Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11401) Smarci82


Smarci82
csendes tag

Használ vki Nova + KLWP-t? Most ismerkednék vele, de nem sikerül egyelőre rendesen belőnöm. A nova már működik, de alap beállításokon van, amikor a hátteret betöltöm szétesik és nem működik rendesen. Szükségem lenne root-ra, vagy csak vmit át kéne állítani? B378-on vagyok.

(#11402) weinmaker válasza MK VII (#11400) üzenetére


weinmaker
őstag

Csak azért tettem fel a kérdést, hogy mi az, mert valaki kérdezte, hogy fel van-e téve. De elég cink lenne ha csak akkor működne, mondjuk így is az, hogy egyáltalán nem működik. A csúcs telefontól nagyon messze van szegénykém pedig nem mondom, hogy nem szeretem, de ilyen nevetséges hibákat nem tudok elnézni.

[ Szerkesztve ]

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#11403) Fürkész válasza kimi02 (#11395) üzenetére


Fürkész
tag

Talán itt van olyan
[link]

[ Szerkesztve ]

(#11404) Thunder86 válasza zoli121 (#11361) üzenetére


Thunder86
tag

Nekem most döglött meg... Bár kérdés, hogy köze van e a problémához... Tegnap este frissítettem ma reggel a van szolgáltatás nincs szolgáltatás párosra lettem figyelmes és ez másodpercenként változik... Használhatatlan lett általa... Véletlen egybeesés vagy valami bug.. Az majd kiderül... Írok ha tudok valamit..

[ Szerkesztve ]

No Sacrifice, No Victory!

(#11405) Pinyo16689


Pinyo16689
senior tag

22 óra készenlét, 2 óra 24 perc kijelző idő, 61 % akkuszint, nougat, telenor. Szerintem ez jó. Legalábbis a Lumia 930 után. :-)

(#11406) the_pimp


the_pimp
senior tag

Kicsit elterelem a témát a romolásról.
Ki használ gyorstöltőt? Honnan rendelte?
Volt itt régebben ajánlott darab, talán ebayről.
Másik meg az, hogy ennek milyen hatása van az akkumulátorra?

(#11407) the_pimp


the_pimp
senior tag

Másik meg az, hogy Nougat alatt nincs valami trükk, hogy a havi adatlimit ne elsején kezdődjön?

(#11408) Pinyo16689 válasza the_pimp (#11406) üzenetére


Pinyo16689
senior tag

Az enyémet már azzal adták. Valaki írta, hogy a huawei technológiája kíméli az akkut, mert figyeli a hőmérsékletét, és átvált rendes töltésre, ha nagyon melegedne. De ez nem biztos, itt olvastam, azt hiszem.

(#11409) somigergo válasza Pinyo16689 (#11408) üzenetére


somigergo
csendes tag

Én Január 9-én vettem a Vodafonenál. Nekem még sima töltő volt hozzá és még Nougatot se kapott...

[ Szerkesztve ]

(#11410) Fürkész válasza the_pimp (#11407) üzenetére


Fürkész
tag

Ezzel kapcsolatban én is érdeklődtem a Telekomnál, hogy nem lehet-e módosítani a fordulónapot, de az volt rá a válasz, hogy technikai okok miatt nem
KEDVES ELŐFIZETŐNK!

Köszönjük, hogy Ügyfélszolgálatunkhoz fordult levelével.

A módosítás sajnos nem lehetséges technikai okok miatt, de nincs is rá szükség, mert:

Nincs jelentősége annak, hogy a fordulónap elsejére vagy más napra esik.
A fordulónapot nem szükséges megjegyeznie, mert SMS tájékoztatást küldünk, melyben szerepel a fordulónap:
Szolgáltatás aktiválásnál
Sebesség csökkentés esetében
A Fordulónap bevezetése biztosítja, hogy kiegyensúlyozott, stabil hálózati teljesítménnyel találkozzon.

Kb ez annyit jelent, hogy ha nem tudod beosztani, akkor vegyél nagyobb csomagot :(( :((

Én ezt is csináltam, mert kevés volt az 1 giga, innentől pedig a csomagváltás napján van a fordulónap. Igaz ez most nem elseje hanem harmadika

(#11411) fpetya86 válasza Sungoo (#11363) üzenetére


fpetya86
újonc

Egyrészt le vannak terhelve, a citis ügyfelek átvétele kész katasztrófa, valószínűleg egy nagyon jó esettanulmányt lehetne írni belőle.
Ha citis voltát, akkor más is lehet. Vagy a legutolsó frissítésük rontotta el, nem tudom. Volt citisként mobil app nekem soha sem ment, mindig azt írta ki, hogy "Sikertelen bejelentkezés, Központi technikai hiba!". Telefonos ügyfélszolgálattal inkább nem is próbálkoztam, a netbankon keresztüli levélre két hét alatt sikerült reagálniuk, a lényeg: "Jelenleg MobilBank szolgáltatásunk nem érhető el azon ügyfeleknek, akik kizárólag rendelkező, meghatalmazott jogviszonnyal rendelkeznek Bankunknál. Ez ügyben szíves megértését kérjük. A probléma javítása folyamatban van, a végleges javításig további szíves türelmét kérjük."
Tehát ha közös számlátok van valakivel, és nem te vagy a tulaj, akkor nem fog menni. De tudnak róla, nagyon fontos vagy nekik, nagyon dolgoznak rajta, és nagyon köszönik a türelmedet... Jééj!!

(#11412) Fürkész


Fürkész
tag

Sikerült visszatenni a 6-os rendszert a telefonra. A régi programot a Huawei hivatalos oldaláról szedtem le. Kapásból be akartam állítani a témát, de hiába is jelölök ki akármit, semmi nem történik. :((
Amúgy javaslom, hogy addig ne engedjétek netre a telefon, amíg az automatikus szoftverfrissítést ki nem kapcsoljátok, mert amint netet lát ,egyből elkezdi letölteni a 7-est

(#11413) Thunder86


Thunder86
tag

UPDATE! Telekom frissítés után!

Tegnap írtam, hogy megérkezett a frissítés, szépen lefutott és minden rendben volt vele. Mind addig amíg ki nem léptem a lakásból és nem próbált mobilnetre átkapcsolódni, mert akkor sikeresen megbolondult és másodpercenként dobott le majd csatlakozott vissza a teljes mobilhálózatra. Újraindítás stb nem segített. Egyedül úgy lehetett kicselezni, hogy ha wifivel felkapcsolódtam valahova, utána a mobilnetet kikapcsoltam. Ekkor legalább fent maradtam a hálózaton és hívni lehetett de mobilnet ezáltal nem volt. Ahogy viszont visszakapcsoltam a mobilnetet ismételten jött a másodpercenkénti teljes leszakadás.

Kipróbáltam másik SIM-el is.. Azzal is ugyanezt csinálta... Úgy hogy maradt a factory reset... azóta működik... Kíváncsi vagyok más is belefut-e ebbe mert T-nél mondták, hogy hát egyedi a probléma szóval nem tömeges a hiba... remélem így is marad..

Levideóztam.. esetleg ha más is belefut és ugyanez lesz a jelenség..

Frissítés utáni hálózat szakadás

De reméljük, hogy csak én voltam ilyen szerencsés :D

No Sacrifice, No Victory!

(#11414) Pinyo16689 válasza somigergo (#11409) üzenetére


Pinyo16689
senior tag

Én február 08-án vettem. Szerintem a töltő készletfüggő. A voda a kezdeti készleteket értékesíti, a telenor már az újabb gyártásúakat. Amúgy nem biztos, hogy jobb a gyorstöltő.
A nyugat viszont érdekes. Én már legalább három hete ezt használom, hivatalos OTA frissítésből. Volt 360, aztán jött a 378.

(#11415) bigrock


bigrock
addikt

Üdv, mindenkinek!
Gondolkodom egy ilyen készülék beszerzésén. Sajnos én alapból ignorálom minden telefonomon a virtuális navigációs gombokat, mert alapelvem, hogy a kijelzőből ne vegyenek el értékes területet.
Kérdésem. ha a Nougat frissítés megérkezik rá, ezzel az alkalmazással el tudom-e tüntetni root nélkül a virtuális gombokat ?
Szerk: most látom, root kell hozzá...

[ Szerkesztve ]

(#11416) Pinyo16689


Pinyo16689
senior tag

Szerintem a telenoros P9 telefonok sima gyári rommal futnak, nincs benne semmi, a szolgáltatóra utalna. Sem programok, sem bootlogo.

[ Szerkesztve ]

(#11417) the_pimp válasza bigrock (#11415) üzenetére


the_pimp
senior tag

Kérdés az, ha eltűnteted a navigációs gombokat, hogy navigálsz?

(#11418) C. Vieri válasza weinmaker (#11402) üzenetére


C. Vieri
tag

Ezek a hibák csak nálad vannak, nálam sincs egyik se. Gyanús, hogy valami garanciáztatható hiba lesz nálad.

(#11419) MK VII válasza bigrock (#11415) üzenetére


MK VII
veterán

Tényleg... Miért zavar annyira téged a navigációs sáv?
Ahol kell ott eltűnik, de anélkül meg hogyan vezérled a telefont? :U :F

(#11420) the_pimp válasza Fürkész (#11410) üzenetére


the_pimp
senior tag

Na hát ez jó semmit mondó válasz.
6.0 alatt egy internet speed meter appot használtam, most is 7.0 alatt, de most nem jelzi ki részletesen, hogy melyik app mennyit használt. Csak néhányat.
Na de a lényeg, ott látod Notification barban, hogy az adott keretből, amit beállítasz(a megfelelő forduló nappal együtt), látod mennyit használtál el.

(#11421) Fürkész


Fürkész
tag

srácok SOS, mit lehet olyakor csinálni ha a telefon el sem indul, ki sem tudom kapcsolni, csak a huawei logo van. ha nyomok a gombokat, akkor is csak rezzen is újraindul

(#11422) MK VII válasza Fürkész (#11421) üzenetére


MK VII
veterán

Mit csináltál vele?
Romolni akartad?

(#11423) Fürkész válasza MK VII (#11422) üzenetére


Fürkész
tag

úgy tűnt, hogy valamiért nem volt ok a visszaállítás 6-osra, mert nem tudtam témát váltani, pedig a huawei oldaláról szerdel le mindkét progit, a köztest és a 6-ost . mégegyszer ráeresztettem a 6-ost, de nem csinált semmit, így gondoltam előről kezdem, rátöltöttem a köztest, ami le is futott, de utána már nem indult el a telefon, csak huawei logói jut :(( :((

(#11424) bigrock válasza the_pimp (#11417) üzenetére


bigrock
addikt

Ahogy néztem a leírását, be lehet kapcsolni egy "lebegő gomb" funkciót, ami a képernyő oldalán minimális részben jelen van, erre rákattintva előjön a teljes értékű navigációs menü.
#11409: esztétikailag zavar, olyan "Sony"-s jellegű, jó magas lesz tőle az alsó káva. A "Huawei" feliratot nyugodtan elhagyhatták volna (anélkül is tudom, h milyen telefonom van :D ) és kapacitív gombokat berakhattak volna. Biztos így olcsóbb az előállítása ~3 USD-vel. Ennek ellenére tetszik a teló, egy LG G4-et tervezek leváltani vele. Remélem, azt a fotós szintet hozza a P9 kamerája.

(#11425) Cunaja válasza Fürkész (#11423) üzenetére


Cunaja
Topikgazda

Direkt várjam meg, hogy rágyere a hibádra, vagy írjam meg a megoldást? :W

Ma nincs időm ébresztgetni, ezért várom, hogy mit rontottál el? Tudod-e? :Y

Ez így nem ér, hogy helyette mondod meg, hogy mit rontott el. :C ;)

Szerk:
Milyen romon voltál utoljára? Na abból leszeded a full romot és felrakod. eRecoveryn keresztül kiborod kapcsolni a telefont. Hangerő fel és power, de a powert engedd el egyből.

[ Szerkesztve ]

A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

(#11426) MK VII válasza Fürkész (#11423) üzenetére


MK VII
veterán

A köztes romot alias rollback-ot csak Nougatra szabad tenni...
Lesz egy köröd Cunajánál, ha van rá ideje, vagy mehet a szervizbe...

Témát azért nem tudtál váltani, mert C900-on voltál... Arra kellett volna feltenni a C432B136-ot, nem a rollbackot megint.

[ Szerkesztve ]

(#11427) Fürkész válasza Cunaja (#11425) üzenetére


Fürkész
tag

létszives, ird meg a megoldást, nagyon el vagyok kenődve. Ki sem lehet kapcsolni, csak itt melegszik, ha nyomom a gombot, akkor is csak rezzenve újraindul, van valami rejtett reset gomb rajta?

(#11428) Fürkész válasza MK VII (#11426) üzenetére


Fürkész
tag

Volt leírás a letöltésnél, így lefutattam a C900-ast , utána pedig a 6-os programját, de utána nem tudtam témát váltani

(#11429) MK VII válasza Cunaja (#11425) üzenetére


MK VII
veterán

Én kérek ne haragudj-ot. :D

(#11430) Cunaja válasza Fürkész (#11428) üzenetére


Cunaja
Topikgazda

Most akkor mi a helyzet? Kb 10 percet vagyok még itt.

A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

(#11431) Fürkész


Fürkész
tag

nem bírok vele, hiába nyomom a hangerőt fel, meg a powert, nem kapcsol ki
folyton újraindul

[ Szerkesztve ]

(#11432) Cunaja válasza Fürkész (#11431) üzenetére


Cunaja
Topikgazda

Felraktad már a full 6.0-ás romot a dload mappába? Ha igen, hosszú power gomb és mikor újraindul 0,1 másodperced van, hogy a hangerő fel és hangerő le is nyomva legyen a powerrel együtt.

;)

[ Szerkesztve ]

A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

(#11433) Fürkész válasza Cunaja (#11432) üzenetére


Fürkész
tag

Egyszer már feltelepítettem, akkor folyamatosan kellett nyomni addig míg elindul a telepítő,
Most folyamatosan, csak újraindul, rezzen, de nem tudom innen továbbléptetni bárhogy játszom a gombokkal

(#11434) brainticket válasza the_pimp (#11406) üzenetére


brainticket
aktív tag

valaki írta itt a fórumban hogy a huawei szervízközpontban van hozzá gyorstöltő valami 1500 körül, ha pesten leszek megnézem.

(#11435) Aldhissla565


Aldhissla565
csendes tag

Akinek felajánlotta a Telekomos romot, konkrétan hol ajánlotta fel? Vagy csak magától a frissítő? Tegnap óta mindenütt csekkolom (két hicare, beállítások), sajnos még mindig semmi.

Remélem nem az zavart be, hogy C900b182-ről álltam vissza C150-re, de egyből a C150b183-ra.

Anno C150Bnemtomhányra nagyokosan rátettem a C432B182-t, de arra meg, amikor megjelent firmware finderrel leszedett C150B183-mat, így visszaállt a telóm C150-re, bootloader nyitás stb.. nélkül.

(#11436) Cunaja válasza Fürkész (#11433) üzenetére


Cunaja
Topikgazda

Na mindegy, látom nem érted!
Sajnos most nincs időm itt lenni, hogy segítsek.

Figyelj, leírom a hibád okát, de nehéz mert még mindig nem tudom milyen romon voltál, és mit raktál fel? Ez most tök mindegy. :Y
Elkövettél egy végzetes hibát, az Android 7.0 köztes( roolback ) romját ráküldted az Android 6.0-ra, ami tilos.

Azzal ne foglalkozz légyszi, hogy mit telepítettél eddig, mert semmit nem ér.
1. Próbáld már ki, hogy újrainduláskor csak a hangerő fel gombot nyomod, és észre fogod venni, hogy a recoverybe lép.
2. Az Android 6.0 Full romot rakd fel, de nem írtad azt sem, hogy milyen telód van.
Az EVA-L09C432B136 az FULL rom.
Az EVA-L19C432B182 nem teljesen full rom, mert néhány dolog hiányzik belőle, azért nem megy a téma.
Egyszóval megint a full romot kell felrakni 3 gombossal, és nem azzal foglalkozni, hogy már megcsináltad.

[ Szerkesztve ]

A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

(#11437) Fürkész válasza Cunaja (#11436) üzenetére


Fürkész
tag

Próbálkozom folyamatosan, de csak rezzen egyet vagy kettőt és hiába nyomom felfelé a hangerő gombot, csak huavei logo van :((

(#11438) the_pimp válasza brainticket (#11434) üzenetére


the_pimp
senior tag

Egy telefont megér, köszi a tippet!

(#11439) KunEmber válasza dud998 (#11322) üzenetére


KunEmber
senior tag

Samsung A5 (2017) -hez képest miért váltottál? Pedig azt a világ legunalmasabb, legatombiztosabb rendszerének írja le (eddig) minden teszt, amivel mást nem kell csinálnod, csak használni.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#11440) the_pimp válasza Fürkész (#11437) üzenetére


the_pimp
senior tag

Fel, le, power gomb egyszerre!

(#11441) Cunaja válasza Fürkész (#11437) üzenetére


Cunaja
Topikgazda

Amikor újraindul és eltűnik a kép egy pillanatra, akkor kell okoskodni. Volt BL nyitva? Gyári állapotú a telefon?
Most mennem kell, itt elég sok telefon megjavult már, szerintem tudnak segíteni. Remélem farkaskoma is jön hamarosan.

Ha teljesen gyári, akkor szerviz ha nem bírsz vele, és csak annyit kell mondani, hogy roolback rom és B182 után nem indul.

A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

(#11442) szendo777 válasza the_pimp (#11440) üzenetére


szendo777
tag

Az lehet hogy nem jó, gondolom attól szállt el. előtte rá kellene tenni a telóra a full romot a dload mappába, de javítsatok ha tévedek. :U

Honor 10 kék

(#11443) Fürkész válasza the_pimp (#11440) üzenetére


Fürkész
tag

ugysem

(#11444) Fürkész válasza Cunaja (#11441) üzenetére


Fürkész
tag

gyári, és nem szolgáltatónál lett véve. Semmi mást nem csináltam vele csak a szoftvercserét

(#11445) the_pimp válasza szendo777 (#11442) üzenetére


the_pimp
senior tag

Nem a telóra, hanem sd kártyára, pár napja engem is ez tréfált meg.

(#11446) MK VII válasza Fürkész (#11444) üzenetére


MK VII
veterán

Próbálom megérteni, hogy mit is csináltál.
Tehát, frissítettél Nougatra, aztán nem tetszett valami és felraktad a rollbackot amitől C900B300 lett a teló..
Utána milyen romot tettél fel?

(#11447) Fürkész válasza MK VII (#11446) üzenetére


Fürkész
tag

Uána feltettem a huawei magyarországi oldaláról letölthető szoftvert
Letöltés
HUAWEI P9 Rollback Package (EVA-L19, from Android 7.0 EMUI 5.0 to Android 6.0 EMUI 4.1, C900B300, Hungary)

HUAWEI P9 Rollback Package

2016-11-2286.52 MB
Letöltés
HUAWEI P9 Firmware (EVA-L19, Android 6.0, EMUI 4.1.1, C432B182CUSTC432B182)
ezután nem tudtam témát váltani

(#11448) Fürkész


Fürkész
tag

HUAWEI P9 Rollback - volt magyarnyelvű leírás is.
Amúgy a telefon lemerült így legalább kikapcsolt , de bárhogy is próbálkoztam, nem tudtam tovább léptetni, egyet vagy kettőt rezzent, de utána csak a logo jelent meg

[ Szerkesztve ]

(#11449) Fürkész


Fürkész
tag

Történt némi változás, a lefele gombbal bejött egy fehér háterű menű
fastboot&rescure mod
azt írja, hogy csatlakoztassam a számítógéphez a telefont és nyissam meg a Hisuite-t, de az nem tud vele mit csinálni

(#11450) C. Vieri válasza Fürkész (#11449) üzenetére


C. Vieri
tag

adb-vel kéne akkor szerintem bűvölni, ha már bent vagy fastboot módban végre. Asszem összefoglalóban van is róla szó, ha kell tudok valamennyire segíteni, kicsit később.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.