Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7574) Tim82 válasza BiP (#7564) üzenetére


Tim82
nagyúr

Két éve biztosan, ennél régebben nem tudom, de lehet, hogy már 2016 óta is, amióta bevezették az eSzemélyit. A két év több év, neked nem azt jelenti? A hétköznapi szóhasználatban ugyanis egynél többet jelent.

Ha neked "túlzó" a jelző, akkor szólok, hogy az már egyáltalán nem igaz, amit írtál, hogy nincsen lehetőség online az ügyfélkapu regisztrációra. :) Nyilván kellett valamilyen előfeltételt szabni neki, hogy ne úgy működjön a dolog, mint egy random szolgáltatónál e-mail címet csináltatni, annál kicsit komolyabb azért az ügyfélkapu regisztráció, pl. szerepelned kell hozzá valamelyik magyarországi személyi adat nyilvántartásban, hogy sikeres legyen, amit valami alapján csekkolnia is kell.

Céloztam rá, de akkor le is írom: új okmány készíttetésénél az okmány tulajdonosának azonosítása és (hiteles, az állam által elfogadott, aktuális) fotó készíttetése az új okmányhoz jogszabály által előírt módon személyen lehetséges, nem intézhető online. Nyilván ez kényelmetlen meg izé, tessék jelezni a jogalkotóknak.

Masrészt meg továbbra sem azt írtam, hogy az új okmány (lejárat miatti) cseréje intézhető online, ld. egy bekezdéssel feljebb. Azt írtam, hogy bizonyos megkötésekkel az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült okmány pótlása az (tehát kvázi a "meglévő, érvényes" okmány újragyártása), ami igen, ami nyilván nem egy kategória a lejárat utáni cserével.

Szó sincs arról, hogy védeni akarnám bármilyen szinten is a közigazgatást, de ettől még a hibás, hiányos infókon és évekkel ezelőtti állapotokon alapuló megállapításokat talán javítanám. Más szándékom nincsen a témával. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.