Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
üzenetére
Kipróbáltam pár variációt. Így néz ki most a JVM argumentumok rész:
-Xms3G -Xmx4G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseG1GC -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=32MÍgy valóban sokkal jobb. Pici mikroakadások még előfordulnak, de olyan szinten nem akad, ahogy korábban. Próbáltam -Xms5G -Xmx5G beállítással, de úgy mintha rosszabb lett volna. Esetleg egy -Xms5G -Xmx6G beállítással jobb lehet, vagy nincs értelme?
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
haverkulum
aktív tag
Én a klienst -Xms10G -Xmx10G beállítással használom, szervereimet (perpill 4db) szintén egyenlő értékre állítva, kb 8 éve üzemeltetek minecraft szervert és majdnem az első alfák megjelenése óta játszom, legalább próbáld meg az Xms állítást, akár kevesebbre mint az Xmx akár ugyan annyira, veszíteni nem veszítesz semmit vele

Alapból lehet nincs is ott az official launcherben az Xms érték (én Technic launchert használok alap minecrafthoz is), akkor meg kell adni paraméternek (pl az Xmx elé).
info: a lag nagy részét a Java GC (garbage collection - "automatikus memória felszabadítás") okozza, mivel próbálja redukálni folyamatosan Xms értékre a memória használatot, tehát ha magasabbra állítod az Xms értéket (közelebb kerül Xmx-hez) akkor kevesebbszer fut le ugyan annyi idő alatt a GC ami egy erőforrás intenzív folyamat. Konkrétan amikor fordulsz a játékban akkor amit nem látsz chunkokat azokat próbálja takarítani a memóriából miközben töltené be az újakat, ettől zuhan le az fps.
-
Amur
addikt
Srácok akkor mi legyen? Unleashed vagy ultimate? Elég hasonló a két pack. Így nekem mindegy. Jövő héten két napot dolgozom. Full laza.unleashed-el már melegítettem.az bejön. De az ultimate is be van már üzemelve.Döntsetek!
-
törölt tag
Az erősebb proci sem fogja megoldani, memóriakezelési gondok vannak. Java mindig is háklis volt rá.
Nem kell azonosra állítani, csak nagyobbra, mint amit a játék alapból használ és kisebbre, mint a maximum.
Xmx legyen 4, az Xms pedig 3. Így már mennie kellene. Csak jól kell beírni, hogy valóban elfogadja. -
Egon
nagyúr
Nos, raktam még 4 GB ramot a gépbe, az xmx értéket átállítottam 4 GB-ra, de kb. ugyanúgy laggol a játék.
Az xms beállítási lehetőséget nem találtam a játék indítási paraméterei között, de amúgy is ráguglizva azt mondja, hogy az a minimum memória használat, és hogy nem jó ötlet ugyanannyira állítani, mint az xmx-et.
A legfrissebb Java-t is telepítettem. Több ötletem nincs.
Mondjuk ha minden jól megy, a jövő héten a G3220 helyett egy i3-as proci kerül a gépbe, de nem fogok örülni neki, ha az sem oldja meg a problémát... -
csoki
senior tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Ha gregteches pack lesz akkor tuti nem, annyi időm nincs.
Ha egy sima retro pack akkor azért felmennék. Nyilván nem tudok napi 6-8 órát fent lenni, munka és 2 gyerek mellett.Felőlem lehet bármi, én csak elmondtam a véleményem.
Amur: googlebe ftb launcher, és első/hivatalos oldalon download alatt van link az eredeti launcherhez.
-
Amur
addikt
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Sanya értelek is meg nem is.
Ha azt választjuk amit te meg Björn akartok, kb csak ti lesztek fenn, és pont ezt nehezményeztétek visszaolvasva, hogy senki nincs fenn csak ti.
Ha egy lazább retro pack kerül fel, arra pár hétig azért lesz igény, és leszünk fenn többen.
Csoki, FTB launcher-t honnan szedtél?
Mert ha sima ügy nekem mindegy hogy unleashed vagy ultimate.
Athos: 1.2.5 az sokaknak már full ismeretlen tech packok terén. És igazából egy 1.4.7 vagy egy 1.5.2 tech terén ha változott is(persze hogy változott) akkor inkább a bugmentesség felé ment el.
Akkor még a modolás nagyon gyerekcipőben járt. -
-
athos79
tag
A Tekkit Classic 1.2.5-ös.
Pár napja nyúzom, szerveren - hát mit ne mondjak, az eleje bizony nem könnyű a mostani packek után... energia eleinte ugye csak láva vagy olaj amit csövezni kell, a quarry csak 1 sebességen megy hiába nyomod bele az energiót nem gyorsul (max. 22EU-t tud csak felvenni), nincsenek 1 blokkos fa/vas/bármilyen farmok,de az EE azért később már könnyít nem keveset.
A bugok megvannak a "kor szellemének megfelelően
",pl. nem mindig azt látod ami tényleg ott van, a landmark kijelölés kissebb tortúra, 2-3x ki-belépéssel, stb, stb.
Cserébe viszont összeomlás után kb. 30 másodperc amíg betölti a játékot
, valamint játék közben azért előjönnek az emlékek az olyan finomságokról mint a filler-es fafarm, stb....Mindent összevetve nosztalgiázni nem rossz, de tényleg csak 2-3 hetes pack - utána már nem lesz mit csinálni, max. építgetni. Mivel a quarry nem gyorsul, a HV solart is fölösleges gyártani, 1 darabbal bőven elvan egy bázis, a red matterből meg minden op cucc megvan 1-2 hét alatt..
-
csoki
senior tag
lehet hogy benne van de nem piszkált bele se oregenbe se receptekbe, max ic2-sekbe sztem, de mindegy is mert hiába töltöttem le klienst, nem indul el csak az alap 1.4.7-es mc

van még dw20-nek is amúgy 1.4.7-es modpackja
Bjorn1107 1.7-es az nem régi, ott a legtöbb modpackot kipróbáltuk

haverkulum sima tekkit-tel az a baj mint ftb retro-val, nincs sok tartalom benne, tekkit classic meg "már" 1.6-os, az nem elég régi

Sanyaaa26 értem én, de nincs most ilyen, max nehezített béta packok (pl PO3...), vagy SF4, ami megint nem kihívás, vagy questelősek amiket nem annyira szeret a többség
-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Nem a nosztalgián volt a fő szempont nekem, bár nekem az sem rossz. Inkább arra vágytam én is hogy valami újba kezdjek bele, megvan az a tudatlanságból kilábalás, ami tetszik benne és hogy meglep. Most amit csináltatok greges szervert vittem valameddig, deee nem volt kedvem mostanában egyedül, gondolom nektek időtök sem volt. ( Van már coke oven amúgy :3 valami vas lelőhely kéne nagyon ) Épp ezért szavaztam a gregtechre, mert hiányzott valami új meg a valósághűbb játék.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Nem tudom, én valahogy a kihívást keresem folyton. Ugyanazt le kraftolni, megépíteni sokadszorra.... Bár engem a vanilla sem kötne le, tech pakk, olyan ami újat mutat. Jó a nosztalgia, de talasztalatom szerint hamar elapad, az akkor ott jó előszőr. Utána jellemzően nem hozza vissza úgysem az érzest, de kinek mi.
-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
üzenetére
De most nézem amit mondasz ebben is megtalálható, ez is egy régi darab https://www.technicpack.net/modpack/tekkitmain.552547/mods A simán tekkit néven futó packben

-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
haverkulum
üzenetére
az aztán a retro pedig főnök! Sőt én pont abban a verzióban (1.2.5) kezdtem játszani magát a vanillát is. Az első teches packem. Emlékszem mennyire örültem a fejemnek, mikor a quarry energiáját megoldottam atomreaktorral xD -
haverkulum
aktív tag
Félve kérdezem meg ismét (nézzétek el, örök kedvenc modpackom): eredeti Tekkit? esetleg Tekkit Classic? (mondanám a The Classic Packot de az 1.12-es már)
-
Bjorn1107
csendes tag
Gondolom valami olyan kéne ami nosztalgikus élményt nyújt és mellette régi meg nem döglesz bele ha egyedül nyomod/kevés időt játszol. GregTech ezek alapján kizárva. Egy kérdés: project e szerepeljen benne?
Kb milyen minecraft verziójú legyen? 1.7 környéke még réginek számít? Mert nekem igen
csak kérdem, mert nekem kicsit relativ ez. -
Amur
addikt
ftb ultimate mod list
Gregtech-es. Megnéztem, azért írtam.
Igen néztem én is a reloaded-et, de azt beszéltük itt a fórumon azzal kapcsolatban hogy az alap vanilla is annyit változott, hogy nem ugyanaz a feeling. -
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
van még amúgy 1.4.7-es ftb ultimate, én ezt találtam legrégebbi nagy modpacknak (ott van még az 1.2.5-s ftb retro, de az sztem kevés tartalommal bír), amúgy van 1.12 alá is ftb ultimate reloaded, ami feelingben közel azt hozza mint az eredeti.
amur: ahogy én néztem most yt videót meg ahogy emlékeztem az ftb ultimate az nem gregteches, így mehetne az is

-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
üzenetére
Régebbi háát curse-os packek ugye csak utána a twitchben lettek felelhetők vagy hogy is volt ez

Na régebbi packek:
https://i.ytimg.com/vi/NuRKp2x1f10/maxresdefault.jpg
Ha akarunk még keresni itt egy kis anyag
-
Amur
addikt
válasz
Bjorn1107
üzenetére
Bocsi, én voltam arrogáns.
Egy 7,5 órás út közben voltam amiben volt autó,vonat,és vonatpotló busz. Egy céges képzés miatt.
Kicsit az alapfeszem magasabb volt mint átlagban.
Nekem ez a hét volt/van gázos, jövő hetem már lazább.
Mindenképpen valami régi tech packot támogatnék, ez volt most a téma, erre kattantunk kicsit rá.
Twichből az unleased 1.5.2 ami vállalható, van egy 1.4.7-es is(FTB Ultimate , de az a régi szivatós gregtech-es, az még nektek is sok lenne. -
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Nemcsak miattad, hanem miattunk is. Mi is ugyanúgy lusták vagyunk. Meg kell keresni Twitchben a legrégebbi vagy legalábbis valami régi tech pakkot aztán azt felrakni.
-
Bjorn1107
csendes tag
Én szerintem legyen az FTB unleashed akkor, mindenkinek legyen valami élmény, még ha nincs is ideje és valamikor máskor legyen gregtech, amikor többen tudunk aktívak lenni! Már ha majd máskor felmerül akkor. Azért számoltam így ez előtt aktivitás alapján, mert felhozták a témát, persze nem kötelező ilyen szempontból megközelítenünk a dolgokat. Én őszintén megmondom annyit akartam alapból legyen valami overworld tech pack berakva, amin a csapat tud játszani, de mivel ennyire fele felére jött ki a csapat, nem tudom érdemes lenne e gregezni. Én szívem szerint kedveznék a melósoknak és az elfoglaltaknak, hogy nekik is maradjon valami kedvük játszani. Bár ez az aktivitás kérdés tényleg kérdéses, ugye kinek mikor van dolga, lehet akárki aki azt mondja most nem elfoglalt, de holnap az lesz.
Remélem nem sértettem meg senkit, én csak probáltam követni az eddigiek alapján hogy mi legyen, segíteni akartam csak a döntésben. -
Amur
addikt
Lehet hogy Csokinak vagy nekem nem lesz annyi időnk mint korábban, de azért a nem aktívak közé sorolni ezért.. Mindketten szinte vagy az is lehet hogy az összes PH szerón voltunk eddig. De ha ezt hagyjuk, akkor is ott van az hogy a gregges packot mókolni kell, amire Haverkulum azt mondta hogy inkább maradna a vmilyen kliensből probléma nélkül letölthető packnál . Korábban azt mondtam ha úgy van számolhattok fél szavazattal a gregeshez,de akkor még nem próbáltam ki, és nem láttam hogy ez nem egy igazi retro pack.
-
Bjorn1107
csendes tag
Sziasztok! Akkor legyen a jelenlegi eredmény? Vagy szeretnénk valami mást keresni? Hátha van valami ami mindenkit érdekel vagy többeket mint a csapat felét. Vagy legyen gregtech? Bár most problémás a dolog mert sokan vannak időszűkében. Én bevállalom a greget csak legyen kivel majd haladni! 
-
haverkulum
aktív tag
Szia, sajnos sok ötletem nekem sincs, a kép alapján megvan a 64 bites java (ami elsősorban azért kell, hogy 3GB feletti memóriát is lehessen adni a játéknak) és 2GB ram van kiosztva a játék számára, ha egy irányba nézel és megvan a fix 60 FPS majd fordulásnál hirtelen leugrik kb addig amíg betölti a chunkokat az szerintem klasszikusan az, hogy elfogy a memória. Azért nem lesz sose 100% a használt ram mert a java futás közben próbálja felszabadítani folyamatosan a meglévő memóriát, ez is okozhatja a lag tüskéket.
Korábban Fehér Farkas javasolta, hogy az Xmx értéket állítsd, ez a maximum memória, esetleg próbáld meg, hogy emeled 2.5-3GB-ra, de én javaslom állítsd hozzá az Xms értéket is, ez azt a szintet jelöli amire megpróbál "beállni" a játék, tehát ha Xms1G és Xmx2G van akkor bár 2GB ramot adtál a játéknak a java folyamat takarítani próbálja a memóriát, hogy 1G körül tartsa magát, ez tud elég komoly lag tüskéket okozni, szerveren sokat szívtam ezzel egy időben mire meglett a hiba oka, hátha segít kliensnél is

Nem tudom pontosan mi hogyan van beállítva, kevés ram esetén a látótávolságot minél kisebbre állítsd, akkor kevesebb rammal is úgy-ahogy boldogul a játék. Fontos az is, hogy szerveren vagy single player-ben játszana a gyerkőc, utóbbi esetén a szervert elindítja a háttérben a játék ami további memória zabálás.
-
Bjorn1107
csendes tag
Na akkor melyik pack nyert a szavazáson? Mondjuk ki amit ki kell! ;( AZ IGAZSÁG FÁJ (nekem xd) De előbb akkor nézzük már kinek a szavazata számít, mert volt itt egy probléma az aktivsággal, hogy akkor ne ők döntsék már el, akiknek nincs most ideje gamelni.
Api Sanyó Bjorn ===> gregtech
Amur Athos meg talán a white wolf is inkább szerintem az eddigi kommentek szerint az FTB unleashedre szavaznak. Bár Amurnak állítólag nem lesz sok ideje. Csoki "én mondjuk egy 1.5-s unleashed-re szavaznék, de nem tudom mennyit tudnék lenni, ugyanis itt a 2. kisbaba már, vele kell foglalkozni
" hááát ez döntetlen maradjunk annyiban, ha az aktivitást nézzük, viszont ha eltekintünk ettől, szerintem az FTB Unleashed a nyertes. (ez csak egy felmérés volt ééés ez aztán szoros küzdelem mit ne mondjak
) -
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Azt se frissítsd bétára. Úgyse lesz rajta az 1.14-ből pár dolog, szóval ráér a stabillal is akkor már. Bár a stabilban se lesz benne ugyanúgy. Ha nem játszik rajta senki és kijön a stabil spigot rá akkor ráér frissíteni és újra is lehet generálni. Ha nem tolja senki akkor simán.
-
törölt tag
Nézzétek a sky factory 4-et? Nem szerverre, de egész nagyon jó... Bonsai-os ore termelés, egész jó early game, és mid - late meg belezettek egy egesz jó mechanikat, prestige rendszer van. Egy spec blokkot ha elég árammal látsz el, elindit egy idő hurkot, közben pontokat kapsz 10 percenként, ahogy megallitod megkapod a pontot, de a blokk infitasanak pillanatába kerülsz vissza a mappal. Elvben dolgoznak azon is, hogy full reset legyen, így többször lehet végig tolni, mindig új itemekkel bővítve...
-
haverkulum
aktív tag
válasz
üzenetére
Fehér Farkas: ez most a HGN-es vanilla amiről szó volt/van (ez az amire mennek mindig az új verziók amint van használható spigot build), ponyland később tud csak frissülni mint a HGN-es szerver mert ott sok a plugin amire várni kell
Nagus: ha jól tudom térkép generálásban új dolog csak a dzsungelben lévő bambusz erdő van és az Illagerek bázisai amikből a támadásokat indítják. A faluk kinézete/szerkezete eléggé megváltozott, nem tudom a régi falvakba tud-e spawnolni falusi és az "élni" fog-e mivel most már éjszaka bemennek a házukba és lefekszenek a saját ágyaikba. Ez mindkettő olyan, hogy majd megtudjuk akkor, ha lesz stabilabb 1.14-es spigot

-
Nagus
senior tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Az én véleményem, hogy várjuk meg a stabil 1.14 verziót. A spigotos srácok jó munkát szoktak végezni.
A kérdés az, hogy volt-e olyan mértékű változás a játékban (mint 1.12 -> 1.13 esetében), hogy 1.14 váltásnál új map is kell majd. Falusi mobok megváltoztak, faluk megváltoztak, a falu raidek elvileg manuálisan előhozhatóak. -
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Melyik vanilla ez? A Ponyland, a tied vagy az új amire mindig friss map kerülne majd fel ahogy jönnek ki az új verziók?
-
haverkulum
aktív tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Hát, stabilnak első nekifutásra stabil volt a spigot de nagyon dev. buildnek mondják, erősen nem ajánlott éles használatra valamint dynmap se működik vele. Mi legyen, 1.13.2 maradjon amíg lesz stabil vagy ugorjunk fejest a
bughalmazbaismeretlenbe?
-
haverkulum
aktív tag
Huhh, néztem egy videót 1.14-ről, rengeteg dolog került be, eddig is sokat mondogattam, hogy alig ismerek rá a játékra, hát akkor most...

Ahogy elnéztem van már development build Spigot-ból, felteszem majd a vanilla szerverre *béta* címszó alatt, meglátjuk hogy viselkedik, teszek be mellé egy sűrűbb auto-backupot, biztos ami biztos alapon

-
Nagus
senior tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Köszönet!
Érdekes lesz az 1.14 jól megvariálták megint a játékot, most a falukat. Most már akkor falu a falu ha van benne harang a közepén és szökőkút, de ez utóbbi nem biztos, hogy kell. Lehet manuálisan létrehozni falukat amit szintén támadnak majd a gonosz illagerek. -
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Üres már két hete, felesleges elindítani.
-
haverkulum
aktív tag
Jó hír: úton vagyok a szerverterem felé a ramokkal
Késő délután meglesz az MC szerverek költöztetése is, utana elindítsam még a mostani packot vagy várjunk a következőig? -
Egon
nagyúr
Teszteltem kicsit, sajnos továbbra is akad. 50-60 fps körül megy, ami időnként leesik 10 környékére, ilyenkor csúnyán beszaggat. Érdekesség, hogy a ram használat sosem megy 75% fölé, de amikor laggol, akkor leesik 50% környékére. Mellékelek egy screenshot-ot. Egyébként Java nem lett telepítve, nem tudom milyen Java-t használ (pontosabban, hogy honnan szedte).

-
haverkulum
aktív tag
válasz
üzenetére
A HGN-es vanilla 1.14 lesz, a régi térkép is megmarad, kikapcsolt generálással és készül egy friss is (a jövőben is így tervezek ha jön új generálás).
Ponyland egyelőre marad 1.13-on, majd eldönti az ottani társaság, hogy mit és hogyan szeretne, megszűnni semmiképp se fog a szerver.
Prohardver szerverre az a modpack és akkor kerül fel, amit az itteni társaság megkíván, teljesen rátok van bízva csak szóljatok ha megszületik a döntés

The Classic Pack mindenképp elindul újra, valszeg marad a korábbi térkép, egy barátommal elég sokat építettünk rajta már + Bjorn is tevékenykedett rajta.
SkyFactory szerverrel nem tudom még mi lesz, anno az egy barátom barátjának lett elindítva, ők ketten játszottak rajta hónapokig de azóta egészségügyi és munkabeli dolgok miatt nem játszottak ezért is nem megy már nagyon régóta az a szerver, szóval nagyon nagy kérdőjel a sorsa még

Most, hogy a helyére kerül minden szerverünk elkezdek kicsit többet foglalkozni velük, van még pár ötletem a weboldalra is funkciók terén valamint elkezdem felrakni publikus szerver listákra, fórumokra, facebookra a szerverek elérhetőségét, hátha betéved 1-2 ember még játszani

-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Mik a tervek szerver szinten? Lesz a Ponyland meg a ti vanillátok? És melyik lesz ebből 1.14? Az újragenerálás miatt kérdezem, mert a rengeteg dolog ami bekerült az a régi mapokra már nem generálódik le. A ti vanilla mapotokon nem sok minden volt elég újonnan le is állt, és most jelent meg az 1.14 is, lehet érdemes lenne arra egy újat rakni és akkor minden újítás bekerül. Fél évig biztos nem lesz 1.15-ös Minecraft és akkor lehet nyomni frissel.
Persze a többi tagot is meg kell kérdezni, ha jól emlékszem talán egy tag épített rajta.Modos oldalon meg beindul a Classic és a Skyfactory is a PH-s mellett?
És akkor mi is lesz felrakva PH-nak?
-
haverkulum
aktív tag
Jó hír: megtörtént a HGN-es szervergép hibás ram moduljának a cseréje, már csak idő kérdése, hogy mikor tudunk elutazni Budapestre a szerverterembe, hogy visszakerüljön a gépbe - onnantól "laggmentesebb" lesz a szerver és újra elindulhat a vanilla is

-
janos1988
addikt
válasz
üzenetére
Annyira már nem követem az újdonságait, de szerintem csak modokkal ér valamit is a MC. Akár 1.7.10 akár 1.14. Az alap játékot is már fel lehet néhány (8-10) - tényleg csak játékélményt fokozó és semmi tech - modokkal dobni, nem tudom miért nem errefelé mozdul a MS a sok baromság hozzáadása helyett.
-
apatyas
Korrektor
A javád 64 bites legyen tutira. Egy java újratelepítés se árthat. Ha driverek és rossz csillagzat miatt vmiért olyan lenne hogy pár..tíz másodpercenként beakad a játék fél másodpercekre, akkor szopás, ilyenem volt, játék, java, viddriver, win újrainstall se oldotta meg... de linux alól azóta is remekül megy ugyanazon a gépen

-
Egon
nagyúr
válasz
üzenetére
Alapértelmezetten nem volt bekapcsolva a JVM: bekapcsoltam. Az első érték legelső érték -Xmx2G, de így is akad. Sajnos nem tudtam F3-mal tesztelni a ram használatot, mert jött a gyerek, és az 1.14 újdonságaitól megrészegülve elhajtott a géptől - úgy tűnik most nem zavarja a szaggatás...

Mindenesetre köszi az eddigieket, még tesztelem majd. Jól sejtem, hogy az -Xmx2G helyett mondjuk Xmx3G-vel tudom növelni a játék által használható memória mennyiségét?
-
törölt tag
Az időszakos beakadások azok jellegzetesen ram problémák, valószínű csak annyi lesz a baja, hogy nem kap eleget, azt lehet a JVM-mel növelni.
Ezek a betöltési idők normálisak, másnál is ennyi ideig tart. A futtatási ablak mérete mindegy, mert fix 16x16 pixeles képekből áll minden blokk, nincs teljesítménynövelő hatása a felbontáscsökkentésnek, mint a hagyományos játékoknál.
-
Egon
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszi, kipróbálom ezeket. Folyamatosan nem akad: 1-1 fordulás után, úgy 10-12 mp-enként szaggat be pár másodpercre.
Közben mértem kicsit: pontosan egy perc telik el, amíg a launcher-ben levő zöld indítás gombra kattintva, bejön a játék menüje. Létező világ betöltése kb. 20 mp, teljesen új világ generálása bő egy perc.
Egyébként alapértelmezetten ablakban fut, ha teljes képernyős módban indítom, akkor jobb lehet? -
törölt tag
Egyébként megjelent az 1.14, ha valakit érdekel. Lassan már két hete, de nagyon nem dobott fel senkit ahogy látom.
-
törölt tag
Az alapjátéknak ezen jól kellene futnia.
Bent a játékban F3-ra kiírja jobb sarokban mennyi ramot használt fel, ha az csurig van az okoz folyamatos akadást. Ilyenkor a klienst mikor indítod van egy indítási beállítások menüpont. Ott az a profil amivel indítva van rányomsz és lent a JVM argumentumok opciót bekapcsolod, majd a legelső érték -Xmx2G legyen, a többihez nem kell nyúlni. De szerintem alapból is ennyin van, csak maga a JVM argumentum nincs bekapcsolva és addig nem is érvényes akármi van oda beírva. Ezek után elvileg jónak kell lennie. Én max beállításokon toltam texture pakkal ennél butább géppel és ment. Bár akkor még nem volt ennyi minden a játékban, de annyit azért nem nőtt a gépigénye.
Mipmap akár teljesen levehető, a látótávolság is levehető 12-re. De szerintem nem ezekkel lesz a gond. -
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Próbálom a gyereket átterelni a saját gépére, hogy ne az enyémen Minecraftozzon, de ehhez jó lenne, ha sikerülne elfogadható sebességet kicsiholnom az ő régi vasából (Pentium G3220, 4 GB RAM, GTX 560 vga).
256 gigás SSD-n fut zsír új telepítésű Windows 10 (eddig Win7 volt rajta), a Minecraft is most lett letöltve a gyári honlapról, semmi modpack, de így is lassú (a program indulása is, a világ generálása is, és pluszban még szaggat is a játék).
A hivatalos rendszerkövetelményeket elnézve, kellene legalább egy i3-as proci, de a többi komponens elvileg megfelelő. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami olyan beállítás, amivel legalább a szaggatást el lehetne kerülni (próbáltam lejjebb venni a Mipmap értéket, mivel valaki azt ajánlotta (4-ről 2-re), de kb. semmit sem javult).
Köszi előre is! -
Amur
addikt
Felmentem, de ez nem az ami nekem kell most.
Én csak egy kis nosztalgiázásra vágytam. Nem figyeltem hogy ez egy 1.7.10-es pack, azt hittem vmi régebbi.
ez nem hozta ki belőlem azt az érzést amire vágytam.
Ennél régebbi kell hozzá. Holnap teszek egy próbát 1.5.2-es packkal(FTB Unleased), remélem attól megkapom.
Ha ott sem akkor bennem van a hiba.
-
apatyas
Korrektor
Erre próbálj rá: [link] ez az e:\MC\Technic\modpacks\bears-den-gt6-lite\ könyvtárstruktúrában a technic alatti modpacks.
A playerdatát kiszedtem belőle, meg a cace könyvtárból egy kb a komplett pakkot tartalmazó .zip filet. Gondolom egyik se hiányzik majd.
Igen, a Technic nálam is először 1GB-al akarta küldeni, és nálam is kifagyott 4/7 vagy 5/7-nél. -
apatyas
Korrektor
Ez a map marad. Nem csináltunk még rajta semmit. Mi sem számítunk több emberre ilyen slendrián pakkfeltöltés mellett. A készítőnek van vmi ftp-s helye ahova szintén felrakta, de nem tudtuk összeegyeztetni, hogy ott melyik azonos azzal ami Tekkitben van. Bears Den GT6 Lite 1.5
-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
haverkulum
üzenetére
De, twitchen is fent van majdnem ugyanez(na azért nem ugyanez deee ja asszem nagyjából megegyezik ha ilyen kell) a pack. GT6 Adventure néven
mindj ellenőrzöm ugyanazok a modok vannak e benne. A biztonság kedvéért. -
apatyas
Korrektor
Sziasztok,
Leteszteltük a GT6 pakkot hogy-s-mint megy. A kezdés nem is igazán vészes, valóban méltó a lite elnevezésre.
[link]
A kliense Technic launcherből telepíthető, de hibás.. A mods könyvtár mellett van egy a modpack nevével azonos könyvtár is, abból egyel feljebbre ki kell másolni mindent, igazából ebben vannak benne a rendes modok konfigok ilyesmi.
Volt egy szabad slot ahol kipróbáltuk, igazából maradhat is itt, elfér.
[dyn]
46.251.244.140:25565Aki nem akar mélytorkozni a telepítéssel vagy gépekkel, nem sértődünk meg rajta.
-
törölt tag
-
athos79
tag
Na, engem annyire megfogott most ez a nosztalgiázás, hogy gyorsan összedobtam egy
két hetesszervert, amíg eldöntjük hogy mi legyen a felrakva a főszerverre
Akit érdekel, dobjon meg a püvel.
Tekkit Classic 3.1.2 - MC 1.2.5, ATLauncherből tölthető, indítható.
Egy problémát vettem észre, a hangokat valamiért nem mindet szedi le (gondolom már nem élnek azok a szerverek/elérési utak), de csak át kell másolni egy másik MC-ból, default ide: ...\AppData\Roaming\.technic\modpacks\tekkit\resources\ .Itt még nincs AE, asszem a legnagyobb tároló a gyémántláda, nincs millió féle energiatermelés, fő modok a BC, IC2, RP, EE, Computercraft...

-
Amur
addikt
Apaty,Csoki esetleg Black (gondolom a nosztalgiázás miatt kicsit te is feljönnél) mire szavaztok?
Eddig két Bears Gregtech6 szavazat(sanya és björn)
illetve kettő sima(mondjuk unleashed) jómagam és Farkasunk.
Nekem mondjuk nem sürgős a váltás, a kezem már alakul, de jövő héten három napos képzésen leszek oda, utána meg full hétvégén dolgozom. Egyetlen szabadnapom lesz.
Most hétvégén is csak a vasárnapom szabad, de a retro pack az én fantáziám is megmozgatta! Alig várom! -
apatyas
Korrektor
válasz
haverkulum
üzenetére
Ezt is próbáltam, de nem sikerült. Oh, most jut eszembe, lehet azért mert a 2. eszköznek is van az első címtartományában ip-je

Azért maradt a kettő, mert a digi-én csak két aljzat van. A többire nincs értelmes válaszom, addig tákoltam amíg nem sikerült. Ja meg, eddig nem kerestem meg a digis eszköz loginját, de ma megtaláltam.
Ki akartuk próbálni, hogy megy a cucc némi nyomás alatt. -
Bjorn1107
csendes tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Nem lenne rossz ez a greges pack. Nekem hiányzik kicsit az immersive petroleum, talán a textura bugja miatt nem került be vagy simán a készítő így látta okésnak.Excavatort akarom kideríteni lehet e építeni, mert core sample drill van és úgy tudom az excavatort a petroleumos immersive adja
. Nem tudtam gregtechbe ilyen fegyókat lehet csinálni
nagyon menő! Bár a betwenlands meg az autum szerintem annyira nem illik ide, de hát na okés miért ne, kell valamit felfedezni. Bányászat terén nem tudom itt mi viszi a pálmát, mert gregtechet nem ismerem eléggé, gondolom a railcraft lenne itt a könyítő egység ebben. Hát ha összeállunk szerintem megverhetjük a gregtech nehézségeit. Mert vettem észre a legegyszerűbb dolgokhoz is küzdeni kell sokat. De ebben főleg ennyi cuccal egyedül nem indulok neki
. De benne lennék csinálnánk egy falut vagy mit. Bár nekem az is kérdéses e van e szavazati jogom.
mármint én értem legyen az a döntő aki játszik is, én játszottam de nem tudom nektek ez gondolom nem sokat érhet(kitudja nem tudom), mármint mert elég hamar eltűntem ennél a packnél... Bár én olyan vagyok hol játszok hol nem, nem szoktam kötelességnek érezni hogy: márpedig ez a ph szerver és te akkor érsz itt valamit ha annyit játszol mint a többiek és annyit érsz el. Van kedvem csinálom, nincs kedvem hagyom, de szerintem ez így van rendben, ettől még lehetek aktív egy jó packnél. Remélem azért újoncként van némi szavazati jog nekem is, legalább egy 1/2-d
És ha van nekem a szavazatom Sanya Bears Den GT6 packjére ment 
-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
üzenetére
Hát szerény véleményem szerint, a játéknak nem csak a műhely és bányászat terén kéne kimerülnie. Ezt már fent említettem. De én a helyedben nem adném fel a "tökéletes" pack keresését. Ha nincs olyan pack miért nem rakunk össze egyet? Vagy egészítünk ki? Most azért játszani hogy hajaj az eleje jó és szeretem megépíteni a bázisom azért nem olyan jó. Szerintem éppen hogy olyan packet kéne találni ami többeket több időre leköt. Legalábbis nem tudom miért de engem nem motivál hogy az elején vagyok és harcolom fel magam, a már valamennyire lélegző bázis már igen. -
haverkulum
aktív tag
válasz
apatyas
üzenetére
Ha jól értem akkor két router van, egy a digis eszköz a másik pedig a saját és a gép amin a szerver futna a 2. (saját) router mögött van? Ha ez a szitu, akkor digis routerről a saját router IP-jére kell forwardolni a portot majd a saját routeren a számítógép ip-jére.
szerk.: suttyomban milyen szervert akarsz fellőni? Készül a puccs ellenem?

-
törölt tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Mindegyik mapot megunja mindenki, nincs pörgés már a játékban ahogy régen.
Volt már róla szó, hogy gyakrabban kellene cserélgetni, mert minden map végére rá van tolva még 2-3 hét idle idő addig meg nézés van. Azért hagytuk meg mindig hátha jön valaki még játszani, de ennyi év után szerintem már kiderült, hogy soha senki nem jött fel a végén utólag. Le kell vágni ezeket az idle időket, nincs kinek tartogatni. És akkor jobban pörög, többféle mapot ki tudunk próbálni, mindig van valami új és érdekes. Mindig a tökéletes pakkokat várjuk amit majd jó sokáig nyomunk, de ilyen nincs.
Engem már nem érdekel az se mi van felrakva, a nagyobb vonzerő itt már inkább az, hogy tiszta és új legyen és lehet építeni megint. És nem kell feltétlen az újakat keresni, lehet akármilyen verzió is. -
apatyas
Korrektor
Ha a digi-s modem+routeren beállítom a port forwardingot, és az 192.168.1.1 -en látszik belülről, de aztán átmegy még egy routeren, ami 192.168.0.1-es, meg az én ip címem is 192.168.0.105, akkor a második routeren kell-e valamit állítani, hogy menjen a port forwarding? Mert még nem jó, tesztoldal azt mondja nincs nyitva.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

",pl. nem mindig azt látod ami tényleg ott van, a landmark kijelölés kissebb tortúra, 2-3x ki-belépéssel, stb, stb.
, valamint játék közben azért előjönnek az emlékek az olyan finomságokról mint a filler-es fafarm, stb....

nagyon menő! Bár a betwenlands meg az autum szerintem annyira nem illik ide, de hát na okés miért ne, kell valamit felfedezni. Bányászat terén nem tudom itt mi viszi a pálmát, mert gregtechet nem ismerem eléggé, gondolom a railcraft lenne itt a könyítő egység ebben. Hát ha összeállunk szerintem megverhetjük a gregtech nehézségeit. Mert vettem észre a legegyszerűbb dolgokhoz is küzdeni kell sokat. De ebben főleg ennyi cuccal egyedül nem indulok neki