- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
freelanced #48 üzenetére
nekem egy sima noname fazekam van ami kezeletlen, annal felmelegitettem es addig kenegettem belul olajjal, ameddig mar nem szivta be. sima repceolajat hasznaltam. elvileg sok hasznalattal ennyi eleg neki, de parhavonta ha nincs hasznalatban akkor ezt meg kell ismetelni.
mosni sima csapvizzel es spongyaval, adott esetben felmelegitve. az az edeny inkabb csak 150fokon slow cookolni van, mert 2.7es.
van itthon egy 6.3mas Staub, az kicsit univerzalisabb, viszont az cast iron viszonylatban a kiralykategoria. ertsd amikor azon agyalsz, hogy vilagos legyen az edeny belseje (konnyebb szemre tisztitani) vagy sotet (kevesbe hasznalodik), mert kb ennyi a fo kulonbseg a Creuset es a Staub kozott. viszont ez mar jellemzoen a 300+ euros kategoria.
serpenyovel tobbretegu teflonos cuccokat hasznalok inkabb.
steakezni jobban szeretek grillen
, bar a Staubot pont amiatt vettem, mert telen hianyoltam a lassan sutott husokat.
steakelni serpenyoben mondjuk en foleg olivaolajat hasznalok.
-
válasz
Donki Hóte #47 üzenetére
A padlizsán vége keserű, ha keserű. Azt levágva problem solved.
Ha sütve van, kevés sóval és olívaolajjal kezelve, csepegtetés nélkül is rendben van.
-
freelanced
addikt
Teasüti
Nekem van egyébként egy Lodge Cast Iron serpenyőm, nem volt vele ilyen gondom. Egyedül a savas dolgok kezdték ki, ott láthatóan lejött utána a bevonat ahol érte. Elvileg ha több éves réteg van rajta nem kellene hogy gond legyen bár alapvetően nem ajánlják. Húsoknál nem tapasztaltam ilyesmit amit irsz. Bevonatból alapból 3-4-et tettem rá, szóval lehet, hogy megéri leszedni az egészet és feltenni rá 2-3 réteget, utána nem kellene, hogy gond legyen vele. Ami még feltűnt, mint irtam, a magas hőfokra tud háklis lenni, ha üresen melegiti sokáig az ember és nem egyenletesen melegszik fel, ki tud mattulni egy ponton, de vélhetően ott elveszti a bevonatot. Ha jól rémlik egy adott hőfok után a polimerizált bevonat sem állja meg a helyét.
Én egyedül searingre használtam a cast iron serpenyőm egyébként, sok más dologra most nemesacél van, meglepően jól tud működni, még tojást is lehet benne sütni ha megfelelő a hőfok. (Ez nagyon fontos, különben letapad). De például egy sima darálthús vagy hasonló étel elkészitése egyáltalán nem problémás abban sem. Szóval alapvetően érdemes felhasználási területenként váltogatni, hogy melyikre milyen edényt használt az ember. Ha nagyon kényelmesek akarunk lenni, tojásra meg nagyon ragadós dolgokra, a teflon a legegyszerűbb. De hallani azokról a több éves öntöttvas serpenyőkről ahol olyan jó a bevonat, hogy a tojás is simán elkészül.
Alapvetően vajjal én is ritkán készitek bármit ebben a formában, szimplán azért amit a többiek is irtak. Alapvetően már ilyen 150-200 foknál simán megég a vaj, ezt könnyű elérni, főleg öntöttvas serpenyőnél. Emiatt már csak kényelemből is egyszerűbb valamilyen magas hőfokot toleráló olajban sütni és utólag adni hozzá a vajat, izében is vélhetően finomabb lesz úgy. Egyébként hasznos tud lenni egy hőmérő ilyen szempontból amivel mérhető a felületi hőmérséklet, ha más nem kiváncsiságból.
Ha jól rémlik a ghinek valahol 250 fok körül van az a pont ahol füstölni kezd, szóval elég magas hőmérsékletet tolerál. Egyébként a vaj iz szerintem nem szűnik meg teljesen, kicsit magvasabb jellege lesz, kicsit más, de nem egy teljesen neutrális izt kapunk, szóval szerintem jó kompromisszum lehet ilyenre, jó ajánlás a többiek részéről.
Ráadásul aki esetleg laktózérzékeny annak is segitség lehet, mert az elkészitési procedúra miatt lényegesen minimalizálódik.
-
Ez olyan, mint a padlizsán sózása és lecspegtetése, hogy ne legyen keserű.
Nálunk mindenki így csinálja, ezzel szemben a nagy padlizsánfogyasztó népek (törökök, görögök, olaszok) nem is hallottak erről az előkészítésről, sütik egyben héjában a padlizsánt ahogyan leszedték a bokorról, mégsem lesz keserű
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Láttam hogy csinálja a steak-et. Csak simán vajjal, habostul mindenestül.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hieronymus #41 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
Az a baj, ha mosogatószert teszek rá, az pikk-pakk kikezdi a bevonatot.
marmint beszivarog az edeny strukturajaba es onnantol amit csinalsz vele mergezo lesznem tudom mit csinalsz egyebkent azzal a szerencsetlen edennyel, de a bevonatnak olajnak kene lennie, ami utan gyakorlatilag egy coatingot kepez a feluleten. szoval nem szabadna raragadnia a cuccnak.
jo, serpenyonek nem vagyok hajlando cast iront hasznalni, viszont slow cookra tokeletes.
-
Raymond
titán
válasz
Hieronymus #41 üzenetére
Koszi, akkor ma is tanultam valamit
-
Nem vajban készül, hanem vajzsírban. (ghee, ghi, és hasonló neveken vásárolható ázsiai üzletekben.)
A videó elején látható hogy a tömbvajat melegítik wokban.
A tetején kicsapódó fehérjehabot leszedik. Azt süteményekhez szokták elhasználni. Magával viszi a tipikus vaj ízt. A vaj maradék zsír részét alaposan átszűrik. Nem maradhat a zsírrészben a vajból származón szennyező anyag.Ennek a zsírnak sokkal magasabb a füstölési pontja , mint a vajé. A tipikus vajíz is részben megmarad benne.
A kemény mag tejszínből is készítheti közvetlenül, vagy termelői, fölözetlen tejből.
Ha valaki neki áll ghit készíteni, vigyázzon. Ne olajjal vagy mással kevert hamisítást vegyen alapanyagnak. Mindegy, hogy mekkora akció van rajta. Csak tiszta vajból szabad csinálni.
-
"Zsiradékkal felforrósítom" - Forró edénybe kell adagolni az olajat, nem az edénnyel együtt melegíteni.
"Steak-et vajban készítik pedig" - Nem láttam még sehol, hogy 0-ról bárki is vajjal csinálná, max. a végén adnak hozzá egy keveset, hogy ízt adjon ugyan, de ne legyen ideje megégni. -
Teasüti
nagyúr
Öntöttvas serpenyőt.
#35Hieronymus
Steak-et vajban készítik pedig.
Nem használok rajta mosogatószert, vagy bármilyen oldószert. Még forrón beáztatom ahogy elkészült az ebéd, majd kaja után a szivacs dörzsi részével megtisztítom folyóvíz alatt, majd bevágom a sütőbe szárítani meg fertőtleníteni. Ennyi a tisztítási metódus. Az a baj, ha mosogatószert teszek rá, az pikk-pakk kikezdi a bevonatot.Dédszüleink hogy a bánatban főztek ezekkel úgy, hogy egy generációnyi vastag bevonat képződött rajtuk?
-
A vaj nem jó a wokba. Nagyon alacsony a füstölési hőmérséklete. Ha fűstöl akkor már keményedik a zsiradék. Fokozottan egészségkárosító anyag keletkezik.
Ugyanezért kiesnek a minőségi olajak is. A hidegen sajtolt olajok füstölési pontja is alacsony. Akkor már minden értékes összetevője károsodik. Mogyoró és szezámolaj az amit eredetileg használnak. Tökéletes még az avokádó olaj. A legmagasabb a füstölési pontja.
A kompromisszumos megoldás a fritőz olaj. Olcsó és viszonylag magas a füstölési pontja.
Ha az olaj íze is fontos összetevő, mint például az olíva olaj esetében, A tálalás előtti pillanatokban kell egy keveset bekeverni az ételbe. Teljes az aroma élmény és egészséges az étel.Ahogyan én látom. A gázos Wokot azért szeretik mert sütés közben nem csökken jelentősen a hőmérséklet, ha felemelik és forgatják a benne lévő ételt. Majdnem folyamatosan forgatják, rázva sütik.
Serpenyőben is el lehet játszani a rázva sütést. Gyorsan rángatod egy kicsit és közben rakod bele a húst. A mozgás miatt folyamatos az olajréteg alatta nem fog lesülni a hús. Ha már bezárodtak a hús szövetek nem fog ráégni a hús. Utána már kevesebbet kell mozgatni a serpenyőt vagy a wokot. (Ha kis adagot sütsz, ha nem akkor keverni kell az ételt.)Ha már leégett a serpenyő, nem érdemes kapargatni. A felület egyenletessége csökken, nagyobb eséllyel ég oda később az étel.
A bevonatos falú serpenyőknek sem kedvez, bevonat megsértése.
A teflon jellegű bevonat a sérüléseknél elkezdhet felválni.Kézi mosogatószeres vizet kell melegíteni a serpenyőben. Lassan melegítve, hogy oldja a ráégett anyagot, ne az égés alatti részt keményítse. Kefével a ráégés felső rétegét le lehet tolni, hogy könnyebben puhuljon a maradék.
Ha nagyon sikerült a ráégetni akkor vethető be a mosogatógép por vagy tab. De 60 fok fölé nem szabad melegíteni a vizet. Akkor már viszi a védőréteget is. -
Teasüti
nagyúr
válasz
freelanced #33 üzenetére
Ott mattul be/kormosodik be, ahol lesül a kaja. Mondjuk egy steak alatt. Azt olvastam, hogy steak-hez eleve nagy hőmérséklet kell és ott elvileg nem kéne probléma legyen, hogy odaragad eleinte. Fel kéne dobnia, amint megkérgesedett a hús. Ez így is történik, de mikor odakozmál, akkor ott foltot hagy a bevonaton. Ha elkezdem hidegen kapirgálni, akkor kb le is jön valamennyire a korom és alatta fényes. De csak durva súrolással, ami lekapja a bevonatot is. Szivaccsal esélytelen.
Előmelegítés semmi extra. Mint egy normál serpenyőnél. Zsiradékkal felforrósítom, majd megy bele a husi. Néha az olaj vagy a vaj már füstöl kicsit, mire elkezdem. Elvileg az úgy optimális, nem?
Savast nagyon-nagyon ritkán. Talán kétszer volt rá példa az elmúlt évben. De bolognai szósszal nem volt gond. Pedig egy napot benne volt lehűtve. Általában inkább csak olajban és zsírban sütök vele. Az se gagyi, tehát napraforgó olajat pl nem lát. Próbálok csak közepes és hosszú molekulaláncú zsírsavakkal dolgozni, mert állítólag csak ezek képeznek jó minőségű bevonatot.
De steak-en kívül igazából bármi más is ha odakozmál rajta, az foltot hagy. Azt nem értem, hogy hogyan kellene így extra rétegeknek lerakódnia, hogy közben elszennyeződik a bevonat? Ezekre a szennyeződésekre meg nem rakódik új réteg; próbáltam.
Ha meg véletlen tojást merészelnék sütni benne, akkor meg kb tönkre is tettem.
-
freelanced
addikt
Szoktál savas dolgokat csinálni benne? Ecet, paradicsomszósz és hasonlók?
Attól is függ gondolom mi mennyire ég le, meg mennyi olajat használsz, ha konkrétan rásül a kaja az akár viheti magával a bevont egy részét, vagy ha nem jön le rendesen a rásült étel az is gond lehet.
Alapból én kevésbé ajánlom az olivát, meg úgy a leirások se nagyon szokták, mindenkinek meg van a maga álláspontja, hogy miért nem, de ami leginkább szembetűnő az az ára, bár tény, hogy azért akkora mennyiségeket nem használsz el. Mindenesetre vannak azért olcsóbb alternativák, de nyilván ez oliva olaj függő is.
Egyébként ennek a matt résznek több oka is lehet. Az egész bemattul, vagy csak egy rész? Az sem elképzelhetetlen, hogy vagy leszeded valahogy a bevonatot, vagy egyszerűen túl nagy hőt kap és amiatt jön le. Hogyan szoktad előmelegiteni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
adlersson #25 üzenetére
Egy darab nyers hússal kezelik!! Beszarok.
Akkor ez így ennyi? Bekeni a felhevített vasat és kész? Kihűl és menetkész a bevonat? Nem kell idő a polimerizációhoz?
Kíváncsi lennék mekkora hőmérsékleten kb. Felteszem a pörzsölővel magasabbra hevítik, mint amire egy konyhai sütő képes? Nálam olíva olaj van és sütő 240 fokon úgy egy óráig.
Ez kevés lenne? -
Teasüti
nagyúr
Ha már szóba került a seasoning (nem tudom magyarul hogy nevezik), ott elvileg ugye minden használatkor kellene rakódnia rá extra rétegeknek és idővel egyre erősebbnek kellene lennie. Az mitől lehet, hogy nálam ez inkább fordítva van? Használattól inkább gyengül a bevonat.
Nem wok, hanem öntöttvas serpenyő, de az elv ugyanaz.
Csinálok benne egy steak-et mondjuk vajon és úgy veszem észre, hogy bármi lesül benne, az mintha kormolná a bevonatot és onnantól a fényes fekete helyett kapok egy matt feketét - ami meg már nem lesz tapadásmentes és a fene megette az egészet...
Ilyenkor az se segít ha megint kiégetem olajjal. Vissza kell dörzsölni fémig szinte ilyenkor. Nagyon macerás...
Olajból és zsiradékból se teszek bele hamisítványt, mert az is inkább csak kárt okoz benne. Oliva olajjal szoktam kezelni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
adlersson #25 üzenetére
ez a cucc azert kerul annyiba, mert mosogatogepezheto az anyaga miatt. Scanpan es pont amiatt vettem, mert egyszeruen tisztithato. es szemeztem vele fel evet az ara miatt.
a cast iron edenyeimet termeszetesen kezzel mosom, meg ha a Staub papiron birna is.
Donki Hóte: ha megnezed nekem egy uresen tobb, mint ket kilos (!) specialis kialakitasu edenyem van. tehat a trukk az, hogy kell lennie egy nagy hotehetetlensegu es jo hoatadasu, megfelelo formaju edenynek, es akkor az indukcioval is jol mukodik.
jo indukcios wok penzbe kerul, foleg, ha max 2 fore fozol es ugy a cast iron jarulekos macerajat nem feltetlenul hozza vissza, hogy mennyivel egyszerubb a fozes vele.
Flashback: ha tenyleg sokat csinal az ember akkor szerintem a Scanpan is megeri, de az tenyleg az akcioban 100+ euro kategoria.
IreN!CuS: thai szoszt egyebkent legegyszerubben a helyi thai boltbol tudsz venni. altalaban nagyobb boltoknal szokott lenni azsiai reszleg, en kiserleteztem indiai / koreai / thai szoszokkal is. dedikalt pad thai szosz pl tokeletes.
-
Flashback
addikt
válasz
Donki Hóte #26 üzenetére
Indukciós WOK támát körbe järtam kb egy hónapja. Több jó termék is van.
- HexClad -> Dräga cuccok, nagy most a hype. De allítólag a legjobb nonstick bevonattal
- Tefal indukciós WOKok. -> àr értékben szerintem ez a nyerö.
- Cast Iron induction wok -> Van ilyen is, de ezek jellemzöen 100€+ -
vadkörte
addikt
Egyszer tizensok évvel ezelőtt Budapestről hazafelé jövet beugrottunk a budaörsi IKEA-ba. Az akciós sor szélén hegyekben álltak a wok-ok. Tudtam, hogy mi az a wok, nagyjából a korabeli árakkal is tisztában voltam, de akkor és ott olyan összegért kínálták magukat, hogy szívem szerint vettem volna vagy tizet. Lehetett kb. 1.000 Ft. Formára, méretre, kialakításra pontosan olyan mint a cikkben írt Mammafong.
-
Na most akkor mi van
#5 hszben ezt írja Hieronymus:
A legrosszabb termék, amit wok néven kapni lehet, az elektromos wok. középen egy kis területen fűti az elektromos áram. Az elektromos wok általában olcsó lemezből készül. A hűtőszállal takart része gyorsan melegszik. A szabadon lévő lemezt, meg hűti környező levegő. Egy fillért sem érnek. Rosszabbak, mint legrosszabb hagyományos serpenyő.
Az elektromos tűzhelyre rakott lapos aljú wok sem sokkal jobb.#17 hszben meg ezt irja proci985:
siman es lazan eleg hot ad at az indukcio, mondjuk en egyszerre max ilyen 2 kilonyit csinaltam.
Akkor most elég hőt ad az elektromos/indukciós főzőlap a woknak, miközben a wok nagy részét nem fűti semmi, viszont a levegő hűti?
Azért vagyok szkeptikus, mert a wokban rázva szokták sütni az ételeket (erre utal a stir-fry kifejezés), csakhogy amíg a rázáshoz felemeled a wokot, azidő alatt a gáztűzhely továbbra is melegíti a wok alját, az elektromos tűzhely is melegíti egy icipicit, de pl. az indukciós főzőlap a felemelt wok aljában semmilyet hőt sem képez.
-
Tuti, hogy nem tennék wokot a mosogatógépbe, se öntöttvasat, se semmilyet. Használat után max. vízzel ki lehet öblíteni, áttörölni, esetleg célszerszámmal átmenni rajta egyszer-kétszer, ha valami nagyon leégett, de egyébként már egy szivaccsal is szét lehet barmolni nemcsak a bevonatot, hanem akár az edény alapanyagát is. Kapcsolódó néznivaló.
-
Reggie0
félisten
válasz
Komplikato #11 üzenetére
Karosszerialakatos kikalapalja neked laposra
-
GeryFlash
veterán
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Vilagos, de ez sincs sehol plussz egy szoba futesehez kepest.
-
proci985
MODERÁTOR
wokot siman meg lehet csinalni sima serpenyoben is (ameddig megfeleloen egyeltes). a baj az vele, hogy ha mondjuk 800g wokzoldseg + 500g csirkevel tolod megkuldve kb 250ml szosszal (kiados kaja ket fore), akkor a 28as Scanpanban mar alig fer el a cucc.
ahogy neztem a leiras joresze cast iron: ez ugye szuper, csak ha nincsen bevonva, akkor elegge macera. a bevonatosat meg ugy hivjak Creuset es Staub.
Scanpannak van nagyon jo cast iron 32es wokja, viszont azt munka es ido takaritani. az Impact ilyen szempontbol jobb: tud indukciot, baromi nehez, nagyon egyeletes, es kb masfel kilo cucc lazan elfer benne. es van teteje, szoval ha kell picit tul lehet tartani meleggel. Scanpanok normal esetben ilyen 150-200 euro korul mozognak, de sajnos tenyleg megerik az arukat. arra kell vigyazni, hogy a 32es hatalmas, nalam eppen fer be a mosogatogepbe. meg nehez, de ugye cast iron is az.
sajnos itt is igaz, hogy a draga edenyben reszben gyorsabban van kesz a cucc, reszben pedig sokkal egyszerubb vele dolgozni.
IreN!CuS: thai boltban neha arulnak masfel literes pad thai szoszt, de a sima edespaprika szosz is jo szokott lenni.
Sriracha es Sambal olek is jo (esetleg a masik kettobe belekeverve), de pl Srirachca + habanero kombo is szuper tud lenni. probaltam BBQszosszal is (pl Texas es Sweet Baby Ray). olivaolajjal is fel lehet dobni.
Hieronymus: egyebkent jo minosegu hagyomanyos falu serpenyoben az ize nem nagyon lesz mas, csak fizikailag macerasabb jol elkesziteni, meg tovabb tart.
Donki Hóte: siman es lazan eleg hot ad at az indukcio, mondjuk en egyszerre max ilyen 2 kilonyit csinaltam.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
Mi próbáltuk és működött. Nem mondom, hogy ugyan olyan hamar történtek a dolgok, de működött.
Ami nekünk mindig is problémás volt a wok-ozásnál a megfelelő szósz megtalálása. Sok mindennel kísérleteztünk, de valahogy egyik sem vállt be sajnos így egyre ritkábban kerül elő a serpenyő.
-
Alapvetően bármilyen főzőlapunk is legyen, használható lesz rajta, működik gázzal, indukcióval és elektromos főzőlappal is, a lapos aljának köszönhetően pedig nem lesz szükségünk semmilyen egyéb eszközre, kiegészítőre, egyből használható.
Ezt próbáltad?
Nagyon-nagyon szkeptikus vagyok, hogy a wok alján lévő kb. 7-8 cm átmérőjű lapos részen az indukciós főzőlap elég hőt tudna átadni ahhoz, hogy rendesen átforrósítsa a serpenyőt
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
"Az étel alapvetően nem a woktól kapja a speciális ízét, hanem a recepttől." - Mondjuk szvsz pont a woktól lesz "speciális" az íze (jelentsen ez bármit is), ld. wok hay.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
freelanced #12 üzenetére
Biztos csak van wok tűzhely is, amibe csak bekötöd a gázt / villanyt, és mehet azon a főzőcske.
-
freelanced
addikt
válasz
Komplikato #11 üzenetére
A wok gyűrűkkel lehet azért kisérletezni, csak kérdéses, hogy a te főzőlapodon levő rácsokhoz, hogy illeszkedik.
Én nem próbáltam őket, de ahogy hallottam vegyes, hogy épp az adott embernek beválik vagy nem.
-
Komplikato
veterán
Lassan 15 éve várja egy kerek aljú wok nálam a beavatást, a fennakadás oka a "hogy a fenébe használjam a gázon?" kérdés meg nem oldása. Persze én voltam a hülye, mert vehettem volna ugyan ebből a márkából lapos aljút, de az meg nem eléggé autentikus.
-
motown5l
senior tag
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Lehet hozzá kapni olyan kiegészítő rozsat, amit rá kel tenni a rácsra. Már én is akartam ilyet venni. De rózsa nélkül nem az igazi.
-
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
A serpenyő mellett elszálló gázt igazán pénztárcabarát fizetni 7x áron...
-
Egyet azért tegyünk tisztába.
Ha megnéztek egy eredeti wokhoz kialakított gáztűzhelyet, látni fogjátok, hogy csak nyomokban hasonlít a nálunk kaphatóhoz.
Alulról jön az erősen égő gáz áramlata. A wok serpenyőt egyenletesen fűti fel. A pereménél sem sokkal hidegebb, mint az alja közepénél. Gyorsan lehet benne elkészíteni benne az ételt.
A legrosszabb termék, amit wok néven kapni lehet, az elektromos wok. középen egy kis területen fűti az elektromos áram. Az elektromos wok általában olcsó lemezből készül. A hűtőszállal takart része gyorsan melegszik. A szabadon lévő lemezt, meg hűti környező levegő. Egy fillért sem érnek. Rosszabbak, mint legrosszabb hagyományos serpenyő.
Az elektromos tűzhelyre rakott lapos aljú wok sem sokkal jobb. De legalább létezik vastagabb falú wok, amit azért előfűtéssel használhatóbbá lehet tenni.
De ezek a jobb minőségű wok serpenyők gáztűzhelyen használhatóak a legjobban. A wok körül felfelé áramló forró levegő biztosítja a nagyobb felületen történő sütést. A hőmérséklet csökkenése sokkal egyenletesebb és jelentéktelenebb a szélek felé, mint az elektromos tűzhelyeknél.
Szóval olcsóbb lemezen wokot ne vegyetek. Inkább használjátok a hagyományos serpenyőt
-
Raymond
titán
-
Dr. Akula
félisten
Nekem erről az jut eszembe vajon hány bűnözőt tudna vele Bud Spencer laposra verni.
-
Pár képet én hiányoltam az egyes oldalakon.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megismerkedhettek a wokokkal általánosságban és egy ígéretes, itthon beszerezhető termék is bemutatásra kerül.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest