A mehet minden nyersen is, nem teljesen igaz.
A zöldborsó tartalmaz egy emészthetetlen fehérjét. Hő hatására viszont könnyen bomlik. Forró. enyhén citromos vízbe dobva néhány másodpercre a borsót, tökéletesen emészthető válik.
A paradicsom és a (vörös)hagyma főzésközben javul egyes összetevőiben. Mind a két formában érdemes fogyasztani.
A gombafélék és a répafélék emészthetősége sokkal jobb a főzés után.
Viszont mind a kettő fajta étel fogyasztható nyersen is, kis mennyiségben. A bombák hajszálvékony szeletekben rendben vannak, megmarad friss illatuk és zamatuk az ételben.
Az is egy külon fejezet lehet, mely gyümölcsök fogyaszthatóak héjastól. A kivi ez egyik ilyen gyümölcs, de sohasem tudtam rászánni magam a próbára.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!