- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
de, létezik a fizikai valóságban, itt ír róla a srác, aki építette, persze nyilván mint VGA nem csinál semmit
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #5089 üzenetére
Mi Kairóban nyaralás alatt megcsináltuk a motelben a net-et, hogy nekünk is legyen. Ott dolgoztam arab Windowson egy kicsit. Eszméletlen, Start menü jobb alsó sarokban, minden menü a megszokott sorrendben de jobbról balra, némelyik logo és kép szövege is le volt fordítva arabra. Nagyon fura volt, de megoldottuk.
Az orosz nem zavar, első alkalommal még kellett segítség új mappát létrehozni, de pár év alatt sok visszajött / rám ragadt, így az már tűrhetően megy. Az Excel S1O1 sem zavar, annak idején Lotus 1-2-3ban is így volt, de a lefordított Excel függvények még mindig nem mennek
A halálom a lengyel programok beállítása. Feltelepíteni ok, de a beállítások, parancssorban a lengyel fájlnevek, na ahhoz szótárt írtam magamnak...[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #5089 üzenetére
eddig arab Windowst volt szerencsém telepíteni, de az szerencsére csak engem frusztrált. ennél eggyel rosszabb volt most pár hete, amikor az orosz kollegina (aki magyarul nyilván semennyit, angolul meg csak ami ráragadt az itt töltött két év alatt) kért meg, hogy akkor egy VPN kellene neki is, indítja a TeamViewert.
belépek, Win7. orosz Win7. napasztmek
az egy dolog, hogy külön pöcsörészés az L2TP/IPSec Win7-en pláne oroszul, de aztán kiderült, hogy a Telekom puszta jóindulatból tiltja egy csomó előfizetőnek az IPSec Passtrought, és csak ők tudják visszakapcsolni. és akkor magyarázd el neki, hogy bár az orosz GUI-ban való eligazodás közben te tűntél kezdőnek, de valójában a szolgáltató miatt nem működik a VPN, és neki kellene felhívnia őket, hogy működjön.(#5091) Pötyi
látom, hogy április 1, de az, hogy ezt valaki megépítette...[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
F.E.K..
senior tag
Ugye?
A másik tipikus (kollégák is megerősítették, náluk is ez megy ):
- Ezt meg ezt hogy lehet megcsinálni itt és itt?
- Hadd nézzem miről is van szó...
(5 másodperc múlva)
- Jó, ha nem megy akkor inkább hagyjuk!szóval ha átlagban 5 másodperc alatt nem találod ki hogy mit is akar (olykor egy teljesen ismeretlen programban/weboldalon/stb.) akkor ne tartsd fel legalább...
Na ilyenkor én is előveszem a "ha neked nem fontos nekem pláne nem.." arcom jobb híján...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
koby11h
őstag
Én már többször bevetettem amikor jött az ezt kéne a laptopomon megcsinálni... (persze tök mást csinálok és odafigyelős, de ott vagyok a szomszéd szobában) hát most nem igazán érek rá, de Te nem csak szép vagy, hanem okos is, és ha mondom meg tudod csinálni. És így lépésenként elmondva/átkiabálva végigcsinálja és örül magának, hogy jó lett. Pl. program telepítés (kihagyva a *ware szemetet), nyomtató telepítése, különböző beállítások.
De azt megfigyeltem, hogy ez csak otthon működik, telefonon keresztül NEM. Valamiért ott bizonytalanabb, vagy frusztráltabb, vagy a fene tudja. Én arab, lengyel és orosz programot is ugyan olyan simán tudok telepíteni, mert tudom melyik gomb hol szokott lenni és hogy minden pipát ki kell venni
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Gabibácsi
őstag
jaja, szerencsére nem minden nő ilyen
illetve vannak ilyen férfiak isHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
BiP
nagyúr
Na igen. Amiket leírtatok, az nők esetében mind játszhat, vagy főleg játszik is.
Anyámnál inkább az dominál (az érzelmi hullámvasúton túl), hogy ez CSAK addig fontos, amíg neki nem kell beletenni semmit. Amit kérdezek tőle, kész, bepörgeti magát, hogy ő ezt nem tudja, (mit ír ki szintű kérdésekre kell gondolni) és onnantól vége.[ Szerkesztve ]
-
+++
@solena : Nem, nem mindenki hajlamos erre.
@IO.sys : "a PID-es bigyula"
PIC?
Vagy PID szabályzó? Sima visszacsatolást kell kírni..."a rendes reball gépek teljes területen fűtenek alá, mert ha csak egy pontban fűt, deformálódhat a board."
Így van, ezért nekem fura volt, hogy egy pont BGA méretű cucc melegítette... (Cserélhető fejjel...)Női viselkedés pontosan Asszony rámír, hogy kéne Unixon konfigolni. Egész véletlenül olyasmi, amit ő még nem csinált, én Linuxon már jó sokat, de az ő (a Unix support mindig magasabb rendűnek képzeli magát) köreikben büdös.
Elkezdem neki mondani, erre ez bonyolult. (Helyére másolni egy file-t, majd egy másikban megadni include-ra.)
Mondom b+ diszk kiajánlás virtuális gépre az nem bonyolult, ez az? Pedig elég szögegyszerű konfigról van szó.
De az is rendszeres, hogy a Unix csapat néz egy SSL hibára bociszemekkel, mert ők OS support, nem tudják, ez mitől van...Mutogatni való hater díszpinty
-
IO.sys
őstag
Egyelőre csak 1 profil legyen meg. Az a cél, hogy hőmérséklet és időintervallum paraméterpárral akármilyen profilt pár sorból össze tudjak rakni.
(#5060) hcl: Mindenhol azt olvastam, hogy a PID-es bigyula bonyi. Rendeltem 260°C-ig jó szondát, addig úgyse megyek fel.
Úgy tudom, a rendes reball gépek teljes területen fűtenek alá, mert ha csak egy pontban fűt, deformálódhat a board.Az gáz, amikor debugolni kell egy libraryt.
(#5068) F.E.K..: Bakker de átérzem. Az asszony egy külön állatfaj az userek közt. Napi tucat problémát oldok meg hihetetlen nehéz emberekkel. Exasszony felhív, hogy a gép ezt írja ki. Jó, kattints oda, mit látsz? Elkezd másról beszélni. AZT MONDD!! Lécci segítsek. Akkor ne akadályozd meg és sikerülhet. Elkezd egy érzelmekkel és összefüggésekkel teli történetet mesélni, hogy ez most mihez és miért kell. RENDSZERPARAMÉTEREKET mondj B+! És a végére milyen bunkó vagyok, ő csak ebben az egyszerű dologban akart segítséget kérni, de erre se vagyok képes. Egyébként a munkahelyen az internet nagyasszonya.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Gabibácsi
őstag
nehéz időszak, egy lengyel kollégám már az anyjához költözött és szakítottak a feleségével.. kijönnek a konfliktusok...
-
solena
tag
Szerintem ez ilyen általános dolog, hogy ha valakit problémamegoldás közben elkapnak az érzelmek, onnantól kész, vége, nem lát a saját orránál tovább, mert belepörög. Olyan, mint amikor a kisgyerekek hisztiben törnek ki csak úgy (tehát, nem manipulatív hiszti, csak szimpla agyi érés), csak ez a felnőttkori variáció
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz E.Kaufmann #5070 üzenetére
Szerencsére munkahelyen már igen-igen ritkán beszélek felhasználóval... de a család az megmaradt hogy ne essek ki teljesen a rutinból...
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz Diabolis #5062 üzenetére
Annyira ismerős...
Asszonynal telefonon, scannelés:
- ..megjelent valami fekete basz.... most mit csináljak?
- Mégis hogy néz ki amit a képernyőn látsz?
- JÓ, AKKOR HAGYJUK! (és rámtette a telefont..)Csak a szokásos...
-
-
Diabolis
aktív tag
válasz E.Kaufmann #5063 üzenetére
Ő HO-ban van, nekem felmondták az éjszakai melómat, minden este otthon vagyok.... Maximum két napot kérnék egy lakatlan szigeten....
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Diabolis
aktív tag
Jaaaajjjjjjjj.... Éppen az asszony otthoni gépén lévő nyomtatót próbálom életre kelteni, hogy a távoli asztaláról tudjon nyomtatni az otthoni gépre....Mindezt telefonon..... Ebből válás lesz
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Arduinon a hőmérés nem nehéz... Mármint emberi hőmérsékleteké, nem 400 foké Arduinot programozni nem nehéz.
A profil is megoldható talán, az a macera, hogy emberi módon tudd állítani, mikor mit csináljon.
Az egész board fűtése -> én ipari BGA állomásokon is csak olyat láttam, hogy a BGA felett fűt. Meg elég kicsi légáram kell, hogy ne fújja szét az SMD-ketÉn most Androidra programozok, de már az egyik Google library fejlesztőnek írtam, hogy amúgy mikorra tervezik rendesen összerakni a cuccukat... Hogy a fellelhető példák kb. mindenhez hiányosak, vagy simán csak nem működnek, az már alap :S
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
*Ropi*
félisten
Nem irigyellek, mert a hőprofilok összelegózása szép meló lesz.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
hobizoli
nagyúr
[link] Frankenstein
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
IO.sys
őstag
Nekem feltett szándékom, hogy tudjak reballozni. 40.000 Ft-os kínai játék gépre nem akartam kidobni a pénzem, ezért elég komolyan bevásároltam sajáthoz, elvileg megvan minden. SSR, meg minden. A ház egy táp doboza lesz, ebből már lehet tudni, hogy kicsi lesz, mert még nem tudtam vásárláskor, hogy az egész boardot kell fűteni. Egyedül az ardu vezérlés lesz bonyi, mert ott a hőmérés se egyszerű és rework profilt kell tudni rajta leprogramozni.
-
Ja... OK
Az kemény ha patkolóssal vissza tudtad tenni... A reflow gép az kicsit magasabb szint.
De ha megnyugtat, gyárban is komoly fejtörés a BGA le-fel úgy, hogy azt a terméket utána tovább lehessen küldeni a soron.Én most fogtam egy VGA-t, amit még Elder Troll-tól kaptam a télen. Nézem, a kondik gyanúsak.
Csere, működik. Yeah.
Következő alkalommal gépbe került, nem működik. BGA lesz ez isMutogatni való hater díszpinty
-
-
-
IO.sys
őstag
Nem, megpróbálom megpatkolni, szerintem csak a golyók engedtek el. Folyasztószer meg reflow.
Ja, amúgy gratulálok, jár a prize.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz koby11h #5036 üzenetére
anno suliban csinaltunk egy fdformat nevu programmal 1.7MB-s lemezeket
rendszerlemezkent is tobb hely volt rajta mint egy tok ures 1.44MB-s normal formattalasu lemezen
meg volt egy masik sw is, azzal 1.85-re meg lehet formazni az 1.44-s lemezt
ezek a szektorokat ugy helyeztek el, hogy a kovetkezo track-n 3 szektorral hatrebb kezdodott az 0-s szektor, mert a lemezen kb 2 szektornyi ido szogelfordulasnyi ido alatt lepett a fej 1 track-t, es igy a lepes utan egybol a 0.-s szektor erkezett az olvaso fejhez a kovetkezo track-n, nem kellett meg majdnem egy teljes kort megtennie a lemeznek, hogy oda erjen ahhoz
egy 1.85MB-s lemezt gyorsabban beolvasott, mint egy normal 1.44MB-st, tenyleg lehetett hallani mennyivel gyorsabban lepked 1-1 track-l odebb a fej
meg volt vmi 1.92MB-s megoldas is 82-83track-lmondjuk celszeru volt vmi rendesebb fajta, pl 3M-s HD lemezt hasznalni ehhez
tanar is nezett a suliban, amikor azt irta ki a PC inditaskor, hogy Starting Memphis... (a beta Win98 kodneve), es nem fert at a tok ures overe arrol az adat, pedig az meg rendszerlemez is volt mellette
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
-
törölt tag
válasz bambano #5027 üzenetére
Ezt nem tudtam, de egyébként tényleg ez lenne logikus. Mit ad isten pl a cégnél mindenhol így adunk meg dátumot/időt.
BTW sosem értettem magyarként, hogy mi a rákért írják fordítva a dátumokat máshol, USA-ról nem is beszélve. Abban mi a logikus? Mindig a nagyobb felől haladunk a kisebb felé, minden területen, így szűrünk, így pontosítunk, balról jobbra olvasva. Így lehet egyébként az időbélyegzős bejegyzéseket sorba rendezni. Miért a nappal kezdünk? Időjelzésnél pedig:
nap:hónap:év óra:perc:másodperc -> teljes katyvasz
Úgyhogy ez azon ritka esetek egyike, amikor kurvára büszke vagyok a magyarságomra, mert ez az egyetlen logikus formátum.
Szerk: amúgy azért, mert az EU mindenre saját szabványt csinál. Ott vannak pl. a csavart érpáras hálózati kábelszabványok. Oké, az EIA/TIA szabványok nekünk nem jók. De az ISO szabványokkal mi volt a gond? Neeeem, meg kellett csinálni az EU szabványokat, amelyek lényegében az ISO szabványok, csak egy picit mégsem, így lehet szopni vele méréskor, a műszereket több szabványra kell kalibrálni, stb. Biztos van logikus oka, de valahogy jó adaggal érzek belőle a saját fontosságuk hangsúlyozásából.
[ Szerkesztve ]
-
-
koby11h
őstag
válasz KROK640 #5034 üzenetére
Nekem az első saját az 80MB volt, de már nem emlékszem hány byte volt teljesen
Azzal kezdtem, hogy szinte az összes 1.2-es floppy lemezemet felmásoltam, majd ami értelmes volt azt újra tömörítettem és lemásoltam 1.44-esekre. Aztán az 1.2-eseket eladtam játékokkal telepakolva. Kifutotta a vadi új 1.44-esek árát + még egy dobozt és még maradt is kb. 1000 Ft-om tiszta haszon, még 91-ben.[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz KROK640 #5034 üzenetére
Na igen, ugye nem 1000 a váltószám. Ezt most épp megtapasztalom, amikor egy leejtett fullon levő 3TB-os vinyóról kell 2,72TB-ot lementenem...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
-
IO.sys
őstag
Nekem a telepítőknek meg minden egyéb munkához hasznos cuccoknak lett egy régi NAS, amit munkahelyről hoztam el. Az volt a baja, hogy random időközönként lefagy. Volt minden szoftveres mókolás, nem segített, így lett felesleges. Itthon valamilyen indíttatásnál fogva végigSMDforrasztottam a nyákot. Reccsent egyet valami, nyilván az mcu, ahogy végre nyújtózhatott egyet. Azóta a HDD-ket nem pörgeti fel, csak erőlködnek. Erre lecseréltem az összes kondit, hogy hátha, amúgy is tervben volt. Szóval most benne van párezer forintom, több nap munkám, és most jön csak a lakatos rework az mcu levétele nélkül, és ha az se segít, vadászhatok stencilt egy 12+ éves IC-hez, vagy golyózhatok kézzel, mint az indiai mesterek.
-
-
bambano
titán
válasz #64791808 #5026 üzenetére
nem túl rég a termékekre még mindenki úgy írta rá a különböző dátumokat, ahogy neki jólesett. ami problémás, ha pl. a minőségmegőrzési határidőt nem tudod értelmezni. Ezt érzékelte az eu (eddig egyetértek velük), majd hozott egy szabályt, hogy ezentúl
DD-MM-YYYY formátumban kell a dátumokat feltüntetni. Szerintem ez egy teljesen idétlen és szakmaiatlan formátum.Miért nem lehetett az okoskodás helyett azt mondani, hogy idő jelzésére van nemzetközi szabvány (iso 8601), használja mindenki azt?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"What if there's a disaster that destroys all the USB ports?"
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
-
törölt tag
Nem, a prefixumokat kezdték el az IT-ben elve rosszul használni. Van egy olyan izé, hogy SI szabványok, és volt egy pont, ahol ezek a csúnya akadémikus bácsik szóltak, hogy nebazmámeg, nem szarral toligálózunk, hanem szabványokkal, és 2,4% eltérés meg jelentős.
Csak addigra már benne maradt ez a köztudatban. Meg az új prefixumok hülyén is hangzanak, így ott is maradt. De attól még nem helyes. -
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #5012 üzenetére
Erre van egy mondás, miszerint az informatikai adatok (programok, filmek, stb.) olyan dolgok, mint a gázok: előbb-utóbb minden rendelkezésre álló helyet kitöltenek .
-
-
-
Lenry
félisten
pedig jól mondja a kolléga
veszel egy vinyót, az lesz ráírva, hogy 1TB, ami 1.000.000.000.000 byte = 976.562.500 kiB = 953 674 MiB = 931 GiB
ugyanígy lesz a 250-es vinyóból 232GiB, vagy az 500-asból 465[ Szerkesztve ]
-
IT user
tag
A hajlékonylemezek kapacitása még egy csavar a káoszban. Ott 1 MB = 1024*1000 byte.
-
És egyik sem jó 1TB az 1024GB. Kettes számrendszerben, ahogy az meg lett teremtve (egy alapvetően kettes számrendszerben számoló-működő eszköznél teljes baromság 10-esben megadni méreteket, max. kényelem miatt lehet értelme).
Még mindig az van, hogy tök mindegy, hogy van kerekítve, mert a DOS idők konvenciói miatt úgy valami teljesen agyament módon számolod a kapacitást Olvass utána, ha nem hiszedhttps://en.wikipedia.org/wiki/Cylinder-head-sector
@Gabibácsi : Ahogyan egy régi CoV-ban volt, "Ismerve a DOS tervezési filozófiáját, a megoldás egyértelmű : kezdjük a clusterek számozását kettessel"
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Egyébként régenmindejobbvót!
A 640 KB az 640 KB volt, a 2 GB az meg 2 GB még merevlemeznél is:
(A FAT-et persze le kellett vonni, de az minimális volt még abban a méretben.)"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Motivation for proposed prefixes for binary multiples
In the past, computer professionals noticed that 1024 or 2^10 (binary) was very nearly equal to 1000 or 10^3 (decimal) and started using the prefix "kilo" to mean 1024. That worked well enough for a decade or two because everybody who talked KB knew that the term implied 1024 bytes. However, almost overnight a much more numerous "everybody" bought computers, and the trade computer professionals needed to talk to physicists and engineers and even to ordinary people, most of whom know that a kilometer is 1000 meters and a kilogram is 1000 grams.https://www.seagate.com/gb/en/support/kb/storage-capacity-measurement-standards-194563en/
everybody volt a hibás!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia