- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
freelanced #93 üzenetére
Sok zsírral nyilván, de a kedvencem a majdnem, vagy akár teljesen zsír nélküli rántotta, teljesen híg sárgájával.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
freelanced #66 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnézem a nemesacél serpenyőket!
#67proci985 : Na ez jó tipp lehet mert a Scanpan-t bár már feljebb is láttam, hogy írtad de valahol máshol is hallottam már róla.
#68movax: Igen, eredetileg lehet 3-at mondott, nem tudom pontosan idézni mert bár próbáltam visszakeresni de valamelyik szintén hosszabb videója közepefelé mondhatta ezt és már nem találom melyik lehetett az.
#69Donki Hóte: Jó, most ezt én kezdtem azzal, hogy kiragadtam a sok videója közül az egyiknek a kontextusából ezt a megjegyzést, amit azért tett a készítője, mert valami olyat látott, hogy fancy cuccokat használtak talán a sütés/főzéshez, mégsem lett jó/szép/neki tetsző a végeredmény. Ez most az én saram, hogy csak így bedobtam, de ezt inkább úgy kell érteni, hogy ennyi eszközzel már lehet bármit csinálni a konyhában, de ez kellene legyen a minimum, ezeknél kellene kezdeni, aztán ha ezek megvannak és tovább akar bárki lépni a konyhai felszerelések terén, hajrá, de ezek alap felszereléseknek számítanak amikkel sokminden (szinte bármi) jól, ízletesen elkészíthető.
És csak azért dobtam be mert azért nálam is vannak edények, de pont ezek az alap dolgok (öntöttvas serpenyő, wok) nincsenek... Igaz, mostanában ritkábban főzök, de lassan helyreáll a rend a konyhában és ismét többet akarok főzni-sütni.
Nekem az nehezíti a dolgot, hogy 1 emberre főzök (saját magamra) viszont a kész ételek és azon minőségének együttese miatt inkább próbálok jobb alapanyagokat keresni és magamnak tisztán, frissen megcsinálom. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
freelanced #48 üzenetére
nekem egy sima noname fazekam van ami kezeletlen, annal felmelegitettem es addig kenegettem belul olajjal, ameddig mar nem szivta be. sima repceolajat hasznaltam. elvileg sok hasznalattal ennyi eleg neki, de parhavonta ha nincs hasznalatban akkor ezt meg kell ismetelni.
mosni sima csapvizzel es spongyaval, adott esetben felmelegitve. az az edeny inkabb csak 150fokon slow cookolni van, mert 2.7es.
van itthon egy 6.3mas Staub, az kicsit univerzalisabb, viszont az cast iron viszonylatban a kiralykategoria. ertsd amikor azon agyalsz, hogy vilagos legyen az edeny belseje (konnyebb szemre tisztitani) vagy sotet (kevesbe hasznalodik), mert kb ennyi a fo kulonbseg a Creuset es a Staub kozott. viszont ez mar jellemzoen a 300+ euros kategoria.
serpenyovel tobbretegu teflonos cuccokat hasznalok inkabb.
steakezni jobban szeretek grillen
, bar a Staubot pont amiatt vettem, mert telen hianyoltam a lassan sutott husokat.
steakelni serpenyoben mondjuk en foleg olivaolajat hasznalok.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
freelanced #33 üzenetére
Ott mattul be/kormosodik be, ahol lesül a kaja. Mondjuk egy steak alatt. Azt olvastam, hogy steak-hez eleve nagy hőmérséklet kell és ott elvileg nem kéne probléma legyen, hogy odaragad eleinte. Fel kéne dobnia, amint megkérgesedett a hús. Ez így is történik, de mikor odakozmál, akkor ott foltot hagy a bevonaton. Ha elkezdem hidegen kapirgálni, akkor kb le is jön valamennyire a korom és alatta fényes. De csak durva súrolással, ami lekapja a bevonatot is. Szivaccsal esélytelen.
Előmelegítés semmi extra. Mint egy normál serpenyőnél. Zsiradékkal felforrósítom, majd megy bele a husi. Néha az olaj vagy a vaj már füstöl kicsit, mire elkezdem. Elvileg az úgy optimális, nem?
Savast nagyon-nagyon ritkán. Talán kétszer volt rá példa az elmúlt évben. De bolognai szósszal nem volt gond. Pedig egy napot benne volt lehűtve. Általában inkább csak olajban és zsírban sütök vele. Az se gagyi, tehát napraforgó olajat pl nem lát. Próbálok csak közepes és hosszú molekulaláncú zsírsavakkal dolgozni, mert állítólag csak ezek képeznek jó minőségű bevonatot.
De steak-en kívül igazából bármi más is ha odakozmál rajta, az foltot hagy. Azt nem értem, hogy hogyan kellene így extra rétegeknek lerakódnia, hogy közben elszennyeződik a bevonat? Ezekre a szennyeződésekre meg nem rakódik új réteg; próbáltam.
Ha meg véletlen tojást merészelnék sütni benne, akkor meg kb tönkre is tettem.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
freelanced #12 üzenetére
Biztos csak van wok tűzhely is, amibe csak bekötöd a gázt / villanyt, és mehet azon a főzőcske.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megismerkedhettek a wokokkal általánosságban és egy ígéretes, itthon beszerezhető termék is bemutatásra kerül.
- Politikai mémek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tippmix
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest