Na most akkor mi van
#5 hszben ezt írja Hieronymus:
A legrosszabb termék, amit wok néven kapni lehet, az elektromos wok. középen egy kis területen fűti az elektromos áram. Az elektromos wok általában olcsó lemezből készül. A hűtőszállal takart része gyorsan melegszik. A szabadon lévő lemezt, meg hűti környező levegő. Egy fillért sem érnek. Rosszabbak, mint legrosszabb hagyományos serpenyő.
Az elektromos tűzhelyre rakott lapos aljú wok sem sokkal jobb.
#17 hszben meg ezt irja proci985:
siman es lazan eleg hot ad at az indukcio, mondjuk en egyszerre max ilyen 2 kilonyit csinaltam.
Akkor most elég hőt ad az elektromos/indukciós főzőlap a woknak, miközben a wok nagy részét nem fűti semmi, viszont a levegő hűti?
Azért vagyok szkeptikus, mert a wokban rázva szokták sütni az ételeket (erre utal a stir-fry kifejezés), csakhogy amíg a rázáshoz felemeled a wokot, azidő alatt a gáztűzhely továbbra is melegíti a wok alját, az elektromos tűzhely is melegíti egy icipicit, de pl. az indukciós főzőlap a felemelt wok aljában semmilyet hőt sem képez.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.