Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:19:26

LOGOUT.hu

Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35026) beleszólok válasza scream (#35025) üzenetére


beleszólok
senior tag

A kártyának a világon semmi baja. Egy ősrégi, sosem használt konverterrel próbáltam ki, azzal nem akart működni. De előzetesen egy másik hasonlóval rádugtam a routeremre és gond nélkül olvasta.
Viszont a héten már az is előfordult, hogy amikor zenét akartam hallgatni, annyira lefagyott az egész, hogy csak az akku kivételével tudtam magához téríteni.

Most meg úgy kezdődött, hogy az említett captive portál nem akart előjönni, ezért a routeren elindítottam egy "tcpdump -i any net mobilom-belső-hálócíme/24" parancsot, majd megpróbáltam belépni az egyébként letiltott admin felületre.
Ekkor jött, hogy
- a usernév és a jelszó minden egyes karakterét elküldte számomra ismeretlen szerverekre, pl. ilyen címre: 159.253.131.76-static.reverse.softlayer.com (lehet, hogy csak az avast.com egyik tárhelye, mert közvetlenül a kiküldött csomag előtt az avast.com címét kérte le a routertől - hülye voltam, csak képernyőre listáztam a történéseket, a fene se gondolt semmi cifraságra, azt akartam látni, hogy én mit csesztem el a konfigban)
- megpróbáltam megismételni, feljött valami nagyobb szövegszerkesztő ablak, amit azóta sem tudok, hogy kihez/mihez tartozott, de olyan volt, mint amikor a firefox kéri a http authentikációhoz a usernevet, jelszót. Mindegy, oda is beírtam valami krixkraxot, csak hogy lássam, történik-e valami.
- na itt jött az, hogy felül megjelent egy üzenet, miszerint az SD kártya eltávolítható és ettől kezdve bármit csináltam vele, a legtöbb amire hajlandó volt, hogy bár nem mutatta a létét, kiírta, hogy az SD kártya ellenőrzése (vagy a kártyán a hibakeresés?) folyamatban van, eltelt fél-egy perc, majd közölte ismételten, hogy biztonsággal eltávolítható.

Végül már ott tartottam, hogy hard reset, de még előtte csináltam vele egy Kies, majd egy Helium backupot.
Utóbbit "természetesen" a saját memóriájába, így elég nagy szarban lettem volna, ha nem tudom menteni.
Ráadásul néhány MEK-ből (mek.oszk.hu) letöltött PDF-et menteni sem lehet, még heliummal sem...
Itt jutott eszembe, hogy még megvan a régi kártyám, így mialatt a mostanit másoltam a PC-mre, addig előszedtem és beraktam a telefonba. Jé, működik. Miután a másikat sikeresen lementettem, kipróbáltam és jé... most az is működik.
Tényleg nagyon teli a tököm, mind a note2-vel, mind a samsunggal, akik nem képesek egy normális backup programot adni még a csúcskészülékeikhez sem. (mert ugye pl. a játékok, office dokumentumok stb. mentésére a Kies alkalmatlan...) :C

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.