Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
honeypot
tag
Újra működik a joybuy. Nem tudom, hogy ez a régi joybuy e, vagy csak valaki megvette a domaint, de pár napja lettem rá figyelmes, hogy elérhető. Lehet, hogy indulhat újra a hajvágó olló és plüss dömping? Na meg a Huawei és Baseus kábelrengeteg
-
Beni2360
félisten
válasz Ear001 #179896 üzenetére
Én is tavasszal kint kinlodtam mire rajottem, hogy a Azanal is ugyan annyi.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Mennyire ismeritek a Vevor-t? (A francia oldalt linkeltem, mert arról vásároltam, de van német, angol stb oldaluk is.)
Mielőtt vásároltam volna, rákérdeztem náluk a szállítási költségre, s hogy melyik oldalról, raktárból érdemes rendelnem. A válasz az volt, hogy mindegy melyikről rendelek (a francia oldalon olcsóbb volt pár €-val a termék), úgyis a hozzám közelebbi raktárból küldik.
Továbbá nincs szállítási költség és Áfa sincs.
Na, ez utóbbi lepett meg. Akkor kell számítanom valamilyen áfa költségre?[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
betyarr
veterán
nézegettem a dvi-hdmi kábeleket,mert kéne egyet rendelni,de egy picit drága a szállítás: [link]
van más javaslat valami jóféle márkából?nyilván nem túl drágán.vagy vegyem itthonról jobban kijövök? -
erdey_a
addikt
válasz kmarci25 #179885 üzenetére
5000 forintos butatelefon a táska elejébe. 1,5 hét töltés nélkül, strapabíró, igénytelen.
A lányomnál így oldottuk meg. Szintén 8 éves és hetente kétszer egyedül át kell mennie délután egyik iskolából a másikba. Nem nagy táv, meg nem is csikágó, de azért jobb így. Amikor kijön a suliból hív, és amíg átér csevegünk.
Körüljártam tavaly én is ezeket az óracsodákat, de egyik se tudott meggyőzni.Vérboci
-
kmarci25
veterán
Nem annyira illik ide, de hátha... Gyerek okosórára van-e javaslat? 8 éves fiúnak, telefonja nincs, és pár évig még biztos nem is lesz. Az viszont nem árt, ha el tudja érni a szüleit és fordítva, ha "helyzet" van. Van, amit szolgáltató (pl. Telekom) kínál, de azt egyrészt túlárazottnak tartom a funcióihoz képest, másrészt szerintem gagyinak tűnik, még gyerekszemmel is. Amazonon nézegettem, ott vannak már jobbak olyan 20-30 ezer között, de sok van, nem tudom melyik lehet a tényleg jó. Szóval van javaslat vagy tapasztalat ezekkel kapcsolatban? A keret ez 20-30 ezer körüli összeg.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
edk-
őstag
Teljesült utalást nem lehet visszacsinálni egyoldalúan, régen sem lehetett.
Úgy gondolom, nem történt olyan, hogy jóváíródott az összeg az áldozat számláján, majd a csaló visszavonta. Ehelyett trükkös módon elhitette a csaló az áldozattal, hogy az utalás megtörtént, miközben valójában nem."Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
-
bazsimano
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz yoogie #179878 üzenetére
Meg itthon is anno volt olyan, hogy este utaltak és másnap 10h előtt vissza lehetett vonni az utalás.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
bazsimano
őstag
bar mar opff...de pont ezt mondta a kollega a vasarlonak, ha jol ertelmeztem, hogy amint megerkezik a penz , akkor feladja...szoval szerintem itt nincsen semmi kockazat
megadja a hataridot, ha addig nem jon be, akkor ennyi viszlat egyszeru. Azert o sem hulye , hogy ugy adja fel a cuccost, hogy nincsen a számláján a pénz...
de ennyi...ahogy mondta nem szórakozik vele ez a legjobb
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Ilyet hol/milyen néven tudok itthon venni? -
törölt tag
válasz ollie #179823 üzenetére
Közben a hívott a hungarian post, mert küldtem nekik egy panaszkérelmet, hogy ha tudják nézzék meg mekkora súllyal érkezett az országba a csomag. 112xg. 5kg-al jegyazték be elvileg németben. Szóval vagy az eladó vagy a királyi német posta egyik dolgozója mókolt valamit.
Én szerencsére vissza kaptam a pénzem az eladótól. 725€ -
Beni2360
félisten
válasz zolikaDB #179867 üzenetére
Banggok topik.
De nem kell az áruval foglalkozni azt csinálsz vele amit akarsz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ciccuka
veterán
Mindig visszatérő téma évek óta:
Nigériai levelekUgyanerről van szó csak évenként kitalálnak valami más új mondókát hozzá.
85 éve létezik
Technikája[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
veterán
Rád bízom ennek az eldöntését
Azt tudom, hogy nálam bevált a paypal infók elküldése, és ezek után eltűnt az illető minden alkalommal.Azt is tudom, hogy sógornőm most már férjétől (akkori barátjától) visszavették a munkagépének az árát, mert németektől valaki így "vette meg" egyik gépét átutalással. Hosszasan küzdött, hogy visszaszerezze, de nemövolt bizonyítéka, csak az, hogy ő feladott valamit.
Yoogie felvetésére tehát továbbra is azt javaslom, hogx ajánlja fel a paypal verziót, feladásnál csomagolásról is videó, hogy látszódjon, valóban a termék került bele.
Elfogadom, hogy bizalmatlannak tartanak, de a vállalkozásom óta már minden csomagolásról készítek videót, hogy ne legyen olyan visszaélés (akár idehaza), hogy állítólag téglát/lisztet/egyebet csomagoltam be.
Lehet, hogy ma már nem tudják úgy visszavenni a pénzt, mint a sógortól, (lehet, hogy igen), de az eredeti kérdésre a javaslatom továbbra is megáll.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
?Mondom fordítva. Kintről utalják.
Nem a magyar csalók élnek ezzel.Chargeback funkció van Visa-nál és Mastercard-nál is, épp az ilyen esetekre, bár nem csak két kattintás a folyamat
#dobolan
[link][ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz fateless #179852 üzenetére
Nemzetközi átutalást magyar célbankból meg aztán végképp nem lehet visszahívni.
A csalók másik trükkje, hogy ,,többet utaltam, hogy a szállítást is fedezze, de küldöm a saját futáromat, utald mán vissza a különbözetet''.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
veterán
A másik változat, amit csak egyes bankok támogatnak, nem mind, az a rollback funkció, utalás után postázod, majd a bank által visszaigényli a pénzt.
Amilor ilyennel keresnek meg (korábban volt használt laptop, tablet kereskedés vállalkozásom), rendre leírtam lépésről lépésre, és be is linkeltem, hogy tud paypalon keresztül úgy fizetni, ahogy utalna. Utána még egyikük sem próbált meg végül vásárolni.
-
edk-
őstag
válasz yoogie #179848 üzenetére
Lehetnek.
1. Kamu utalási bizonylatot küld, te hiszel neki, postázod a cuccot, de pénzt nem kapsz.
2. Elkéri a személyes adataidat az utaláshoz, majd ellopja a személyazonosságodat.Nálam így próbálkoztak:
Get back to me with the information below:
Account Holder Name; Account Number; Bank Name: Phone Number: Amount: Email:
so once i receive the details i will go ahead with the payment through my Bank account and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company..[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
lehet rossz helyen vagyok, nem találtam topic-ot a kérdésemmel kapcsolatban.
Facebook-on hirdetek egy notebook-ot, és egy srác megkeresett Németországból. Írtam neki, hogy előre utalás esetén elküldöm neki postával és belement. Lehetnek buktatói a dolognak?
-
motrola
aktív tag
válasz RicsiSuly #179832 üzenetére
[link] Keresgélni kell, van olyan aki szállít EU raktárból is. Filmezgetni gyerekjátékokhoz youtube videókhoz 20.000 körüli is jó.
Jó felbontás 1920x1200, sok ram, 4-6 GB, legalább 64GB ROM és ha lehet erős Proc.
Nehéz választani mert tenger sok tabletet kínálnak.
Ami nálam bevált: ONDA919 már nem forgalmazzák, VOYO A1 Win. tablet, Chuwi Hi10x , mindegyik működik még most is, igaz akkut már kellett cserélni.[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
w.miki
veterán
Yeelight YLXD76YL Smart LED Ceiling Light AC220V 23W Remote Control Upgraded Version-International Version - EU
50 USDLC400 PRO 50W Laser Engraver DIY Laser Engraving Machine
180 USD[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Dr.NX
addikt
válasz RicsiSuly #179832 üzenetére
Nem érdemes SC9863A SoC-kal szerelt tabletet venni, nagyon gyenge.
Kicsivel többért (50 körül) vannak a T610-T618 modellek, amik bár szintén nem erőgépek, de legalább nem ennyire őskövületek.
Ez az Alldocube KPad új modell, és nem is olyan súlyos, mint a P20HD.
(450 g vs 531 g)
47 ezer FtElfogadom a sütiket.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FingR86 #179797 üzenetére
Köszi, az elsőtől vettem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Valaki tud nekem ajánlani 10'os tabletet? Gyereknek lenne mesét nézni. 40 körül lenne a határ, ha valamennyivel drágább, de az kurvajó nem zárkozok el töle
Üdv SRicsi
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen tapadó korongos talpú autós telefontartóm. Már nem annyira tapad, mint az elején. Valamit ötletetek van arra, hogy " felfrissítsem" , hogy jobban tapadjon?
Néha lebukfencezik a telefon így, mert kb negyed kiló. És persze pont a legrosszabbkor, mikor nézném az uticélt a képernyőn, hogy hová kanyarodjak le. 3m-es ragasztót azért nem ragasztanék a műszerfalra, ha nem muszáj, amúgy is kerek a talpa az állványnak. Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Tangerine
senior tag
válasz HornedReaper #179799 üzenetére
Nem működnek (8, 11, 15 USD), csak a 4 dolláros.
"The order amount(excluding shipping fee) is under the minimum spend of this promo code. Please apply another code." Írja ezt egy 140$-os kosárra.
[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
nagyúr
válasz jjeahh #179827 üzenetére
Én most rendeltem egy Shunzao Lightweight Handheld Vacuum Cleaner L1-et $75,63-ért.
Akció előtt $80 volt.
Második porszívónak vettem, ez volt az ajánlás.
Ha megjött írok róla, addigra lehet, hogy megint lesz a Mi Europe Store-ban $80 körül.Nemrég ezek a porszívók 50 ezer körül voltak.
Találtam leírást is.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Nem tudom mennyire on/off téma, de egy próbát megérhet: kínai (banggood?) porszívóból vannak olcsó, de ajánlott típusok? Fogalmam sincs akksist vagy vezetékest érdemes-e inkább venni és az sem könnyíti meg a dolgom, hogy a régi fapados porzsákos porszívókon még nem írta a szívóerőt (pa, kpa), csak a wattot, így nincs összehasonlítási alapom. Most egy döglődő porzsákos Singerünk van, amin annyit ír, hogy 1600W, a szűrőjét rendszeresen kitakarítva egész jól szív, gyakorlatilag a vastag nehéz szőnyegeket is húzza magával, de sajnos kezdett tönkremenni. Helyette kéne valami, csak annyi az igényünk, hogy szívjon rendesen és ha lehet ne porzsákos legyen.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
gyapo11
őstag
válasz Biga123 #179825 üzenetére
Egyre inkább probléma lesz, hogy mit csináljunk az emberekkel, milyen munkát adjunk nekik. Az irodait átveszik a számítógépek, a fizikait meg a robotok. 700 ezer fölött van (2018-as ksh adat) a közalkalmazottak száma, plusz még 110 ezer közfoglalkoztatott.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
titán
válasz Biga123 #179821 üzenetére
Azért kell mert vannak az áfa szabályok és vannak a vámszabályok két külön téma csak egy termékre vonatkozik
Nem a Postával kell megbeszélned, a Vámszabályozás írja elő hogy a vámmentesség ellenére kell ilyen okmányt beadni, a szabályozás szerint a nevedben eljárva adják be és nem ingyen csinálják. Eddig is kellet ez a vám és áfamentes határ felett és az 3500 Ft volt utoljára.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintetek adott esett melyik a valószínűbb?
1. Az eladó kamu csomagot küld. Viszont felvállalja nevét és címét is. Még az ebay return request chatben is.
2. A Deutsche Post-nál valaki a csomagküldési címkét egy másik csomagra teszi és az jön ki nekem.
3. Ugyan ez csak a magyar postánál.Mit tudok tenni?
A címke a lap 4 oldalán van rögzítve ragasztó szalaggal.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
150 eur alatt ha ki van fizetve az áfa minnek kell egyáltalán vámeljárás alá vonni? Még ha 3. országból érkezik is ? Az érték látszik az IOSS ból.
Csak azért h fizethes a postának eljárási díjat???---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
titán
válasz Jarod1 #179819 üzenetére
Ha EU-n belüli feladással érkezik akkor természetesen nincs fizetnivaló még akkor sem ha eredetileg Kínából indult. Vám 150 € értékig egyébként sincs és ezek mivel nem harmadik országból érkezőként van nyilvántartva az a postai áfázás alá sem tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz fecus #179808 üzenetére
Olyan ez mint a parkolási díj. Eredetileg ez egy forgalom szabályozó eszköz, lehet a járművek számát bizonyos helyeken csökkenteni. De idővel rákapnak az ízére, és a szomszéd utcában miért ne legyen fizetős a parkolás, jó kis bevétel az a semmiért. Ezért olyan utcák is fizetősek lesznek, ahol a büdös életben nem kellett a forgalmat szabályozni, nyugodtan parkolhatnának ingyen, senkit nem zavarna.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
atiska007
senior tag
Lenne nekem egy Roidmi F8S vezeték nélküli porszívóm. A fejen van ragasztva ilyenhogyismondjam kefe, de az az idő előrehaladtával elkopott.
Ezt szeretném lecserélni, legalább valami 3M minőségű öntapadós kefére, mivel ez csúszik a padlón/szőnyegen, tehát kell tartania.
Valaki találkozott már ilyennel hol lehet venni, vagy hogy keressem?Mittudomain!
-
-
YxVs
senior tag
Jól elszállt mára a dollár árfolyama.
Tegnap még 310 körül volt, ma meg már 319-nél jár!
Nesze neked 11.11....
Lassan tényleg felejtős lesz külföldről rendelni. -
fecus
őstag
Tök jó, hogy mindig megbeszéljük, hogy a Posta mit sem tesz a megállapított díjért cserébe , miközben az EU-s jogszabály egy "sima" piacvédelmi gazdasági lépés, ami azt kívánja elérni, hogy senki se vásároljon egyenesen Kínából.
Azon se csodálkoznék, ha a Postán direkt nem javítanának a szoftver pontosságán. Jöjjön csak be a 800 Ft ha már úgyis ők viszik el a balhét a lakossággal szemben, nem a törvényhozók."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
titán
válasz Biga123 #179804 üzenetére
Nincs minden lerendezve mert két dolog van a armadik országból érkező termékek esetén,
1. áfa és beszedése,
2. vámolás, vámjogi szabad forgalomba helyezés.
Az IOSS keretében a kereskedő beszedi az áfát, viszont ezeknél is kell vám-árúnyilatkozatot beadni amikor az országunkba beérkezik, a Posta 399/799 Ft vámügynöki szolgáltatási díjat kér.
Erről van szó: -
-
Biga123
addikt
Hali
Rendeltetek mostanában ebay ről ?
Mert most baszaxik a posta velem, h a 600 Ft cuccért fizessek 800Ft vámkezelési díjat, holott ebayről már nem tudsz úgy rendelni h automatán rá ne tenné a 27% os áfát a cuccra.
És ott figyel a posta értesítőben , hogy VÁM 0 Ft Áfa 0 Ft.
Most mi ez?[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony