Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-21 14:11:29

LOGOUT.hu


Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el, a vonatkozó szabályokat ! ... Köszönöm. 👍 Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35984) -Maci-


-Maci-
addikt

Sziasztok!

Rengeteg fölösleges hozzászólásomtól kíméltem meg a fórumot az elmúlt pár hónapban. Mondhatni meg voltam elégedve a telefonnal, ami kérdésem mégis akadt, meg tudtam oldani magam.
Most viszont kérlek nézzétek el nekem, hogy nem olvasom vissza az előző 4800 h.sz.-t, hanem inkább kérdezek.
A teló: SM-G935F független, Android 6.0.1 (nem rootolt, nem mókolt)

A vásárlás után Hosszú hetekbe telt, mire belaktam a telefont és minden pici apróságot megtaláltam/megszoktam. Korábbi készülékeimen még nagy lekesedéssel cseréltem a ROM-okat, recovery-ket, de kiégtem. Fontosabb lett, hogy ne rabolja az időmet. Így is volt mostanáig és ezért nem is foglalkoztam a szoftver frissítéssel. Ennyi az előszó.

Valamelyik nap az történt, hogy a zár képernyő beállításainál a smart lock funkciónál beállítottam biztonságos helynek az otthonomat. Tehát ha ott vagyok, ne kérjen ujjlenyomatot. Ez a funkció egyébként hónapok óta szuperül működik az autómban, az összepárosított bluetooth fejegységgel.
Otthon viszont nem hogy nem működik, de egyenesen fordítva sült el a dolog! Az ujjlenyomatot mindíg kéri, de most már kb 10 esetből 2x azt írja ki, hogy a biztonsági házirend beállításai miatt az ujjlenyomat nem használható, írjam be a pin kódot. Persze próbáltam kitörölni a helyet, nem lehet.
Restart, wipe cache volt többször is. Valakinek van valami használható ötlete, hogy hogy lehetne csak a biztonsági házirendeket resetelni ?! Ez lenne a fő kérdésem. Ha nem jön össze, kénytelen leszek hard resetelni és akkor már szoftvert frissíteni. Ez esetben további láma kérdéseim lesznek. Viszont se kedvem, se energiám hozzá, szóval jobb lenne a jelenlegi állapotot megmenteni.

Illetve, ha már itt vagyok...
A munkám során rengeteg fényképet készítek és teszem fel őket a gépemre. Mikor össze dugom a gépet a telóval megkérdezi, hogy engedélyezem e a hozzáférést a tárhelyhez?! Van amikor rányomok, hogy "engedélyez" és működik minden, ahogy kell. Sokszor van viszont, hogy rányomok, aztán újra megkérdezi, újra rányomok és újra és újra... Van mikor akárhányszor nyomok rá, hogy engedélyezem, újra kérdez és nem csatlakozik. Nem látom mögötte a logikát. Ötlet?

Végül a legkevésbé izgalmas. Samsung Internet beta böngészőt használok. Többek között ezen keresztül szugerálom a fészbúkot és innen kapom az értesítéseket. Pár napja azt játssza telefon, hogy ha itt értesítés érkezik, kb fél másodpercre felvillan a képernyő. Ezt csinálja akkor is, ha engedélyezve van a push notification és akkor is, ha nincs! Tehát se azt nem tudom elérni, hogy rendesen ébressze fel a készüléket és tolja az arcomba az értesítést, se azt, hogy ne csináljon semmit.

Előre is hálásan köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és segít nekem! :R

[ Szerkesztve ]

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.