Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz KROK640 #14079 üzenetére
volt egy pár kilobyte ram a floppyban, és ki tudtam sakkozni, hogy három diszk szektor méretű lap üresen maradjon. abban tudtam kavarni az adattal. a diszkre közvetlen elérésű fájlként rá tudtam írni a gépikódot, amit be lehetett tölteni a floppy ramjába és rá lehetett adni a vezérlést. úgy emlékszem, a könyvtár mögé pakoltam be a programokat, mert azt nem használta. (a középső track néhány első szektora volt a könyvtár, talán a 18-as tracké, utána volt még elég hely.)
a 1541-es floppy úgy csinált, mintha komoly lemezvezérlő lenne benne, a nulladik memórialap mint egy beágyazott kontroller regiszterfájlja, úgy üzemelt, beleírtad a parancsot, csináltál valami irq-t és a floppyba épített vezérlő emulátor szoftver végrehajtotta.
ezzel meg tudtam spórolni azt, hogy az iec buszon az összes adatot be kelljen tolni a gépbe. a gépen közben futhatott az adatbevitel, két meghajtó volt, az egyiken sorbarendezett, a másikra rögzített. az adatbevitelt megcsináltam úgy, hogy basic bővítésekkel lehessen beviteli űrlapot definiálni, mint a dbase3-ban később, és a megszakítási rendszerrel megoldottam a kurzorvezérlést meg a többit. Miközben a basicban írt alapprogram szöszölt valami mással. Ha entert ütött, akkor megkapta a program a bemenetet és kitette diszkre.
Kicsit multiprogramozva volt, dehát ilyen időket éltünk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest