- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probert75
addikt
-
Kajt
tag
Kijelző beégés miatt lett cserélve ingyen és akkor már az aksit is cserélték, mondhatni vártam, hogy idővel ez meg fog történni szóval nem zavart. A másik esetben egyik reggel nem kapcsolt be... na ott megfordult a fejemben, hogy új telefon kéne. Viszont szervíz megcsinálta és így ahogy mondod szinte új lett fitikailag. A GPS-t annyira nem használom - általában tudom merre vagyok a térképen
- viszont amikor kellene akkor nagyon. A "gond" hogy ezeken felül 95%-ban kiszolgál, dizájn még mindig hozza a csúcs szintet és nincs kedvem jelenleg közel 1000€ kiadni valami újra, csak ha tényleg muszáj. Jó lenne S21-ig kibírni
-
viktorhu
veterán
Nem, az csak egy tipp a telefon részéről az alapján, hogy milyen gyorsan csökken a feszültség, hogy mennyi lehet még hátra a kikapcsolási feszültség eléréséig.
Ha mindig 15%-nál töltőre teszed, akkor nem is tudja a telefonod, hogy a 15%-hoz tartozó feszültségérték után milyen a további esési görbe, szóval teljesen random, hogy mit fog mutatni.
Olyat is láttam már, amikor 6%-nál hirtelen lekapcsol, meg olyat is, amikor megy le 5% alatt egészen 1%-ig, utána meg még órákig bírja, mert soha nem merült odáig, így nincs a szoftver bekalibrálva.
-
viktorhu
veterán
válasz
Predatorr #57687 üzenetére
Az nem valós százalékérték, amit a telefonod mutat. Ha 1%-ig lemenne, vége is lenne az akkunak, ezért az elektronika előbb lekapcsolja.
Csak annyi történik, hogy az állandó max töltéssel és merítéssel pontosabban kalibrálódik a vezérlés, így jobban meg tudja ítélni, hogy hol lesz a vége, vagyis neked 1%-ot mutat, míg másnak mondjuk ugyanolyan töltöttségnél 5%-osnak "hiszi", aztán jön a meglepetés, amikor kikapcsol.
Annyi előnye van annak, amit te csinálsz, hogy kb. fix darabszámú töltési ciklust bírnak ezek az akkuk, szóval egyrészt kíméli az akkut, aki csak a kapacitás felét használja, de a gyakoribb töltésekkel meg mégis gyorsabban elhasználja.
Én nem foglalkozom vele, éjszakára mindig töltőre teszem, az autóban amúgy is töltőn van az AA miatt, Lemeríteni úgysem engedi a vezérlés, teljesen feltölteni sem, szerintem bőven elég a beépített védelem, tipikusan úgysem az akku miatt szoktam telefoncserére kényszerülni.
-
Tityahome
aktív tag
Csak érdekességképpen mondom, hogy 1-2 hónappal ezelőtt még a szokásos módon töltöttem a telefonom, ami annyit jelent hogy este rádugtam reggel pedig lehúztam. Minden egyes nap. Abban az időben volt olyan hogy 2 vagy 1%-ig merüt a telefon.
Mostanában viszont ritkán vagyok otthon este ezért csak részlegesen töltöm mikor éppen otthon vagyok és pár napja vettem észre hogy 5%-nál magától kikapcsolt a telefon.
Ebből adódóan szerintem jobb az éjszaka töltöm reggel pedig lehúzom módszer. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Predatorr #57687 üzenetére
Mivel én nem vagyok jártas az elektronikában,így csak arra hagyadkozhatok,amit olvastam neten,vagy láttam youtube videókban.És ott egyöntetűen azt javasolják,hogy nem merítsd le és ne töltsd túl az aksit, mivel nem tesz jót neki.
Lehet,hogy ez valami kollektív néphülyítés és a gyártók megvették kilóra az oldalakat,de akkor ezzel egy mezei júzer nem tud mit kezdeni sajnos. -
Predatorr
őstag
Nem hiszek olyan cégeknek, amelyeknek érdekük, hogy mielőbb újra vásároljak tőlük, ergo nem az (akku)gyártó javaslata szerint kezelem a készülékeimet. Mindnél bevált. Új korában 3* teljes lemerítés, majd túltöltés (mint amikor még nem akartak átb.szni), és 3 év után is kvázi új állapotban van az akku (97%), nem csak az én telefonomnál. Azt meg elektronikai szakember mondta, hogy néha minden akkut merítsünk le teljesen. Az is bevált, laptop is egész pöpec még 4 év után, az valahol 80% körül, ha jól rémlik. Persze olvasom a marketinget is, csak nem hiszek neki. A grafénig maradok a bevált módszernél.
Amúgy nálam mindig lemegy 1%-ig, ha hagyom. -
Kajt
tag
GPS gondot újratelepítés megoldhatja? Sima S8. Sosem remekelt a GPS de a napokban vettem észre, hogy pl. Waze már nem is talál semmit és GPS teszt program sem. Ez az egyetlen hibája jelenleg a telefonnak és emiatt nem küldeném szervízbe ha nem muszáj. 2 év 4 hónapos, egy év után volt kijelző-akksi csere meg később alaplapcsere. Biztosítás van rajta de szeretem annyira, hogy szándékosan ne tegyek káet benne
-
cracky86
aktív tag
Üdv! At&t-s s8 active-ra hogy lehetne android 9-et tenni? Ota nem lát frissítést, az odin meg hibát dob.
-
Tomiii258
tag
válasz
dkovizoli #57674 üzenetére
Nekem egy ideje már ilyen volt, mármint hogy kikapcsolt már valami 25-30% körül, aztán jött egy frissítés és csiribi-csiribá, már megint 0-ig merült
Na persze nem hinném, hogy az akksi lett jobb, csak gondolom a frissítés óta már jobban lekezeli a rendszer az akksi romlását és annak megfelelően jelzi ki a %-okat.Na jó, abban sem vagyok biztos, hogy egy frissítés oldotta meg, de mi más?
Ráadásul egy frissítéskor vettem észre a dolgot: frissítés után nagyon nagyot zuhant az akksi töltöttség kijelzése, mondjuk 60 fölül 40 köré, be is fostam, hogy vazze, sokáig már nem marad életben, de aztán simán ment le 20% alá is, mintha egyszerűen újraskálázta volna az akksi töltöttségét és az addig 25-100% közötti működési tartományt átskálázta 0-100 közé. Jobb ötletem legalábbis nincs. -
dkovizoli
addikt
-
icemad
nagyúr
válasz
tetova #57670 üzenetére
Nem. Ezt elektronika szabályozza. Sosem tudod teljesen lemeríteni vagy feltölteni az aksit. Amikor te 100%-ot látsz, az a valóságban 85 százalék. Az 1% meg a valóságban 15% körül van. Ezért ordas nagy baromságok az olyan cikkek, aminél azt írják, hogy 20-80% között kell tartani az aksit, mert ezt minden telefon tudja alapból, és az elektronika szabályozza. Az akku állapotát meg a Jóisten sem tudja megmondani.
-
sgeza
veterán
válasz
Petike4040 #57671 üzenetére
Nem kell hozzá bekapcsolni az oem feloldást?
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
Van egy galaxy s8 asom, de nem tudom kirootolni. Ez már nem az első teló amit rootolok csak ez nem megy valamiért. SM-G950F EU.
aZ oDINBA BELETESZEM A cF-AUTO ROOT OT CSAK A VÉGÉN ÁTMEGY PIROSBA ÉS ÍRJA HOGY fAIL. kÉSZEN VAGYOK MÁR TŐLE.Köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok -
sgeza
veterán
válasz
tetova #57667 üzenetére
Az, hogy a felhasználónak szoftveresen mennyit ír ki, és kémiailag milyen állapotban van épp az akkumulátor, az két külön dolog. Simán merül a kijelzés szerint 0%-ra, ami a felhasználó számára a lemerült állapot, mert nem tudja tovább használni. De az akku nyilván nem merül ilyenkor le teljesen, mert akkor tönkre menne.
-
törölt tag
Samsung healthben van olyan opció, ahol megadhatom, hogy darabszámra mennyit edzettem? Az edzéstípusokat megtaláltam, de ott időzítőt lehet beállítani én meg azt szeretném, hogy bepötyögöm naponta, hogy 60 guggolás, fekvőtámasz, miegymás.
-
Tomiii258
tag
-
róland
veterán
válasz
Tomiii258 #57647 üzenetére
Én célszerűen a Google Naptárat használom. Ott tetszőleges időpontra lehet emlékeztetőt beállítani adott eseményhez (ha jól emlékszem akár 5 különbözőt is.) Alapértelmezetten az esemény kezdete előtt 10 perccel jelez. (S talán még az is beállítható, hogy tartózkodási helytől függően akkor jelezzen, amikor indulnod kell, hogy időben érkezz. [Waze alkalmazás biztosan tud ilyet, tehát nem elképzelhetetlen, hogy máshol is megoldotta a Google.])
A mobiltelefonok órájának szinkronizálása több módon is megoldott. Kb. 10-15 éve a mobilhálózatokon keresztül is szinkronizál mindegyik. De a GPS működése is szinkronizálja az órát. S valószínű az Android rendszer is szinkornizál. (Azaz amelyik változat előbb fut, az szinkronizál, a többi csak ellenőrzés után, ha szükséges.)
dkvzoli: Igazából a mobilhálózatra feljelentkezve már szinkronizálja a telefon óráját.
-
dkovizoli
addikt
Az alap probléma az esetében az, hogy bekapcsoláskor frissíti az időt. Azaz amivel ő előreállítja pár percet, az mindig elveszik, mert rááll a szolgáltatói pontos időre. Amit te mondasz az igaz, de amint netet kap, első alkalommal rögtön szinkronizál. Gondolom azt meg használ. Szóval nem hiszem, hogy másképp megoldható a problémája, mint mindig újra előre állítani. Bár régen mintha valamelyik telefonomban lett volna mód,, hogy ne frissítse magát a netről. De itt nem tudom van-e ilyen lehetőség. Szerintem nincs.
-
sgeza
veterán
válasz
Tomiii258 #57652 üzenetére
Nem vágja el magát az akksitól, az óra szerintem egészen biztosan megy. Az ébresztő azért nem, mert az egy alkalmazás, ami nyilván nem fut, ha maga a rendszer nem fut.
Próbáld ki, hogy kiveszed a SIM kártyát és nem adsz neki netet. Kapcsold ki, várj néhány percet, és nézd meg, hogy telt-e az idő! Biztosra veszem, hogy fog. -
Tomiii258
tag
válasz
dkovizoli #57651 üzenetére
Végül is tök jogos, amit mondasz, elvégre a telóban nincs alaplapi elem
Csak valahogy még mindig a régi telók voltak az eszemben, amik kikapcsolás közben is őrizték pl az egyénileg beállított időt, de ahogy mondod, csak az akksi kivételéig.Viszont az Android egy kikapcs/restart idején nyilván teljesen "elvágja" magát az aksitól (ezért sem működik az ébresztő stb), és így tényleg teljesen jogos az óra visszaállása, illetve indításkori szinkronizációja.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Tomiii258 #57647 üzenetére
Én úgy gondolom , hogy android feature. Mivel a netről, illetve a szolgáltatótól veszi a pontos időt, ezért gondolom alapból szinkronizálja magát minden indításkor. Mivel régebben az akksit is ki lehetett venni, tehát áram nélkül maradt teljesen, ezért az óra is megáll. Mivel a programjaid nem változnak egy kikapcsolás során, azokat a szoftver változatlanul tárolja a következő indításig. Ha az órád is úgy maradna ,ahol kikapcsoltad, az sem lenne jobb. Szerintem.
-
ZüD
tag
Sziasztok, ma tortent egy kis baleset es betort a hatso kamera uvege. A kamera mukodik, de mihamarabb megjavittatnam. Most leragasztottam celluxal :) Jart mar vki igy? Ismertek megbizhato es gyors szervizt? Neztem a neten egy helyen 15ert uj plexit, 20ert uj kamera. Ez realis? Elore is koszi ha valaki hozzatesz :)
-
Tomiii258
tag
Most vettem észre, hogy ki-bekapcsoláskor, vagy csak frissítés utáni újraindításkor a teló órája mindig visszaáll a pontos időre, ezt vajon ki lehet valahogy küszöbölni, vagy ez valami standard android feature?
Alapból nem szinkronizálom az órát, mert mindig úgy állítom be, hogy 3 percet siessen (megbeszélt időpontokról való késés elleni védelem hülyéknek
), de minden restart után tűpontos, pedig mint mondtam, nincs is beállítva az idő szinkronizálása.
Oké, értem én, hogy kikapcs/restart esetén az óra app is leáll, de hát egyéb más beállításaimat sem felejti el a teló újrainduláskor, szóval nekem kicsit meglepő, hogy az óra beállításait mégis...
-
dkovizoli
addikt
válasz
kisdobos0111 #57643 üzenetére
nincs. Nem is lesz. Legalábbis hivatalos samsung nem. Lineage os van. De mi nem arról beszéltünk.
-
dkovizoli
addikt
válasz
hunluigi #57632 üzenetére
Valóban lehetett olvasni róla. De ahhoz meg kellene oldani, hogy minden hívás előtt bemondja a rögzítés tényét és még így sem minden országban engedélyezett. De ez jó eséllyel csak az android 11-el tér vissza. Amúgy meg tudjuk, hogy most is előcsalogatható a natív beépített rögzítő.
-
ToBeY
nagyúr
Most pozitiv értelemben kergült meg a telóm 4,5 SOT csak alig párazor volt
[kép]
-
hunluigi
senior tag
válasz
lanszelot #57630 üzenetére
Valahol olvastam én is, hogy a google ismét elérhetővé teszi a hívás rögzítést minden régióban. Ennek örömére le is rántottam az ACR-t (annó meg is vettem, szerettem). Nem működik. De... rémlett még a cube acr mint külön utas fejlesztés. Na az megy (leszámítva, hogy bt fülessel nem ok).
Mindez s20u droid10, de egy próbát megér, hátha jó s8 droid9-en is...
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #57586 üzenetére
Hello,
Elvileg az ACR (Another Call Recorder) /ingyenes/ működik Android 9 -essel.
Valaki kipróbálná Galaxy S8 Plus -on, hogy tényleg működik-e?
/automatikusan indítsa el a bejövő-kimenő hívásoknál, ne kelljen semmit se csinálni, és vissza tudjam hallgatni, annyi érdekel/
Előre is köszönöm -
icemad
nagyúr
válasz
fcbarca #57625 üzenetére
Passz. Gondolom kell valamennyi tartalék, ha egy új programot nyitsz meg. Ha 100%-on lenne, akkor egy új program megnyitásakor kellene homokórázni. Elég régi telefon, már elég kevés dolgot tud megoldani izomból.
Az is lehet, hogy valami energiatakarékos módot használsz. Nekem első dolgom az összes ilyen baromságot kikapcsolni. -
icemad
nagyúr
válasz
fcbarca #57622 üzenetére
Szerintem ez azért erősen alkalmazás függő is. Nekem pl a Chrome-mal volt gondom, ha 20 lapnál több volt megnyitva. Facebook, messenger is bedadogott néha. Viszont volt olyan játék, amit gond nélkül tudtam folytatni. (Galaxy on fire 2, ami nem is kicsi, és nem is két pálcás kategória) Az viszont döbbenet, hogy némelyik alkalmazás mekkora mértékben megtud hízni.
Egyébként recoveryből egy cache törlést megpróbálhatsz. Custom romnak nem sok értelmét látom ilyen esetben, mert a hardver fix, az alkalmazásokat meg nem befolyásolja.
-
fcbarca
őstag
sziasztok. S8 van nálam,snapdragon 835/4GB verziós, de elképesztő, hogy 3-4 alkalmazásnál többet nem képes nyitva hagyni. a szoftver a gyári Android 9-es. Van valami megoldás erre, custom rom csere nélkül?
-
ToBeY
nagyúr
Mi az a kis ikon a volLTE mellett,wifi ki/be kapcsolásakor jön elő?! [kép]
-
ToBeY
nagyúr
Ez a kijelző idő jónak számít?
[kép]
-
icemad
nagyúr
Első körben azt javaslom, hogy egy másik Bluetooth eszközzel is próbáld meg. Akkor kiderül, hogy az eszközzel van gond, vagy valamelyik beállítás nem stimmel.
Ilyen hardveres hibáról nem nagyon hallottam még. Nekem többféle Bluetooth fülessel is szépen, hangosan szól. Megnéztem a házimozi rendszeremmel is, ott sem volt semmi gond. (Yamaha rx-v379, harman/kardon hangszórókkal.)
Viszont a kocsimban tényleg elég halk Bluetooth-on keresztül. (Mercedes Vito, gőzöm sincs milyen média rendszer, a kocsi a legújabb típus, 1600 km-t raktam bele eddig.) -
kat10
tag
-
róland
veterán
válasz
kisdobos0111 #57604 üzenetére
Egyértelműen igen. Gyakorlatilag kapsz egy új kijelzőt és egy új akkumulátort, összesen 20.000,- Ft-ért. (Ha jól emlékszem az akku maga 16.000,- Ft, s a kijelző kb. 70.000,- Ft.)
-
sgeza
veterán
válasz
kisdobos0111 #57604 üzenetére
Szerintem igen. Annál azért ez többet ér még.
-
kisdobos0111
aktív tag
Szerintetek megéri sima s8-at lebiztosítózni még? Működik csak repedt az eleje. Ugye 20000 ft az önrész.
-
Probert75
addikt
válasz
róland #57601 üzenetére
Lehet neked ma, de egyébként már 14-e óta van.
-
róland
veterán
Új frissítés érkezett ma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest