Hirdetés

2023. október 1., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Egyet azért tegyünk tisztába.

Ha megnéztek egy eredeti wokhoz kialakított gáztűzhelyet, látni fogjátok, hogy csak nyomokban hasonlít a nálunk kaphatóhoz.

Alulról jön az erősen égő gáz áramlata. A wok serpenyőt egyenletesen fűti fel. A pereménél sem sokkal hidegebb, mint az alja közepénél. Gyorsan lehet benne elkészíteni benne az ételt.

A legrosszabb termék, amit wok néven kapni lehet, az elektromos wok. középen egy kis területen fűti az elektromos áram. Az elektromos wok általában olcsó lemezből készül. A hűtőszállal takart része gyorsan melegszik. A szabadon lévő lemezt, meg hűti környező levegő. Egy fillért sem érnek. Rosszabbak, mint legrosszabb hagyományos serpenyő.

Az elektromos tűzhelyre rakott lapos aljú wok sem sokkal jobb. De legalább létezik vastagabb falú wok, amit azért előfűtéssel használhatóbbá lehet tenni.

De ezek a jobb minőségű wok serpenyők gáztűzhelyen használhatóak a legjobban. A wok körül felfelé áramló forró levegő biztosítja a nagyobb felületen történő sütést. A hőmérséklet csökkenése sokkal egyenletesebb és jelentéktelenebb a szélek felé, mint az elektromos tűzhelyeknél.

Szóval olcsóbb lemezen wokot ne vegyetek. Inkább használjátok a hagyományos serpenyőt

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.