Hirdetés
Aktív témák
-
peretyo
csendes tag
Uraim, igaz nem nyálaztam végig a fórumot, de meglátásom szerint (legalábbis számomra) majd ugyanannyi előnye van a Wave-nek, mint hátránya, pláne, hogy a másik jelölt amin gondolkodom, az a Samsung Galaxy S. Előre leszögezném, hogy a Galaxy fórumának még a környékén sem jártam, tehát ahhoz képest mindenképp hátránnyal indít a szememben a készüklék, de szeretnélek titeket megkérni, mivel sokan közületek már "régóta" Wave tulajok, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Próbálom összegezni a legfontosabb dolgokat (a sorrend egyben a prioritás is): Gyorsaság, internetböngészés, multimédiás képességek, stabilitás. Használom az Office-t de csak olvasásra, így pl h ezzel egyenlőre (tudtommal) nem lehet Office-t szerkeszteni az nem tántorítana el...Attól sem esek hasra, hogy a Wave-nak van vakuja, a Galaxy S-nek mpedig nincs.
Ellenben érdekelne, hogy kb mikorra várható az 1.1-es fw, mert olvasatom szerint van pár nyüglődő problémája amik szoftveresek és sokan ettől várják a javulást. -
Jadro
veterán
válasz Quasi_modo #10152 üzenetére
Kívül igen, de alatta ugye van más is. Lehet hogy csak úgy látszik, mintha kívül lenne a folt. Ez részemről csupán egy tipp volt.
peretyo: Ha külsőre és méretre bejön az S, valamint az ára is belefér a keretbe, akkor szerintem inkább az. Office szerkesztésre épp a napokban mutattak be fizetős szoftvert Wave-re is. 1-2 oldallal visszább volt róla szó. (Vagy 3-4. Sok a hsz. )
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
SlyChocolate
senior tag
válasz peretyo #10154 üzenetére
Mind a kettő egy igen jó teló!
De!
Megjelenésben/összeszerelés minőségében egyértelműen a wave viszi a pálmát!
Csak épp még kiforratlan a rajta futó op.rendszer!
Míg az G.S egy jól bevált rendszert futtat csak kicsit plastic telefon kategória!
Ahogy egy jó ismerősöm mondta a valódi lényeg a bada és az android között :
"
A kettő között van egy óriási különbség, nevezetesen, hogy míg az android java alapú, ami köztudottan egy igen lassú dolog, és a programok is virtuális gépben futnak rajta, ezért nagyon gépigényes az egész cucc, viszont biztonságosabb, addig a bada úgy tudom C alapú, ezért mindent sokkal könnyebb átírni rá, ami valamely C nyelven íródott és nyílt forrású, és minden sokkal gyorsabban is fut rajta. Talán emiatt van esélye a népszerűségre a programozók körében. És az jó dolog.
"
És éppen e-miatt a bada a jövőben nagy sikerekre számíthat ha a Samsung is úgy akarja!Nehéz döntés Rajtad áll!
Ha még is a wave mellett döntenél és ismerd a hibáit nagyon szeretni fogod!!! -
Jadro
veterán
válasz peretyo #10157 üzenetére
Hardver a LED-et és a képernyő méretét leszámítva ugye szinte ugyanaz. Mindkettő gyors, viszont sztem az android előnyben van A Bada még túl új s bár ehhez képest nagyon jó már most is, de az Android marketje sokkal több lehetőséget kínál. Apróságok hiányoznak még a Wave-ből.
A két telefon viszont eléggé különbözik anyaghasználatban, fogásban. Zongoralakk vs. szálcsiszolt alu ház. (Omnia2-t használtam, az ugyanez a zongoralakk kategória.) Összerakásilag ugyan SGS-sel sincs probléma, de nekem ebből a szempontból Wave jobban bejön. Döntő még a képernyőméret és ezzel együtt a telefon mérete, nálam legalábbis. Itt is nekem a Wave a nyerő. Végül de nem utolsó sorban meg ugye az ár.
Összefoglalva nekem a tökéletes telefon egy aluházas, 3.5-ös androidos teló lenne 90 ezer körül max.
A wave kisebb hibái nem idegesítenek egyelőre (lehet hogy majd ha használom is lesz pár bajom) türelmesen várom a javításokat. Bízom benne hogy a Bada is beindul mint atom.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
peterk
senior tag
válasz creed2 #10146 üzenetére
Lehet, hogy mégsem teljesen tiszta. Nálunk az új ablaküvegekre volt egy matrica ragasztva, amit látszólag simán le lehetett húzni, de utána ott maradt egy alig látható kis folt. Na, az produkált ilyen jelenséget, hogy ha benedvesítettem akkor érezhető volt, hogy "van ott valami", de hiába mostam, nem jött le. Végül egy gőzölővel - ami forró gőzt spriccel -, ablakmosó folyadékkal és jó sok ismétléssel sikerült teljesen levakarni...
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
peretyo
csendes tag
Nos, msot lehet felhördülést fogok kiváltani, de én eddig iPhone-t használtam... Pontosabban használok a mai napig, még nem járt le a 2éves hűség, és ha veszem (legyen az akár GSG akár Wave) ugyanúgy Tnél fogom vásárolni. Olvastam ilyeneket, hogy mindössze pár program futtatása megeszi a telefon memóriáját, meg stb, megmondom őszintén tartok tőle, hogy csalódás lesz az iPhone után bármelyiket is választom... Tény, hogy az sem egy tökéletes oprendszerrel megáldott teló, de azt bárki elismerheti, hogy amit tud - akár hiányosan akár teljes értékűen - azt atom biztosan tudja. Valami ilyesmit szeretnék találni én is, de hogy beleolvastam a GSG fórum hsz.-eibe, ott is ovlasgattam lassulásról, lagokról meg hasonló, számomra eddig ismeretlen dolgokról. Egy szó, mint száz egyre kevésbé vagyok biztos a dolgomba, hogy mégis mi a péniszt kéne venni... iPhone-t nem szeretnék mégegyszer, az Apple annyira elszállt magától, hogy úgyérzi mnidentm egtehet lassan és ez egyre jobban is érződik a hozzáállásukon...
Bocsi ha kicsit hosszú lett, meg méginkább kicsit off, de ez kijött belőlem -
Rike
tag
Ha valakit erdekel milyen kepek es videok keszulnek es azok hogy neznek ki a youtube-on akkor ime: http://www.youtube.com/watch?v=udkvTgulVE0
a video windows live movie makerrel lett vagva ami annyira rossz hogy a video annak koszonhetoen akad... nem a telefon hibaja! a kepminoseg pedig a full automata beallitasoknak koszonheto mert sokszor nem volt ido elore beallitani hogy hogy legyen! majd a legkozelebbi ugy lesz ja es nem profi vagas meg ilyenek! ez egy ajandek video! ezert ilyen kritikakat kulonosen nem kerek!
:-)Bender's humor by Microsoft Joke
-
cryingdr4g0n
aktív tag
UK apps-ban mára 856 db Wave alkalmazás - a hét végi 861-jez képest
Remélem, pár vuvuzelát basztak ki.
• Flies around shit - bees around honey •
-
-
fteebee
csendes tag
válasz F-ECT$ #10089 üzenetére
Reklámduma ?? LOL. Olvassak vissza 20 hozzászólást? Nos, mind a 6-7k hozzászólást elolvastam + gsmarena-sokat is 3 hét alatt aug elején és azok alapján döntöttem e teló mellett. És nekem - ahogy én használom - az elmúlt 2-3 hét tapasztalata alapján - igenis hibamentes, eltekintve a döntési bugtól aminek a felmerülése esetleges és egyébként együtt tudok élni vele. Egyébként élvezettel olvasom e fórumot, a teló kezelését gyakorlatilag innen tanultam meg és rengeteg hasznos infót megosztotok. Köszönöm ezeket ezúton is!
-
szaba75
tag
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni abban,hogy hogyan tudom meg a telom MAC cimét mert a ruteremben be van állítva a Wireless MAC Filter és amíg nem pötyögöm be a MAC cimet nem tudok netezni.
Köszi:HZS
-
Kobe
veterán
válasz peretyo #10164 üzenetére
az iPhonenak van egy sajátos összeszerelési minősége. Ha megfogod, érzed, hogy nem lötyög benne semmi, levegő is minimális, össze van rakva, a rendszer gördülékeny. Ugyanezt tudja a wave is, csak cserélhető akksival, nincs bóvli érzete, egy nagyon elegáns teló egy iphone árának harmadáért kb.
Ha ez megnyugtat, majd 2 hónap alatt még 1x nem sikerült megfektetnem a telefon szoftverét. Max újra kellett inditani, ha azt a telefon külön kérte valami "komolyabb" program telepitése vagy eltávolitása után. => azért ez elég stabil teljesítmény egy "kísérleti" operációs rendszertől. Igaz nem is frissítgettem jobbra balra, mert minek.
Azt nem is mondom, hogy egyszer nem jelezte, hogy kevés lenne a memória, egyszer nem zárt be alkalmazásokat miatta, stb. Szóval ez is ebben a formában hülyeség. Bár igaz, hogy nem használok túl sok progit egyszerre - 4-5 widget és zene vagy filmlejátszó fut egyszerre, meg ez mellé a böngésző néha. Ha te ennél több funkciót tudsz használni hatásosan egyszerre, meghívlak egy sörre.
Az össz lassúsá amit tapasztaltam, hogy bekapcsolás után kemény 2 darab másodpercig néha akadozik a widgetek közti váltás és a több giga zene (többszáz mp3, nem album) közötti gördítés....kb 2 mpercig.A cikkben jól leírták, jó telefon, csúcs telefon a galaxy, csak épp annyit nem ér, mint amennyivel drágább a wavenél. Ha nincsenek orbitálisan hülye elvárásaid, szerintem jobban jársz egy wavel. Én legalábbis takarékos fajta vagyok (mondom ezt egy wavel az asztalomon ), no mindegy, szal mérlegeltem, hogy ár érték arányban mi a jobb.
Ha jobban belegondolsz, a waveben a Badát alakították kicsit androidosra, a galaxyban meg az androidot kicsit Badásra. Szvsz ha átlagos felhasználásra kell, nem nagyon fogod érzékelni a különbséget a felhasználásban, max más programot inditasz el gépen, máshonnan töltöd le ugyanazt a funkciót betöltő alkalmazást. ....engem ez speciel a elgkisebb mértékig sem mozgat, hogy most samsungappsbol vagy android marketből szedem le azt a 3-4-5 értelmes progit
Ja, és nem utolsó szempont hogy defaultba visz minden 720p-s mkvt, és avit. Eddig nem sikerült olyat találnom amivel kodek hiba lett volna. Pl egy prince of persia féle látványfilm 720pben az amoled kijelzőn amit szépen forgathatsz, a betekintési szöge és élessége ugyanolyan marad, jóval nagyobb élvezet mint iphone lcdjét bámulni plszaba: beállitások -> a telefon névjegye _> rendszerinfó -> készülék, ott van a wifis mac
[ Szerkesztve ]
-
szaba75
tag
Köszi a gyors segítséget!!
-
F-ECT$
titán
Valaki ma megkérdezte tőlem a 4/6-os villamson, hogy elég gyors-e a teló, mert ilyet tervez venni. Mondta, hogy fórumokat is olvas, így ha ezt is olvasod kedves ismeretlen:
nagyon gyors a teló, én 1 helyen tudok pici lassulásról: kb 8 GB-nyi film van a memóriakártyámon, és így a videólejátszóba való belépéskor van néhány mp lag, de ezt leszámítva midenhol száguld.Dive ever, work never.
-
bwoay
nagyúr
bóklásztam egy kicsit a Samsung Apps-en, kíváncsi voltam, létezik-e olyan alkalmazás badára, mint valamelyik "missed calls" Androidra (merthogy arra több is van). Motorolákat használok évek óta, én megszoktam, hogy ha a telefon akar valamit, akkor majd szól, legyen szó elmulasztott riasztásról, üzenetről, telefonhívásról. Nem nézegetem a telefont, mert tudom, hogy bármiről is csúsztam le, jelezni fogja kb 5 percenként, hanggal és/vagy rezgéssel.
naszóval a kérdésem az, hogy Wave-re létezik-e már valami ilyesmi? missed szóra kerestem rá, de hát ugye bármi lehet a neve, szóval találkoztatok már ilyennel?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ZCoyote
őstag
-
bwoay
nagyúr
köszönöm, Urak! talán majd idővel lesz ilyen is, van még hely a store-ban
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
válasz leslieke #10143 üzenetére
Bakker. Most nézem, hogy nem vodafone.hu, hanem vodafone.net a vége.
Ezek a konfigurációk vannak:
<Profile>
<NetworkName>vodafone HU</NetworkName>
<ProfileName>VF Internet</ProfileName>
<Auth>normal</Auth>
<LingerTime>300</LingerTime>
<Protocol>http</Protocol>
<PSparam>
<APN>internet.vodafone.net</APN>
<TrafficClass>subscribed</TrafficClass>
</PSparam>
</Profile>
<Profile>
<NetworkName>vodafone HU VMAX</NetworkName>
<ProfileName>VMAX Internet</ProfileName>
<Auth>normal</Auth>
<PSparam>
<APN>vitamax.internet.vodafone.net</APN>
</PSparam>
</Profile>
<Profile>
<NetworkName>vodafone HU</NetworkName>
<ProfileName>VF Standardnet</ProfileName>
<Auth>normal</Auth>
<PSparam>
<APN>standardnet.vodafone.net</APN>
</PSparam>
</Profile>
<Profile>
<NetworkName>vodafone HU VMAX</NetworkName>
<ProfileName>VMAX Standardnet</ProfileName>
<URL>http://www.vodafone.hu</URL>
<Auth>normal</Auth>
<PSparam>
<APN>vitamax.snet.vodafone.net</APN>
</PSparam>
</Profile>Ezek közül valamelyiknek csak mennie kell... A VitaMaxok elég jól elkülöníthetőek.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
user137
őstag
válasz peretyo #10154 üzenetére
én a galaxyS-en gondolkozom egy ideje, amióta a wave ilyen megbízhatatlan sajnos..
:Gyorsaság, internetböngészés, multimédiás képességek, stabilitás
a gyorsaság szinte ugyanaz (legalábbis hw), a netböngésző 4-5x lassabb az Android böngészőjénél, multimédiában a Wave nyer, és itt a legfontosabb:
- ha egy telefon nem képes az alapvető funkciókat (óra, naptár, szinkronizáció, kontaktok kezelése) teljesíteni, az nálam nem áll meg. És sajnos itt a Wave nem világít a fekete éjben. Az emailkezelése gyenge közepes, céges naptárkezelése szinte pocsék (ismétlődő események rosszul kezelése, emlékeztető lemarad a naptárból), a szinkronizáció néha kiesik belőle és semmi logfájlt nem mond azon kívül, h "nem sikerült". Ez így nekem nem meríti ki a stabilitás tényét.hiába van rajta mókás NFSShift, hiába szuperjó a kijelző, meg a kamera is jóság, én gondolkodom egy cserén. a Nokia S60 egy rakás lassú trágya, de amit ott beírtam, az be volt írva és meg volt jegyezve!
munkára nem ajánlom, trendy telefonnak jó (zenehallgatás, filmnézés (ekkora kijelzőn???), haveroknak virításra szuper).
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
aktív tag
válasz SlyChocolate #10099 üzenetére
Ez a halkan induló hívás engem is idegesít. Remélem lesz rá valami hack. Vagy ne is álmodjak?
Egyébként az miért van, hogy beállítottam a gmail címemet a levelezőben, és tegnap este még 26 levelem volt a bejövőben, ma délután már csak 15, most meg 8. Mit rontok el?
Ja, amúgy push-ban használom.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz s4hu|SyD^ #10182 üzenetére
nekem ez jött le a 1,5 hónap alatt. nincs egy valamirevaló naptár widget (bocs Várszegig, a te naptárad frankó, de nem fér el a HTC clock alatt ) gyárilag egy flagship telefonon? Na nemár...
2 éve vettem egy N78-as Nokiát, mert tetszett a formaterv (ez lett az iPhone4 is ), és a Nokia nem tudott addig eljutni, h stabil legyen a bluetooth kapcsolata a telónak, a firmware-fejlesztést meg leállították 1 éve.
én most valami ilyesmitől rettegek a Wave-el, h itt van ez a varázslatos JF4 legutolsó hivatalos firmware, amivel ugyan nem megy a samsung apps de legalább nem is a legmegbízhatóbb... nehogy abbahagyják most itt 2-3 hónapra a fejlesztést, mert agyrémet kapok.
-
Kis@
tag
válasz user137 #10183 üzenetére
Aki üzleti telefont akart az eddig se iphone-t vett, hanem blackberry-t. Egyedül a Blackberry gyárt üzleti telefont a többiek csak próbálkoznak. A wave nem üzleti telónak készült, egyenlőre nincs meg ehhez a támogatása. De egy újszülött rendszertől badarság is lenne elvárni, hogy a legmagasabb igényszintű üzleti élet kihívásainak megfeleljen. A samsung nem is ígérte a wave-ről, hogy üzleti telefon lesz. Mindenesetre óriási potenciál rejlik benne, és hát valahol el kell kezdeni. Szóval aki üzleti telót akar, az vegyen Bb-t, akinek sok a pénze az vegyen iphone-t, aki a legkevesebb kompromisszumot akarja kötni az vegyen egyelőre SGS-t. Aki meg egy elegáns, és nagyon jó teljesítményű, a legszebb kijelzővel rendelkező, a legtöbb célnak több mint megfelelő okostelót, az vegye meg a wave-et.
Sokakkal együtt, nekem is ez az első okostelóm. És szerintem első okostelefonnak tökéletes, mintha az árát is így lőtték volna be...
Kis@
-
Kis@
tag
válasz user137 #10187 üzenetére
HTC clock meg naptár widget egy oldalon??? Gondolom viccnek szántad
btw nekem tökéletesen működik a jf4-gyel a samsung apps, mondjuk fw-t nem buheráltam még, hogy ne működjön szóval lehet e miatt.
Bocs a dupláért, de úgy pörög a fórum, hogy nem gondoltam volna, hogy még én vagyok az utolsó :s
[ Szerkesztve ]
Kis@
-
peterk
senior tag
válasz user137 #10183 üzenetére
No, azért ez ebben a formában nem igaz, pl. éppen a gmail sync-el iOS4 alatt is vannak gondok. (A pontos problémát nem tudom, a kollegám 3GS-én nem megy rendesen a frissítés óta, de elhessegettem, hogy oldja meg ő, van nekem elég gondom az övéi nélkül is. )
Lényeg a lényeg, hogy problémák minden telefonnal vannak. Legfeljebb egyik telefon problémái érzékenyen érintenek, a másiké meg éppen nem fontosak. Engem a Wave-nél elsősorban a backup hiánya, az sms-ek nem visszatölthetősége és a smartdial hiánya bosszant. (Ez utóbbit pl. csak a WinMo-k tudják az okostelefonok közül.) Eközben a böngésző milyenségére magasról teszek, nem érdekel az ébresztője, a video codec probléma pedig nekem apróság. Összességében ezért együtt tudok élni a hiányosságokkal, de ha év végére nem javul a helyzet e tekintetben, és esetleg a WP7-en mindezek meglesznek úgy, hogy másban nem lesznek nagy hiányosságok, akkor visszatérek az M$ felségterületre annak ellenére, hogy nemrég onnan menekültem el. (Feltéve, hogy lesz egy Wave-hez hasonló karcsú, jól összerakott, 3.3"-3.5"-ös kijelzőjű modell a kínálatban. Tepsi ugyanis nem köll. )
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
user137
őstag
hát ha viccelnék azt kérdezném, h mit iszik a székely a kocsmában?
de a németek csináltak ilyet, a HTC clock icipicit összehúzva, alatta meg egy 6-soros naptár widget, teljesen jó, csak 1-2 böködésre nem azt csinálja, amit szeretnék tőle.
samsung apps a telóról nem lép ki, ahogy bármilyen appra ráböksz?
-
user137
őstag
válasz peterk #10191 üzenetére
mi az a smart dial? (mert a wave-ben speed dial sincs ugye, a favorites widget meg igen gyenge próbálkozás a téren).
no flame, de az S60-as N73 4 éve(!!!) tökéletes magyar hangfelismerőt és hangszintetizálót tartalmazott, BT-n egyetlen gombbal bárkit fel tudtál hívni a neve bemondásával, a samuba meg egy nyamvadt speed dialt se raknak?
jah és mostanában naponta merül az akksim 10%-ra. WTF?!
-
-
Atomgeszi
veterán
-
krisi047
aktív tag
válasz SlyChocolate #10185 üzenetére
Ja, egyébként nem célzottan neked szántam, csak a halkan induló csengésre reagálva kattintottam rád a válasznál.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest