Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) ToniSoprano válasza Essentials (#1399) üzenetére


ToniSoprano
addikt

" Az iOS így működik RAM kezelés ügyben, és mindig is így működött. Ha több memóriát tesznek az újabb telefonokba, az a kamera extra fícsörök és lencsék, és kisebb részben az AR miatt van, nem azért, hogy a YT videó ( vagy bármi más ) tizen X perccel több/ideig bent tudjon maradjon! Ebben biztos lehet bárki."

Ez tényleg így va ezért is stabillabb volt sokkal régebben az IOS és nem fogyott le a memória, mert ott agresszív memória kezelés van, kilövi az appokat elég hamar. Ez jó volt régen , mert pl. az andriodnak visszont pont a memóriakezelés miatt volt instabil. Ezt eldönti kinek jó kinek nem engem pl. az IOS agresszív memória kezelése sohasem zavart, ha cserébe kevesebb memóriával is nagyon stabil, ez szerintem jó dolog, bár így nem annyira használja ki a több memóriát.

(#1402) Parallaxis


Parallaxis
addikt

Hihetetlen, hogy most ezen a töltő kérdésen lovagol mindenki.
Főként mikor az EU parlament többséggel megszavazta ezt az álláspontot, amit az Apple most elsőként betart.
Eddig azért nyammogtak a fotelhuszárok, hogy miért megy szembe az EU irányelvvel, most az a baj, hogy elfogadva azt, kivette a töltőfejet. Ezzel energiát, üzemanyagot, károsanyag kibocsájtást és elektronikus hulladékot spórolva.

Ez a van sapka, nincs sapka esete.
Ha az Apple-ről van szó, akkor sokak számára semmi nem jó.

(#1403) koxx


koxx
MODERÁTOR

Tegnap sajnos ránéztem a német MM oldalára, összehasonlítva az árakat kijött egy gyenge 30-45e forintos difi, köszönjük az artisjusnak? :U (ráadásul 360 az €, bele se gondolok mekkora difi lenne 320-as árfolyamon)
Na sebaj, előrendeltem egy sima 12-est, meglátjuk milyen a zöld robot után.

(#1404) Essentials


Essentials
aktív tag

A töltőfejjel kapcsolatban:

Min változtat annak a ténye hogy hány százalékban szól a töltő kihagyása a környezetvédelmi irányelveikről, -a 2030-ig mindenhol belobogtatott karbonsemlességgel egyetemben-, és hány százalékban a telefonoktól elvárt profitszámaikról?🤷🏻‍♂️

Aki eddig úgy érezte esetleg, hogy az Apple egy jófej non-profit segélyszervezet, nem pedig egy pénzéhes multi, az nézzen rá a pénzügyi eredményeikre. A tőzsdén a szaudiak leggazdagabb olajvállalatával előzgetik egymást az ELSŐ HELYEN úgy, hogy az Apple termékpalettája gyakorlatilag most is kifér egy 4 FŐS EBÉDLŐASZTALRA. 🙉 ( A Samsung gigavállalata egy szó szerint REPÜLŐGÉP HANGÁRNYI termék-portfólióval rendelkezve sem ér a közelükbe üzleti szinten. 😱 )

Ebből könnyen kiderül, hogy a pénzcsinálás talán legnagyobb mesterei a világon, az elért eredményeiket, a brandbe fektetett lojalítást, a márkaértéket, a pénzügyi eredményeiket NEM A SZÉL HORDTA ÖSSZE, hanem egy rohadt kemény aknamunka az édesgetésünkre, és ennek folyományaként a kopasztásunkra! 🐔
Igen, kell nekik a pénzünk, és lehetőség szerint minél több! 💸💸💰
Tökmindegy mit mivel magyaráznak, a végeredményben MINDIG benne szerepel a pénzügyi vagy eszmei haszonszerzésük, még ha abban a pillanatban jófejnek tűnnek is!

Azzal kapcsolatban se legyen senkinek kétsége, hogy igenis presztízs ( és PR ) kérdést csinálnak abból, h mit tesznek a bolygóért! 🌳 Voltak elbaltázott ezirányú döntéseik a múltban, de ők valóban sokat dolgoznak a környezetért a saját kereteik között!
Szóval ebben a döntésben IS mindkét motivációjuk benne van, az meg hogy milyen arányban, szerintem a mi szempontunkból TELJESSÉGGEL mindegy. Kikerült a töltőfej, és pont. 🥲

Innentől mindenki eldöntheti, hogy ezt kvázi "megbosszúlja" rajtuk azzal hogy nem tőlük vesz termékeket: legyen az szoftver, vagy hardver, vagy pedig nyel 1-et ha esetlegesen keményen érintette ez a sokadik nem túl felhasználóbarát húzásuk, és túllép rajta! 🤷🏻‍♂️
Érlelhetjük magunkban, meg vitázhatunk a nyilvánvaló dolgokon hetekig/hónapokig egymással ( pld hogy a pénzről is szól-e ez: NYILVÁN ), de a dolog megtörtént, és mindenkinél feldolgozásra, majd döntésre vár. Ki-ki vérméséklete, vagy véleménye szerint túlteheti magát ezen.

Döntéstől függően: Megy vagy marad. Ennél többet nem tehetünk jó irányba, a rosszba viszont, -hogy sokszor hülyézésig jutunk egymással töltőfej kérdésben- mindig nyílnak majd újabb mélységek! 🔪💔

Mi, vásárlók úgyis kimondjuk az ítéletet, ami egyben vissza fogja igazolni a döntésüket is! De legalább itt ne engedjünk annak, hogy "haragszom rád" szintig ütköztessük a véleményeinket! Ezek a termékek, és az Apple sosem akart mindenkinek megfelelni, nem akarnak mindenki kezébe adni új telefont, inkább azt az anyagi szinttel rendelkező réteget célozzák, akiknek egy töltőfej megrendelése nem jelent kimondottan problémát, és az elveik szerint sem kérik ki annak hiányát a dobozban! Higgyétek el, pont elegen vannak ilyen vásárlók velünk, és nélkülünk is. ☯️

Aki szerint ez nem bocsánatos bűn, az pedig kiváló termékek százai közül válogathat telefon témakörben, amik némelyikéhez nem csak hogy töltőfej van csomagolva, de esetenként akár 5-6x gyorsabb technológiával pumpálja tele az adott eszközt, mint az Apple 20W-ban maximalizált iPhone-jait bármilyen töltőfejjel! 😁

[ Szerkesztve ]

(#1405) ToniSoprano válasza Essentials (#1400) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Én nekem nem ez jött le sem a filmből, sem a könyvből. Ő megszállott volt, és tényleg kiemelkedő terméket akart kialakítítani mint designban, mint használhatóságban. Inkább ő az árban nem akart kompromisszumot kötni, és nem akart feltétlenül tömegterméket gyártani, hanem mindenben a legjobbat akarta, neki ez volt az első. És ebbe volt is amikor belebukott mert túl drága lett a termék a LISA asszem, bár nem bizos.

[ Szerkesztve ]

(#1406) ToniSoprano válasza Parallaxis (#1402) üzenetére


ToniSoprano
addikt

"Főként mikor az EU parlament többséggel megszavazta ezt az álláspontot, amit az Apple most elsőként betart." Te még a tépapóban is hiszel? Ha ez EU irányelv és ezért vették ki a töltőt, bár nem tudom mi a kapcsolat, az EU-n kivüli országok esetén miért vették ki a töltőt, ott nincs ilyen irányelv elvárás lásd Trump hülyeségnek tartja a környezetvédelmet. Itt csak egy számított a döntésnél a PROFIT!!!!!

(#1407) Essentials válasza ToniSoprano (#1405) üzenetére


Essentials
aktív tag

Pedig az iPhone az első perctől egy kompromisszum telefon volt, az említett szöveg pedig valóban Steve Jobstól ered, amit a Google-ban is fent találsz rengeteg helyen. Ő nem azt akarta megadni a vásárlóknak amire vágynak, hanem azt, amit ő maga fontosnak gondolt.

Én mêg emlékszem arra az időre, amikor az első iPodok nem voltak kompatibilisek windows-zal, és a háttérben állítólag már az egész SVP csapat könyörgött neki hogy engedje a Windows hozzáférést, 2 évbe telt, mire rávették. De rengeteg ilyen történet van, ami totál ellemondott annak, amit a vásárlók akartak.

Amelyik cég a vásárlói kegyeit keresi évtized óta, az mondjuk a Samsung, ami ha valamivel felsült, valami nem jött össze, azonnal korrigálta a következő szériára, míg az Apple mindent lenyom azok torkán, akik hajlandóak megvenni a termékeiket, és ez a telefon esetében régen még jobban kibukott.

[ Szerkesztve ]

(#1408) FіkuszKukіsz válasza Parallaxis (#1402) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Már volt vita a másik topikban. Nincs elfogadott szabályozás. Csak irányelv van ami alapján még bármi lehet a jogszabálytervezetben. Ráadásul várhatóan az csak a jövő év 1. negyedévében kerülhet az EP elé.

[link]

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#1409) gyuromoj válasza koxx (#1403) üzenetére


gyuromoj
veterán

Artisjus nem akkora tétel, viszont a 27% áfánk, a gyenge forintunk és az árfolyam kockázat teszi ki a magas árat sajnos.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#1410) ToniSoprano válasza Essentials (#1407) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Én azt láttam, hogy voltak flúgjai pl. utálta Bill Gates-t akiről úgy gondolta a windowssal tőle lenyúlta a grafikus oprendszert, aminke az elveit ő is lopta asszem a Xerox-tól. De valahogy azt éreztem mindenben a legjobbat akarta nyújtani design, minőség, használhatóság stb. most érdekes megint az Iphone 4 desinghoz nyúlnak vissza a 12 szériánál, mert nem tudtak jobbat kitalálni ami vicc szerintem már valamilyen szinten még ha jó irány is. Voltak flúgjai tényleg de tényleg mindenben a legjobbat akarta. A maga idejében használhatóság szemontjából pl. egy Iphone 4 rendkíívűl kiemelkedő volt a mobiltelefonok között és az Ipad is. Nincs már semmi újítás sőt az Apple inkább kullog sok mindenben a többiek után, szívatgat kicsinyes dolgokkal. Én már nem érzem ezt a szemléletet, de még mindig jó termékeket gyártanak.

[ Szerkesztve ]

(#1411) FіkuszKukіsz válasza ToniSoprano (#1410) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Annyira utálta, hogy 97-ben ő mentette meg az Apple-t.

Romanes eunt domus

(#1412) kozmy


kozmy
őstag

Egy kis érdekesség [link]

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#1413) Essentials válasza gyuromoj (#1409) üzenetére


Essentials
aktív tag

A forint csak tavalyhoz képest 10%-ot gyengült az EUR-hoz képest. Erre még rájön az, hogy a $/EUR árolyama is mérvadó, hiszen esetünkben a forint miatt az Apple dupla árfolyam kockázattal számol. Először $-ból EUR-ra, majd EUR-ról Ft-ra a helyi valuta miatt, ami újabb és újabb mélységekkel néz szembe nagyrészt a kormányunk gazdaságpolitikája miatt, ami DIREKT van így működtetve. Erre jönnek rá az artisjus díjak, és a derék magyar világelső ÁFA.

Egy kuponkóddal kunpengből rendelt Xiaomi telefon esetében, vagy egy OnePlus telefon esetében ezzel ugye nincs ilyen probléma, mert mindketten kicselezik a magyar ÁFA-t többek közt.

Igaz a Xiaomi esetében a mai napig nincs normális infrastruktúra, szervízhálózat sem.

[ Szerkesztve ]

(#1414) ToniSoprano válasza FіkuszKukіsz (#1411) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Bill Gates ha jól tudom nem utálta Steve Jobsot, hanem fordítva a grafikus oprendszer lenyúlása miatt..

(#1415) Essentials válasza kozmy (#1412) üzenetére


Essentials
aktív tag

Őszintén nem hiszem hogy aki ilyen árkategóriás telefonban gondolkodik, annak a gyári közepes szar füles lesz a végcélja. Biztosan sokaknak segítség, de a legtöbb vásárlót szerintem hidegen hagyja, és nem dealbreaker nekik. Még a töltőfej sem.

(#1416) ToniSoprano válasza Essentials (#1413) üzenetére


ToniSoprano
addikt

"Igaz a Xiaomi esetében a mai napig nincs normális infrastruktúra, szervízhálózat sem."
A szar Xiaomi 2 év hivatalos garanciát ad a telefonjaira, és ha hivatalosan onnan árulják pl. Médiamarktban akkor ott is 2 év gyári garancia van, nézd meg az MM oldalon pl.: [link] .Nincs egész országra kiterjedő szervízhálózat, de van hivatalos márkaszervíz igaz csak Budapesten, de a szervízfutár ami 1900 Ft-ért oda vissza viszi a telefont, ami szerintem korrekt. De hogy jön ez most egy hogy jön ide?????

Szerk: És nyilván nem lehet összehasonlítani sem árban sem minőségben egy Xiaomit és egy Iphone-t nem egy kategóriában is játszanak.

[ Szerkesztve ]

(#1417) Essentials válasza ToniSoprano (#1410) üzenetére


Essentials
aktív tag

Szerintem a piacok telítődésével már rég le kellett volna vetkezni egyeseknek azt a helytelen/elavult beidegződést, miszerint az Apple-től lehet csak várni, és számonkérni meghökkentő dolgokat. A vilá legnagyobb mammutjává hízta magát a cég azzal, amit te is írtál: Jók a termékeik, és vannak bennük egyedi megoldások hardveresen, szoftveresen pedig mindenből sajátot adnak alájuk. Ennél 2020-ban sem kell több az üzleti sikerhez. Itt màr senki sem fog úttörő termékeket bemutatni, az az időszak lezárult a technológiai iparban, az Apple pedig bőven beletett abba a bizonyos kalapba. És hogy miért? Mert manapság nincs titokban semmi, a fejlettebb technologiáknak, és az igényeknek köszönhetően mindenki ipari kémkedik, a nagyobb gyártók pontosan tudják h ki mit csinál, és mire kell felkészülni. Ha az Apple megjelenteti egyszer az AR szemüvegét, akkor biztos lehetsz abban h záros határidőre minden nagyobb piaci szereplőnek el fog keszülni a sajátja. Ha a Samsung a hajtogathatós telefonokban látja a jövőt, akkor biztos lehetsz abban h mindenkinek meg van már a sajátja. Nem fog megdöbbenteni senki minket a következő években sem, mert az adott termékre a válasz már a versenytársaknál lesz, a bemutatásra kész állapotban.

(#1418) FіkuszKukіsz válasza ToniSoprano (#1414) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Itt a sztori. Nagyobb volt a füstje mint a lángja. Rövid ideig tartott a "harag". Utána meg jött a nagy összeborulás.

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#1419) Essentials válasza ToniSoprano (#1416) üzenetére


Essentials
aktív tag

Nem megoldott a legtöbb modellnél az alkatrész ellátás, mivel rengeteg modelljük nem is kapható itthon. A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni. Nincsenek terjesztve a hivatalos APR-ek, ha pedig bemész, kiegészítőkön kivül gyakran az a válasz a legtöbb kérdésre hogy talán jön 1-2 hónap múlva.( Persze úgysem fog. ) Ha felmész az APR hivatalos website-jára a választék töredéke elérhető telefonból is. Én ilyenre gondoltam! És úgy kapcsolódik ide, hogy a Xiaominak elemi érdeke, hogy ez így is maradjon, mivel üzletileg a szükeimportban érdekelt, ami valahol szomorú, ha valóban széles körben akarnak terjeszkedni.

[ Szerkesztve ]

(#1420) S e t h válasza Parallaxis (#1402) üzenetére


S e t h
nagyúr

Mit szavazott meg?
Mikor lép hatályba?
Kötelező érvényű?
Köszi előre a választ!

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#1421) ToniSoprano válasza Essentials (#1419) üzenetére


ToniSoprano
addikt

"A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni."
Telenor: [link]
Telekom: [link]
Vodafone: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1422) tibcsi0407 válasza S e t h (#1420) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Van ott egy kis zavar az erőben. :)
Valójában az EU a Type-C töltőre kötelezte a gyártókat, az Apple ezt úgy oldja meg, hogy nem ad töltőt a telefonhoz.

https://utdetailing.hu/

(#1423) Dany007 válasza ToniSoprano (#1398) üzenetére


Dany007
veterán

Ezt szerintem mindenki másképp értelmezi, egyiket se tudom megcáfolni vagy megerősíteni.
Az tény, hogy az elmúlt pár évben szinte sosem a user kérések és siralmak kerültek előtérbe.

Szerintem a legelső években csak az volt a lényeg, hogy "just works" telefon legyen, amit egyszerű és jó élmény használni.Tudásában már akkor is sok kompromisszum volt meg a későbbiekben is. De a "just works" résznél nem igazán. Ez a memória dolog is, amiről itt beszélnek a többiek, nekem tök új volt. Azt hittem csak az én 6 éves i6-om olyan gyenge már, hogy újra kell tölteni a youtube-ot. Szóval ezt mondjuk furcsállom, hogy ma is így van egy 11pro esetében. Ami szerintem röhej.
De az oka az lehet (szvsz), hogy igazából az Apple se tud már semmi újat kitalálni. Sok esetben sajnos valóban csak kullog a többiek után. És ennek az az eredménye, hogy próbálnak mindent beletuszkolni az új telefonba hogy elmondhassák ez is jobb lett meg az is jobb lett stb... közben meg pont a smooth rendszer az, ami a legvégére marad.

Ennek talán egyik legjobb példája az 5G erőltetése. Az első iPhone 2G volt ugyebár amikor már a többi csúcstelefon rég 3G-s volt. De nem érdekelte őket mert máson volt a hangsúly. Most kicsit ennek pont az ellenkezőjét érzem. Bele kell tenni az 5G-t mert a többieknek már van és hajajj mit fognak szólni az emberek. Cserébe kihagyjuk a 120hz-et, mert úgy már biztos nem bírja az akksi, pedig az adott volna még egy löketet a smooth érzetnek, igen akár csak görgetés közben is. Plusz lehetett volna pár mm-rel vastagabb, hogy nagyobb akku férjen bele. És akkor már fel lehet pörgetni a procit maximumra mert bírja majd az akku is. Megha mondjuk nem készítene a telefon 26 képet már mielőtt megnyomom a fényképező gombot, meg Proraw stb.. akkor talán maradna RAM ahhoz, hogy a naptárt ne kelljen újra betölteni.

Na mindegy a lényeg, hogy innen nézve szerintem a töltő kihagyása a legkevesebb.

(#1424) Essentials válasza ToniSoprano (#1421) üzenetére


Essentials
aktív tag

"A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni." ✔️

Ismerem a hazai választékot, erre reagáltam.

(#1425) kozmy válasza Essentials (#1415) üzenetére


kozmy
őstag

Na látod, ezért marad ki a töltő fej is mert alma szerint ilyen árkategoris teló mellett úgy is megveszi az user a töltőt.

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#1426) Ezekiell válasza Parallaxis (#1402) üzenetére


Ezekiell
veterán

Majd ha TypeC lesz az iPhoneon, akkor lehet jönni a környezetvédelemmel, addig csak kamu. Az EU irányelv egységes töltőszabványt kér btw, és utána a töltőelhagyást, szóval még ezt se sikerült jól csinálni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#1427) Essentials válasza Ezekiell (#1426) üzenetére


Essentials
aktív tag

Sosem lesz type C az iPhone-on, a lightningot addig tartják bent, amíg át nem állnak port nélküli működésre. Ez már jövőre is bekövetkezhet.

(#1428) Tewe013 válasza S e t h (#1420) üzenetére


Tewe013
őstag

Természetesen erre nem fogsz választ kapni, mert a kolléga az Apple védelmében még nettó hazugságokat is leír, nem is értem, hogy nem kap még ezért fizetést.

(#1429) FіkuszKukіsz válasza Essentials (#1427) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Port nélküli működés. Ha kicsit is értenél az informatikához, akkor tudhatnád hogy ez a jelenlegi technológiai szinten elképzelhetetlen. Letérdel az iPhone. Hogy állítod vissza? Nincs port. Viszed szervizbe az meg szedje szét?

Romanes eunt domus

(#1430) Essentials válasza Dany007 (#1423) üzenetére


Essentials
aktív tag

"(szvsz), hogy igazából az Apple se tud már semmi újat kitalálni. Sok esetben sajnos valóban csak kullog a többiek után. És ennek az az eredménye, hogy próbálnak mindent beletuszkolni az új telefonba hogy elmondhassák ez is jobb lett meg az is jobb lett stb..."

Szerintem az Apple az egyetlen olyan gyártó, ami egyáltalán nem erőlködik ezen, sőt semmin sem erőlködnek a telefonnal kapcsolatban. Ha az androidhoz hasonló lenne a fejlesztési vizió, akkor nem engednék meg maguknak hogy 4 évig/4 szérián át ugyanazzal a dizájnnal dobják ki a készüléket, ami idén az oldalélek változásával frissült, de egyébként same. Ők teljesen máshogy gondolkodnak, sosem kísérleteznek, hanem a tuti ra mennek, és miért ne tennék így, ha bejön az üzleti modell? Azért mert valaki elégedetlen? Mit számít az, ha az iPhone a piaci profit 60%-át elviszi, a maradékon pedig olyan nagy nevek osztozkodnak száz másik gyártóval, mint pld a Samsung? A feladatot megoldották, üzleti szempontból a lehető legjobban.

(#1431) 7Heads Drago válasza zsoltiz (#1384) üzenetére


7Heads Drago
veterán

P20at használ nincs neki iphoneja, és tapasztata se ez által.
A legújabb iost használod?

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1432) Essentials válasza FіkuszKukіsz (#1429) üzenetére


Essentials
aktív tag

Ez nem az én fikcióm, a válasz pedig egyszerűbb mint gondolnád, bár én nem szívesen degradálnálak azzal, hogy "ha kicsit is értenél" az Apple készülélekhez, akkor tudnád hogy az Apple Watch ugyanígy működik 2014 óta.

A töltésért egy mágneses töltőfej felel, ami az alján csatlakozik -> Helló MagSafe és iPhone 12.
A szoftveres részhez pedig van egy nagyon apró szervíz csatlakozó az óra szíj csatlakozásánál, amivel a szakemberek diagnosztikára rakják ha szükséges.

Az iTunes-os szoftver letöltés/visszaállítás már régóta szálka a szemükben, így only OTA átállás várható.

Ezek nem az én kényezerképzeteim, hanem iparági pletykák rengeteg helyről az elmúlt 1-2 évről. Amik egyébkent teljesen beleillenek a cégre jellemző elképzelésekbe, és még az EU sem tudja kötelezni őket Type C-re, mert lightning sem lesz. Illetve az iPhone töréseket eddig is a csatlakozó port tette lehetővé ilyen olyan formában, ezzel azt a kiskapút is be fogják zárni.

[ Szerkesztve ]

(#1433) FіkuszKukіsz válasza Essentials (#1432) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Na ugye. Ott is van port. Te azt írtad, hogy port nélkül.

Romanes eunt domus

(#1434) Essentials válasza FіkuszKukіsz (#1433) üzenetére


Essentials
aktív tag

Nyilván a klasszikus csatlakozóra gondoltam, amit már most mindenki hiányol, pedig még meg sem történt. Az Apple Watch-on akkora a szervíz foglalat kis túlzással, mint az iPhone-on a SIM Tű lyuka.

[ Szerkesztve ]

(#1435) 7Heads Drago válasza Essentials (#1389) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Régen ez nem így volt ios-on. Nem régóta van ez így. Fentebb is írta más is. Minimum 6gb kellett volna az iphonekba, a pro-ba meg 8gb.
Viszont sztem a a yt-nál nagyon nem mindegy mekkora felbontáson nézzünk valamit. Nekem pl bőven elég a 480p60 is. Semmi különlegeset nem látok 1080-ra kapcsolva se.

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1436) jegesib válasza FіkuszKukіsz (#1433) üzenetére


jegesib
aktív tag

ettől még mezei user nem tud rá csatlakozni, szerviz port ha így jobban esik. Ami simán elfér az iphone alaplapjára is...

(#1437) Essentials válasza 7Heads Drago (#1435) üzenetére


Essentials
aktív tag

Mindig is így működött iOS-en, az X sorozatú készülékeken másabb a RAM management a kamerák miatt. Ugyanúgy használom a 6sPlusom 2GB RAM-mal iOS14 alatt, mint anno a vele megjelenő 9-essel. Az iPad Air 2 is same. Vannak olyan rendszerverziók az évek során, amin el lett cseszve 1-1 update, de azt javították idővel. Az iOS 11 RAM management is az X miatt lett lefikkantva, mert valami miatt szarabbul működött az X-szen, mint a vel egy időben, azonos processzorral megjelent, 1GB RAM-mal kevesebb memóriával rendelkező i8-con, és a szintén 3GB RAM-os 8Pluson.

(#1438) FіkuszKukіsz válasza jegesib (#1436) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

OK, de port nélküliségről volt szó. Abba beletartozik a szerviz port is. Az alaplapon lévő port meg nem igazán jó megoldás ha ahhoz, hogy hozzáférj előtte szét kell szedni a telefont.

Romanes eunt domus

(#1439) jegesib válasza 7Heads Drago (#1435) üzenetére


jegesib
aktív tag

ne írj ilyet, mer minyá megkapod h 120Hz-en az igazi természetesen 4K-ban :D

(#1440) S e t h válasza Tewe013 (#1428) üzenetére


S e t h
nagyúr

Akkor hátha joey04.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#1441) Ezekiell válasza Essentials (#1434) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát, developmentél azért marhára hiányozna az a port.. Van wireless build, de csak ha előtte feldugtad USBn a gépre az iPhonet, szóval amíg ezt nem oldják meg, addig esélytelen a portnélküliség. És ez csak 1 példa a sokból.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#1442) Essentials válasza jegesib (#1436) üzenetére


Essentials
aktív tag

Pontosan így van, és az a cél hogy még ennyire se kelljen. Kérdezd meg az iPhonet használó női/férfi nemű ismerőseidet, hányan szokták gépre dugni a telefonukat hibajavítás címén. Vagy nem kellett nekik, vagy szervízbe viszik már most is a legtöbben.

A cél nyilván az az Apple-nél, hogy méginkább leredukálják ezeket a kényszerkapcsolatokat a géppel, az adatávitelnél pedig a házon belül wireless megoldásoik vagy felhő szolgáltatások fele tereljenek mindenkit, aki nem menne.

(#1443) jegesib válasza FіkuszKukіsz (#1438) üzenetére


jegesib
aktív tag

ne haragudj te ez csak szőrszál hasogatás részedről. Hivatalos csatornán nem tudsz kábelt beszerezni a watch szerviz portjához sem, nem teszik a dobozba sőt nem is árulják. Ergo, ha letérdel az óra és nem tudod gombokkal rezetelni, akkor így is úgyis szervizbe viszed, ott meg h kicsavar a szervizes 2 csavart a csatalakozó mellett vagy sem, nagyjából olyan mindegy mert el kellett menned a oda... Ma a userek jelentős többsége csak és kizárólag töltésre használja a lightningot.

[ Szerkesztve ]

(#1444) jegesib válasza Essentials (#1442) üzenetére


jegesib
aktív tag

persze, ezt már kifejtettem vhol az 600 komment környékén, a backupolási lehetőséggel együtt, de akkor az volt a baj, h kell mellé venni icloudodt mert az 5 gigás alap semmire se elég :D

(#1445) Szabi® válasza jegesib (#1443) üzenetére


Szabi®
addikt

Volt szervíz port,5 éven keresztül. iPhone 4s-ig bezárólag minden telefonon megvolt a 30 pin-es csatlakozó,ami már nyílván nem csak töltésre volt jó.Ezt váltotta a lightning 2012-ben.

(#1446) Essentials válasza Ezekiell (#1441) üzenetére


Essentials
aktív tag

A következő merénylet pedig ez lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1447) Tin válasza FіkuszKukіsz (#1433) üzenetére


Tin
veterán

Semmi ertelme eltavolitani rola a portot, bar szervizportot rakhatnak a SIM talcan belulre is, es nekik lehet hozza specialis talca meg persze azon belul a csatlakozo. Az is hulye magyarazat lenne, hogy a vizallosag miatt, hiszen a csatlakozonal nincs fizikai hely a viznek, mig a hangszoronal vagy akar a SIM talcanal van.

De sok ertelme valoban nincs a port elhagyasanak, hacsak nem az, hogy ebbol is penzt vegyenek ki. A jack-et is ezert hagytak el. A lightning csatlakozo is egyedi, kaszalashoz keszult, de megis lemasoltak, es vannak hozza 3rd party cuccok.

Amugy tok mindegy, ha az Apple wireless-only cuccot akar letrehozni, csinalja. Csak nehogy az legyen a vege, hogy kidobja a portot, aztan beut valami gebasz, aztan ott allnak szettartott kezekkel, mert a szerviz nem birja az update kapacitast. Az ujjlenyomat-olvasot is visszahozzak jovore, pedig meg voltak gyozodve rola, hogy az arcfelismeres a jovo. Az Apple-n kivul megse hasznalja kb senki, csak van egy 2D opcio.

(#1448) Navaren válasza Essentials (#1430) üzenetére


Navaren
aktív tag

Egy picit szerintem is erről van szó.
Nincs bennük a 'versenykényszerből belerakni valami újat', mert nem ezektől lesz más a többi piacon szereplő telefonhoz képest, hanem a saját rendszere, szolgáltatásai és ökoszisztémájukba integrálhatósága miatt - és persze ezt ki is használjáj rendesen.
Ez az a specifikáció-háború, amiről feljebb is írtunk.
Ameddig az egyébként kis különbségekkel echte ugyanolyan, és ugyanazokat a szoftvereket futtatni tudó Androidos csúcsgépekbe (most az 1-2 egyedi, demó, vagy feature próbálkozásokat nem számolva) muszáj mindent IS belerakni, ami kijön, mert direkt összehasonlításban gyakorlatilag csak ezekkel tudnak kijönni az előnyeik/hátrányaik a konkurens droidos gépekhez képest, addig Almáék talán ráérnek akkor valami újat betenni, ha van egy jó ötletük - vagy ellesnek egyet máshonnan - amit aztán betonbiztosra reszelve a hétköznapi használatba is integrálni tudnak.
Más kérdés, hogy való igaz, hogy manapság lényegesen kevesebb van ezekből, mint korábban.

Írtuk már feljebb, hogy az iPhone-t továbbra sem a specifikációs táblázat adja el, teszi többé - vagy kevesebbé - a konkurensekhez képest, hanem alapvetően más irányt hoz.
Ez droidos nézőpontból a 'többiek után kullogás', és ez papíron tényleg így is van, de iPhone-nál nem elsődleges szempont továbbra sem.
Nem az specifikációban az elérhető abszolút tudásért veszik meg, hanem a lehető, vagy egyénileg elérhető legmodernebb iOS eszközt keresve. Hogy szükségből, megszokásból, preferenciából, vagy akár rajongásból, az most lényegtelen.

Kár állandóan ezen lovagolni droidosként, mert alapvető szemléletbeli különbség van a két platform portfólifejlesztése között, így nem igazán húzható közvetlen párhuzam..

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#1449) Essentials válasza jegesib (#1444) üzenetére


Essentials
aktív tag

Ha van pénz majomra, akadjon banànra is. Vagy ha mégsem, akkor marad a sírás, és a csalódottság öccázezeré'!

(#1450) Zanik


Zanik
addikt

Szerintem a port nélküliség álom egyelőre.

Nyilván rengeteg dolgot ki lehet már váltani vezeték nélküli vagy felhős megoldásokkal.

Viszont a hatékony gyorstöltést nem tudod fizikai érintkezés nélkül megoldani.

Másik dolog, hogy autósok/motorosok/bringások használják navigációra is a telefonjukat, ahol a folyamatos töltést meg kell oldanod (szivargyújtó, usb-port, powerbank). Ezekre egyelőre nincs jobb megoldás (bár nálunk asszonynak pl. van egy Qi képes powerbankje).

Szóval én még nem temetném az USB-C iPhone port lehetőségét.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.