Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1102) kolopele válasza Whysperer (#1099) üzenetére


kolopele
nagyúr

Igen, itt a 2700 a nyerő, simán képes vagyok elismerni :)

(#1104) fotel


fotel
aktív tag

A ph!-s teszt első fele kiváló de a teszt értelmezhetetlen és a grafikonok is elég gázok. A színválasztás: a kékre azt hihetné az ember hogy mindegyik intel proci; nincsenek teljesítmény szerint sorrendbe rendezve; kevés játék szerepel - ez fércmunka.

Ezzel az a gond, hogy az egész történetnek a hihetőségét ássa alá, holott a Zen2 elég potens ahhoz, hogy mindenféle kozmetika nélkül kerüljön bemutatásra és az AMD végre megérdemelné a valódi elismerést.

(#1106) reelc válasza hobizoli (#1100) üzenetére


reelc
veterán

Én csak pár hónapja nézem az árakat, az ismerősök meg nem bántanak, amikor belelkesedve írok néha, hogy kb. mi van betervezve, ismerik a helyzetemet.
Pár éve nagyon örültem, amikor letudtam cserélni a C2Duot a Xeonra, hurrá 4 magos procim lett! Nem kaptam rossz szót, hogy miért csak itt tartok, stb. annyit tudtak, hogy a legésszerűbb upgradet csináltam meg a legkisebb pénzből.
Közben láttam az ismerősök miiket fejlesztettek, és örültem, hogy ők egy magasabb szinten űzik ezt a régi hobbit. Senkire sem voltam irigy. Mindenki a saját belátása szerint cselekedett, boldogult.
Valahogy így kellene működni a dolgoknak, nem?

(#1108) schawo válasza hobizoli (#1088) üzenetére


schawo
titán

Akinek egyikre sincs pénze, az hadd álmodozzon már a legjobbról, minek álmodozzon a középszarról? Az neki, magának is védelem, nehogy véletlenül elcsábuljon egy gyengébb pillanatában, valamint az ismerősök előtt is kevésbé ciki bevallani, hogy az olcsóra sincs pénze. Szóval tiszteljük már meg a kispénzűeket azzal, hogy hagyjuk álmodozni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1114) Prof válasza MongolZ (#1086) üzenetére


Prof
addikt

Miben? :U Szerinted hány PC-s játék/program van és abból hányat érdekel 4 vagy több mag?

(#1117) Kansas válasza Prof (#1114) üzenetére


Kansas
addikt

Egyre többet, mióta az AAA játékok egyre nagyobb hányada konzol-port és a konzolok 8 magosak... tehát kb. 6 éve.

A nem játék program már más kérdés, de aminek a teljesítmény-igénye túlmutat azon amit 1 mag tud biztosítani és jól párhuzamosítható, az mind.

Arról nem is beszélve, hogy ha megnézed, hány kisebb nagyobb alkalmazás/szolgáltatás fut egyszerre a gépeden, mondjuk nem mindegy, hogy egy 6-8 magos procin az antivirus/böngésző/akármi nem azt a magot terheli amelyiket a játék.

(#1115) Ribi nem hemzsegtek, de bőven voltak, már Phenom is volt 6 magos(FX-ek is, de olyat nem sokan vettek), de igazából az összes i7 is 8 szálat kezel a kezdetektől, ha nem laptopba való - na most ha mondjuk egy 8 magos procin a 8 szál mindegyike másik fizikai magra kerül, szerinted nő vagy csökken a teljesítmény?

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#1119) SECTORnooB válasza Prof (#1114) üzenetére


SECTORnooB
addikt

BFV-sem létezik mi? :DDD

(#1120) Csaber válasza reelc (#1106) üzenetére


Csaber
senior tag

Ő nem .. régebben mi a legszegényebbnek kb sz@r-ért odaadtuk a lecserélt alkatrészeinket csak hogy,ő is tudjon azzal játszani amit mi is tolunk....igaz most én sem fejlesztek évek óta alig játszom netezem erre meg az öreg i7 2600K-is megfelel 16 Gb ram +egy Nv 1060 6 GB társaságában...elnézést hazudok vettem egy vincsit pár napja ... a Samu F1-is 10 éves lesz jövő április 30.-án...szóval az egyik megy a fiókba nyugdíjba...szóval ~ 6 év működés után adatvesztés elkerülését megakadályozandó vettem egy P300-at 2Tb-os vincsit... többre most nem futotta az elmúlt 8 hónapban kb 1 millát költöttem házunkra....

[ Szerkesztve ]

(#1121) hobizoli válasza reelc (#1106) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nincs is ezzel baj, ha az anyagi lehetosegek es a vagyak kb szinkronban vannak
vki jobban benne van ebben, es folyamatosan feljeszt vmi kis okossagot, vki kevesbe, vkinek a foci a kedvenc sportja, vkinek a box
de ne almodozzon mar plz evekig az i7-rol, ha nem az o lehetosegeihez van meretezve a dolog
en siman megvettem azt a kis A64-t is amit delelott irtam, pedig joval tobbet keresek nala

foleg siman web-re FB-ra YT-ra, mi a bubanatnak kene egy i7 eleve?
egy sima i3 elviszi azt, most a hatterben megy egy Youtube HD video 10% CPUload van osszesen, 1.1-1.4GHz kozott ugralva az orajellel, nyitva 8 ful a FF-ban, fut a FB is
200GE-n lenne 13% kb, nagyon max 15% ugyanez
wow
kozben a gep is hasznalhato marad, nem esik seggre
es 14k sincs mar az a CPU zsirujan
hasznaltan 10k alatt meg lehet venni
aaaaa, de o hasznaltat sem vesz semmibol, csakis ujat (de azt is csak szajjal)
jajo :U

ugy voltam vele legutobb mar, hogy OK, akkor sz.pjal tovabb meg azzal Core2-vel meg az 1GB RAM-ddal benne, csak hagyjal mar beken vegre... :(((

több drón kell ;P

(#1124) Prof válasza SECTORnooB (#1119) üzenetére


Prof
addikt

Ja van vagy 30 zero IQ-ra tervezett techdemo játék amit érdekel és 30000 amit nem :C De megertem ha egy 10 evesnek csak elmult par ev jatekai erdekesek, mert csak par eve tanult meg olvasni.

Szerintem az atlag 10 eves elvan egy 70 dollaros Ryzen 3-al is es multiban levadassza Jancsikat a 9900k-javal egyutt Fortnite-ban, mert nem hulye es inkabb GPU-ra koltotte a penzt, amivel aktualisan szepen skalazodnak is a jatekok. Tudom a Fortnite az vmi szar indie cim amivel senki se jatszik es szazeves, ahogy a tobbi nepszeru jatek amivel tobbszazmillioan jatszanak, mig az 50 teszter benchmarkol mindennap a sufniban techdemo jatekokat mert azert fizeti a hardvergyarto [link]

YT tele van hogyan skalazodnak magokkal a jatekok tesztekkel. Gyakorlatilag sehogy, 1-2-4 mag 5 ghz-en azt hasit mint a fene. Es akkor meg jo fej vagyok mert a 4K jatekot nem is emlitettem, ami a 8-16 magos csodaknal olcsobb 4K TV-ken zajlik.

Erdekes mod a CPU/GPU reklamozasra fejlesztett nehany cimben szamit valamit nahat ki hinne...
Ja ha a hatterban renderelsz, enkodolsz, es szerinted az az atlag gamer CPU felhasznalasa akkor elnezest.

[ Szerkesztve ]

(#1129) wiziloo


wiziloo
tag

[ Szerkesztve ]

(#1137) Sirandrish válasza wiziloo (#1129) üzenetére


Sirandrish
legenda

lopom :C

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.