Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #120837 üzenetére
Te jó ég... Nekem ezek csak simán régi billentyűzetek. Ilyesmiket a 2000-es évek elején akkor hoztam ha nem volt 2000ft-om egy billentyűzetre.
Nem pont ilyen, de ehhez hasonló régi masszív szerkezet mai napig van itthon.
nekem a billentyűzetek csúcsa a X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105. Elképesztő jó világítása van, cseppálló, remek érzés rajta gépelni, gyönyörű, fémházas cucc, és teljes billenytűzet! Nem ez a half keyboardos vacak amik manapság mennek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #119269 üzenetére
Nálam detto ugyanez van, nem karbantartom csak javítom. Meg annyi, hogy nem a szabadég alatt van.
#119268 Pikari : Fiataloknál inkább az elektromos rollert látom, meg esetleg elektromos bicikli
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #119264 üzenetére
Hatalmas mennyiségben készült (több mint 60 ezer darab) úgyhogy nem csoda, hogy van hozzá alkatrész, és biztos vannak országok (Bulgária pl) ahol még mindig szolgálatban állnak.
"több telephely felszerelve mindennel az Ikaruszokhoz és ugye az újak meg totál más szervízt igényelnek" - ez Debrecenben is gond volt, plusz a személyzet csak az Ikarusokhoz értett.
Erről az átállási balhéról tudsz mesélni? vagy valami linked van hozzá?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #119275 üzenetére
"biztos vinnék magammal szerszámokat meg pár pótalkatrészt"
2 km-re is úgy indulok el, hogy van nálam egy pumpa és kerékpárkulcs, 10+ km-re már úgy, hogy tartalék belső is és több szerszám. Nem szeretem tologatniPikari: Én 25 év alatt nem költöttem 20k-t a biciklimre! Újan vettem 39900-ért, Magellán Hydra, igaz, hogy lehet csak én vagyok még mindig igénytelen kopasz rüszü, de akár hogy számolom is 20k alatt vagyok azóta, pedig egyedül a dupla falu alu kerék hátra 6000 Ft volt sok éve.
Ja lámpa az nincs, ellopták, én meg majd inkább fényesben hajtom. Kosár helyett nekem csomagtartó, nem csöves, hanem tömör fém és engem is elbír, örök élet + 2 nap... meg 10 évente új gumipók, de azt is csak ellopták.
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz MasterDeeJay #119275 üzenetére
Én városban nem hordok ilyesmit, messzebbre már érdemes.
Lámpát megoldottam akkusra + filléres kínai LED-es cucc, hogy lássanak.A forgalom nekem is gáz, de a legtöbb helyen itt van bringaút, vagy a járda.
@Cs1csó : 2000km 2 év alatt Heti átlag 3 alkalommal melóba.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Cs1csó
félisten
Nekem egy schwinn-csepel "metro" kb. 15 éves bicó van, most volt teljes hajtáslánc csere: monoblock, hátsó agy, lánc, első, hátsó fogaskerék, az első kerékagy is cserélve, bő 20-as lett.
Éves szinten kb. 1500km -t tekerek.Az nagy könnyebség hogy nem többsebességes az dobja meg nagyon az árat: váltó elromolhat, több fogaskerék hátul, elől is ugye 3.
-
Pikari
addikt
Egy évi 10est, 20ast rá kell költeni. Ebben minden benne van (pl időnként veszel rá új villogót, vagy a lámpába elemet. Vagy ha dinamózni akarsz, akkor évi 2-3 napot azzal töltesz, hogy "miért nem világít". Időnként a külső teljesen szétkopik, a belső javíthatatlan állapotúra lyukad/vásik. Néha ez-az elveszik róla. Ha szerencséd van, akkor a váltó nem rohad be, vagy ha igen, akkor megtanulsz együtt élni azzal, hogy a váltó soha többet nem működik. Időnként a gumipókok szétszakadoznak, és azok helyett is újakat kell venni.
A karbantartás igénye pedig, időnként a küllőket meg kell húzni, ha a kerék csálén áll (és csálén fog állni, nyolcas lesz benne, stb), a láncot kenni kell, dinamós világítás esetén a fent említett agyhalál, időnként le kell törölgetni nedves ronggyal, ha valami meglazul, akkor meg kell húzni. Időnként furcsa hangokat kezd el kiadni, pl nyöszörgő, karistoló hangokat, esetleg elkezdi elénekelni a román himnuszt. Ekkor meg kell keresni, hogy a hang honnan jön.
A régi bicajokkal ellentétben az újak sokszor nem szabványosak, ezért random dolgokat nem lehet csak úgy rájuk dobálni, ami bonyolítja a szervizelést (pl kattintgatós fék+váltó kombó, ami pontosan ahhoz a bicajhoz illik, meg ahhoz a fogaskerékszetthez, ami rajta van) ezért imádkozni kell, hogy nehogy véletlenül meghibásodjon rajta valami apróság, mert akkor az egészet cserélni kell rajta, ami egy bicaj számára kb a totálkárral egyenértékű.
Persze a bicajozás sose volt egy egyszerű mutatvány annak, aki nem sport célra használja, nincs otthon hozzá műhelye, nem ezeknek él, hanem csak A-ból B-be akar vele elmenni. Mindig úgy ül fel rá az ember, hogy na vajon sikerül -e eljutnia a munkába, postára, boltba, stb, szóval azoknak való, akik szeretnek egy kicsit veszélyesen élni.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
koby11h
őstag
Első bicaj egy rózsaszín gumis szovjet csoda, feles gyerekbicaj volt. A másodikhoz apám hozott valahonnan egy felnőtt orosz vázat (12+ kg volt csak maga a váz) és a "többit meg találsz itthon vagy nagyapádnál" szöveggel csináljak magamnak belőle biciklit
7-8 évig az volt, egyszer ellopták, futva utolértem a srácot és belöktem bringástól az árokba, a bringának nem lett baja. A harmadikat 1998-ban vettem, azóta is az van. Eredeti váltó, fékek, kormány, nyereg, első kerék... csak a hátsó kerék + külső és a belsők voltak eddig cserélve. Ja és az oldaltámasz, mert egyszer kettétört.
Pedig körbejárta a Balatont, Fertő tavat, pár hegyre fel, 10 évig jártam vele nyaranta dolgozni 18+km/nap. Volt rajta gyerekülés is, gyerekkel. Vettem vele 10 l tej és 10 kg cukor, fel a csomagtartóra és haza is mentem vele, szóval még kímélve sem volt. Cserébe mai szemmel fura a váz, dög nehéz, és még tekerni is kell, nem úgy mint az elektromosokat"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #119264 üzenetére
Mi is toltuk Gyöngyösön az egrit, amikor haza szerettünk volna jönni eltávkor De van akinek akkor is derogált. Mondtuk neki, hogy ha nem tolja, akkor legalább ne szálljon vissza!!!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #119250 üzenetére
"Bátyámnak van kettő Ikarusza" - az laza
Emlékszem, talán 2003 (vagy 2004?) telén volt, hogy a hó után felfagyott minden és a buszok lent a vasútállomásnál meg középtájt a hotelnél dekkoltak, nem tudtak felmenni, mert egyszerűen visszacsúsztak. A sofőrök meg visszasírták a régi Ikarusokat, mert az új buszok nehezebbek és gyengébbek voltak, és nem tudtak felmenni a magasabb részekre. Akkoriban a Cholnokynál a körforgalomnál lévő panelben laktam.
A lakótelepi parkolók nem csak ott kevesek, Debrecenben is, és garázshoz jutni meg konkrétan kihalásos alapon lehet jutni. Általában annyiba kerülnek mint egy romosabb kisebb vidéki ház Havernak kellett egy, hogy az OT merci mégse a szabadég alatt álljon, a lakótelep másik végén talált egyet, félév keresés után, nagyon drágán.[ Szerkesztve ]
-
Krisztianby
tag
válasz MasterDeeJay #119244 üzenetére
Konkrétan nekem mindig várom kell +/- 30perceket mert olyan helyekre megyek és csatlakozási pontokat soha nem érem el..Reggeli órákban (7-9) busz közlekedés egy hányadék ha be akarok jutni VP be. Konkrétan néha 1percen múlik elérem e a csatlakozást és ha nem akkor +30 perc mire eljutok a célomhoz. Konkrétan vannak helyek ahol sztem egyszerűbb gyalog megtenni az utat mert így is lehet lekörözöm a buszt . Főleg ha hogy ez a járat 23u néha ugye kimegy az uszodához (ha Veszprémi vagy biztos tudod) így további 10p baszakodás megy a kitérővel.. pici szar város de valami borzalomnak élem meg a közlekedést. Tényleg autó lenne majd később ideális, mert miheztartás végett míg munkahelyemre kijutok busszal kb 20p várakozás, 50p buszozás, 10p séta addig kocsival ez max 15 perc.
[ Szerkesztve ]
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Alusky
aktív tag
válasz MasterDeeJay #113598 üzenetére
Semmit, tiltsd le.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #113608 üzenetére
Szép gép, és tényleg tipikus Win7-es gép designja van!
-
cidalain
veterán
Ha a bill magyar nyelvű akkor az önmagában eladható 5-ért (pláne ha valami újabbfajta Latitude, ha világítós akkor többért is). Kb ugyanennyi a kijelző is, akku is, ha az még jó. A többit meg dobd ki a francba.
Ja, a töltő 2500-3500 körül elmegy külön, ha gyári Dell. Ha utángyártott, akkor mondjuk nem kapkodnak érte.morcosharcos
A tokmány felettire gondolsz? szerintem oda egy műanyag mélységmérő pálcát lehetett betenni, levehető, senkinek sem kell úgyse. Nem az fogja a helyére a tokmányt.[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Pikari
addikt
Bocsi, tegnap elvitték.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Top cat
addikt
Mit írjak vissza?
Sorry, de elvitte valaki helyben. -
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #111656 üzenetére
az hogy valami lejárt, az csak annyit jelent hogy a gyártó addig tudta garantálni a minőségét ("minőségét megőrzi"). ennek konkrétan semmi köze ahhoz hogy meddig fogyasztható. tipikusan az ilyen száraz alapanyagok azok amik megfelelő csomagolásban még további évekig elvannak teljesen fogyasztható módon.
mirelit dolgokra kb ugyanez vonatkozik, a pasztőrözve csomagolt egyebekre szintúgy. ami meg romlandó az romlandó, erre való az érzékszervi ellenőrzés fogyasztás előtt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz MasterDeeJay #111656 üzenetére
Mar boltbol veve is jatszottak vele. Ezeket markolokkal rakodjak a foldrol.
A hosszu tarolasra masik jo megoldas a vakuumozas. Oxigen hianyaban nem sok eloskodo el meg benne, legfeljebb nehany bakterium.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #111554 üzenetére
Hát ezt olvasva nekem is ökölbe szorult a szemöldököm.
Aztán megnéztem, és mostmár csak pár kérdésem van :
Miért vegyek két magos CPU-s HDD-t, amikor 500GB-os (hány játék fér rá ma? 2-3? ) mikor ennyiért 1TB HDDből is van merítés*, de ugyaennyiért kapni ugyanekkora SSD-t is. És az SSD-t egy HDD nem tudja legyorsulni jelen ismereteim szerint.* jah, és ez még a dollárban értendő ajánlott fogyasztói ár, mire ide ér és áfa meg kisker árrés is kerül rá, addigra már az olcsó 1TB-os SSD-kkel kell versenyeznie az 500GB-os Gaming HDD-nek.
-
fatpingvin
addikt
nem hülyeség pedig az hogy legyen egy normális vezérlő proci a vinyón... az más kérdés hogy telesen standard volt már ez előtt is hogy egy 2-3 magos SoC legyen azon a vezérlőpanelen
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
CJ4567
nagyúr
Nézd meg az új árát Az 1TB-os 45 ezer, a 2TB-os 53 ezer... Múlt héten vettem emagon egy 2TB-os Corsair MP600 Pro LPX-et 50 ezerért. (Bár ennek azóta már felment az ára.)
No Sana No Life
-
salaud
aktív tag
válasz MasterDeeJay #109978 üzenetére
Anyám gépe hasonló, egy Athlon X2 250, 4 Gb DDR2, 128 Gb SSD, Nvidia 8600 VGA. Xubuntu van rajta, meglepődnél milyen normálisan használható rendszer ezen a hardveren is. Hugomnak egy C2D-s celeronos(LGA775)-ös gépe van, szintén 4 Gb ram, 128 Gb SSD, Nvidia GT730 vga, ezen használható sebességgel megy egy Windows 11. Erősen túl van ám misztifikálva egy otthoni pc teljesítményigénye. Írják páran itt is, hogy gen.7 i5 alatt nincs élet, minden más csak szemét, pedig egy átlag otthoni felhasználónak egy jobbfajta mobil soc teljesítményénél nincs többre szüksége pc-n sem.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
BiP
nagyúr
válasz MasterDeeJay #108935 üzenetére
Sejtettem, hogy ilyesmi megoldás lehetett.
De akkor ez még a chatgpt-n is kifogott
Mert mondatonként még csak-csak, de szövegként csapongó összevisszaság maradt, mint az eredeti.Múltkor linkelte valaki ezt a Quillbot-ot, hátha az is tud orkról magyarra igazítani
-
BiP
nagyúr
válasz MasterDeeJay #108921 üzenetére
Teleraktad központozással, most már legalább nem 1 mondat az egész. De ettől még nem lett érthető a szöveg
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz MasterDeeJay #107253 üzenetére
Intel UHD Graphics 770 (i5 13500). Támogatja a gépgyártó szerint a daisy chain MST-t, max 4 monitor mehet rá (nyilván csak akkor ha azok FullHD-sek).
(kisméretű brand gép 180W táppal, emiatt a plusz videokártya sem játszik annyira)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #107176 üzenetére
I9 7980XE, 128GB RAM - ezen szerintem nemhogy a böngésző nem akad de egy RTX3060 szintű VGAval már egyetlen mai játék sem.
Nekem ha lenne egy nagy munkás gépem akkor azt csinálnám amit sok helyen látok : kisebb gép a gyerekeknek, és azon legyenek el.
Pl ahogy anno a mesternél láttam ('99-ben) :
Neki 550MHZ-es PIII, 256MB RAMmal, rengeteg HDDvel
gyerekknek :
366-os Celeron, 128MB RAM, Voodoo 3, 10GB HDD
És tudták a gyerekek, hogy az az övéké, ami meg az apáé ahhoz nem nyúlhatnak hozzá.Igen, azt látom, hogy használt cuccok, jó kis Xeon és HEDT alapú cuccok.
-
Viktor1919
újonc
válasz MasterDeeJay #106828 üzenetére
Itt akkor megjegyezném, hogy engem a Tescoba nem vettek fel, onnan legalább válasz email is jött hogy offos, a Spar meg egyáltalán nem is válaszolt a jelentkezésemre.
Nem munkaerő nincs, csak valamiért nem felel meg se a Sparnak, se a Tesconak egy 18 éves, szakmával jelentkező férfi egyén.
Szakmámban elhelyezkedni meg kis városomba lehetetlen, mely melett még érettségizek is esti tagozatban.
Jajj de szép asztalláb alátétem lett legalább, megérte 3 évet tanulni, ebből két évet duális képzésezni a városom legnagyobb cégénél, jelesre lerakni a szakmát, majd még egy szaros Tescoba se vesznek fel
UI: Központi fütés és gázhálózatrendszer szerelő a szakmám. -
válasz MasterDeeJay #106828 üzenetére
Pf, amennyit elkérnek, annyiért már elvárnám, hogy minden jól menjen.
@szebe : A Rákóczin van, az is kicsi.
-
szebe
addikt
válasz MasterDeeJay #106826 üzenetére
Helyi kis Spár
Itt a kis Sparokban még önkiszolgálót se láttam, nem hogy külön elválasztva a kártyakp és kártya sor Pedig nem vagy messze"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz MasterDeeJay #106826 üzenetére
És a PSZÁF-nál még nem nyomtad fel őket?
Itt nincs elkülönítés.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz MasterDeeJay #106823 üzenetére
Arrafelé külön van a kártya only meg kp+kártyának kapu?
Itt csak ki van rakva egy táblára, hogy xy kp, z kártya, de egyébként egy terület. Aztán amikor elsuhanok a kp-s sor mellett, mert üresedik a kártyás pénztár, akkor megy az értetlenkedés. Én meg azon értetlenkedek, hogy mennyien használnak még mindig kp-t (és nem csak a "melósokkal" van tele a sor, akik többnyire kpra dolgoznak).Az önkiszolgálóval az egyetlen "bajom", hogy ha nagyobb bevásárlás van, akkor az üzletek többségében duplán kell pakolnom, mert ugye a mérleg méri. Külön öröm, ha el se fér a cucc a mérlegen. Szóval olyankor inkább kivárom a humán erőforrással működő egységnél a sort.
Ja, meg az üvegvisszaváltós blokkot se eszik meg, azzal is a hagyományoshoz kell álljak."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #106823 üzenetére
Én a Lidl-ben a blokkommal kiengedtem az ott dolgozó hölgyet, aki a reklámújságokat cipelte kifelé a bejárathoz.
Persze, hogy csak egyszer működik, én meg nem voltam olyan gyors, hogy még kiférjek... Fél perc után előkerült egy másik hölgy, aki némi (előző hölgynek való kiabálva egyeztetés után) kiengedett engem is végre. Tanulság? Sose legyél előzékeny egy nővel!!!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Alusky
aktív tag
válasz MasterDeeJay #105142 üzenetére
B##sz.
Akarom mondai előfordul a legjobbakkal is, nincs semmi probléma.#105143 blp85
Hát abban a kakaóporos dobozban szerintem kokain volt inkább.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
-
blp85
aktív tag
válasz MasterDeeJay #105142 üzenetére
Bocsi, de erről a viharról ez jutott eszembe.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #104809 üzenetére
a SuperFlower nekem is pozitív, van egy kb 20 éves bivaly SF tápom, mindent azzal tesztelek, elpusztíthatatlan.
amúgy EVGA és FSP, szerverbe meg Delta. egyikkel se volt még panaszom.
van egy Chieftec tápom is, azt óvatosan használom de még nem volt vele baj. sokáig a fő gépem tápja volt egy tápadapterrel.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz MasterDeeJay #104784 üzenetére
Eladnád, sokaknak jól jönne olcsón
@blp85 : Na EZ gáz
-
Gyuri27
félisten
válasz MasterDeeJay #104784 üzenetére
Az enyém is egy p3-as konfigot.
blp85: link?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #104339 üzenetére
Azért mondjuk az eléggé merész, hogy driver frissítés közben VGA Biost is frissítenek.
Régen egyébént nem volt ilyen könnyű : Abit (holtában is megkrregtette a boot sektort amennyiben Abitos Biost, de nem jót kapot, ha másmilyet akkor kuka) és Gigabyte (dual Bios) kivételével ha nem jó Biost raktál a lapba (és könnyű volt mert semmi nem jelezte, hogy az nem jó) akkor a lap garantáltan halott volt a frissítés után, nem kellett hozzá áramszünet vagy random fagyás sem.
Aztán találkoztam olyan "csodákkal" is, hogy random Psitike szándékosan másik lap Biosát flahshelte bele a lapba, mondván, hogy akkor a másik (jobb) lappá változik majd az alaplapja ... Mondanom sem kell, hogy nem nyert.Ilyen Bios legozást a 200-es évek elején cisnáltunk, bár a léegtöbb esteben kimerült különféle logo-k, indítási üzenetek cseréjében, illetve bizonyos (régebbi ) CPU-k kivételében, helyette újabbak berakásában.
-
CJ4567
nagyúr
válasz MasterDeeJay #104343 üzenetére
Nekem egyszerű volt a 1070 Strix-re a Strix OC BIOS-t felpakolni, viszont ott két nagyon hasonló kártyáról volt szó, csak a magasabb power limit miatt tettem rá a BIOS-t.
No Sana No Life
-
válasz MasterDeeJay #104339 üzenetére
Így így.
Illetve a driver/kernelmodul betöltése közbeni FW upload az vajon BIOS-nak minősül (mert egy rakat wifi adapter, TV tuner, stb. így működik)? A mikrokód feltöltése a procira...?Z170-hez is volt kint egy olyan BIOS verzió, ami leölte.
Laptopoknál nem gyakori, hogy értelme lenne bármi más rátolni, szóval a sajátját.Íróm nekem is van, már többszörösen visszahozta azt a pár ezret, amibe került Döglött lap feltámasztás
@Pikari : "Brand Béla XY12345ABCD "
Fasza, mert csak pár száz ilyen géppel dolgozunk (cégnél, brand-del), és dolgoztam korábban, de OK, lehet, hogy valamelyik márkánál hülyék voltak - azóta szerintem rájöttek, hogy nem jó úgy
Nem érdemes egy gyártóból általánosítani itt sem.Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102796 üzenetére
Tyűűűű, egy pillanatra meijedtem, aztértelmeztem, hogy 128GB RAM kevés már netezni is (48GB RAMmal érthető)
De aztán értettem hogy SSD-re gonolsz, az tényleg kevés már.
Zoltán haverom is 256GB-osra pályázik, ha valaha rávehető... (HDD mindenek fülüttaz elve, C2Q 8GB RAmmal és 7200-as HDDvel napi használatban... anno biztos jó gép volt, de ma már kissé "nehézkes" )Ha ilyen frutti, szerintem én is rendelek párat
-
válasz MasterDeeJay #102796 üzenetére
Várom a bagóért vehető 128-asokat... Jók lesznek azok nekem, ahol 16GB-ban fullos OS van
-
TeeBee73
veterán
válasz MasterDeeJay #102654 üzenetére
Nekem is volt ilyenem. Cudarul meg lehetett pörgetni a bajuszát.
Utána egy BBA 9800 Pro váltotta.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Trailblazer
veterán
Tavaly szert tettem egy FX5200 PCI (!) verzióra. Pont olyan gépbe raktam, amiben nincs AGP, csak még semmit nem kezdtem vele.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Syl
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102660 üzenetére
Közben meg megszóljuk a nőket, hogy minek vesznek annyi gúnyát, cipőt...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
opr
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102660 üzenetére
Nem csodálom, pláne hogy ha jól emlékszem, a ti4200 az nagyon nagyon sokkal a 9600 felett volt. Inkább 9800(xt?) szint körül mozgott. Szerintem nálunk az egész faluban nem volt olyan erős vga senkinek, de a baráti/rokoni társaságban biztos nem.
Ui: Amúgy igen, sokan azt az időszakot gondolják aranykornak, mert ha értettél hozzá, brutális mit ki tudott hozni az ember a pénzéből. Viszont én pont ezért nem szerettem, szerintem most sokkal jobb a helyzet, mert ha viszont nem értettél hozzá, úgy le lettél húzva, hogy ihaj. Ma meg konkrétan még laikus fejjel is nehéz annyira mellényúlni, hogy p4 celeron +sd ram +fx5200 (vagy gf4mx440) szintű elcseszés legyen a vége.
Most a hozzáértő, ügyes vevő, meg a nem hozzáértő gépe között azonos áron van mondjuk 10, max 20% differencia. Akkoriban a bőven 50+% is sima ügy volt.Szerk2: hú azokból a dobozokból mekkora retro lanparty gépparkot lehetne csiholni! Most folyik a nyálam picit.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Igen, szinte minden haveromnak p4 + vagy gf4 mx440, vagy fx5200 volt, nagyon hasonlo arban, mint amennyiert a 9550-et vettem, merthogy az "intel + nv ugyis jobb". Aztan csak neztek a lanpartyn, hogy mi a picsa van, miert fut nekem minden jobban.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102640 üzenetére
Szerintem nem a regi nagyelemes kethangszoros kazettas magnora gondolt Krok, hanem a modern bluetooth cuccokra.
Amugy igen, a HiFi a tomeg szamara halott. Az mar csak a szemelyes velemenyem, hogy pont a hulye, sznob audiofilek oltek meg a marhasagaikkal, amikor "kihalljak" a kulonbseget, hogy melyik fajta audio CD szol szebben azonos anyaggal irva meg hasonlo baromsagok. Nameg az, hogy vesz az ember ma egy barmilyen hangcuccot, ketfajta emberrel talalkozik: Aki le se szarja, neki jo a TV sajat hangszoroja is, meg a masik, aki mindent lenez. Az olcsot azert, mert olcso, a kozepkategoriat azert, mert ha mar ennyit koltottel ra, sporolhattal volna tovabb, a felso polcost meg azert, mert szerinte azonos aron van jobb is. Nem segit a dolgon a HiFi gyartok teljesen elbaszott, ember altal felfoghatatlan nevezektana sem, meg az sem, hogy a gyartok kinyirtak a tisztesseges alsokategoriat. Meg meg ezer masik dolog sem. Nagyon szuk az a reteg, akinek igenye ES penze is van erre.
-
CJ4567
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102591 üzenetére
Ismerőstöl szereztem ingyen a mostani B-die kit-et (eladta a gépét DDR5-re váltás miatt, nekem volt egy 3600 CL17-es kitem, és felajánlotta a cserét, hülye lettem volna nemet mondani 10500 + 2060 mellé meg a 3600 CL17 is megfelelő), G.Skill FlareX 3200 CL14 2x8GB, van rajtuk hőszenzor.
Nálam ez a határ R5 3600 + B450M Mortar Max-al, és ehhez is már hűtenem kell a memóriát, mert Testmem5-ben 43 fokot eléri, akkor elkezd hibázni. Hosszabb profillal lusta voltam tesztelni, de napi használatban stabil lassan több, mint egy hónapja.
Ez a leírás a legjobb DDR4 OC-hoz, ez alapján tudtam belőni a RAM-ot, meg valamennyi segítséget Discordról is kaptam. tRFC-n csökkents rengeteget, a B-die-nak az a hatalmas előnye, hogy bírja a nagyon alacsony tRFC-t, és rengeteget hoz teljesítményben. A linkelt leírásban benne van, hogy hogy tudod kiszámítani a neked kellő tRFC-t, B-die-hoz is van ajánlás.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #101739 üzenetére
90-es évek közepén, szórakozóhelyen haver beszélget egy ismeretlen csajjal.
Csaj kérdezi: - Te kutyás vagy vagy inkább macskás?
Haver: - Kutyás, azokon több a hús!
Nem volt második randi"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #101291 üzenetére
L355 van nekünk is... ha valaki nem LSB kompatibilis Linux disztrón szeretné használni, a L310-es PPD fájlja kell neki. ugyanabban a driver pakkban van, viszont a L355-ös drivere megköveteli a LSB környezetet, a L310 meg nem viszont azzal is működik.
erről is tartozom egy blogposzttal a népnek...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
mancer7151
tag
Nekem is HP2055D-m van. Kb 40.000 van a motorban eddig. Ilyen árak mellett szerintem még sokáig megmarad. Utángyártott tonere 4ropi, ahogy írtad mindenre nyomtat. Eltalált szerkezet az biztos.
-
Pikari
addikt
jók a tartályosak, viszont én sokszor nem nyomtatok hónapokon át, aztán az idő alatt beszárad/berohad/elpárolog a tintás kacat. ha nyomtatok, akkor napi pár 10 lapot max, aztán mondjuk hónapokig megint semmi. szóval tintással az lenne, hogy minden alkalommal, amikor nyomtatni akarok, vehetnék új patront, vagy komplett nyomtatót újra
-
Ciccuka
veterán
válasz MasterDeeJay #100586 üzenetére
Az érthetetlen, hogy ilyenkor miért nem lehet feketét adni.
Miért nem lehet értékelni a lényeget.
Ez így inkorrekt erősen.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
koby11h
őstag
Én is mindig kérek visszajelzést. Ha postán küldöm, akkor is leírom, hogy ha odaért és meg is nézte, akkor kérem jelezzen vissza. A feléről többet nem is hallok, tisztelet a kivételnek.
Én 3 napot szoktam vállalni átvételtől, de arra is azt mondták sokan, hogy minek..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
addikt
Azért annyi gerinc lehetne benne hogy működik, pláne ha direkt jelzed, bár akkor valószínűleg jól megy ha nem ír.
-
palfitom
félisten
Korrekt vagy, sokan meg sajnos nem azok. Ennyi.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
cof
veterán
válasz MasterDeeJay #98292 üzenetére
10k-s 0 értékelésű friss újonctól egy okádék állapotú kártya, legalja aktív hűtővel...kihagynám egyből..
Én pont ezért vettem volna meg mert tiszta por , még előre is utaltam volna azt a 11k-t postával szerintem. Ha valami kamu nem létező dolgot akarnék eladni akkor szebb képet is találnék neten. Erről tényleg elhiszem, hogy gépből lett bontva és létezik. Bár nem a legjobb típus ebből igen. Passzív kártyától meg félek, de 8k-t megért volna.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Chaser
legenda
válasz MasterDeeJay #98292 üzenetére
ha valaki személyesen át tudja venni és tesztelni nagy gond nincs
bezzeg régen mikor 700ft-ért vettem a vödrös magyar tejfölt ami most 2e ft:d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98059 üzenetére
Amennyire tudom, a Gunnir csak kínában elérhető.
Asrock Intel kártyát már láttam viszont élőben, egy 3 ventis 770-et. Illetve képen az Acer megoldását, érdekes a két eltérő tipusú ventilátor rajta, igazi csemege. Az előbbire rá is kívántam, de a kb 175 ezer ft-os ára eltántorított, és RTX3060 lett belőle használtan 118-ért.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98036 üzenetére
Aztán majd ők is elkezdenek spórolni, (már ha lesznek még újabb szériák) és jönnek a nem user friendly cuccok.
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98027 üzenetére
Nem tudom, de feltételezem, hogy egy techpowerup szintű oldal nem írna szándékosan "uszító hangvételű" cikket.
Sütöttem már VGA-t haverral, de az már eléggé régen volt. Összességében azt mondom, nem érzem a tudásomat elégnek ahhoz, hogy megítéljem mi történt, elhiszem neked, mert tudom te tapasztaltabb vagy e téren.#98026 koko52 : Az a generáció nekem sandásan teljesen ki fog maradni. Egyrészt most vásároltam be RTX3XXX-ből, másodsorban az ára miatt még ügyfeleknek is az megy, és ahogy elnézem nem mostanában esnek abba az árszegmensbe, ahol egy pl használt RTX3060-nál jobb ár/teljesítmény mutatójuk lenne. Másrészt ha valóban ilyen gyatrák, hullani fognak mint a legyek, és akkor egyrészt kerülendő kategória lesz, másrészt nem sok fogja megérni, hogy a használt piacra kerülve bestbuy opció legyen belőle.
Na meg élőben még se 7XXX-es Radeont, se RTX4XXX-et nem láttam.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koko52
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98036 üzenetére
Arra a teljesítményre nem kihívás. De ja, nem olyan a hűtése mint az Intel cpu gyári hűtőknek.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98034 üzenetére
ASUS dual itt még rézmagos alutömböt is használt. A nagy nevek..
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98029 üzenetére
Sok gémer kártyában forrnak ezek a vramok ma is. Csak ha nem monitorozod (Tjunction) nem fáj. A GDDR6X-nél bukott ez ki. Bányászok ezt észrevették, mert ott fontos a hőfok. Pakolták fel a videókat. Erre letesztelte pár nagyfejű jutub teszter és játék alatt is 100C felett repkedett.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98029 üzenetére
Nem véletlen egy MSI Ventus járt nálad? Én egy Ventus 2060 12GB-nál láttam olyat, hogy a VRAM feléről lelógott a pad.
No Sana No Life
-
koko52
nagyúr
válasz MasterDeeJay #98027 üzenetére
Neves gyártók termékei közt van, ahol a thermal pad nem ér hozzá a hűtőhöz. Topikjaikban megtalálható. 110C-os vramok 70C-ra hűlnek +0,5mm padozás után. Szégyen ami megy. Mindezt 500k-1millás kártyákon.
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #97761 üzenetére
Nekem van több GTX690-esem, egyik se megy 75- 84 fok fölé eredeti pasztával.
És +-5 fokon belül vannak a hőmérsékletek.
Ezen kívül mindkét magon egyforma a tdp és az órajel teszt közben, ha nincs megbuherálva.
Ott linkelt youtube videó, nekem is kb úgy megy.
A csávónál látszik hogy ott valami nem korrekt.Egyébként tényleg hülyeség a furmark.
Unigine heaven kell tolni erős gépen felhúzva minden beállítást 10-15 percig, meg egy memtest. -
válasz MasterDeeJay #97580 üzenetére
"Első ember tört magyarsággal írja hogy GLS futárt küld érte készpénzzel..."
Ez neked még új? Ismert csalás.Nekem most egy ilyen volt, hogy a mandzsetta nélküli vérnyomásmérőre kér telefonszámot. Nyilván írni magas, de a profilja alapján elmegy az ember, adok neki.
Felhív, hogy mennyi lenne postával az ország másik végébe. Neki is ilyen van, a kijelzőt törte el. Mondom mennyi, mert neki csak csomag, az nem olcsó. Hát, ha talál olcsóbban helyben, akkor megveszi azt.
Mondom sok sikert, mert se olcsóbban, se pont olyat, mint az övé, se ott helyben nem hirdet senki
Gondolom elment, és vett a cucc+postaköltség árának kétszereséért egyet boltban, mert nehogy már a postáért fizessenMutogatni való hater díszpinty
-
válasz MasterDeeJay #97483 üzenetére
Szabványos cucc
@koby11h : Nem fojásojja be.
@Tikakukac : Kva anyját az ilyennek
-
Trailblazer
veterán
válasz MasterDeeJay #97475 üzenetére
Amit a vga-król mondtál, azzal kapcsolatban: nemrég találtam ezt a csatornát (bár gondolom szakiként ismered), emitt pont ilyesmit fixál a koma, leszámítva a hatalmas krátert a pcb-n.
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #96545 üzenetére
Én is nagyrészt ismerősök cuccait árulom - ja, mert élvezem ha szívok vele
És meg van beszélve előre, hogy én beárazom teszt után, de mondhat a tulaj is árat. Viszont ha a tulaj elvárása extra sok, akkor nem én fogom hirdetni, ha nagyon sok, akkor szintén nem. Ha már csak picit van a piaci ár felett, akkor ok, de ha nem viszik, akkor 1-2 hét után leviszem a piaci árra.
20-ból egy esetben van olyan, hogy olcsóbbat mond a tulaj, mint amiért én raknám fel...
Bezzeg amikor venni akarnak valamit!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Cs1csó
félisten
válasz MasterDeeJay #96338 üzenetére
Ez olyan mint az Újgur Posta?
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #95865 üzenetére
nem lehetne és tök felesleges is lenne. egyszerű, bevált, működik. a díjszabásokat lehete kicsit emberbarátabbá tenni, bizonyos dolgokra a LoRa jó alternatíva.
amúgy meg kicsit olyan mint a serial. mindenki fikázza hogy milyen primitív őskövület, aztán persze csak nem tud kikopni mert jobbat még mindig nem sikerült találni a saját felhasználási területén.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
AlphaLionX
csendes tag
válasz MasterDeeJay #95616 üzenetére
Ugyan nem vagyok képben minden pályázati kiírással, de tapasztalatom szerint a 3 év fenntartás az EU-s projektek jellemzője. Azok pedig tudomásom szerint még soha nem támogatták használt cuccok beszerzését. De ha új, az ennyire régi hardvert hogy vehette meg új, értsd: bontatlanként? Kicsit sem gyanús
-
Astroboy
őstag
Lehet a cége cafetéria keretéből vette, azokat nem lehet eladni 3 évig csak utána mikor leselejtezik a dolgozónak.
Mondjuk ez nem magyarázza a korát, csak a 3 évet.. -
koby11h
őstag
Ez hangos, sokat fogyaszt és ahogy írja úgy hiányos (háttértár). Van benne erő, de akkor is régi technológia. Videokártya teszt után vehető pl. 85k körül vannak ilyenek, a többi 60k-ért nem jó beruházás. Szerintem.
-
válasz MasterDeeJay #95611 üzenetére
Adományba is kaphatta, csak hogy azt eladhatja-e?
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #95613 üzenetére
miért ne lehetne használt gépekre kiírni pályázatot?
te is kiírhatsz pályázatot ha akarsz, kb bármire.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #95611 üzenetére
miért ne létezhetne, azt kéne megnézni hogy a pályázati kiírást milyen szervezet eszközölte
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #90619 üzenetére
Vas ár túlzás.
De mondjuk egy 40-60GB-os HDD ne legyen már több egy tábla csokinál / doboz olcsó sörnél. (LOL, emlékszem mikor még 38 ezer kifizett ft (majd egy havi fizu) után elégedeten sétáltam haza a vadi új asztali 80GB-os HDD-mmmel, hogy na most a haverok a csodájára járnak, mert 30GB a legnagyobb a társaságabn).
Ma már tényleg nem sokat érnek, az utolsó nagy dobásom a tizenezres 150GB majd null km-s saját bubis 160GB-os Samsung volt, ami elment 15be. De az is, 2014-ben. szal nem mostanság.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz MasterDeeJay #90621 üzenetére
Ja, úgy oké.
Újabbakat írtál.De hogy szenvedni? Nekem itthon mindenen megy a háló mint a parancsolat, úgy másolsz, mint egy helyi drive-ra.
Persze a megfelelő shortcutok kirakva mindenhol.A telepítők nagy része PXE-ről indul.
Inkább az a cumi, hogy ha pendrive kell, akkor keresek egyet, stb
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #90619 üzenetére
Én inkább eladom, ha van, mert az is pénz Vasban alig adnak érte valamit.
Meg vannak azok az esetek, amikor nem tud mit csinálni az ember, IDE és más nem megy.
Volt ilen 10GB körüli laptopwinyóm, kb. aznap elvitték, amikor meghirdettem, mert valami ipari gépbe kellett, ami 6GB-nál nagyobbat nem evett32GB BIOS limit -> Cap limit jumper, és disk manager progi, a 32GB only VIA lap is szépen vitte havernál a 80-as winyót.
A laposmaxtor mondjuk tényleg kuka, de még azt is gyűjtik emberek
" és könnyebb adatot átvinni az új gépek között sima usb sata rack-el és 2,5" hdd-vel. "
Hálózat?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz MasterDeeJay #89381 üzenetére
lehet, nem mondtam ellenkezőjét
hcl
ez sztem nagyon nem fekete humor kategória
egy tizenéves hülye gyerektől talán még elfogadható lenne ha ezzel poénkodik jelen helyzetben
nem kell pánikolni, de nem kell f@sznak sem lenni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Csupingo
veterán
válasz MasterDeeJay #89369 üzenetére
De ha a cserélt motorban tényleg kevesebb van, akkor nem lehet ahhoz igazítani az órát, vagy feltüntetni valahol? Vagy nem is konkrétan a motor számít?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #88913 üzenetére
Nos, erre azt tudom mondani, hogy franciául kb én is hasonló szinten kommunikálnék, vagy még így se, a magyar írásképem alapján merek benne bízni, azért értelmesebbnek látszok. Emiatt az alapján lehet mégsem vagyok a közutakon közveszélyes (akár ezzel, akár mással).
Itt az igazi probléma akkor van, ha a magyar az anyanyelve és így adja elő ezt a performanszt. (mert ezesetben akár igazad is lehet)
(Egyébként sokszor tapasztalatam, hogy nálam sokkal jobban élő embereknek is problémát jelent már egy 5-10 soros szöveg értelmezése és szövegértése is - nem itteniekre gondolok főképp - mégis sokkal több van nekik).
-
Ciccuka
veterán
válasz MasterDeeJay #88881 üzenetére
Igen ez is hozzátartozik:
Intel: a Larrabee köszöni, jól vanCsodát biztosan nem kell várni és túlzott elvárásokat se kell támasztani vele szemben. Intel is meg akarja lovagolni a (Miner-es) piacot.
Egy kis szeletet akar a megaprofitból (gyanítom, hogy mindenáron).
Ha nem sikerül olyan jól a bemutatkozás ilyen (vga-hiányos piaci) helyzetben semmi sincs veszve. Tehát szinte csak jól jöhetnek ki belőle, ha nem baltázzák el nagyon.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz MasterDeeJay #88581 üzenetére
Nekem soha sem adott semmi kártérítést a Posta. Most egy bútort törtek össze, de egy fityinget se akarnak fizetni, ráadásul az eljárásuk is eléggé inkorrekt még mellé.
[ Szerkesztve ]
-
moon73
csendes tag
válasz MasterDeeJay #88581 üzenetére
Nekem most adta vissza az ebay-es eladó a pénzt, mert a routerem az országba belépve eltünt, a posta szerint be sem jött az országba mert a magyar trackingban csak az áll hogy hollandban feladták, csak a holland posta trackingjában van benne hogy eljött ide.
-
válasz MasterDeeJay #88454 üzenetére
"Ígérgetésből/nemválaszolósból viszont több van mint az eddigi átlag."
Az évek óta növekvő számban van...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz MasterDeeJay #88008 üzenetére
LOL, azért ha valaki ilesmit csinál, akkor 2022-re már csak nem újdonság, hogy ugyanazon a nyákon 20 féle változat készül
-
válasz MasterDeeJay #88006 üzenetére
"gyakorlatilag eladhatatlan lenne javítva is."
Ha hibásan el tudtad adni, akkor működőben is"egy hónapra rá ír hogy hiányoznak róla mosfetek "
Megmutatod neki a hirdetést (ha archiválós felület) és ha látszanak, akkor nyertél.
Ha fullba' burkolt, akkor közlöd vele, hogy minek szedte le.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #87838 üzenetére
De hát már régóta van univerzális méret, legalább 14 féle!
Neked ez nem elég, még egy tizenötödiket is szeretnél?[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #87838 üzenetére
*szabvány.
Az egész PC dolog a szabványosítás miatt tudta kinőni magát eddig.Mutogatni való hater díszpinty
-
Trailblazer
veterán
válasz MasterDeeJay #87817 üzenetére
Remélem, azért gamerként adtad fel!
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #86183 üzenetére
Nekem hatalmas szerencsém van a GTX950-el hetedik éve működik napira, pedig még húzva is van.
De sajnos amit írsz, eléggé logikus, és a jelen helyzet miatt eléggé esélyes, hogy sosem lesz RTX20XX vagy RTX30XX kártyámInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Ciccuka
veterán
válasz MasterDeeJay #86261 üzenetére
-
kenwood
veterán
válasz MasterDeeJay #86112 üzenetére
Igazabol az van, hogy eddig a legtobb meghibasodas rogton GTK volt,de az idosebb kartyak durva aremelkedese mar rentabilissa tette a javitast.
Ha jol ertem, te azon kevesek egyike vagy, aki hozza tud/mer nyulni egy vgahoz.
Nem tudom,mennyit kersz 1-1 javitasert, de valszeg elkotyavetyeled a tudasod,munkaidodet.
Nekem van par darab minosegi 650-750-es tapom, rairtam egy fickora,es teljesen racionalisan levezette ,miert kerulne egy darab javitasa annyiba,amennyit en az 5-6 darabra szantam osszesen. Annak ellenere, hogy az oradija meg neki joval alacsonyabb,mint mondjuk az autoszerelomnek, vagy nekem. Nev nelkul a valasza :"Értem.
Átvizsgálás nélkül sajnos nem tudok pontosat mondani. Alapvetően tudom javítani őket (legtöbb
esetben kideríthető mi a baj, ha megvan a hiba, akkor bármilyen alkatrészt tudok cserélni (SMD,
furatszerelt, IC, bármit) (Cooler Master esetében könnyen beszerezhetőek a komponensek))
Ugyanakkor a félreértések elkerülése érdekében még a legelején szeretném elmondani, hogy a
javítás sikeressége nem garantált (nem vagyok hivatalos szervíz). A javítást hobbiból csinálom,
nincs hivatalos kapcsolási rajzom, a hibafeltárás sikere a korábbi sok száz táp javításából
felgyűlt tapasztalatomon alapszik. Ezen felül a ráfordított időm értékes (mivel saját magam
vásárolt tápok javításától veszi el ha másét javítom.) Ebből kifolyólag a munkadíj mindig ketyeg,
még akkor is, ha a végén nem lesz belőle semmi. Mivel a végeredmény mindig rizikós,
mindenkinek felajánlom, hogy hibásként megvásárolom tőle, így konkrét befolyó összeggel tud
kalkulálni, a bizonytalanság faktort ki tudja zárni.
Az árakról:
Táp átvizsglás, (vagy ha nincs baja a tesztelése.): 3000 Ft
Javítás 5-10 ezer Ft, attól fügően mennyi idő volt rászánva (sokszor 3-5 óra is rámegy egyre)
alakatrészek: 500-1000-3000 Ft attól függően mit kell cserélni (pl. egy-egy dióda, FET darabja
500 Ft körül alakul, általában kell egyből több is. Egy-egy IC ára 2000-3000 Ft, megesik, hogy
kell bele több is.
Ezeket figyelembe véve általánosságabn elmondható, hogy egy táp javítására külső
megrendelőként egyből rá kell szánnod 10-20 ezret amely fele a munkadíj. Optimális esetben
megjavul és örülsz. Viszont benne van a pakliban, hogy nem megy, akkor viszont szomorú
leszel.
Ebből az is következik, hogy sokan inkább eladják hibásként, így a sikertelenség rizikója nálam
van. (Számomra azért éri meg, mert magamnak nem kell óradíjat fizetnem, a sikeres javítás
esetén eladott tápok ára a munkadíjam. Ha pedig nem sikerül, felhasználom donornak.)
Hibás tápok árairól: 500-750 W-os kategória 2000-5000 Ft külrül, moduláris kábelek meglététől
függően (Elég költséges pótolni őket, darabjuk 2000-2500 Ft, 24 pin alaplai pedig 6 ezer(!))
850-1200 W-os kategória 10-15 ezer, szintén moduláris kábelek meglététől függően változhat
kicsit a végső ár.
Javítási idő: alapvetően előreveszem ha külső megrendelésre javítok tápok, vagyis ekkor a
sajátjaim a polcon várnak. Ebből az is következik, hogy azért pár napon belül eljutok legalább
addig, hogy megvizsgáljam, és felmérjem mit kéne cserélni. Sokszor IC-t kell venni, ezeket
kínából rendelem. (ott van csak). Annak postázási ideje 3-6 hét. Értelem szerűen ezen nem
tudok gyorsítani. Ha megjön, szintén előreveszem a javítást a sajátjaim elé, így pár napon belül
kicserélem a kérdéses komponenst. (Ha szerencséd van, akkor már van itthon a cserélendőből
(képeztem raktárkészletet ezekből már), vagy a korábban említett donorból kiszedhető. Ekkor
sokkal gyorsabb a javítás ideje.
Kérlek fontold meg a fent leírtakat, számodra megéri-e az esetleges több hét várakozás, a fix
munkadíj fizetése, és az esetleges sikertelenség kelletlenségei."[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
válasz MasterDeeJay #86183 üzenetére
Ennyi hőt elvezetni olyan kis felületen, mint a GPU, esélytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest