- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Nem, az csak egy tipp a telefon részéről az alapján, hogy milyen gyorsan csökken a feszültség, hogy mennyi lehet még hátra a kikapcsolási feszültség eléréséig.
Ha mindig 15%-nál töltőre teszed, akkor nem is tudja a telefonod, hogy a 15%-hoz tartozó feszültségérték után milyen a további esési görbe, szóval teljesen random, hogy mit fog mutatni.
Olyat is láttam már, amikor 6%-nál hirtelen lekapcsol, meg olyat is, amikor megy le 5% alatt egészen 1%-ig, utána meg még órákig bírja, mert soha nem merült odáig, így nincs a szoftver bekalibrálva.
-
Tityahome
aktív tag
Csak érdekességképpen mondom, hogy 1-2 hónappal ezelőtt még a szokásos módon töltöttem a telefonom, ami annyit jelent hogy este rádugtam reggel pedig lehúztam. Minden egyes nap. Abban az időben volt olyan hogy 2 vagy 1%-ig merüt a telefon.
Mostanában viszont ritkán vagyok otthon este ezért csak részlegesen töltöm mikor éppen otthon vagyok és pár napja vettem észre hogy 5%-nál magától kikapcsolt a telefon.
Ebből adódóan szerintem jobb az éjszaka töltöm reggel pedig lehúzom módszer. -
Predatorr
őstag
Nem hiszek olyan cégeknek, amelyeknek érdekük, hogy mielőbb újra vásároljak tőlük, ergo nem az (akku)gyártó javaslata szerint kezelem a készülékeimet. Mindnél bevált. Új korában 3* teljes lemerítés, majd túltöltés (mint amikor még nem akartak átb.szni), és 3 év után is kvázi új állapotban van az akku (97%), nem csak az én telefonomnál. Azt meg elektronikai szakember mondta, hogy néha minden akkut merítsünk le teljesen. Az is bevált, laptop is egész pöpec még 4 év után, az valahol 80% körül, ha jól rémlik. Persze olvasom a marketinget is, csak nem hiszek neki. A grafénig maradok a bevált módszernél.
Amúgy nálam mindig lemegy 1%-ig, ha hagyom. -
sgeza
veterán
Dehogy kell kilépned. Eleve ha a saját fiókod belépési adatait ismered, akkor nincs mitől tartanod. Csak akkor lép életbe a védelem, ha a recoveryből csinálod a resetet. De mivel a tiéd volt eddig is a teló (vagyis nem egy ismeretlen, esetleg lopott készülékkel csinálod), akkor vissza tudsz jelentkezni.
De a lényeg, hogy a menüből végezve a gyári alaphelyzetet, a védelem feloldásra kerül, elvégez minden szükséges teendőt. -
Tomiii258
tag
Első blikkre kicsit soknak tűnik, de ami a "belső" akkuhasználati adatoknál a képernyőt meg Android rendszert illeti, az szerintem valójában más appokat is takarhat. Arra célzok, hogy használtál valami olyan apport, ami az android rendszeren keresztül használta a telőó erőforrásait.
Ezt onnan gondolom, hogy az "eggyel kijjebb" lévő akkuhasználati adatok között se képernyő, se android rendszer nincs felsorolva soha, ellenben fel vannak sorolva olyan appok is, amik a "beljebb lévő" akkuhasználati adatok között sosem jelennek meg (pl one Ui kezdőképernyő, Samsung push service, vagy nekem pl a Vanced MicroG stb).
Egy időben hasonlítgattam a 2 fogyasztási listát, de sajna elég nehéz, mert a "külsőben" csak az adott nap, vagy adott hét adatait látod, a "belsőben" meg az utolsó töltés óta...szóval este éjfél körül kell levenni az akksiról, hogy össze tudd nézni őket -
Probert75
addikt
Nekem, mint fentebb már írtam neked, múlt év 4. hónapjától van. Telenor.
De a magentás szolgáltatónál is ekkortájt lehetett aktiváltatni.
És eleinte csak bizonyos készülékekre lehetett aktiváltatni. Hiába tudta a készülék, ha a szolgáltatónál nem támogatott volt a készülék.
Ingyenes szolgáltatás, szóval felesleges rágódni rajta. Bekapcsolod aztán, ha valakinek is van, akkor jobb minőségben beszéltek. Fogyasztani nem fog tőle többet a telefon, ha be van kapcsolva. -
sgeza
veterán
A mobilnet az egyfelől egy szolgáltatás, amire előfizetsz vagy nem, másfelől egy adatkapcsolat. Ez működhet 3G-n (H, H+) vagy 4G-n (LTE), stb, amiket mondjuk mobilkommunikációs szabványoknak nevezhetünk. A hívás/sms küldés korábban maximum a 3G-n ment, a 4G csak adatkapcsolatra volt használva. A VoLTE óta a hang (Voice) már tud menni 4G kapcsolaton keresztül is (over LTE). Korábban ha 4G hálózaton volt a készülék, akkor hiváskor innen mindig leugrott arra a hálózatra, ami éppen ott volt a hanghívásra. Szerencsés esetben ez 3G volt, amin ilyenkor tudott mellette menni a net. Rosszabb esetben csak 2G volt/van a 4G mellett, ez esetben a hívás 2G-n ment, ezért elment a net. Ha rendelkezésre áll a VoLTE, mint szolgáltatás, akkor ahol 4G hálózati lefedettség van, ott tud menni a hívás a 4G-n, vagyis ugyanígy a 4G-s net elérhetőség is megmarad közben. Természetesen ha épp nincs 4G-s lefedettség, akkor a korábbi állapotok állnak fenn, mivel nem tud 4G-n menni a hívás, illetve semmi sem.
-
sgeza
veterán
Nem egészen pontos a megfogalmazás. Nem internet vonalon megy, tehát nem fogyasztja a netedet. 4G-n megy. Ez a két fogalom nem ugyanaz. Illetve mehet mellette a neted akkor is, ha 3G-n vagy, ha azon van épp net. Összefoglalva a lényeg, 4G-n, vagyis LTE-n megy a hang is, amin a gyorsabb net is. Tehát valóban jobb hangminőséggel.
-
-
Morris
veterán
Többször csináltam cache törlést.
A használati szokásaim sem változtak. Nincs fenn tisztító app sem.
Szóval egyértelműen frissítési anomália volt.
De azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan avultatják a készüléket.
A nyáron cserélték gariban a kijelzőt és az akkut. Ennek ellenére csökken a készenléti idő?
Mindegy is. Jó készülék volt, de manapság nem hozza azt amit új korában.
Ha kijön az S20, remélem lejjebb nyomja az S10+ árat. Ha így lesz, cserélek.Hihetetlen hogy mennyire érződik az átlag 2 évre gyártás.
-
Kroni1
veterán
Nálunk van a családban S8-9-10 is. Tényleg alig nagyobb a 10-es, nekem ami viszont baromi zavaró, hogy a bekapcsológombja nagyon magasra került, egyáltalán nem követve az ergonómikus kialakítás szabályait. Én azt mondom, akinek nem kell a 3 kamera adta előny, az ne cseréljen S8ról! A három közül ez bírja szusszal is legtovább, az S9 topikban megy a panasz az magas fogyasztásról, és nemcsak az S9-es de az S10-es tulajok közt is sokan panaszkodnak hálózati gondokra.. Szóval vicces, de a három tipus közül sztem az S8 a legstabilabb megoldás. Persze azt aláírom h az említett hálózati hibák nem minden usert érintenek, sokan remekül használják az S9-et.
-
Probert75
addikt
-
Tomiii258
tag
Egy akksi csere szerintem 20e alatt van, annyit szerintem megér mondjuk újabb 2 év használat, pláne, hogy az égvilágon sehol nem érzem, hogy nem felelne meg a telefon működése az elvárásaimnak.
(kieg: legutóbb hónapokkal ezelőtt láttam egy Samsung árlistát, ott az S8 akksi csere emlékeim szerint 20e ft alatt volt már, bár lehet tévedek)
-
Probert75
addikt
A power gombot én nagy ritkán használom ki/be kapcsolásra. Inkább a kamera gyorsindításra használom. Feloldásra a kijelzőt használom, lezárásra pedig a Nova Launcher kettős kopp lezárását. A bixby meg ki van kapcsolva teljesen és át van definiálva egy nyomásra zenelejátszó indításra.
-
Predatorr
őstag
-
$atirka
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged