Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7726) rothfb válasza MadMancs (#7725) üzenetére


rothfb
veterán

Tehát évente majd 300000-et kifizetsz mobiltelefonra... Oké, hogy korlátlan, gondolom éjt nappallá téve beszélsz, sms-ezel és netezel mostmár S20-on teszed majd mindezt 21 hónapig ennyiért és meg sem szabadulhatsz tőlük. Hát én nem tudom. Persze kinek mi a fontos.

Én A50-en teszem mindezt Telekommal és Digivel. Sms-t nagyon ritkán írok, Digivel hálózaton belül korlátlan más irányba 5 Ft/perc, Telekommal hálózaton belül 9 Ft, más irányba 19 Ft. Digivel még korlátlan a net, Telekommal, amennyit veszek.
Diginél januártól 1000 Ft-ért 200 perc és 15 Gb netet használhatok. Utána 4Ft/perc minden irányba. Netezni meg sosem érem el a 15 Gb-ot. Tehát bele fogok férni. Ha mégsem, vagy olyan helyen vagyok ahol nincs Digi, ott a Telekom.

Számoljunk kicsit. Tegyük fel, hogy januártól kifizetek a Diginek 1000 Ft-ot havonta és pluszban beszélek mondjuk naponta 1 órát (közel sem, de tegyük fel). Ami havi szinten (már levonva a 200 percet) 1660 perc, ami 6640 Ft/hónap. Plusz az előfizetési díj, ami így összesen 7640 Ft/hónap. Ebben már van ugye 15 Gb net is. Erre nem számolok többet mert sosem érem el, a közelébe sem kerülök.
Ehhez még tegyük hozzá a Telekomos költséget, amit egyszerűsítsünk le úgy, hogy mivel van a Digi, havi szinten elköltök (mert elvetemült vagyok és beszélek azon is és netezek azon is) mondjuk 2000 Ft-ot (sosem, de tegyük fel).
Tehát összegyúrva a két szolgáltató költségeit, mondjuk durván fizetek havi szinten 10000-et és ebben van vegyesen a két szolgáltatóval napi szinten durván 1 óra 20 perc beszélgetés, 16-17 Gb net, néhány sms. És nem függök 1 szolgáltatótól, mivel kettővel állok kapcsolatban, nincs hűség, nem vagyok lekötve. Igaz nem S20-am van, de kéne a francnak több százezres telefon.
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy nem annyira jó a te ajánlatod egy szolgáltatóval, hűséggel, tartozással, hitellel. Hacsak nem egész nap csak beszélsz és netezel megállás nélkül. Ha napi szinten órákat beszélsz, biztosan megéri. Persze ha sokat beszélek, nekem is van lehetőségem korlátlanul beszélni és netezni, igaz a kettő együtt 20000 a telekom domino esetében. De főleg a Digi mellett ez sosem fog kelleni, meg amúgy sem. Akkor már az előfizetés érné meg a Telekomnál is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.