Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
-
kakukkmarci
senior tag
válasz nyüzüge #48046 üzenetére
A gyári gari miatt ne aggódj, mert egyrészt visszaállítható az első hsz.ban leírtak alapján, másrészt meg ha garanciális, akkor ez a probléma a szervíznek megoldandó feladat !
De nem ajánlanám !!! Sokkal több a rossz tapasztalat a szervízzel, mint a jó, személy szerint nekem is van rossz... Szerencsémre odáig el sem jutott, két hetes korában hardveres (!) javítást végeztem rajta...
A mem.kártyád is gyári ?noob... rooter... geek
-
nyüzüge
csendes tag
válasz kakukkmarci #48053 üzenetére
Sajnos egyszer már volt szervizben, giroszkópot cserélték meg frissítették a szoftverét.
4GB-os 4-es osztályú Kingston van benne.
Mostani tapasztalat néhány képet leszedve a telefonról és visszatöltve USB-n keresztül a következőt produkálja véletlenszerűen más más képekkel. Szét darabolja a képet vagy színes csíkokat tesz rá amin keresztül vagy átlátszik az eredeti kép vagy nem. Számítógépen megnyitva rendesen néznek ki a képek.
Ezzel a jelenséggel nem tudom mit kezdjek.
Mikor először szervizbe került akkor is ez volt az egyik jelenség plusz a készített képeket fejjel lefelé elforgatta. -
kakukkmarci
senior tag
válasz nyüzüge #48054 üzenetére
Akkor első körben lementenék minden fontos adatot a mem.kártyáról , megformáznám a telefonban, aztán visszapakolnám rá a cuccokat. A rendszer fájljait nem kell, a készülék magának létrehozza, ami kell.
Ha ez nem jön be, akkor valószínűleg a szervíz nem végzett jó munkát... Gondolom, a giroszkóp hibájára következtettek az össze- vissza forgatásból, aztán vagy rosszul javítottak, vagy egyáltalán nem is...noob... rooter... geek
-
zeg
őstag
Haverom(akinek aladtam a készüléket) olyan sikeresen ejtette le a defy-t, hogy az érintőkijelző alatti egyik gomb háttérvilágítása megpusztult. Szeretném bevinni abba a szervizbe, melybe a T mob. küldi a defyket. Párszor már járt náluk a készülék, de sajnos a papírjaim már nincsenek meg, és így fejből gőzöm sincs hogy magentáék hova küldték javításra. Persze ha Pesten tud valaki jobb szervizt, örömmel veszem
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
peter077
aktív tag
Motorola hivatalos márkaszervíz:Cordon Elecronics
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
Sommi
aktív tag
Egyik napról a másikra egyszercsak beszart a defy-m hangszórója. Az előlapi, szóval nem tudok vele telefonálni, mert nem hallok semmit. Olvastam már, hogy ez nem egyedi eset. A szervíz ezt mennyiért csinálná meg ? Vegyek inkább e-bayről és cseréljem ki én magam ? Hogy hívják ezt az alkatrészt angolul ?
[link] ez lenne az ?[ Szerkesztve ]
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
kakukkmarci
senior tag
-
Sommi
aktív tag
válasz kakukkmarci #48060 üzenetére
Közben megtaláltam a papírját és rájöttem h még garis. Gyártói garis.
Egyébként mért nem adnád szervízbe ?[ Szerkesztve ]
Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
kakukkmarci
senior tag
[link]
Persze ez csak az én véleményem...
Nem bízok én itthon lassan semmiben sem...
Bár lehet, hogy szerencség lesz, s kompletten, előlappal digitizerrel együtt cserélik !
Most néztem a Cordon honlapját és durva számítások alapján minden egyes szervízes ember napi kb 7-8 készüléket javít meg... Ez nem tudom, jó-e vagy nem ...[ Szerkesztve ]
noob... rooter... geek
-
Sommi
aktív tag
válasz kakukkmarci #48062 üzenetére
Az a helyzet, hogy most javítottam meg a laptopom e-bayről, hong-kongból rendelt alkatrésszel. (szalagkábel)
Erre beszart a telefon is, semmi kedvem most meg azt hekkelni, a gépet sem sikerült teljességgel szakszerűen összerakni, egy csavarral kevesebből is sikerült megoldani, meg vhonnan letörtem vmi kis pöcköt aminek am nincs jelentősége. Csak nem akarok a telefonnal is így járni, meg nincs kedvem azt is szerelgetni. A gépet egyébként én is bizalmatlanságból nem vittem szervízbe.
Olyat hallottam, hogy szervíz után valakinek már beázott, de ezt magamnak sem tudom garantálni, hogy nekem nem fog.Hello MOTO ! JRDNEM_U3_3.4.2_164-003_BLUR
-
DEARevil
tag
Sziasztok! Lehet valaki kipróbáltam már közületek a defy-n az avp revolution nevű játékot. kompatibilisnek írja, de a pálya betöltésének 85%-nál nem megy tovább. Másnál is ez a helyzet?
-
veterán
Sziasztok!
Eléggé hülye kérdés, tudom, de: Hogy kell a telefonból az akksit kivenni? Leszedtem a hátlapot, próbáltam kipattintani az akksit, de egyszerűen nem megy. Ez alapján is próbáltam, s semmi.
Ennyire béna azért nem lehetek, s mégis...
Köszi a segítséget!
Üdv. core2
-
membrandj
nagyúr
válasz Neil Watts #48065 üzenetére
Pedig ez a megoldás. Ha levetted a hátlapot jobb oldalt felül vagy egy kis benyúló rész,ahova be tudod tenni a körmöd. Onnan kell kihúznod az akksit.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
veterán
-
kakukkmarci
senior tag
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Annyi lenne a kérdésem, hogy a Defy-n mennyire körülményes kicserélni az üveglapot (digitizert)? Kell forrasztgatni meg minden vagy csak "simán" szétszedem és kicserélem?
Előre is köszi.
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Bernyó84
aktív tag
Szeretném kipróbálni a Mokee-t. Már letöltöttem a .zip fájlt hozzá. szabof1 leírrása lapján fel lehet ezt is tenni?
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Mr X
veterán
válasz adidas4death #48069 üzenetére
7+2 csavar a házban, hátlap levesz, 2 szalagkábel, alaplap és LCD kivesz, aztán az előlapba a digitizer ragasztva van kétoldalassal, szóval ki kell nyomni, vagy picit melegíteni. Előlap keretéről maradék ragacs lekapar, új ragacs feltesz, digitizer beilleszt, telefon összerak.
Nem bonyolult.
-
kakukkmarci
senior tag
-
adidas4death
aktív tag
Akkor nem kell forrasztgatni a digitizer kábelt, hálistennek.
ez tart vissza a mostani HD2 telóm digitizer cseréjétől, mivel nagy esélyel forrasztós verzió, igy a kábelét kéne odaforrasztani én meg azzal egyenlőre még nem próbálkoznék mivel elsődleges telefon.
Majd ha lesz másik nekiesek lesz ami lesz alapon[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
(jan)
őstag
válasz adidas4death #48074 üzenetére
forrasztani??? szereltem már ezt azt de ilyesmi dologgal nem találkoztam még amit forrasztással kell cserélni. érdekes eza htc
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
adidas4death
aktív tag
Hát igen, HTC-éknél tudnak
itt a vidit ha megállitod annál amit linkeltem, látszik is
Ezért nem nagyon akarok MÉG belefogni[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
-
törölt tag
válasz nyüzüge #48054 üzenetére
Én azt nem értem, hogy mi az az álló videó, és mi módon tudnál olyat készíteni. Hogy lehet álló videót készíteni, egyáltalán milyen az? Ezt írtad problémaként: "Álló videót készítve a telefonnal (gyári alkalmazás) visszajátszáskor elfekteti és letöltve a pc-re szintúgy." Hogyan készítesz álló helyzetű videót?! A videó az nem fénykép! Én csodálkozom, hogy itt többen komolyan vették ezt a kérdést. Vagy én nem értek valamit.
-
zaqrack
csendes tag
Sziasztok,
tökéletesen elégedett Defy felhasználó vagyok. CM7.2 fut rajta, eddig gond nélkül Tegnapelőtt óta azonban nem tudom tölteni a telefont. Szereztem pótaksit / külső töltőt - ezzel rendben tudom tölteni az aksit, de a telefonban nem. Az alábbiakat tapasztaltam:
- Laptopra rádugva "Unknown device" hibaüzenet, SD kártyát nem tudom mountolni.
- USB kábelt cseréltem, próbáltam több laptopba és hálózati adapterbe dugva - nincs változás.
- RSD Lite nem ismeri fel bootloader módban sem.
- Recovery módban újraindítva USB mount-nál szintén nem tölt / nem látja a laptop
- adb logcat parancssorból -waiting for device- után nem ír semmit.
-kikapcsolt állapotban ha töltőre dugom, a fehér led felvillan és bootol a rendszer. De utána nem tölt.Ettől függetlenül a telefon rendben működik úgy, ahogy eddig, tehát nem "téglásított". Van ötletetek mi lehet a baj és hogyan tudnék kikecmeregni belőle? Esetleg az USB csatlakozó döglött meg?
Köszi,
Zaki -
törölt tag
Ha figyelmesen olvasol, én sem arról beszéltem, és nem abba kötöttem bele, hogy a videó az mozgókép és nem állókép, hanem azt kérdeztem, hogyan készít, álló helyzetű (értsd álló képarányú) videót? Milyen az? Létezik ilyesmi? Láttál már valahol "álló képarányú" videót? Ha állítva videózol a telefonnal, az vajon álló képarányú videót fog készíteni?! Vagy inkább akkor is egy fekvő videót látsz felvétel közben a képernyő egy kis részére lekicsinyítve? Továbbra is fennáll a költőinek szánt kérdésem, hogyan készített a kolléga, de hogyan készít bárki is álló (képarányú) videót, amit aztán lejátszáskor fektetne el a lejátszó? Maaargit, noooormális?
[ Szerkesztve ]
-
nyüzüge
csendes tag
Végre valaki legalább érti a problémám.
kammerer: ha nem érted mit írok akkor esetleg próbáld ki, nem tudom érthetőbben leírni, lehet okoskodás helyett egyszerűbb egy nem tudok választ adni. Talán érdemes lenne úgy hozzáállni a feltett kérdésekhez, hogy nem mindenki műszaki zseni.
Elnézést a hangvételért, de nehezen viselem a kioktatást. -
törölt tag
válasz nyüzüge #48083 üzenetére
Azt gondolom, hogy te nem érted, hogy mi a problémád. Azért nem válaszoltak korábban sem a kérdésedre, mert értelmetlen, amit mondasz. Nem tudsz a telefonnal (és más készülékkel sem) álló videót készíteni, hanem csak fekvő videót tudsz vele készíteni, mivel a videó nem fénykép, hanem videó, és a videónak csak fekvő képarányai léteznek (a nagyon ritka, speciális szakmai kivétel nem tartozik ide). Amikor a hited szerint éppen "álló videót" készítesz, akkor is fekvő videót készítesz, amint azt láthatod is a telefon kijelzőjén, hogy amikor a telefon álló helyzetében veszed fel a videót, akkor is fekszik az a videó. A felvétel közben is fekszik a videó, akármerre forgatod a telefont. A videónak csak fekvő képarányai léteznek. Hogyan tudnál álló képarányú videót felvenni?
Így már érted, hogy mit mondok, és miért értetlenkedek?[ Szerkesztve ]
-
nyüzüge
csendes tag
válasz #71562240 #48084 üzenetére
Akkor azt mond meg nekem, hogy álló helyzetű telefonal készített videót hogyan tudok torzulás mentesen lejátszani akár a telefonon akár pc-re töltve.
Pc-re töltve és VLC-vel lejátszva elforgatja 90 fokkal a telefonnal történt "álló" helyzetben történt rögzítéshez képest, de nem torzítja. Amennyiben elforgatom 90 fokkal a VLC-ben, hogy ugyanúgy álljon mint a készítéskor akkor eltorzítja (gondolom az általad írtak miatt).
Esetleg, ha adsz egy emailt elküldök egy videót. -
törölt tag
válasz nyüzüge #48085 üzenetére
"Akkor azt mond meg nekem, hogy álló helyzetű telefonal készített videót hogyan tudok torzulás mentesen lejátszani akár a telefonon akár pc-re töltve." Hát az már eléggé a veszett fejsze nyele, hiszen amikor álló helyzetben volt videófelvétel közben a telefon, akkor a valóságot kilencven fokkal elfordítva vetted fel, ez már így marad. Ezért, amikor ezt a VLC-vel korrigálni próbálod, azaz elforgatni 90 fokkal, akkor persze torzul a kép, mivel a videó átméretezésének nincs olyan opciója, hogy kilencven fokkal való elforgatás, ilyen csak a fényképnek van, ugyanis a fényképnek van álló formátuma, a video pedig csak fekvő tud lenni. A továbbiakban ne vegyél fel videót a telefon álló helyzetében (csak akkor, ha az a célod, hogy kilencven fokkal elforgasd a világot), a meglévő fontos felvételeiddel kapcsolatban pedig kénytelen vagy tudomásul venni, hogy ha az "égtájakat" helyre akarod állítani a 90 fokos elforgatás révén, az a leírt eltorzulással jár együtt. Extrém megoldásként megfelelő konvertáló programmal konvertálás közben "el lehet forgatni" torzulás nélkül, de az is általában azt jelenti, hogy a kép két szélén levág egy-egy széles sávot, és így éri el a torzulásmentes elforgatást. Elegendően profi lejátszóprogram is le tudja játszani elforgatva torzítás nélkül, de az mindig azt jelenti, hogy levágja a két széles sávot, így "méretezvén át" a videó képarányait.
Remélem érthető voltam, a lényeg, hogy álló telefonnal a továbbiakban csak akkor videózz, ha kifejezetten az a célod, hogy elfektesd a világot, a meglévő elrontott felvételeidet pedig nézd eltorzítva, más mód nincs.Szerk.: Gondolj bele, ha egy ilyen módon elrontott fényképet méretezel át 90 fokkal elforgatva "állóvá" vagy "fekvővé", az is jelentős munka a számítógépnek, ellenben a videóval ezt másodpercenkénti 25-30 képkockára vonatkozólag kellene megtenni. Lejátszás közben ez nem fog menni, legfeljebb komoly konvertáló programmal kovertálva, bazi erős géppel, sok időbe telve - ilyen módon végül is részben megoldható a dolog, de levágva a képszélekből, mivel a videónak nincs álló képaránya.
[ Szerkesztve ]
-
nyüzüge
csendes tag
-
törölt tag
válasz nyüzüge #48087 üzenetére
Szivesen. Gondolom azért nem kaptál mástól választ, mert valószínűleg más sem volt eléggé "műszaki géniusz", vagy elegendően figyelmes olvasó ahhoz, hogy felfigyeljen a kérdésedben rejlő hibára. Én most többhetes kihagyás után olvastam vissza az összegyűlt olvasatlan hozzászólásokat, úgyhogy ha késve is, de eljött a Messiás.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Hali. Serceg a hangszóróm telefonálás közben. Ez is hangszóró hiba?:S
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Rossz a telefonom miniUSB csatlakozója, az egészet cserélni kell. Ez körülbelül mennyibe kerülhet? 10k alatt meg lehet úszni? Garancia már nincs rá -
bigbuda
aktív tag
sziasztok!
Már régebben rootoltam a készülékemet, és már többször frissitettem a ROM-ot...
Mai nap újra szerettem volna frissíteni, feltettem... aztán a Motorola logo után kifagy nem megy tovább (Wajkiui), aztán próbáltam utána rátenni a cyanogenmod egyik stabil rom-ját rátenni, aztán azzal meg a cyanogenmod mozgó logojánál nem megy tovább.... (biztosan vártam vagy 10-15 percet) aztán a következő bekapcsolás után az alábbi üzenet fogad immáron:
"
Bootloader
09.10Code Corrupt
Battery OK
OK to Program
Connect USB
Data Cable
"És nem tudok belépni recovery-be... valaki nem tud segíteni? Köszi!!!
-
bigbuda
aktív tag
Köszi, de ott ilyen konkrét esetet nem találtam... valaki akinek volt dolga már ezzel a problémával? vagy aki tudja a pontos megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest