos csak általános dolgokat tudok mondani, jó lenne a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció.
Ha gond van, akkor a program szól, a szöveges értékelés és kondíció jelzi - azaz ha nem látsz erre utaló jelet a szöveges értékelésben / kondícióban, akkor nem érdemes a S.M.A.R.T. oldalt elemezni.

A felpörgési időt az egyes típusok, gyártók más-más időegységben számolják. Van ahol ez másodperc, van ahol ezredmásodperc, van ahol más jellegű adatok is kerülhetnek ide (ezért lehetséges ezeket külön helyiérték szerint is vizsgálni a táblázat alatt, a grafikon mellett, ahol kiválasztható, hogy alsó / középső / felső szó változását szeretnéd vizsgálni). Ilyenkor decimális adatmező esetén a konverzió félrevezető lehet, ami alapján messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni.

Viszont például az említett hőmérséklet értéknél (ahol ismert, hogy több, különböző jellegű értékre bontható szét az adatmező) a program azonnal külön-külön mutat különböző mért hőmérséklet értékeket (ha vannak ilyenek). Némely HDD típus ugyanis itt rögzíti például a valaha mért legmagasabb, legalacsonyabb és az aktuális hőmérsékletet.

A Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció használata után az aktuális állapot ismeretében pontosabbat tudok mondani.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3340) dudi


dudi
senior tag

Kedves HDSentinel!

Megoldható valahogy, hogy az Intel SSD520 hőmérsékletét kijelezze a program?

Köszi szépen,
dudi

Sounds like your fix is worse than your problem...

(#3341) dudi válasza dudi (#3340) üzenetére


dudi
senior tag

küldtem riportot is a biztonság kedvéért.

:R

Sounds like your fix is worse than your problem...

(#3342) kenyerr


kenyerr
tag

Hello!

Küldtem riportot, de ide is beírom a problémát hátha más találkozott hasonlóval.
Adott WD2500BEVT (250GB) merevlemez amit nem lát a windows. Egyik napról a másikra tűnt el bármilyen előjel nélkül. HD Sentinel látja ugyan de csak azt, hogy van bent valamilyen lemez, azon kívül szinte semmi információt. Teszteknél azt írja, hogy 9999jó blokk és 1 rossz.

[ Szerkesztve ]

(#3343) hdsentinel válasza dudi (#3341) üzenetére


hdsentinel
őstag

Köszönöm!

Sajnos az Intel SSD-d nem tartalmaz működő hőmérséklet-szenzort.
Ezért nem jelenik meg hőmérséklet-információ ennél a típusnál. SSD-k közül sajnos csak kevésben van ilyen szenzor.

A S.M.A.R.T. oldalon könnyen ellenőrizhető: nincs "Temperature" ill. hasonló jellegű attribútum, ami a hőmérsékletet mutatná (merevlemezek esetén szinte mindig van ilyen, bizonyos típusoknál akár több is).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3344) hdsentinel válasza kenyerr (#3342) üzenetére


hdsentinel
őstag

A riport alapján a merevlemez egyáltalán nem ismerhető fel, a kapacitása is csak 512 bájt.
Sem model ID, sem egyéb információ nem detektálható róla.

Általában ilyesmit előre nem látható behatás, például
- fizikai behatás, leesés, sokk, ütődés
- túlfeszültség
- magas hőmérséklet
okozhat :(((

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#3345) dudi válasza hdsentinel (#3343) üzenetére


dudi
senior tag

értem és köszönöm, hogy megnézted :))

üdv,
dudi

[ Szerkesztve ]

Sounds like your fix is worse than your problem...

(#3346) #79621120


#79621120
törölt tag

Remélem nem lesz probléma belőle , ha linkelem ezt .

(#3347) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Üdv!
A POR Recovery Count mit takaró attribútum?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3348) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Sziasztok! A problémám a következő: Ha 10 gb feletti file-okat akarok letölteni a netről,akkor iszonyúan lelassul a gépem, és a kondíciója folyamatosan romlik..most pl 4 nap alatt 48-ról 35%-ra esett le.. A kérdésem az lenne, hogy ha kicseréltetem a winchestert, akkor elvileg rendben lesz minden, ugye? Laptopról lenne szó. Mert akkor inkább kicseréltetem, minthogy egyszer csak megadja magát és elvesszen minden ami rajta van.. Köszönöm a segítséget előre is! :R

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#3349) ledgeri válasza Ferenczi Áko (#3348) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha már 48% akkor már rég mentendő minden róla...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3350) Ferenczi Áko válasza ledgeri (#3349) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Már csak 35 százalékos! :-) A lényeg tömören, hogy ha cseréltetem benne a vinyót, akkor rendben lesz ugye? Nem akarom kidobni..

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.