Hirdetés

2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34) Teasüti válasza freelanced (#33) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Ott mattul be/kormosodik be, ahol lesül a kaja. Mondjuk egy steak alatt. Azt olvastam, hogy steak-hez eleve nagy hőmérséklet kell és ott elvileg nem kéne probléma legyen, hogy odaragad eleinte. Fel kéne dobnia, amint megkérgesedett a hús. Ez így is történik, de mikor odakozmál, akkor ott foltot hagy a bevonaton. Ha elkezdem hidegen kapirgálni, akkor kb le is jön valamennyire a korom és alatta fényes. De csak durva súrolással, ami lekapja a bevonatot is. Szivaccsal esélytelen.

Előmelegítés semmi extra. Mint egy normál serpenyőnél. Zsiradékkal felforrósítom, majd megy bele a husi. Néha az olaj vagy a vaj már füstöl kicsit, mire elkezdem. Elvileg az úgy optimális, nem?

Savast nagyon-nagyon ritkán. Talán kétszer volt rá példa az elmúlt évben. De bolognai szósszal nem volt gond. Pedig egy napot benne volt lehűtve. Általában inkább csak olajban és zsírban sütök vele. Az se gagyi, tehát napraforgó olajat pl nem lát. Próbálok csak közepes és hosszú molekulaláncú zsírsavakkal dolgozni, mert állítólag csak ezek képeznek jó minőségű bevonatot.

De steak-en kívül igazából bármi más is ha odakozmál rajta, az foltot hagy. Azt nem értem, hogy hogyan kellene így extra rétegeknek lerakódnia, hogy közben elszennyeződik a bevonat? Ezekre a szennyeződésekre meg nem rakódik új réteg; próbáltam.

Ha meg véletlen tojást merészelnék sütni benne, akkor meg kb tönkre is tettem. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.