Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
passat77
tag
Sziasztok!
Samsung tv-n keresztűl használom a plex-et. A win10-es gépemen van fennt a szerver. Plugin-ként felraktam az IPTV.bundle-t. Kicseréltem az m3u fájlt, így van 85 magyar tv csatornám. A baj csak az, hogy nem 16:9, oldalról 4:3- ra össze van nyomva. Tud valaki segíteni ebben?
-
senki66
senior tag
LG TV Plex appal nem tudom a 4K filmeket lejátszani, akad töltöget , ha a tv lejátszójával a Plex megosztást játszom le, akkor ugyan az megy. Beállítás kérdése vagy a tévés Plex app tényleg nem játsza le a 4K tartalmakat? Azért lenne kényelmesebb, mert a tv Plex appja nagyon szépen megjeleníti a meta adatokat, míg a tv lejátszója nem mutat semmit, csak a könyvtár struktúrát.
-
törölt tag
válasz
bertamihaly #3144 üzenetére
Nem értem te hogy akarod hogy ez működjön, így itt egy link.
Nem kell semmit masolnod, meg kell adnod hol mit talál és annyi.
-
bertamihaly
csendes tag
Szia,
nekem is NAS -on vannak a filmek. Letöltöttem rá s Plex-et, de semmi nincs a könyvtárában.
A csatolmányban látod, hogy mi van a NAS-on. Mindbe be tudok lépni, csak a Plex nevűbe nem.Kéri a felhasználónevet és a jelszót. Bármit írok be, nem fogadja el.
Amikor a számítógépen lépek be a synology-ba, ott látom a Plex-et, a könyvtárakban semmi.
A csatolt képen látható homes mappába belépek, ott is van egy plex könyvtár, ha abba belemásolom a filmet, akkor látni fogom a számítógépen belépve a synologyba. A tévén látom a Plexbertacsalad meghajtót, de annak a könyvtára üres.
Egy kicsit össze vagyok zavarodva. Segítenél, hogy hogyan kellene beállítanom a rendszert!!
Köszönöm szépen!!! -
szmorepapa
csendes tag
válasz
sugarforce #3142 üzenetére
Nem veszekedésből jegyeztem meg mielőtt valami lavina indulna el
nem is marakodtam senkivel, megkérdeztem találkozott e valaki a problémával és már kaptam is választ..
-
sugarforce
addikt
válasz
szmorepapa #3141 üzenetére
Nem a kulso lejatszot, hardvert hasonlitotta ossze a plex appal, hanem a kulso lejatszon futo appot a tv-s appal.
Senki nem allitotta hogy nem jogos elvaras, felhaborito amit a tv gyartok muvelnek szoftveres teren, de az hogy haborgunk emiatt napestig, nem oldja meg a problemat.
Szomoru teny, hogy az lg, a samsung es az osszes tobbi gyarto ennyire szarik a vasarlok fejere, de sajnos ez nem fog valtozni.
Itt eleg sokan szivtunk ezzel, heteket, honapokat orlodtunk, olvasgattunk, tesztelgettunk, aterezzuk a problmeat, benne voltunk, de a gyartok nem azzal foglalkoznak, hogy mit varunk el, ezert kell tullepni azon, hogy smart vagy nem smart tv.. En a tv smart reszebol egyedul a youtubeot hasznalom, boven eleg, mas multimedia lejatszasra meg ott a minix u1 libreelec / kodival, konpromisszum mentesen. -
szmorepapa
csendes tag
-
richfuel
csendes tag
válasz
szmorepapa #3133 üzenetére
Samsung PLEX app 3.2.2 (2018.02.07 frissítés) + Tizen 2.4.0
Nekem is sok problémát hozott a frissítés.
A felirat okozza a problémát.
Amennyiben a beállításoknál a felirat égetése, "auto"-ra, vagy "csak képformátum"-ra van állítva, akkor némelyik film egyáltalán nem indul el.
Amennyiben "mindig"-re van állítva akkor minden film elindul.
Ekkor viszont a server transkódolni fog, vagyis kell az erőforrás.Másik nagy probléma hogy nem lehet "tekerni", mindig visszaugrik oda a lejátszás, ahol tartott.
Remélem, hamarosan frissítik az app-ot -
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark #3137 üzenetére
Jaja
Vagy lg vagy sony vagy barmi mas
-
MasterMark
titán
válasz
sugarforce #3136 üzenetére
Jópofa, hogy bármikor benézek, akkor valami csamcsung baj van.
-
sugarforce
addikt
válasz
szmorepapa #3135 üzenetére
Igen. Tizenes samsung, valsz az a hiba amit fentebb irtam. Korabban mas is panaszkodott itt hasonlora.
-
szmorepapa
csendes tag
válasz
sugarforce #3134 üzenetére
SAMSUNG KU6000W
-
sugarforce
addikt
válasz
szmorepapa #3133 üzenetére
Pontosan milyen samsung tv? Mas is jart itt hasonlokepp, elb*sztak a samu frissitest, nemtudni mikor javitjak. Otlet a kulso lejatszo eszkoz pl raspberrypi rasplexszel, vagy amlogic box kodival es plexkodiconnecttel, vagy plex pluginnel. Ezekkel nincs ilyen es hasonlo gond.
Hiaba okos a tv, ha a gyarto ( es ez alol nem kivetel az lg sem) bezarja az osszes lehetoseget a kulso szoftverfejlesztok elott. -
szmorepapa
csendes tag
Sziasztok
Pár hónapja használom a PLEX et Samsung tvmen és laptopon is böngészőből, egy hete jelentkezett egy hiba ami a következő betöltődik a plex fent vannak az uj filmek de ha rányomok a lejátszásra akkor csak tölt és nem indul el, teljesen kifagy visza lépni sem tudok csak azEXIT mukodik tehát az egész alakalmazás bezárása..
A laptopon a bongészöben hibátlanul mukodik bármit inditok el de a TV alaklmazás nem inditja el a videokat de ott sem mind kicsit vegyes..
probáltam a TV app ot letörölni és ujra letölteni nem segitett ..
Valakinek ötlet esetleg?
-
mpo
veterán
Tudom, hogy Plex topik és már kérdeztem is a lehetőségekről.
Megoldódott a régebbi Samsung tévéken UE40F6400 és UE40H5303 a videólejátszás külső media player doboz nélkül.
Mindkét tv csak a H.264 codecet tudja, ha DLNA-n keresztül vagy pendrive-ról próbáltam a H.265 kódolású filmet, ismeretlen formátum miatt nem ment, az Átvitel eszközre néha ment, de nem volt felirat.
A PC-re fölraktam a Serviio-t, elsőre nem volt felirat a filmnél, miután a profilokat beállítottam Samsung tv-re megy felirattal is mindkét tévén.Miután leállítom a Serviio-t a Tiworker.exe még 25%-on pörgeti a processzort, csak nem tudom miért.
-
enginev3.0
félisten
Tautulli már nem beta
-
Gsx-rr
veterán
Hogy all a Hdr lejatszas? Eltero infokat olvasok.
Hogy csak a 8bit tamogatott!? -
Gsx-rr
veterán
válasz
MasterMark #3126 üzenetére
Azon mar nem Plex-et hasznalnek
-
Gsx-rr
veterán
válasz
MasterMark #3124 üzenetére
Es azon jobb a Plex?
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 55 UH 668V UHD tévém.
Érdekellne, hogy ha valaki Serviio-val vagy Plex-el néz hasonló tévén filmet, a saját hangszóróját használja, vagy külön házimozi rendszerrel?
Az a problémám ugyanis, hogy a mostanában leszedett filmek párbeszéd hangja elég halk.
Mivel lehetne javítani a párbeszédhangokon, hogy hangosabb legyen de a többi hangok, zörejek robbanások, autó zugás hangja ne legyen hangosabb?
Köszönöm előre is! -
Gsx-rr
veterán
válasz
MasterMark #3115 üzenetére
Nem tudom hova rakni! Nincs azon a falon semmi csak a tv
-
-
törölt tag
Az erősítős móka passz, nekem direktben van kötve.
A CEC egy kommunikációs alternatíva kb az eszközök között hdmi-n keresztül. Konkrétan mind a mi box, mind a raspberry pi 2-3 tudta nálam. A tv gyári távirányítójával átállsz az eszköz hdmi csatornájára, majd az irányító gombokkal tudsz a pi-n futó rasplexen lépkedni, mintha az a gyári smart lenne pl. A tv átküldi neki a jelet, hogy mit kéne csinálni és megcsinálja a külső eszköz. Hogy ez nálad átmegy e az erősítőn, nem tudom, de biztos van erősítős topik, érdemes lenne megkérdezni, hogy ilyenkor mi van.
Ilyenkor az extrább funkciók nem biztos -jellemzően nem- működnek, tehát pl airmouse meg gesztusvezérlés meg ilyenek nem lesznek elérhetőek.
-
sugarforce
addikt
Aterzem. Ha visszakeresed a "kalvariamat" ebben a topikban, tavaly oktober-novemberben irtam pontosan errol a problemarol tobb litaniat is, regi samu->uj samu valtasnal. Sajnos ez ilyen, a samu lg es tsai. gyartoknak kellene megerteniuk, hogy ne zarjak be ennyire a lehetoseget a kulso fejlesztok elol, hogy nornalisan hasznalhassak a hardvereket a kulso fejlesztok altal fejlesztet szoftverek. Pl a samunal a tizen elotti rendszernel erdekes modon nem voltak ilyen gondok.
-
törölt tag
Külső lejátszó kell... A gyári, beépített megoldások annyira jók, amennyire a gyártó hagyja. És pont addig, amíg hagyja... Többször írtam, egy sima 10k-s raspberry pi 3 + rasplex kenterbe ver minden ilyen smart rendszerre leszedhető plex klienst. Felragasztod a tv mögé, a tv gyári távval használható cec-en keresztül, aztán annyi. És nincs fájdalom, fejvakarás, semmi. Működik és kész.
Tényleg nem érdemes az új tvken erőltetni a történetet, van hogy jó, van akit kiszolgál, de ha nem, nos kell venni egy droidos boxot, rátenni egy libreelec-et és összekötni plexkodiconnect-el, vagy a raspberry, nekem a mi box is bejött bár az wifi only (1080p-t nálam simán visz azon is), akármi. Meg lehet próbálni az emby-t is, hátha, az is ilyesmi alapvetően, de mivel nekem a plex hibátlan volt mindig is, így nem sokat próbálgattam.
-
Gsx-rr
veterán
Hogy én mennyire szerettem a Plex-et. 5 éves Samsung tv-men mindent lehetett állítani,pl felirat méret szín időzítés.
Sony Androidos tv-n már adódtak gondok. Volt ,hogy nem játszott le valamit felirattal.
Erre megjött az Új Samsung Tv-m amin borzalom Plex. Már szinte semmi infót nem ír ki a filről az adatlapjánál pl tömörítés minősége stb...
És hab a tortán ,hogy a filmben a feliratok ,nem ahogy normális a kép alján van hanem az alsó negyedében! -
törölt tag
BIzonyos szempontból jobban optimalizált ezek szerint a tv-re. Ha a proci ki van akadva, akkor az transzkódol, de meg is tudod nézni mit csinál. Indítasz egy filmet, weben ránézel a plexre, és jobb felül a szívritmus ikonon megjelenik a lejátszott film. Ott mutatja, hogy mi van. Valszeg transzkódolás megy.
Azt kell megérteni, hogy a dlna meg ez más alapvetően. A plex abból táplálkozik, amilyen infót kap. Nem ritka, hogy maga a kliens azt hazudja magáról, hogy az adott tartalmat nem tudja lejátszani, mert a kódolással a tv nem tud mit kezdeni. Akkor real time át kell kódolni szerver oldalon az anyagot, ami elzabálja a procit...
A kliens meg annyit tud amennyit hagynak neki sokszor. Ezért mondom, és tartom most is, hogy egy külső lejátszóval az élet csodaszép lesz egy csapásra. Nem vagy kitéve a tv gyártó kedvének frissítésnél, és azt használsz amit akarsz. Egy 10k-s kínai box kb 3 perc alatt felnyalja a libreelec-et ami egy kodi gyakorlatilag, plexkodiconnect-el vagy plex pluginnel hibátlanul viszi a legtöbb dolgot már. De nálam sokáig ment raspberry pi 2, most már van 3 is, rasplex rá szintén 3 perc alatt és megint nincs szívás jellemzően. Bár én nem játszok 4k hdr 4d anyagokkal teszem hozzá...
-
Faby
senior tag
Na úgyfest, ez megoldotta. Mivel minden sorozatnál ez volt a helyzet, az egész Sorozatok mappát eltávolítottam, töröltem a kukát, visszaraktam mindent, szüttyögött rajta egy kicsit, most jó. Nem értem, miért nem volt elég csak törölni az adatokat, újraolvastatni a mappákat, de mindegy, a lényeg, hogy most működik.
Köszönöm. -
Faby
senior tag
Kösz, ezt már ismertem, így van beállítva nekem is, annyi különbséggel, ha nincs benne a névben a hu(n), akkor ismeretlenként hozta eddig, nem alapból, de kézzel ki tudtam választani.
(#3106) fravik:
Ellenőriztem, be van pipálva. Amikor a SuperSubtitles plugin fent volt, az egy kicsit átrendezte a sorrendet, de amikor levettem, visszaállítottam. Még megpróbálkozom egy Plex, majd egy NAS újraindítással, hátha.Köszönöm.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Külső feliratokhoz kérnék segítséget, egyszerűen nem tudom, mit hova állítsak.
Múlthéten raktam össze a dolgokat, működött is szépen a szerver távoli elérése LG Plex klienssel (nem a legjobb, de működik). Nincs transcode beállítva, a 720p anyagok gyönyörűen mennek a neten keresztül is.
A sorozatepizódok mellett általában azonos fájlnévvel ott van a magyar felirat srt-ben, hun kiegészítés nélkül, így külső ismeretlenként ismerte fel, kézzel kiválasztva működött.
Tegnap az itt olvasottak hatására feltettem a kiegészítőt, hogy töltse le a feliratok.info-ról a feliratokat, na azóta a film mellett lévőket nem jeleníti meg. Bármit állítok be, bárhogy nevezem el a feliratokat, nevezem át a filmet és a feliratot együtt, nem hajlandó a külső feliratot megjeleníteni, de a webes lejátszóban sem!
A plugin működött, de letöröltem, mert azt hittem, az kavar be, de utána sem megy a külső felirat, hiába frissítem a könyvtárakat, metaadatokat, egyszerűen nem megy. A belső feliratokkal nincs gond, azok működnek.
Mit próbáljak még meg? Nekem ez szerver oldali beállítási problémának tűnik.
Akár a teljes fájlnév van, akár rövidebb, nem megy. Az a bosszantó, hogy korábban ment. -
Gsx-rr
veterán
válasz
sugarforce #3102 üzenetére
-
Gsx-rr
veterán
válasz
sugarforce #3099 üzenetére
És az mitől függ,hogy honnan szedi le?
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest