- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Én egyik korábbi melóhelyen buktattam le olyat aki lopott a bevételből. Ki is rúgták. Nem éreztem magam szemétládának - pedig annak nevezett.
Nem a megélhetéshez kellett Neki, ugyan annyit kerestünk és én nem loptam mai napig sem.
De, egyszer fél guriga wc papírt, mert úgy éreztem kellhet, de az szükséghelyzet volt és vissza is vittem
24 évvel később Tesóm felvételiztette cégükhöz, mikor megtudta Tesóm nevét nagyon zavarba jött és izzadt mit a ló. És nem miattam nem vették fel, hanem mert a főnök kapott egy fülest, hogy előző helyéről sem magától jött el. Kutyából nem lesz szalonna!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz elder troll #4696 üzenetére
Ó, ilyeneket urban legendként hallottam én is...
- polikarbonát fal eltűnése, amivel egy gyárrészt választottak volna le -> managernél polikarbonát garázs megjelenése, következmény semmi
- multinál ukáz, hogy kitől KELL rendelni az irodaszereket - ez akkor, amikor pár facilitys megkérdezte, hogy miért nem olcsóbb helyről veszik
- új gyárigazgató, vele új HR cég megjelenése, majd 8-9 hónap múlva a topmanagementnek erre rájövése, igazgató és HR cég menesztéseMutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz elder troll #4694 üzenetére
Akkor ezek szerint nem tudtál róla, csak utólag, és akkor is csak sejtetted, akkor nyilván nem.
Viszont szerintem te vetettél fel rendkívül érdekes mentalitást. Tehát ha látom, hogy valaki a cégtől, ahol dolgozom, lop, és szólok (ami egyébként munkajogi és állampolgári kötelezettség is), akkor féreg vagyok? Neeeem, nem az a féreg, aki lop, én vagyok a féreg, amiért szóvá teszem, hogy ne lopjál már tőlük, tőlüNk.
Hát így is hozzá lehet állni. Ezek szerint a lopás normális. Rendben van, még a címedet add már meg kérlek, odaküldenék pár srácot, hogy hozzanak el egy két holmit. Belefér, nem? -
Chaser
legenda
válasz elder troll #4696 üzenetére
"bűnpártolásnak hívják az ilyet ha tudsz róla, és igen, a törvény előtt is bűnös vagy"
ha tudsz róla - > nyilván ha aktuálisan nem tudtál akkor nem, ha utólag megtudtad időben visszamenni nyilván nem tudsz és nem vágod magad alatt a fát bizonyíték nélkül
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
elder troll
őstag
Értem, akkor amiért nem találtam fel az időgépet, ezért bűnös vagyok. Ahogy írtam, utólag mondták a többiek. Nekem a terminátoros mozgás és a jó időben télikabát volt fura.
De akkor az ország nagy része is bűnös, amiért szinte mindenki tudja, hogy a pénztáros mennyit lop.(#4697) Chaser
Videófelvételt mutattak a főnöknek, és nem ismerte fel az egyetlen nagydarab szakállas embert úgy, hogy más nem volt a gyárban, és a felvétel is "törlődött" utána. Szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz elder troll #4694 üzenetére
bűnpártolásnak hívják az ilyet ha tudsz róla, és igen, a törvény előtt is bűnös vagy
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
elder troll
őstag
válasz #64791808 #4693 üzenetére
Utólag mondták a többiek, hogy miért nagykabátban kell lenni tavasszal, nekem csak a fura mozgás tűnt fel. Mellesleg ugyanez az illető órákon keresztül bujkált egy sötét irodában, hogy lecsaphasson a délutános műszak lanparty-jára (officetime lejárta után 2-3 órával), és jól bemószerólja őket a nagyfőnöknél.
Ez olyan hely volt, ahol kamerafelvételen látszott, ahogy eltol valaki egy raklapnyi szórakoztató elektronikát (más nem is volt a gyárban, a műszaktársának csak a kártyája ment aznap dolgozni), és a főnök "nem ismerte fel" a beosztottját, végül a felvétel is "eltűnt". Értsd: előtt vertek volna meg és rúgtak volna ki.
Ettől függetlenül elég érdekes mentalitást vetettél fel. Ha nem vagyok féreg, akkor bűnös vagyok[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz elder troll #4689 üzenetére
Ha tudtatok róla, és senki nem tett semmit, akkor benne vagytok.
-
kenwood
veterán
válasz bambano #4691 üzenetére
De fugg tole.
A szar ember az szar ember, fizutol fuggetlenul.
Millios fizu mellett is vannak tolvajok, meg az ingyenes kozos dolgokbol mertektelenul dezsmalok.Ahol ez szamit,azok a hataresetek.
Akik soha nem vinnenek haza semmit, ha nem vinne el a kaja!+rezsi a fizuja 80-100 szazalekat.
Nem mondom, hogy ez felmenti oket, de rengeteg ilyen ember van.
Naluk egy 50ks emeles igenis vizvalaszto lenne.
En ilyen szempontbol szerencses vagyok, mert komoly szituban nem tudok hazudni, hidegveru maradni (arcpir,kezremeges), igy ha akarnek se tudnek lopni, mert azonnal lebuknek[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
bambano
titán
a tevékenység olyan, hogy kívülállók is tudnak lopni, nekik nem lehet "többet fizetni"... egyébként meg szerintem az a normális, hogyha aláírtál egy szerződést, akkor tartod magad hozzá. ha elvállaltál x melót y forintért, akkor csináld meg rendesen. a tisztesség nem attól függ, mennyit keresel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Chaser
legenda
válasz elder troll #4689 üzenetére
seregben egyik srác új terepmintás gyakorlókat úgy "vette meg", hogy a saját ruhája alá húzott kettőt
úgy nézett ki mint egy mislen' baba ( : még most is röhögök ha szembe jut_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
hobizoli
nagyúr
-
nagyúr
válasz elder troll #4681 üzenetére
Úgy néz ki a Pentiumba valami gagyi IGP-t tettek.
Mondjuk a 4k@60HZ-hez amúgy is a DP az ajánlott forma, az akkori HDMI-k max 4K@30HZ-et tudtak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
plömplöm
őstag
negyedik generáció óta tudják a 60Hz@4k-t...
ez a haswell, 2013...All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
*Ropi*
félisten
válasz bambano #4643 üzenetére
Aztán majd lopják a kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát figyelő kamerát kamerát figyelő kamerát.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Nekem is változik, csak példát írtam. Sokszor jól jön a nagyobb munkaterület, de akár az is, hogy az egyik kijelzőn valamit teljes képernyőn kell csinálni (pl. képszerkesztés), de mellette chatelni is kell, stb., ez kényelmesebb így.
@hobizoli : Nekem nem annyira megoldás a felbontás, mert már nem látom olyan jól. Kollegák között van, aki a 4k monitoron 4 asztalt rakott ki, meg mellé a laptop kijelzője, de ő 2x éves, én meg 4x, nekem fullhd-ban megy az ugyanolyan monitor, frankón látom, és hely is van
@Gabibácsi : És micsoda grafikák voltak 320x200 meg 640x480-ban a 90-es években...Mutogatni való hater díszpinty
-
Littoral
aktív tag
@Elemental: Ez a cimbi vajon megtalálja a nőn a p.nát, ha az nem hanyatt fekszik, széttárt combokkal? Hmm.
@ pn4hvq: Ez a kollegina valószínűleg, sőt, attól biztosabban (a fenti cimbivel együtt) egy funkcionális analfabéta. -
BiP
nagyúr
Ha fix tartalom van a különböző kijelzőkön (értsd, nem pakolgatod egyikről a másikra), akkor talán. De nekem sokszor változik, és így a 20" 1680x1050 + 14" FullHd-t nem sikerült megszokni. Otthon 23" fullHD-val párosítva több esély lett volna, de inkább megszoktam az egyet. Még WQHD a megoldás a nagyobb helyre (szaros lapos az IGP-n nem viszi a 4K-t, csak 30Hz-en, gratula intel).
-
Darabra itt is van, csak a fele lapra szerelve, mert majd a lakásban lesz összerakva.
Különböző méretű kijelzők megszokhatóak. Laptopkijelző + monitoron elvagyok, pl. itthon a 14"-oson a chat van, a 23-as monitoron meg minden.
@IO.sys
" szintén fogalmi hiányosságok miatt nem értelmezhető, és egy félrekattintástól is eltéved a gépén? "
És ilyen arcokkal kéne itt közigazgatást, oktatást, termelést, hájtek cuccokkal...@kenwood : Ennyi, általában az ügyfél jobban megsértődik a nem megfelelő nyelvtudás, vagy a durva hangnem miatt.
@Lenry : Én sem tudom megértetni sok mindenkivel. Az ott egy fizikailag nem létező gép.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Lenry
félisten
hidd el, nem értik meg.
nálunk is csodaszámba megy a RDP.pár embernél VBoxban fut WinXP (egy őskövület szoftver miatt)
egyszerűen képtelen vagyok úgy elmagyarázni az "ez egy másik gép, ami egy ablakban fut", hogy meg is értse. bólogat, ötvenedszerre is, aztán feltesz egy olyan kérdést, amiből egyértelmű, hogy nem fogta fel. én meg nem tudom már ötvenegyedszerre is átfogalmazni.ha valakinek van rá megfelelő magyarázata, ne tartsa magában
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Pötyi
őstag
Nem igazán értem én sem ezt a porblémát. Hát simán le tudok írni olyan szavakat, hogy az _otthoni_ géped, ami előtt otthon, a karanténban ülsz, meg a benti, _munkahelyi_ géped, amit távolról bűvölsz. Ezt talán még egy 50 pluszos, informatikai antitalentum cickárnő is megérti. Nem túl bonyolult röviden és érthetően megfogalmazni.
QNX is cool!
-
kenwood
veterán
Nalunk helpdesknel technikai tudas a harmadik-negyedik helyen van. Aki nem eleg turelmes,nem tud rendesen kommunikalni, vagy lenezi a nem kocka usereket, az vagy be se jut,vagy meg a probaido alatt repul.
Nyilvan mindent ok se tudnak elmagyarazni,de vegso esetben tavoli bejelentkezes,vagy fizikai kontaktus jon (az utobbi par hete necces)Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
E.Kaufmann
veterán
Azért legalább fejlődött az átlagszint, 20 éve még egyesek meg akarták írni a "Hogyan különböztessük meg a hardvert a szoftvertől" című pszichothrillert, ami nagy bestseller lehetett volna akkoriban
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
pn4hvq
senior tag
Ezesetben: az otthoni gép bekapcsolását követően, minden egyebet mellőzve az első feladat a teams telepítése. Szerintem ennyire szájbarágósan elég. Aki egy ilyenen elhasal, annak lehet mondani, hogy csak azt csináltad, ami a papíron/ameilben van?
"mi lesz szervezetszinten?" - sok telefonhívásod... -
IO.sys
őstag
Igen, de a számítógép bekapcsolásának feladatát ő egy csokorba szedi és úgy fogja érteni, hogy bekapcsolás és eljutás a munkahelyi asztalig. De most elgondolkodtam, kitalálok valamit, mert ha 10 emberből ennyien elhasaltak, mi lesz szervezetszinten?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
BiP
nagyúr
válasz Gabibácsi #4650 üzenetére
Főleg, ha állandó issue a saját gép és a remote keverése.
Akkor érdemesebb ennek fényében megfogalmazni a guide-ot.
Így le lehet fedni a félig értelmesebb halmazt is. Aki értelmes, az mindenhogy megérti, aki hülye, annak mindegy, mi van leírva. De ha kicsit pontosabban fogalmaz, megspórol pár felesleges kérdést. -
Lenry
félisten
-
pn4hvq
senior tag
Az jutott még eszembe, hogy én úgy fogalmaznám meg a gép ki és bekapcsolását, hogy a számítógép bekapcsolása után az első lépés legyen a Teams telepítése a céges email megadásával. Ezzel rövidrezárnál sok hibalehetőséget (bár, mint tapasztaljuk, a felhasználók kreatívak).
Tegnap délutáni történet: telefonon hív a kollegina (mindketten otthonról dolgozunk), miszerint a mai napon semmilyen emailt nem kapott (az Outlookba). Nézem a levelezést, háde kellett, hogy kapjál, mert jött ekkor, akkor, amakkor is levél arra az emailre. De nem látja, nem kapott. Akkor kérem az Ultraviewer ID/pass párost, ránézek távolról. Belépek a gépre, elindítom az Outlookot. Ami első pillanatban szembetűnik: tényleg, a tegnapi napon jött sok levele, a mai napon nincs egy sem. Aztán újabb pillanat és csodát tettem egy kattintással, "kinyitottam" a Mai napot:
->
És Tadam.wav, megjelentek a levelek.
-
Diabolis
aktív tag
válasz koby11h #4655 üzenetére
Bakker Nem lenne rossz, de 5 percnél tovább sajna nem tudok a hátamon feküdni... HA oldalt fekszem nem mozog az alsó kezem....
Inkább hagyom a HO-t a fenébe, így legalább sétálhatok 2X2km-t naponta melóba és vissza
De az ötlet nagyon látványosNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Diabolis
aktív tag
Informatikusként én is alapnak érzem, hogy otthon legyen székem-gépem-asztalom. De az asszony HO-an van, így Ő ül a gépnél (plusz tegnap este 9-ig Transport Foreverezett ). Ha nekem is HO lenne, fingom nincs, hogy oldanám meg.
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4650 üzenetére
Szerintem se, de hogy magyaráznád el egy olyannak, aki nem tudja, hogy mi a saját gép és a távoli gép közti különbség, a távoli asztalból kilépés szintén fogalmi hiányosságok miatt nem értelmezhető, és egy félrekattintástól is eltéved a gépén? Tehát mintha egy óhéber műszerfeliratokkal ellátott űrhajó kezelését kéne egy olyannak levélben elmagyarázni, aki magyar telefonon SMS-t se tud írni.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Elemental
addikt
Telepítettem cimbinek két hónapja wint. De azóta mondogatja, hogy nem tud letölteni, nincs ott az nMag. Volt időm, ránéztem. Megnyitom a böngészőt, kérdem, hogy akkor mi a baj? -Hát, hogy nincs itt a letöltő oldal. Beírom a keresőbe, hogy ncore. -Jaa. Nem találtam, mert a régi böngészőben egyből ott volt, ahogy megnyitottam. (tehát mielőtt újra tettem neki a wint, a könyvjelzők között volt)
Szét röhögtem magamAmúgy ennek van egy negatív felhangja is, nevezetesen, hogy faszán belövök neki mindent, és mégis panaszkodik, engem meg nyomaszt a dolog, hogy valamit eltoltam neki, pedig csak nem tudta beírni a keresőbe, amit kellett.
-
bambano
titán
bátyám a cégben lopások ellen kamerát akar felszereltetni.
most már tudom, ezentúl mit fognak lopni: kamerát.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
DJGABI
addikt
ezt a ki/bekapcsolást értettem, vagy hát gondoltam hogy miért, de tényleg csak megbonyolítod vele. egyszeri júzer: "hmm, első lépés kikapcs, második be? de hisz az akkor semmit nem csinál, skipp", aztán gondolom olyankor is akarja telepíteni rdp-n
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Elemental
addikt
-
pn4hvq
senior tag
Én úgy fogalmaznék, hogy mindenki arra a gépre telepítse fel, ami előtt konkrétan ül, ennek feltétele a céges cím megadása.
A gép ki és bekapcsolásnál aláfuthatsz annak, hogy lesznek, akik túlgondolják és vissza fognak lépni a távoli gépre is (mert biztosan kifelejtetted a leírásból) és ugyanott vagy. -
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4633 üzenetére
Azért kapcsolja ki, hogy leszakadjon a k távoli asztalról! Mert ugye nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül sokan nem értik, hogy a távirányított gép távolról van irányítva. Egyetlen egy logikai feladványt rejtettem el a feladatban, illetve kettőt: 1.) hogy melyik gépet kell kikapcsolni. Ezt is gondolkodásra nevelő célzattal, mert megtanulták már az elmúlt 3-4 hét alatt, hogy a távoli gépet soha nem állítjuk le (ha már megtiltották nekem a start menü leállítás gombjának kikapcsolását). 2.) Oda telepítem a webkamerás programot, ahol ülök, hogy az lásson engem.
Amúgy nem tudnak be telepíteni, mert nem adminok, de ugye megtalálják a távoli gépükön a Teamst és úgy érzik, legyőzték a rendszert.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Gabibácsi
őstag
-
nagyúr
Ennél egyszerűbben már nem megy, esetleg szemléltető videóval.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4629 üzenetére
Több előkészítő email előzte meg, a nagyja érti, csak a szellemi szabadfoglalkozásúak nem, akik már rég felmentették magukat a világból beszűrődő kép és hang értelmezése alól. Egyébként egy 10 fős populáció a tesztcsoport, náluk buktak el ketten, a többiek végig tudták csinálni a 2 IQ-ra beállított segédletet.
Amúgy ezt nem érted?
1. Kapcsold ki a gépet.
2. Kapcsold be a gépet.
3. Telepítsd a Teams-t. (nyilván itt kattintásról kattintásra vezetem a kezét)凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
A cégnél a Teams telepítési segédletet tartalmazó emailben le van írva, hogy a Teamst mindenkinek magának kell telepítenie és a Teams használatára mindenki jogosult a céges email címével. A telepítési segédlet első pontja: kapcsold ki a gépet. 2. Kapcsold be a gépet. 3. Telepítsd a Teams-t.
És akkor kapok ma egy ilyen levelet, miután másik usert kirángattam abból a mély kognitív gödörből, hogy a számítógép képernyőjén egyik ablak a másik előtt van."Mai napon volt értekezletünk.
Esetembe nem működött se a kamera, se a mikofon, gondolom azért, mert a benti gépemre voltam rácsatlakozva, amin egyik sincs.
Letölthetem, illetve le tudom tölteni ezt a saját itthon laptopomra is? (nincs hivatalos csomagom)
Vagy milyen megoldást javasolsz?
Várom válaszodat.
Köszönöm,
A titkárnő"
Mit írjak neki vissza? Értő olvasás?凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
bambano
titán
mindig minden attól függ, hogy a két véglet közül: miszerint te akarsz ott dolgozni nagyon és nincs más választásod versus ők akarják, hogy ott dolgozz és kosárszám van jobb ajánlatot, az aktuális helyzet melyik irányba tendál.
sajnos ha nincs választásod és ott kell dolgoznod, akkor pitizés van.
ha legalább félúton vagy, vagy inkább ők akarnak téged, akkor 1-2 alkalommal próbálkozol, utána hagysz egy papírt, hogy mi a helyzet, és a továbbiakra teszel magasról. esetleg ezt közlöd isén most már csak akkor állok le főnökkel vitázni, ha túl sok másik embert szivat a trehánysága. a másik emberek érdekében. ha a főnök csak saját magát szivatja, azt hagyni kell, nevelő célzattal. majd legközelebb rájön.
eklatáns példa: lerongyolódtak a szerverek. én kétszer szóltam, írtam feljegyzést róla, utána nem érdekel, csörögjön csak a főnök telefonja. maximum átlagosan hülye főnököt eddig még mindig elég volt egyszer megszivatni, utána rájött, hogy az ő cége érdekében tépem a szám.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
kenwood
veterán
válasz E.Kaufmann #4620 üzenetére
Igen,ez vekony jeg.
Szerintem ugy erdemes csinalni, hogy irsz egy mailt,semmi valasz,irsz meg egyet,az elozot beidezve,semmi valasz.
A harmadiknal berakod cc-be a feletteset,es azt ,aki varja a megoldast.
Rakerdezel,hogy "van mar valamilyen elorelepes?"
Mondjuk ezt en akkor szoktam csak bevetni,ha utnek az egyik iranybol,es a masikbol varok az inputra.
Ha csak egy irany van,akkor rakerdezek max. masodjara,aztan majd szol,ha fontos. Ha pedig kesobb gaz van, ott a ket mail valasz nelkul.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
koby11h
őstag
válasz Gabibácsi #4622 üzenetére
Oldd meg! Megoldom, de utána nincs reklamáció, ahogy megoldottam úgy a jó! Legközelebb már óvatosabban fogalmaznak.
Pl. jeleztem, hogy nincs áram a fali konnektorban, így a gépet bár odavittem, összeraktam, de nem tudják használni. Oldd meg! Ok, kismegszakító megkeresve, felnyomva, lecsapta.
Jelezve karbantartónak, majd ha lesz ideje. Email karbantartó főnökének a válasszal, rajta a másik főnök is. Majd a saját megoldás: kábeldobbal keresztül a helyiségen a földön mert így kb. elért. Gép, monitor, adatgyűjtő bedug, és tadaam, minden működik.
Szólnak hogy az az elosztó ott nem kellene. Közöm? Beszéld meg a karbantartókkal, hogy csinálják meg az aljzatot, sajnos nem az én hatásköröm. Az enyém a működjön a gép, és azt megoldottam. De balesetveszélyes! Az, jeleztem is előre, de nem az én hatásköröm.
Bla,bla,bla... jelezd kérlek a karbantartók felé, nem az én hatásköröm. Nem az én hatásköröm... Nem az én hatásköröm...Pl: Nem egy a monitora. Kérlek jelezd a helyi IT felé, mert nincs tartalék. Helyi IT jelzi, hogy majd intézi, mondom és addig? Oldd már meg. Helyi IT elment haza, én meg az irodájából a kisebbik monitorát levittem a kollégának. Másnap balhé, eltűnt, hol van, lopnak! Nincs gáz, levittem a tönkrement helyére, ha akarsz majd veszel magadnak másikat. Döbbenet. Ja, bocs Te mondtad, hogy "Oldd már meg!".
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
solena
tag
Akkor nagyon szar helyen melózol
Mit tud veled csinálni, azon kívül, hogy kivág? Ami eléggé zura lenne, tekintve, hogy az ő hibájából nincs megcsinálva.
De lehet, csak én vagyok fordítva bekötve, és simán nekimegyek feljebbvalóknak is, ha a munkavégzésemhez elengedhetetlen a velük való konfrontáció (nem tisztelek se istent, sem embert).
Szerk.: Gabibácsi: volt ilyen. "Megoldottam" Persze nem tetszett neki, de közöltem vele, hogy csatába küldött fegyvertelenül, mit várt? Nevelés kérdése
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
koby11h
őstag
Akkor semmit. Ha valaki a saját ellensége akkor azt hagyni kell. Én az ilyennek nem állok az útjába. Majd ha a probléma égetővé válik akkor jelentkezik. A lényeg, legyen Tőle valamid amivel tudod igazolni, hogy Te mindent megtettél, legalább a meg nem válaszolt emailek. Védd a segged!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #4615 üzenetére
Én solena-val értek egyet.
Email Neki, hogy volt egy ilyen kérése, kerestem x és y időpontban, de nem találtam a gépnél és a probléma jellege miatt szükséges az Ő jelenléte is. Kérd, hogy adjon meg egy időpontot amikor Neki alkalmas. Ha erre nem reagál, akkor 3 nap múlva továbbítással ugyan ez az email, és hogy talált-e alkalmas időpontot, vagy egyáltalán a probléma fenn áll-e még.
közben esetleg személyesen rákérdezek szintén kétszer, ha elhajt akkor ezt beírom a hibajegybe.
Ha semmire nem reagál, akkor én itt abba szoktam hagyni, hibajegy mellé bemásolom a leveleket, és beírom, hogy időpontra várok.
Vagy írok a főnökének attól függően, hogy az Ő főnöke vagy az enyém cseszeget-e probléma miatt."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
solena
tag
válasz E.Kaufmann #4615 üzenetére
És ezt legalább írásban közölte veled? Mert ha igen, akkor van védelmed. Ha nem, akkor csikarj ki belőle legalább egy e-mailt, hogy ha meg akar fingatni, akkor lássák, hogy benned megvolt az akarat, csak a "felhasználód" nem együttműködő. Esetleg távoli asztal megoldás, hogyha pattog, hogy csináld már meg -> ergó, a gépe előtt van, és éppen kéne neki, tehát, most ráér
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz E.Kaufmann #4613 üzenetére
Megírod neki, hogy nagyon szívesen megcsinálod, de a munka jellege miatt szükség van az ő jelenlétére is. Ha éppen nem ér rá, akkor adjon olyan, munkaidőben lévő időpontot, amikor neki jó. Én mindig ezt csináltam, ha olyan volt, és megértették. Rá kellett vezetni az együttműködésre.
De sok cucc elérhető a C:\Users\"User"\AppData\ részen belül, főként a Roaming\Microsoft-on belül.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Ezt megcsináltam én is már több cégnél is 1-2 évtizeddel ezelőtt, de rám szóltak hogy itt volt a kolléga és nem tudott dolgozni jelszó hiányában (10 percet, tudom, mert én kezeltem a beléptető rendszert is és láttam mikor ért be) és ilyet nem lehet...
E.Kaufmann: GDPR miatt sehogy egyébként ahogy pn4hvq írta: ha local user akkor adminként belépve simán, vagy ha admin sem vagyok és tudok bootolok valamivel amivel aztán kiütöm a user vagy akár az admin jelszót, ha meg AD-ben van akkor simán átírom a jelszavát Nemennyehaza1620 -ra és belépek.
Most pl. egy új fiókot kellett felvenni Outlook-ba a profiljába és éjszakára otthagyni leszinkronizálni így policyval nem tudom mire mentem volna - bár tény nem is kezdtem el nézni ezért az 1 perces munkáért. Ja és még a mail fiókhoz sem tudom a jelszót!
Szóval megvontam a vállam és hazamentem én is Ő járt rosszabbul, mert másnap ott kínlódott mire a 11 GB leszinkronizálódott. Jeleztem is, hogy ezért volt az a döntés, hogy mielőtt hazamegy együtt beállítjuk, én tudom mit, Ő a jelszavakat. De hát ha nem volt fontos...[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz koby11h #4609 üzenetére
Erre van megoldásom: az elsőnél elmagyarázom neki azt, amit leírtál, hogy ha nincs ott, nem tudom megtenni, pláne nem munkaidő után. A következő ilyennél adminként belépek, megváltoztatom a user jelszavát, megcsinálom a user felületen a kért változtatásokat, majd egy cetlit teszek a billenytűzetre, hogy a jelszóért keressen meg. Aztán a hozzám sorbanálláskor véletlenül egy hátsó számot fog húzni. Ha az emberke tudja más @-val verni a csalánt, akkor ez visszafelé is így működik, a munkája pedig megvárja.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz koby11h #4609 üzenetére
Kicsit szakmázzunk. Rendszergazda milyen trükkel léphetne be user fiókba windows alatt, hogy konfigoljon valamit jelszó változtatás nélkül? Tudom, nagyon profiknak nem kell ilyen, olyan a környezet, hogy csoportházirendből minden is konfigolható, akár user csoportagság/szervezeti egység szerint, és még firefoximaxihoz is van gpo. Biztos ismer itt valaki erre trükköt, csak mi "kezdők" nem
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
A rosszabb, amikor megírja az emailt 16:20-kor és hazamegy. Mire lemész már kint van a telephelyről. És másnap meg fel van háborodva, hogy Ő már tegnap 16:20-kor megírta én meg nem csináltam meg! Kellett volna hozzá, nem tudom a jelszavát és adminként értelmetlen belépni mert a user felületén kell konfigurálni, és 16:20-ig dolgozom én is!
Az ilyen kapja be!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
-
opr
nagyúr
Igen, mert a munkát negáltam, nem pedig az egyenlőséget. Ugyanúgy, mint if( !valami ).
Más kérdés, hogy amúgy az =! És az "= !" kb minden komolyabb nyelven ugyan arra fordul, csak az olvashatóság/emberközeliség a differencia."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
BiP
nagyúr
Asztal: Akkor csak nálunk ilyen furcsa a helyzet, hogy van elég asztal . Van egy asztal a nappaliban a desktop gépnek, a konyhai étkezőasztal (ezt nem csak kajálásra használjuk), a gyerekeknek kis rajzasztal (még óvodások) meg az egyik szobában 2 íróasztal - egy nekem home office-ra, meg egy asszonynak. Előtte gyakorlatilag a konyhában készült az óráira a nagy asztalon, de amióta digitális oktatás van, beköltözött a saját asztalára.
Megkapta a 23-as home-office monitoromat, én meg vettem egy másikat magamnak.
Laptop kijelzőn nem szeretek dolgozni (bár most is épp azon vagyok), de csak mert lusta voltam átdugni a desktop monitorát. Ágy, kanapé kiesik, mert bár 14-es a laptop, nem nehéz, de macerás tartani, meg a nyakam miatt nem szeretem ölben, meg egerészni is szar nem asztalon. Ja, és csak egér, touchpadtól halált kapok.
Aztán mászkálok a nappali meg az "irodaszoba" között, épp mikor ki vigyáz a gyerekekre napközben.2 kijelzőt nem szeretem annyira, (laptop+monitor esélytelen), de csak mert a különböző méretű és felbontású párosításokkal nem tudok mit kezdeni. Irodában viszont bugáztam +1 olyat, mint ami volt, így viszont már fasza - lenne, ha nem itthonról kéne .
De itthon meg felesleges a 2 monitor, annyira azért nem fogok megszakadni - mondom ezt úgy, hogy még mindig túlórázom.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Hint: a felkiáltójel a negáció jele, egyszerűsítve azt jelenti, hogy "nem". Ilyen módon a != az a nem egyenlő, az =! pedig az egyenlő nem.
Hint: pontosan tudom, mit jelent a =!, de Te nem =!-t, hanem =[szóköz]!-t írtál és ezen élcelődtem. FYI, ha már ugye a képletek pontosságán lovagolunk."You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
válasz Gabibácsi #4589 üzenetére
Számomra újdonság volt az X79-es lap BIOS-a, a ventiket minimum be kellett kalibrálnoom benne + a pumpát.
Minden lapomban végignézem a lehetőségeket.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.