Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2032) Kansas válasza #60061184 (#2028) üzenetére


Kansas
addikt

"Mert cpu-nál nem a 7nm az előny, hanem a jobb perf/watt, de ez a 7nm-nek köszönhető." Aha, és az semmit nem számít, hogy a Ryzen architektúra alapvetően legalább olyan jó, mint az Intelé? Akkor gyárts FX procikat 7nm-n és nézd meg milyen lesz a perf/watt arány vagy a nyers teljesítmény...
És akkor még a biztonságról és az Intel patch-ek teljesítményre gyakorolt hatásáról nem is beszéltünk...

"Vga-nal nem a 7nm a hátrány, hanem az architektúra perf/watt lemaradása, amit a 7nm csak elrejt" Aha, az az architektúra, ami mintegy mellesleg alig több mint fele annyi számolóegységből hoz ki ugyanolyan teljesítményt mint az előző(lásd pl. Vega 64), alacsonyabb fogyasztás mellett?

Ugye, a Zen2 is ugyanúgy teljesít, mint a Zen, amiről anno ugyanazek az érvek hangzottak el(nem húzható, stb.). Abban ugye egyetértünk, hogy a Zen2 20% IPC előnye a Zen-nel szemben nem a csíkszélesség-csökkentés eredménye?

Jelenleg konkrétan ~0 olyan program(pl. játék) van, amit a Navi képességeinek tudatában terveztek, ráadásul a ref kártyákat az elcseszett hűtés miatt nem nagyon akarjuk venni(a magam részéről nem vagyok meggyőzve, hogy nem direkt szabták el a ref. hűtést, a partnercégek kérésére), a konkurencia ráadásul lépett, és nem sokkal van beljebb, mint volt előtte...

Arról nem is beszélve, hogy amint megjelennek a Navi alapú konzolok, gyanítom érezhetően jobban fognak szerepelni a Radeonok a konzolport játékokban.

Nem lehetne, hogy akkor ítéljünk meg jövőbeli termékeket, amikor már érdemi információnk is van róluk?

Nem azt mondom, hogy az Intel-AMD reláció analóg az AMD-NVidia relációval, de látni vélek hasonló mintázatokat...

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.