Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) Prof válasza CPT.Pirk (#1197) üzenetére


Prof
addikt

Nem nagy, az Intel pénztermelő óriás , bőven van tartalékuk ez csak a látszat. A valóságban meglehet nézni a profit/bevétel mutatókat Intelnél. Nem is beszélve, hogy nyugaton én alig láttam embert nem laptopot használni, de itthon se ismerek sok olyat aki még desktoppal szenved. USA /Ausztrália mindenhol iMac, Macbookok ami eleve csupa Intel.
Ami nekünk jó, hogy annyira a profitra mentek rá a csepptöltés jellegű, cseréld az alaplapot mindig ,mert abból van a chipset profit business modellel, hogy az AMD-nek hagytak kis teret, amíg feljött. Így mostmár kényszerítheti őket megint versenyre.
Tipikusan az ellustoló sportoló athléta esete, aki kijött az edzésből, de ha jók az alapjai akkor hamar visszatud jönni ha akar.

[ Szerkesztve ]

(#1202) devast válasza carl18 (#1194) üzenetére


devast
addikt

Ez az amit itt sokan nem értenek. Verseny kell, és akkor nem az amd vagy az intel nyer, hanem a vásárlók, mi.

(#1203) joysefke válasza CPT.Pirk (#1197) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Valószínűleg kamu: szerintem nem írnák egy nyilvánosságnak szánt fóliára, hogy, hogy 14+++
másrészt ennyire nem fognak árat csökkenteni

[ Szerkesztve ]

(#1204) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Ne felejtsük el, hogy a tesztek többsége FHD felbontás és 2080Ti-al készülnek szinten minden Siteon. Tudjuk, hogy kb. a gamerek hány %-nak van 2080Ti-a.. És hány százaléka használja FHD noAA-val. És nagyban függ az adott játékfelhozataltól is. dx12-ben nincs 5% difi, dx11-ben átlag10%-al mehet jobban az Intel. Én szívesen megnéznék egy 2070/2080-as tesztet is, mert nálam az a plafon VGA vásárlásban, de inkább a 2070..

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#1205) Prof válasza Dr V (#1200) üzenetére


Prof
addikt

Nem értem akkor, hogy javult a teljesítmény az extra szálak kikapcsolásával. Talán Linus tesztben :U
[link] Itt van mindkettő kb nincs sok különbség CPU cserével

[ Szerkesztve ]

(#1206) Kvg válasza Dr V (#1200) üzenetére


Kvg
senior tag

BF5 elég hulladék (üzleti érdekekből) ilyen szempontból, szerencsémre kicsit sem érdekel már a széria.

[ Szerkesztve ]

(#1207) wsanyi válasza carl18 (#1194) üzenetére


wsanyi
aktív tag

Ez még mindig 14 nm-en jön, nem tudja elverni a 12 magos ryzent, akármilyen órajele van neki, játékban meg már nincs mit elverni szerintem, persze ki tudja... Amit tudunk, hogy jön a 9900KS ősszel. De ha ez ki is jön Q3-ban, ahogy néztem az árakat, és adatokat, hiáb olcsóbb az i5 10400 az R5 3600-nál, ez utóbbi lényegesen gyorsabb nála az alacsonyabb csíkszél miatt, ráadásul szorzólock mentes, és nincsenek sebezhetőségek. ;) De majd meglátjuk a "független" tesztek eredményeit.

@ (#1199)

Ebben még benne sincsenek a "G"-s APU-k, amik szintén nagyon mennek. Főleg a 3400G sok helyen, mert hiába "csak" 12 nanos, forrasztott, és a nagyobb hűtő jár hozzá, így gyári hűtővel is lehet tuningolni a VEGA 11 IGP-t, ami így már eléri a GT 1030/RX550 szintet, sőt, talán meg is előzi azokat egy picivel egy kis szerencsével, csak elé gyors RAM kell hozzá. Én a 7 nm-es APU-t várom már nagyon. Kíváncsi vagyok, az milyen lesz, nagy a csend róla, akkor pedig nagyon jó lesz. De sajnos nem tudni, hogy cjipletes lesz-e, vagy 1 chipes, vagy hybrid (APU + I/O Die).

Úgy érzem/remélem, most sokkal több AMD-s notebook lesz, mint eddig volt. ;) Kell nekik apiaci részesedés, hogy legyen egy kis pénzük. ;)

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#1208) Alpi. válasza carl18 (#1194) üzenetére


Alpi.
addikt

Eskuszom, ketszer megneztem, de nem aprilis 1. van !
:))

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#1209) hobizoli válasza carl18 (#1194) üzenetére


hobizoli
nagyúr

na ezt majd hiszem, ha latom
marmint hogy ennyiert adjak majd

mert akkor a mostani meg a korabbi i7-k arai lemennek a beka segge ala kb

több drón kell ;P

(#1210) Dr V


Dr V
őstag

Mi van, ha a játék motorja az IPC-t nem használja ki teljesen? Ilyenkor a magasabb órajellel többet lehet nyerni, nemigaz?

(#1211) carl18 válasza hobizoli (#1209) üzenetére


carl18
addikt

Igen persze a régebbi I7 ára végre lefog menni. Azért végre jó lesz látni eljuttunk oda ahol belépő I3 kategória is 4/8 szálat add végre. De az is elég jó lesz hogy i5 végre kapott egy HT-t, a új i7 gyakorlatban a régi 9900K csak átnevezve. A Teteje i9 10/20 szál meg az újdonság amit 500 dolcsiért fognak adni, arra kivácsni leszek beéri-e majd a 12 magos Zen 3900X-et.

Nem kell meglepődni ezzen a lépésen, intel is próbál piacképes lenni. Akkor pentium 65 dolcsiért mag adhat 4/4 szálat és i3-9100 szintjét hozhatja, annyiért jó vétel volna. Szerintem ez kell nekünk felhasználóknak hogy végre legyen verseny a piacon. Azért az új intelek ár-érték aránya sokkal jobb mint a 9. generációé, még arra leszek kiváncsi lesz-e hardveres védelem.

Verseny van szerintem reálisak az árak, ha piacképes akar maradni és nem akarja hogy a Zen 2 túl nagy piaci részesedéshez jusson kénytelen jobb árba adni a termékeit.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1212) beef


beef
őstag

Nem lesz most valami jó kis vevőcsalogató Ryzen 3 + Navi kombós akció?

(#1213) wsanyi válasza Dr V (#1210) üzenetére


wsanyi
aktív tag

Szerintem töröld ezt a hozzászólást! ;)

(Az elméleted szerint akkor az 5 GHz-es AMD FX-ek megverték a 4 GHz-es IVY Bridge-eket. Ja, mégsem. :O :( :F :Y :U :( :W )

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#1214) hobizoli válasza Prof (#1201) üzenetére


hobizoli
nagyúr

uhm...es ezt a sok desktopba valo VGA zsugat kinek adjak el, ha "mindenki" notival foglalkozik?
meg hova fejlesztik, ha notiba lebutitva jo csak, vagy meg ugy sem...?

notival melozik vki, az egy dolog, de abban nem is kell igazan nagy technika
ugysem fer el, meg eros hardver ugyis csak hot termelne meg akkuidot zabalna

a mobil i7-s CPU is egy idoben egy desktop 2c4t i3-nak felelt meg felepitesben es meg az orajele is hokibb volt
a desktop gep reggelire lenyelte

amugy voltak mar nagy cegorias bebukodasok a tortenelemben
a Nokia is a vilag legnagyobb mobilgyartoja volt egy idoben, aztan nezd meg hol van most
vagy a Kodak a fotobizniszben is mekkora nev volt, most meg a csod szelen figyelnek

vagy az Apple is honnan indult, aztan 15-20 eve milyen gyasz helyzetben volt par rossz uzleti dontes miatt, aztan egy jo dontessel meg mennyire megszaladt a biznic ujra

annak idehen is a K7-s Athlon-nal az AMD elegge feljott a korabbi Pentium masolgatos korszakabol
aztan ott is elqrodott a chipdizajn kisse es visszapottyantak

több drón kell ;P

(#1215) Prof válasza beef (#1212) üzenetére


Prof
addikt

Ez az amit furcsállok, hogy ők az egyetlen top CPU, GPU gyártó és ezt a konzol piacon kívül se a desktop, se a laptop piacon nem kamatoztatják, hogy erősítve a brandet homogén AMD-s rendszereket vegyenek az emberek.

(#1216) hobizoli válasza Prof (#1215) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerintem a 7nm-s dologgal lehetne majd ott is kezdeni vmit mar

több drón kell ;P

(#1217) bobalazs válasza carl18 (#1194) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)


:DDD

(#1218) Coccer válasza Prof (#1201) üzenetére


Coccer
tag

Ne csak a saját látókörödböl indulj ki. Én is nyugaton vagyok, privát családoknál melózok nap, mint nap teljesen más perspektivából, mint a pc vagy szám.tech, mégis sok gépet látok, felnött kockákat családdal, több moncsis szetáppal, stb... meglepö is volt elsöre, de évek alatt hozzá szoktam. ;)

(#1219) Kvg válasza Dr V (#1210) üzenetére


Kvg
senior tag

Ha a játék teljesen kihasználná az IPC-t , akkor minden byte őt magába szippantana és egy masszív fekete lyuk keletkezne. :))

(#1220) carl18 válasza bobalazs (#1217) üzenetére


carl18
addikt

Hát azért a sebezhetőség meg hogy nem váltanak váltanak csikszélességet lehet zavar pár embert. Lényegében ugyan az mint a kilencedik generáció csak kaptak a processzorok egy Hypet Treadingot. De a teljes védelem érdekében ki is lehet kapcsolni. :DDD Aminek már nincs értéke azért adja ingyen. Talán ha hardveres védelem is lesz bennük azt mondom letettek valamit az asztalra. De legalább az ár-érték arány azért javul, piacképesebb igy mint alapból. Azért a használtpiac árait is le fogja verni a 4/8 I3, mert 129 dolcsiért nem lesz ez rossz.

A lényeg nekünk jó legyen vásárlóknak! Durva 2 év alatt ide jutottunk, bele se merek gondolni mi lesz a piacon 2 év múlva. 10/20 szál 220 dolcsiért? :DDD

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1221) wsanyi válasza joysefke (#1203) üzenetére


wsanyi
aktív tag

Miért ne tennék? Már így is 1050 USD helyett árulják a 8/16os processzort, méghozzá abból is erősebbet, mint eredetileg a BROADWELL-E volt kb. 2,5-3 éve, és ebben még IGP is van.

(#1211) carl18

Az alsó szemgemnst szerintem elengedi az intel, mert úgysem fogy belőle sok, és inkább gyárt olyat, amin sokat foghat. Gyakorlat az R3 1200-at pentium árban lehet kapni, ok, nincs benne IGP, akkor viszont ott a 2200G, ami szintén bővel 100 USD alatt van már, vagy az ATHLON 240 GE, ami bőven veri a ceelronokat, de még a 200 GE is. Jelenleg újonnan nem nagyon tudok oylan szegmenst mondnai, ahol érdemes intelt venni, még HEDT fronton is kétséges, még a THREADRIPPERREL szemben is, hiába gyorsabb néhány esetben a 9980XE, viszont párhuzamosítva több feladatot tud ellátni a 2990WX. Az új THREADRIPPER pedig ezek után aHEDT fronton is beveri az uotlsó néhány szöget a koporsóba. Sasjnos szerver fronton más ahylezet, és notebook fronton is, mert ott most is mindnekit lefizet az intel, hogy csak intelt válasszanak, vagy X %--éknál nagyobb mértékben ne építsenek gépet. Innentől kezdve a vásárlókon áll, vagy bukik a történet. Sajnos ez egy nagyon lassú folyamat, mert hiába vagy jobb, esetleg ár/érték arányban, ha nincs elegendő pénzed, amit visszaossz a partnereknek. :( Sajnos ilyen korrupt ez a piac is. :( És hiába jobb a XEON itt-ott 1-2 %-kal, egy datacenterben azt nem lehet észrevenni, ahol szerverfüzérek vannak, és ezernyi VM fut rajtuk. Ott a néhány % bizonyos esetekben nem számít, viszont a kevesebb socket, és az alacsonyabb áramfelhasználás annál inkább.

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#1222) CPT.Pirk válasza Prof (#1201) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Pénztermelő óriás, ami egyrészt nehezen mutat fel valamit hasonlóan jó ár / érték arányban, másrészt eléggé megkopott a reputációja a sok sebezhetőség és az elavult csíkszélesség meg gyártási problémák miatt.

A laptopokat meg nem érdemes idekeverni példának, mióta érdemben kaphatóak Ryzenes laptopok is.

joysefke: igen, gyanúsan olcsó. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1223) M@cika válasza hobizoli (#1169) üzenetére


M@cika
őstag

Gondolom RTX2080Ti volt a videokari. .-)

Nasit a kis fehér medvének!

(#1224) reelc válasza hobizoli (#1214) üzenetére


reelc
veterán

Mondjuk cégeknek, és ott a nem laptopos embereknek. Az iparnak is.
Vagy akiknek csak netes gép kell, mert pl, konzolon játszanak, vagy nem is játszanak, stb.
Nyilván nem csak gyártanak, supportot is nyújtanak, kutatás-fejlesztés, stb. több lábon állnak.
Az Intelnek rengeteg szabványa, licensze van.
Elég sokmindent ők találtak ki, diktálták a fejlődést. Szóval sok szellemi tulajdona is van.

Pl. abban is különbözik az általad felsoroltaktól, hogy: nincs minden bokorban processzor gyártó.

A Nokia bukásának egyik oka az volt, hogy nem fejlődött. Kijött az Iphone, az Android, és még mindig a régi megoldásokhoz ragaszkodott (pl. oprendszer).
A Kodak nagyon nagy név volt a szakmában, több másik céggel egyetemben. Itt is nyilván az élt túl jobban amelyik alkalmazkodott, ami nem csak a fotózásra koncentrált. Pl. fénymásolók, scannerek stb, Pl. Canon.

A hagyományos fényképezésnek betett a digitális, a digitális fényképezőgépeknek pedig az okos eszközök.

[ Szerkesztve ]

(#1225) Remus389 válasza wsanyi (#1196) üzenetére


Remus389
veterán

a 7700K tuélajok most szívnak, mert lapot is kell cserélniük, míg egy erős X370/B350-es lapban simán elmennek a 3rd gen 6/8 magos ryzenek, még ha nem is PBO2-vel), tehát máris spóroltak egy alaplap árat,

Miért? A 7700K-hoz tartozó alaplap tönkremegy? Vagy nem lehet eladni?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1226) Ragnar_ válasza Dr V (#1210) üzenetére


Ragnar_
addikt

FarCryra, WWZ-re, HItman2-re DX11-ben 2080Ti-al csakazIntel :)

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#1227) joysefke válasza CPT.Pirk (#1222) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

A 14+++ -t illetve úgy általában a gyártástechnológiát sem szívesen emlegetik már.

Meg mi az hogy dollárra pontos árak vannak, de megjelenési dátum nincs. A kettő nem fér össze

Szóval szerintem fake.

(#1228) Cathulhu válasza Prof (#1195) üzenetére


Cathulhu
addikt

BF V magyarazat

Scheduler error, majd jon ra szoftver fix.

[ Szerkesztve ]

Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell

(#1229) hobizoli válasza reelc (#1224) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nemtom, de pl nalunk a cegnel relativ eleg keves dekstop gep van RX590-kkel meg RTX2070-kkel :DDD

akinek netes noti kell, annak miert fontos konzolon jatszva a dekstop GPU barmilyen mivolta?
pont leszarhatna

ha nem lenne valos igeny desktopra, nem csinalnanak ekkora menyisegu meg kiepitettsegu desktop VGA zsugat a gyartok....meg annyi fele alaplapot sem amennyit
lenne 1-2 modellverzio egy-egy adott chip-re, aztan joido
ehhez kepest GTX1660-bol (is) minden gyartoknak van kb 5-6 fele kivitele

ez a van is igazabol meg nincs is megoldas pont a notikra jellemzobb inkabb, mintha csak muszajbol lenne az egesz, hogy van a IGP, hogy vmi kep legyen, oszt he', es oldd meg azzal, meg neha van melle egy vmilyen dedikalt, de erosen butitott mobil verzios csokkentett orajelu desktopbol lederivalt kiherelt GPU csokeveny, de abban a chip valasztas meg a mennyi VRAM legyen melle cimu lehetosegekben elmerules konfiguralaskor erosen a nulla fele konvergalnak

kimerul annyiban, hogy "ez van, oszt doszt" kb, meg "kő, vagy nem kő?" a felallas

több drón kell ;P

(#1230) Vesa válasza kolopele (#355) üzenetére


Vesa
veterán

Ez de jó poszt! Maximal egyetértek! :C

A tudomány a valóság költészete!

(#1231) hobizoli válasza Remus389 (#1225) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nem csak egy 3 gen-l meg 2 foglatattal korabbi deszkaert szerinted ki fog leallni verekedni, amikor az araban kapsz modernebbet is, amibe mehetne 6-8core technika is akar?

el lehet adni, csak olyan aron, hogy pfff

több drón kell ;P

(#1232) Alpi. válasza Remus389 (#1225) üzenetére


Alpi.
addikt

Vagy nem megy benne 8000-es cpu ? :D

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#1233) bobalazs válasza carl18 (#1220) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Addig addig nyomtátok ezt a mai amd propagandát hogy berendeltem egy 2600ast. :DDD

(#1234) Vesa válasza fanti (#389) üzenetére


Vesa
veterán

Azért ebből a posztodból erősen süt az a jóféle magyar irígység és a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" típusú mentalitás. A valódi oka az írásodnak a szimpla kárörvendés volt, mert az I9-et megvenni képes "burzsuj" -amire neked nyilván nincs lehetőséged-, most majd jó nagyot bukik eladáskor a rizsen nevű akármi miatt. Amit persze még nem is tudunk, de ez lényegtelen. A lényeg az, hogy te örülj ennek!

A tudomány a valóság költészete!

(#1235) Alpi. válasza bobalazs (#1233) üzenetére


Alpi.
addikt

Igy valik enyeszette a vilag dicsosege.. :)
De mi allhat emogott ? 200GE a best-buy 9400F elott ! :D

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#1236) devast válasza hobizoli (#1231) üzenetére


devast
addikt

Deszkakert verekednek, mert azok szoktak kidogleni a procik alol, es inkabb vesznek helyette masikat, minthogy platformot csereljenek. Ugyanilyen indokbol egy adott gen legerosebb cpu-ja siman eladhato, mivel keresik az emberek, akik csak cpu-t akarnak fejleszteni mert arra van keret.

(#1237) Remus389 válasza Alpi. (#1232) üzenetére


Remus389
veterán

Nem érted.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1238) Raymond válasza CPT.Pirk (#1222) üzenetére


Raymond
félisten

"A laptopokat meg nem érdemes idekeverni példának, mióta érdemben kaphatóak Ryzenes laptopok is."

Eleg gyer a felhozatal meg mindig. Most kezd csak az hogy cegekhez is vesznek mar AMD-s lapost (HP es Lenovo), a konzumer piac pedig nem nagy eresztes meg mindig az uj modellek ellenere sem. Szamokban a DE piacrol (csak raktaron levo gepek) - 311 AMD CPU-val ellatott modell van listazva es 2961 Intel-es, kozel 1:10 arany. Ha a bizsut (Atom, Celeron, Pentium, AMD A-s cuccok) kiszeded es csak a normalisabbak maradnak ott akkor van:

Ryzen 7 - 50
Ryzen 5 - 123
Ryzen 3 - 58
--------------
231

Core i9 - 46
Core i7 - 1126
Core i5 - 1219
Core i3 - 282
--------------
2673

Ez tobb mint 1:11 arany, van meg ott hova fejlodni. Mondjuk a Lenovo Ryzen 5 es 7 notik jol neznek ki es jo az ar ertek aranyuk is, nem tudom mennyire fogynak, de ezek inkabb neznek ki olyannak amit az ember meg is akarna venni, az Acer es Asus meg mindig inkabb az olcso es olcson is kinezo gepekbe rakja par gamer kivetellel. A Ryzen 7 3750H es 1660Ti kombinacioja is ugy nezett ki hogy nagyon jo ar/teljesitmeny aranyt fog nyujtani de meg mindig csak a 3 Asus gep van ezzel a kombinacioval abbol is ketto a 17.3" meretben. Ezekbol is lehetne tobb, de azt a piacot latszolag teljesen az i7-9750H uralja.

A szamok innen vannak: [link]

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1239) hemaka válasza fanti (#389) üzenetére


hemaka
nagyúr

Jó cucc lehet. 😂

(#1240) dokanin


dokanin
aktív tag

Azért nem semmi, hogy amíg AMD döglődött hat éven keresztül csak 4 mag volt max, most meg hirtelen 3x ennyi. :D
Intelesek is kezet csókolhatnak az AMD-nek.

(#1241) hobizoli válasza devast (#1236) üzenetére


hobizoli
nagyúr

verekedjenek csak :DDD
en siman platformot cserelnek, minthogy vegyek egy masik kb olyan idos nukugaris lapot, mint ami behanyt
CPU az biiiiirgyja az eladhatobb lesz mindig
aztan fel-egy ev mulva lerogyik az is, akkor megint vesz egy masik hasznaltat abbol?
wow :DDD :P

több drón kell ;P

(#1242) wsanyi válasza Remus389 (#1237) üzenetére


wsanyi
aktív tag

De érti. Te vennél egy i7 7700K + Z 170/270 kombót, használtan, amikor vadsonatújonnan jobb teljesítményt kapsz azonos pénzért? :O Még ha mondjuk 90 e-ért el tudod adni, akkor nézzük, mit kapsz most 90 e Ft körül újonnan! Szerintem egy 2600/2600X-es vagy 2700-as Ryzen + egy erős B450-es lap kb. kijön belőle, de ha picit hozzáteszel, akkor a sima 3600 gyári hűtővel, OC nélkül + B450-es lap majdnem kijön. Tehát akkor megéri az a kombó használtan? :O Szeirntem nem nagyon. A 3600X meg már nagyon elveri a 7700K-t. Játékban kb ugyanannyi FPS-t hoz, minden másban pedig sokkal erősebb.

És egy kis OFF:

Ezt most láttam, durva. :O

[kép]

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#1243) hobizoli válasza Raymond (#1238) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ezekbol ez a i5 i7 most milyen szinvonalat kepvisel a CPU felepiteseben?

i9-t kar is felsorolni kb

több drón kell ;P

(#1244) M@cika válasza Vesa (#1234) üzenetére


M@cika
őstag

Az ilyeneknek megtiltanám, hogy a legcsúcsabb Intel kivételével bármit is megvehessenek. 2000 dollár alatti procit nem is rakhatnának a gépükbe. :-)

Nasit a kis fehér medvének!

(#1245) Remus389 válasza wsanyi (#1242) üzenetére


Remus389
veterán

a 7700K tuélajok most szívnak, mert lapot is kell cserélniük, míg egy erős X370/B350-es lapban simán elmennek a 3rd gen 6/8 magos ryzenek, még ha nem is PBO2-vel), tehát máris spóroltak egy alaplap árat,

Miért? A 7700K-hoz tartozó alaplap tönkremegy? Vagy nem lehet eladni?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1246) Alpi. válasza Alpi. (#1232) üzenetére


Alpi.
addikt

Az, hogy nem láttunk egy Am4-hez hasonló átjárhatóságot Inteltől 6-7-8-9000-es generációs cpukkal, az első Lga1151-es lapoktól kezdve az simán egy piaci döntésnek köszönhető, semmilyen más dolog nem állt volna útjába. Egyébként teljesen jó döntés volt így utólag, mert végig, minden szériánál szépen megvették az emberek, minden bukott pénzösszeget hozzászámolhatnánk a cpuk áraihoz is akár. Megfelelő, alkalmas akár 100-as szériás lappal végig lehetett volna járni a skylake - coffee lake utat, akár még ddr3 ramokkal is, bár életszerűtlen lett volna, de akadálya csak annyi volt, hogy nem szabadott. :K

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#1247) Raymond válasza hobizoli (#1243) üzenetére


Raymond
félisten

Az i5-osok 4/8 az i7-esek pedig 6/12, az i9-bol van egy 6/12-es es ket 8/16-os.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1248) wsanyi válasza Raymond (#1247) üzenetére


wsanyi
aktív tag

Szerintem ennél bonyolultabb a helyzet, mert attól is függ, hoyg normál notebook, üzleti, ultrabook, vagy gamer noti, és hogy csak az IGP-re támaszkodik, vagy nem. Intelnél is van különbség, és AMD-nél is. AMD oldalon pl. van 2700-zal (65 W TDP), és 2700E-vel (45W TDP) szerelt gép is elvileg, és ott van a 2700U, és 3700U, 3750H is. Tehát TDP-hez mérten mást jelent a 3-as, 5-ös, 7es jelölés, vagy a pentium és cleron/athlon jelölés is.

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#1249) KAMELOT


KAMELOT
titán

Mondjuk ha már itt tartunk, engem nagyon érdekelnének az AMD laptop procik, mert szeretnék venni egy komolyabb notit. Itt azért tényleg jól jönne.

Remusz911: esetemben akkor érné meg váltani 12/24 amd-re, ha ez játékokban 20-30fps javulást hozna. Minden más változatlan.

[ Szerkesztve ]

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#1250) Raymond válasza wsanyi (#1248) üzenetére


Raymond
félisten

Annyival bonyolultabb hogy ezek zomeben konzumer es gamer gepek, ha a business es workstation-oket is nezned akkor sokkal rosszabb lenne as arany az AMD szamara.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.