Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
Láttátok a "Saját fájlok" appban a Hálózati tárolót? Em most láttam. Na az szégyenletes egy valami, főleg az FTP rész.
-
kugli
aktív tag
válasz DrKapocs #7201 üzenetére
Tisztelettel kérdezem hogy mi miatt nem jó! Átlag felhasználó vagyok,nem igazán értek a szoftverezéshez,a hálózatokhoz szintén nem. Nem rég próbálkoztam otthoni hálózaton total commander-el kapcsolatot létrehozni a teló és laptop között.Első körben google a barátommal próbálkoztam mit hogyan kell állítani,de nem sikerült. MadMancs fórumtárs próbált segíteni privátban szájbarágós útmutatót adott,de így sem tudtam létrehozni a kapcsolatot. User error tudom. Frissült a saját fájlkezelője a telónak,bekerült a hálózati megosztás,és SMB -vel elsőre be tudtam állítani. Minden ugyan az,a total commander nem hajlandó csatlakozni a saját fájlkezelő pedig de
Mondjuk nem teljesen ezt akartam,mert a laptopról nem látom a telefont,ez még mindig vagy az én hozzá nem értésem,vagy az SMB szerver ezt tudja és kész. -
MadMancs
veterán
Amit én mutattam hálózati megosztás, csak egyirányú, azaz telón eléred SMB vel PC-t és lehet telóról PC re ill fordítva mozgatni a fájlokat. Ahoz hogy PC ről elérd a telót, telóra kellene SMB szerver, amit viszont passzolok, soha nem próbáltam még.
Első verzióhoz még annyit hogy szerver IP hez kipróbalhatod még IP helyett \\SZAMÍTÓGÉPNÉV\MEGOSZTOTTMAPPANEVE címet is. Tegnap pl Kodi TV-n IP vel nem, csak így volt hajlandó életre kelni. Jó az más felhasználás de ugyanúgy SMB. Egész délután szívtam vele mire meglett a megoldás.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kugli
aktív tag
válasz MadMancs #7205 üzenetére
Én meg azt hittem hogy ha hálózaton kapcsolódik telefon pc-hez akkor a laptopon is látom majd a teló könyvtárait. Mondom hogy nem érteni hálózat
Kíváncsiságból ki fogom próbálni,csak fura,hogy ugyan azok az adatokkal a droidos tc nem megy nálam amíg a teló belső fájlkezelője meg simán kapcsolódik. -
DrKapocs
őstag
Ahogyan én láttam - bár már töröltem, mert semmi értelmét nem láttam - csak FTP-kliens, vagyis egy szerverhez tud csatlakozni. Nekem ez kevésnek tűnik, mert 3rd party appok ettől sokkal többet tudnak. Én a magam részéről a WIFI FTP szerver pro-t indítom a telefonon.
Ez egy nagyon egyszerű kis app, de nálam tökéletesen működött. Ezután pedig a számítógépen vagy más telefonon lévő total commanderrel csatlakozom az A50-hez.
Bármit bárhová tudok másolni ezután.
Ha nálad viszont csak a gyári működik, akkor máris volt értelme, hogy elkészítették a Samsung fejlesztői. -
MadMancs
veterán
válasz DrKapocs #7207 üzenetére
Nem jól láttad nem csak FTP kliens. FTP szerver is. Illetve csatlakozni tud SMB és HFS hálózati meghajtóhoz is. Ha nem tudná, nem hasznalnám és nem írtam volna le hogy kell beállítani. :)
Ettől függetlenül nem mondom, biztos létezik jobb alkalmazás adott célra, csak én nem ismerem. Én jobban szeretem All In One appokat TC pedig mindent tud amire (nekem) szűkség van hálózati oldalon/fájlkezelésre.Egyébként kipróbáltam ezt az új gyári megoldás, müködik, de nem nyerte el a tetszésem.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
MadMancs
veterán
válasz DrKapocs #7209 üzenetére
Igen abban igazad van, az csak egy nagyon kezdetlegeses SMB (FTP-t nem tud) kliens. 1-2 kép stb mozgatasára jó, de nem túl kényelmes dolgozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Aki használ még AoD notify plust, azoknak jelzi rendese n az értesítéseket? Nekem tegnap óta nem. Az ujjlenyomat olvasó körül jelzi az értesítéseket, de tegnap óta, csak akkor, ha hozzáérek a telefonhoz, akkor lá5szik a fény karika az ujjlenyomat olvasó körül. Egyébként nem.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
zojjektum
senior tag
válasz pècsimunkás #7211 üzenetére
Nálam hibátlanul megy, igaz én az ikonos értesítést használom. Nem lehet, hogy lejárt a kijelzési időtartam?
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz pècsimunkás #7211 üzenetére
Nálam hibátlanul megy, de én szintén az ikonos értesítést használom, világító szélek, előnézet, stb. nincs bekapcsolva.
-
pècsimunkás
addikt
válasz DrKapocs #7214 üzenetére
Előnézet nekem sincs. Kék a Messenger, ződ a Whatsapp, rózsa a Viber, piros az email, telefon, üzenetek.
Eddig nem volt semmi. Töröltem, újra letöltöttem, de valami nem stimmel. Tegnap napközben még jó volt, este rezzent egyet a telefon, vártam de semmi. Hozzá értem a kijelzőhöz, akkor lehetett látni a karikát az ujjlenyomat olvasó körül.
Ez van most is.
Mindegy, törlöm újra, és megnézem mégegyszer.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
pècsimunkás
addikt
válasz pècsimunkás #7215 üzenetére
Na...
Töröltem mégegyszer, majd újra telepítettem, és beállítottam ahogy eredetileg volt. Most úgy néz ki, hogy újra minden ok, normálisan jelzi az értesítéseket.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
MadMancs
veterán
FTP általánosságban távoli szerver elerésére használatos, rendszerfüggetlenül. SMB pedig MS találmány (bár legtöbb egyébb OS is kezeli), fájlmegosztás mellett nyomtatók, portok stb megosztására is
alkalmas, illetve helyi hálózaton használják.
Nem szakszerűen írtam, de próbáltam egyszerüen fogalmazni.[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Az "új" M széria azért nem semmi. Alsó közép kategóriának mondják pedig simán jobb az A50 től az M51.
-
sepyi
aktív tag
válasz MadMancs #7218 üzenetére
Ha jól emlékszem valamikor az ES filé Explorernek volt ftp. kliense. Nagyon egyszerű volt beállítási. Talán 3 kattintás. Azzal értem el a PC - t. Visszafelé meg hálózati meghajtóként lett felcsatolva a telefon. Azért mondtam le róla, mert minden telefonnal el kellett játszani, ráadásul fix IP. Címet kellett adni a telónak. Egy áramszünet kilőtte az egészet. De működött vezeték nélkül és ez akkor nagy szó volt.
[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
Franky74
tag
Sziasztok!
A páromnak van A50. Mi az AirMore appot használjuk. Egyszerű a használata. Gyors a kapcsolódása.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Srácok, ugye jól emlékszem, hogy type-c csatin nem jön ki hang egy ilyen eszközzel sem?
Nyilván A50, ez kimaradt..[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
bmt50
senior tag
Állítólag jön az M51 is Európába, Snapdragon 730 és 8GB ram felszereltséggel.
Szvsz a 6.67 coll már túl nagy, amoled meg 7000mAh akksi ide vagy oda. Jó lenne végre egy 5 coll alatti okosfon korrekt hardverrel és supporttal.Patomi: elvileg az A50 támogatja a type C csatlakozós fejhallgatókat.
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
pècsimunkás
addikt
válasz fdani0807 #7230 üzenetére
Pl az OnePlus kábele nem tölti a telefont, ahogy az öcsém - egyébként jó minőségű kábele sem.
A Rock viszont igen.
A sógornőm A5(2017) telefonját sem töltötte az OP kábele.
Érdekes ez amúgy szerintem...Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
MadMancs
veterán
Jópár hónapja fülesvásárlás előtt én is érdeklődtem hogy támogatja e USB-C fülest A50 itt (is) azt a választ kaptam hogy nem
-
patomi
őstag
válasz MadMancs #7233 üzenetére
Igazából DAC lett volna a cél és abba a füles. Így ugrik ami nem gond, mert mondjuk egy Fiio btr3 vagy btr3k is tökéletes. Jelenleg BT füleseket használok leginkább, de nyitnék vezetékes irányba is. Sok a lehetőség ez egy lett volna.
-
DrKapocs
őstag
Én inkább ezeket ajánanám, mindhárom kiváló cucc, használom őket:
1.) Ez nemcsak a telefonnal hanem egy Windows 10-es laptoppal is tökéletesen együttműködik. Ezzel még előadásokat is simán tudok tartani:
#Aliexpress HUF 4,343.16 46%OFF | UGREEN Bluetooth Receiver 5.0 HiFi Wireless Audio Adapter Support Microphone 3.5mm AUX Bluetooth aptX LL Adapter With Battery
https://a.aliexpress.com/_mtcpiYj2.) Ez csak Androiddal és iOS-el működik. Ha nem akarod win10-en elhasználni akkor tökéletes, Baseus S06. Linket sajnos nem tudok adni mert állandóan valami promóciós ajánlatot másol be, de szintén Aliról vettem.
3.) Ez is nagyon jó cucc, nálam 10/10. Egy régi 5.1-es házimoziból új hangrendszert varázsolt
#Aliexpress HUF 4,061.17 42%OFF | UGREEN Bluetooth 5.0 Receiver Audio 3.5mm Wireless Music Adapter with EDR for Home Stereo Car Sound Streaming System Bluetooth
https://a.aliexpress.com/_m08qPE7Közzéteszem, hátha másokat is érdekel ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz DrKapocs #7235 üzenetére
Elsőnél 4 óra üzemidő kevés nekem, néztem azt is korábban. Az aptX LL, meg nem szempont számomra. Baseus S06 valami füles ha jól látom, harmadik meg valami asztali cucc, nem tudom magamon hordani.
Amúgy FIIO uBTR már úton, ha nem válik be akkor btr3, vagy Hiby w3 lesz. Rövid MMCX kábel megvan és Tin T3 is már MO-n. van. (meg egy Tennmak pro is úton sok egyéb mellett)Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Valahol be lehet állítani hogy az állapotsávon az akku százalékot is mutassa. Ikonban vagy mellette.. -
bmt50
senior tag
Én márciusban kerestem bt hangszórót, miután a Penny-be visszavittem a 12-ért vett Platinet kamu sztereó bt. hangszórómat. Írta az időt, meg a hőfokot, de a hangja valami borzalmas volt. Semmi mély nem volt benne, és a 2 hangszóró ellenére full monoba szólt. Aztán ajánlottatok itt JBL Charge-ot meg ilyeneket, és eljutottam a Tronsmart-ig, ami ár/érték kategóriában nagyon jó, és szép is..DE!!!
A kettő darab került volna 40-be, hogy sztereóban szóljon a munkahelyemen. Ennyi pénzem nem volt rá, és nemis volt fontos az akksis tápellátás. Nem vittem volna magammal az utcán meg ilyenek.
Aztán rátaláltam erre:
[link]
Egy győri ürge árulta hifi hangfalakkal, tápegységgel 12-ért. Így még többe sem került, mint amit a Platinet-ből visszakaptam. Aztán hogy szól-e?? Hát az irodában azóta party hangulat van[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Jól szól az szerintem
De elárulok valamit, amit itt már többen is megerősítettek:
Jack-en keresztül sokkal dinamikusabban szólnak a zenék.
Ha tehetem, akkor én is előveszem a kábelt, aztán azon keresztül hallgatom. Ugyanis bt 5.0 ide meg aptx meg LDAC kódek oda, a bluetooth kapcsolat miatt mindig több lesz a jelveszteség sajnos, mint analóg átvitelen.[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Mondjuk úgy inkább, hogy a BT korlátozott adatátvételre, sebességre képes. De ez is bőven elég. A füles pufferel ettől lesz a lejátszás folyamatos. A lényeg az lenne, hogy ne a belső DAC legyen használva. Egy vacak drótos füles szarabbul szól, mint egy normális BT füles.
-
doongoo
addikt
mivel nemrég váltottam csak A50-ről 51-re (kaptam egy céges A51-et, így a privát A50 ment az asszonynak) gondoltam megírom az első tapasztalataimat, miben érzem másnak az A51-et:
- Ujjlenyomat olvasó határozottan megbízhatóbban működik
- a kijelző nagyobb, mivel az alsó káva kisebb
- gyárilag van benne edge-screen (A50-re extra fel kellett tenni, ha szerettem volna)
- plusz kamera, bár ez inkább csak parasztvakítás
- a kameralyuk miatt (A50 ugye notch-os) több infó fér el az értesítési sávon
(- a beígért 3 főverzió frissítés is jól jöhet majd, bár ezzel kapcsolatban azért kicsit szkeptikus vagyok)Ami viszont nem tetszik annyira:
A51-re úgy látom, hogy nem jönnek havi rendszerességgel a frissítések (A50-re jönnek rendesen havonta)Minden másban (stabilitás, működés, sebesség, akkuidő) kb. ugyanaz a kettő. Ha nem kaptam volna, magamtól biztosan nem váltok, de így azért nem rossz.
-
bmt50
senior tag
válasz pècsimunkás #7246 üzenetére
Az király, még valami díjat is nyert.
Megszállott audiofil guruk még jó ideig nem ajánlanak semmilyen bt fülest. Membrán minőségtől függetlenül a legtöbb az SBC kódekes, aptX vagy Sony LDAC csak igen drága verziókban van, ha létezik egyáltalán.
Ettől még használni lehet azokat is, de aki hallott már igazán tisztán szólni egy fülesen mondjuk Enya-t, vagy Enigmát, az csalódni fog ezekben fülesekben.
A HTC U11 aktív zajszűrős headset-e a legkirályabb, amit valaha hallgattam. Van benne egy szonár. Ez megméri a hallójárat hosszát, és úgy kalibrálja be a hangprofilt. Persze microusb-s, szóval az A50-re egyébként se lenne jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest