Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Drp81 válasza Ricardo (#1569) üzenetére


Drp81
aktív tag

”Az zöld.”

Azért, mert ingyen adják, egyből zöld? :D Hát ez jó :)

Ha ingyen van, akkor sokkal többen fogják kérni, mint akiknek meg kell venniük. Mert az ember az ilyen, ha ingyen van, akkor két kézzel kap utána, hiába van otthon 10 darab.
Tehát ez inkább kevésbé zöld szerintem...

[ Szerkesztve ]

"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"

(#1602) adamklark


adamklark
senior tag

csak ismétlem magam, nem tudom miért nem lehet ez választás kérdése, ha zöld vagyok és nem akarok töltőt akkor rendelésnél jelölöm vagy hasonló, én tudom hogy van e otthon elfekvőben kompatibilis töltő vagy sem

(#1603) ToniSoprano válasza adamklark (#1602) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Vagy fordítva ha kell neked töltő mert nincs elfekvőben akkor bejelölöd és küldenek. De a lényeg ugyanaz, komoly fejlesztés lett volna az a plusz pipa a rendelésnél. :)

(#1604) Tin válasza madgie (#1581) üzenetére


Tin
veterán

Nem, a PWM a fényerőszabályozás, a refresh rate meg a kép megjelenítéseinek száma. Akkor is annyiszor villog a kijelző, ahány Hz-es a PWM az adott fényerőn, függetlenül attól, hány képet jelenít meg. Nagyon régóta tudom, mi ez, sokat szívtam vele céges laptopokon, amikor a CCFL-től átmentünk LED-be még jó régen, és azok mind PWM-esek voltak.

A vajsimaság vagy papír-érzés pont a mozgástól, animációtól, és egyebektől van, ami támogatja a nagy frissítést. Nem tudom meddig érzékeli az ember különbözőnek, de 200 Hz-ig biztosan, ezért is zavaróak az alacsony frekis PWM-ek (a váltogatás miatt itt ugye minimum a 200 Hz duplája kell legyen a váltófreki ahhoz, hogy ne zavarjon, hiszen 1 ciklus alatt van egy ki- és egy bekapcsolt állapot).

De amiről én beszélek, a képfrissítés egész más. Ugyanazt a kijelzőt nézed, ugyanúgy, csak éppen amikor mozdul a kép, sokkal finomabb a mozgás a több megjelenített képkocka miatt. A 120 Hz már sokkal közelebb áll a szem valós képességeihez, ezért sokkal kevésbé lesz vibrálós a mozgás a képen, mint feleekkora frekin. Nem tudom, ki hogy olvas, de én pl sokszor folyamatosan lassan görgetek, és akkor kifejezetten hasznos, ha az összes látott kép különálló.

(ezt nem feltétlenül csak neked írtam, és nem kioktatásból)

(#1605) Dany007 válasza #16820480 (#1577) üzenetére


Dany007
veterán

+1 pontosan ez jutott eszembe nekem is róla.
Már a twitteres fotó alapján is. És amúgy a bemutató videó alapján is ettől tartottam.
Tényleg olyan, főleg ezekkel a túlszaturált színekkel mint valami gagyi műanyag játéktelefon.

(#1606) Tin válasza w333 (#1590) üzenetére


Tin
veterán

De akkor meg könyörgöm miért nyomod ezt? :D

Jó a 60 Hz, de még jobb a 120 Hz. Apple arról a következő körben húzza le a bőrt, most inkább kisebb akku, azonos üzemidő az energiatakarékosabb proci miatt, jövőre meg a 120 Hz miatt nagyobb akku, azonos üzemidő. Majd azt mondják, hogy visszarakták az ujjlenyomat-olvasót, ezért lett vastagabb. Van ott patikamérleg, kiosztották :)

Ettől még biztos vagyok benne, hogy az Apple OLED 60 Hz-en szinte az összes többi 60 Hz-es OLED panelnél szebb színben vagy bármiben. De legalábbis csúcskategória. Ahogy a 120 Hz is az lesz, de nem idén. És ennyi!

Amúgy ha Apple 60 Hz OLED vagy Samsung 120 Hz OLED, akkor az utóbbi. Nekem a 120 Hz többet ad, mint a 3%-al nagyobb színhelyesség. De ettől még másnak adhat többet az Apple.

(#1607) Gsx-rr válasza Tin (#1604) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Egyszer már megkérdeztem valaki le is írta magyarázatot hogy miért van :
barátom androidos telefonján múltkor olvastam egy szöveget és határozottan sokkal jobb volt a szememnek mint az én iPhone 11 pro kijelzőjén.

[ Szerkesztve ]

(#1608) Parallaxis válasza ToniSoprano (#1546) üzenetére


Parallaxis
addikt

Ha tényleg fontos lenne a hulladék kezelés az Apple-nek akkor átálltak volna type C csatlkozóra. Mert akkor nem kell annyi töltő kb a munkahelyen bárkitől kérhetek töltőt

Az USA-ban lehet, hogy több Lightning-es töltőt találnál a munkahelyeken, mint type-c-t ami egyébként is ma még nem annyira elterjedt.

Meg mi a túróért kellett, hogy a töltő másik bemenet újabban Type-C legyen, amikor csak igazán az újabb notebookokban van type C csatlakozó???

Mert mondjuk az Apple számítógépeken az van és a saját vásárlóit veszi előre a cég?

(#1609) joey04 válasza #16820480 (#1523) üzenetére


joey04
titán

a kínaiak felnőttek árban, az eddig is drágákhoz képest (pl samu) pedig nincs változás, mert eddig eddig drágábbak voltak az iPhone-ok valamivel mint a csúcs s vagy note, most meg egy árban vannak, csak szarabb a körítés. szóval lényegében ugyanott vagyunk.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1610) Parallaxis válasza Tin (#1568) üzenetére


Parallaxis
addikt

Igen, a 120 Hz jobban merül, de bazira állatira jól néz ki, az egész kijelző olyan lesz tőle, mintha konkrétan papírt néznél.

Te nagyon keversz valamit :)
A 120 Hz-es kijelző azt jelenti, hogy 1 másodperc alatt 120 kékockát képes megjeleníteni az adott kijelző. Nos ehhez ezt a képkockaszámot elő is kell állítani, ami Androidon nincs meg (15-20 fps-t tudnak az animációk), ezért van az, ahogy itt már más is írta, hogy szuper 120-en akadozó Play Áruházt nézhetsz. A scrollnál látszik javulás, mert azt már képes adott frissítéssel mutatni a szoftver.
Amire meg te gondoltál, az a ledek frekvenciája, nos az nem 120 Hz és biza még mindig PWM-es, vagyis messze nem olyan, mintha egy papírlapot néznél, villódzik cefetül, főleg alacsony fényerőn.

De egyébként nézz meg egy iPhone-on scrollozó Facebook-ot, meg a 120 Hz-es csodán ugyanazt a Facebook-ot és sírni fogsz, mert biza még mindig az iPhone lesz a simábban mozgó, mindezt 60 Hz-en :)

de a 90%-ban meg jó a szépség, ha tudod tölteni.

Nem véletlenül találták ki a dinamikus megoldást, hisz az esetek túlnyomó részében semmi értelme a dolognak. Egyrészt nem látsz különbséget, másrészt adott alkalmazások nem is támogatják (minek a 120 Hz egy 25-30 fps-t bíró játéknál?).

(#1611) FіkuszKukіsz válasza Parallaxis (#1608) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Csak a laptopokon. Az iMacen és a Mac pron van USB 3.0 port, nem is egy.

Romanes eunt domus

(#1612) koxx válasza Parallaxis (#1610) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az emberek többsége a play áruházat nyomogatja szerinted? érdekes én semmi akadozást nem láttam 120Hz-en. Droidon elég látványos a difi 60 és 120 Hz között.

(#1613) Parallaxis válasza Tin (#1604) üzenetére


Parallaxis
addikt

A 120 Hz már sokkal közelebb áll a szem valós képességeihez, ezért sokkal kevésbé lesz vibrálós a mozgás a képen, mint feleekkora frekin.

Azt ugye tudod, hogy a TV keményen 50/60 Hz-es frissítéssel dolgozik (a 100 Hz-es csodák is csak felskáláznak, a műsor nem 100 Hz-es), a mozifilmeket meg keményen 24 Hz-es frissítéssel készítik. Szóval de szarok ezek, hisz a mobilod majd megmutatja :D

Nem tudom, ki hogy olvas, de én pl sokszor folyamatosan lassan görgetek, és akkor kifejezetten hasznos, ha az összes látott kép különálló.

Igazából pont olvasásnál teljesen lényegtelen a képfrissítés. Nem véletlen, hogy az e-book olvasóknál nincs is ilyen. Csak lapozáskor rajzolja újra képet.
A papírnál meg értelemszerűen nem is létezik ilyen. :D

[ Szerkesztve ]

(#1614) Szabi® válasza Tibee86 (#1566) üzenetére


Szabi®
addikt

Kikérem magamnak :) 2011 óta használok Iphone-t, és nem tehetek róla, hogy tényleg kezd "szar" lenni.Azt látom , hogy az apple odáig süllyedt, hogy üres dobozban ad egy (akár) 500 ezer forintos telefont is. És ezt szeretném kihangsúlyozni, hogy ez még mindig nem azok szégyene akik szóvá teszik.Látom ,hogy vannak itt másik gyártók termékeiket használók is,én viszont Iphone felhsználóként azt látom megy az egész apple lefelé.
Csökkenő eladások,dráguló telefonok.....Beleállhatsz, mikor adott ki az apple eladási statot bámelyik készülékével. :F És miért nem :F

[ Szerkesztve ]

(#1615) Tewe013 válasza Parallaxis (#1610) üzenetére


Tewe013
őstag

"Androidon nincs meg (15-20 fps-t tudnak az animációk)"
Ezt az egetrengető baromságot honnan szedted?

(#1616) adamklark válasza Tewe013 (#1615) üzenetére


adamklark
senior tag

látszik hogy android-t használ, ja nem

(#1617) Tin válasza Parallaxis (#1610) üzenetére


Tin
veterán

Köszönöm, hogy elmagyarázod, amit tudok, és le is írtam, azt meg főleg, hogy hülyének akarsz beállítani... igazán jó kiindulási pont egy beszélgetéshez, nem gondolod?

Először is, továbbra sem értem, minek idekeverni a fényerőszabályozást, aminek semmi köze a képfrissítési frekvenciához. Alacsony fényerőn villódzik a gép, mivel 10% fényerőn az egységnyi idő 10%-ában világít a képpont, és 90%-ban nem, és ha a PWM frekvencia mondjuk 400 Hz, ez alig észrevehető, de ha 50 Hz, akkor nagyon. Ez a technológia ilyen, az IPS-ben már nem használják (vagy nagyon magas frekin), az OLED esetén valószínűleg fogyasztási okok miatt van még mindig meg. Ha jól emlékszem, pár éve olvastam egy OLED telónál, talán Pixel, hogy csináltak hozzá PWM mentes firmware-t, csak éppen lezabálta az akkut.

Egyébként köszönöm, de nincs Facebookom, ami amúgy egy 3rd party program, és pont nem érdekel, hogyan implementálja a gyártója. Valószínűleg vacakul, ha döcög, de az nem az Android, hanem a Facebook baja. Ha mindez iPhone-on folyamatosabb, annak örülök, de ennek semmi köze a technológiához.

A technológia meg fejlődik, és a magasabb frissítési frekvenciától folyamatosabb lesz a mozgás. Egy mai Androidos csúcstelefonon lazán elmegy sok játék 120 fps-en, mert nem csak az A13 erős. De állóképnél mindegy, hogy 1 Hz, 60 Hz vagy 120 Hz a frissítés, mivel állóképről beszélünk. De ahol megvan a képkockaszám (és igenis VAN sok ilyen alkalmazás, de akár csak a görgetés), ott minél nagyobb a képfrissítési ráta, annál folyamatosabb lesz a mozgás. A fizika már csak ilyen.

(#1618) #16820480 válasza ToniSoprano (#1587) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nem is a formájával van amúgy bajom, az a rendereken nagyon jól nézett ki, de a Pro csillogós éle és a sima csillogós háta, főleg abban a kék színben nagyon nem adja :( Pirosban egy fokkal jobb a hátlap, de körben matt jobb lenne sokkal. Ha meg tokba teszi az ember, akkor mit érnek a színek?

Tewe013: Egyetértek, a matt alu keret sokkal jobban néz ki.

(#1619) Sgr_A válasza Szabi® (#1614) üzenetére


Sgr_A
addikt

Akkor ezek a számok honnét vannak?



ja az MA cikkből vettem

(#1620) Noukoum válasza Tewe013 (#1615) üzenetére


Noukoum
veterán

ahonnan a többi hülyeségét valószínűleg.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#1621) Szabi® válasza Sgr_A (#1619) üzenetére


Szabi®
addikt

És ezek :F :F
Tudom mit fogsz írni ""Az nem igaz!! "" :D

[ Szerkesztve ]

(#1622) Juhaszatti válasza Tin (#1617) üzenetére


Juhaszatti
addikt

"Ez a technológia ilyen, az IPS-ben már nem használják (vagy nagyon magas frekin)"

Ez ugyan nagyon off itt, de sajnos akad még 100hz környéki vagy akár az alatti PWM-es IPS is. Legalábbis 1-2 éve még a Nokianál, a Huaweinél, és a Xiaominál biztosan volt. Persze csak nagyon alacsony fényerőn, de akkor is.

Akit érdekel a téma, itt rákukkanthat. [link]

[ Szerkesztve ]

(#1623) ToniSoprano válasza Parallaxis (#1608) üzenetére


ToniSoprano
addikt

"Az USA-ban lehet, hogy több Lightning-es töltőt találnál a munkahelyeken, mint type-c-t ami egyébként is ma még nem annyira elterjedt."
És kit érdekel az USA, hogy jön ez ide? Szinte az összes Androidos új telefonban USB-C csatlakozó van, vagy lesz előbb utóbb ez a teljes piac kb 86%.-a világszinten, persze régiónként ez eltér.

"Mert mondjuk az Apple számítógépeken az van és a saját vásárlóit veszi előre a cég?"
Ha viszont az Apple saját számítógépein régóta a Type-C szabványt használja 3-4 éve és pl. az IPAD PRO tök új fejlesztésű IPAD AIR 4-is ezt a szabványt használja pl töltésre, akkor miért fáj neki annyira máshol is pl. telefonokban is ezt használni hogy egységes legyen minden saját ház táján belül?

(#1624) Tibee86 válasza Szabi® (#1614) üzenetére


Tibee86
veterán

Nekem az a furcsa, hogy miért használod akkor? :F Ha én veszek egy telefont, ami szerintem sz*r, akkor eladom és veszek mást, nem szivatom vele magam.
A töltő kihagyása miatt senki nem tapsikolt, ha valakinek ez nem fér bele ilyen ár mellett, ott a lehetőség venni olyan gyártótól, aki ad hozzá (egyelőre még).
Jól látod, javarészt más gyártó telefonjait használok teszik ki a topikot, ahogy általában minden Apple-vel kapcsolatos hír alatt (és általában ugyanazok). A pszichológiáját már a legtöbbünk meg se akarja érteni, hogy vajon ebben mi a jó nekik (sok tippem lenne, de nem akarok megbántani senkit ;] ), de pörög a fórum, lehet mit mutatni a szponzoroknak. :D

[ Szerkesztve ]

(#1625) ToniSoprano válasza Sgr_A (#1619) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Itt meg ez a grafikon a piaci részesedés változását mutatja bármit is jelentsen ez: [link]

(#1626) Sgr_A válasza Szabi® (#1621) üzenetére


Sgr_A
addikt

Jól van megírva a cikk
2012-ben mennyi telefont adott ki az apple? Egyet
akkor az nem csak legdrágább hanem a legolcsóbb modell is volt mennyi is az idei legolcsóbb modellje? 400 dollár tehát semmit nem drágult az apple
meg ha nem adnak ki eladási számokat akkor ez csak mind spekuláció
mondom ezt úgy hogy ez az első iphone-om és az 5s, 6s időszakában nem is vettem volna max a +t de az ormótlan és drága volt
sima i8-at vettem volna ha megkapja a 3gb rammot helyette vettem s8-at a legszarabb telóm volt térerőben meg akkuidőben

(#1627) Juhaszatti válasza Tibee86 (#1624) üzenetére


Juhaszatti
addikt

"Nekem az a furcsa, hogy miért használod akkor? :F Ha én veszek egy telefont, ami szerintem sz*r, akkor eladom és veszek mást, nem szivatom vele magam."

Ugyan nem engem kérdeztél, de azért ez nem annyira ritka. Párom az i4 óta használ iPhone-okat, lett közben iPad Pro és MacBook Pro is munkára. Sajnos a 6S óta szívás van a telefonokkal. A 6S szériahibás volt, kikapcsolt a hidegben, aztán már nem emlékszem, hogy a 9-es vagy a 10-es frissítés után lett annyira borzalmas, hogy a szerviz és az újrahúzás sem tudott segíteni rajta. A 8 Plus pedig a 12-es és a 13-as szoftverrel volt iszonyú bugos, random fagyásokkal, újraindulásokkal. Akár még hardveres hibára is gyanakodhattunk volna, de az iOS 14 most egész jól rendbeszedte, bízunk benne hogy így is marad, de azért már érik a váltás. A következő is iPhone lesz, a 12 Pro a kiszemelt. Mert az iPadel és a MacBookal semmi probléma nincs, az egységes ökoszisztéma pedig jó dolog. És alapvetően az iOS is egy szerethető rendszer, a negatív tapasztalataink ellenére is.

(#1628) Sgr_A válasza ToniSoprano (#1625) üzenetére


Sgr_A
addikt

Ezt elfogadom csak árnyalja a helyzetet hogy ebben az összes eladott teló benne van
míg indiában meg afrikában nem hiszem hogy a 400 dollárnál drágább telókat veszik
kiváncsi lennék egy olyan statisztikára amiben csak a 700$> feletti telók vannak benne

amúgy is csak azt a statisztikát ismerem el amit én hamísítottam :DDD

(#1629) Szabi® válasza Sgr_A (#1626) üzenetére


Szabi®
addikt

Sztem elírtad, az idei legolcsóbb modellt, mert az 700 dollár.És "mini" :D
Azért használom, mert ezt használom már majd 10 éve, de az utolsó Iphone-om nyúzom egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#1630) Sgr_A válasza Szabi® (#1629) üzenetére


Sgr_A
addikt

Nem írtam el SE 2020 a neve ;)

[ Szerkesztve ]

(#1631) ToniSoprano válasza Juhaszatti (#1627) üzenetére


ToniSoprano
addikt

"Nekem az a furcsa, hogy miért használod akkor? :F Ha én veszek egy telefont, ami szerintem sz*r, akkor eladom és veszek mást, nem szivatom vele magam."
Az az az igazság szerintem hogy nem azért vesznek sokan Iphone-t mert annyira jó, és innovatív hanem mert nincs igazi alternatíva prémium kategóriában android fronton. Huawei simán komoly gondot okozhatott volna a prémium telefonjaval pl. egy P40 pro kiváló alternatíva lehetne a 211 ezres szüre importos árával (ha már Iphonoknál is ezeket nézzük sokszor) kiváló a Leicával együttmúködve tervezett kamerarendszerével és az Iphone 12-szériánál jóval szélesebb zoom tartományával. [link] De a google - android hiánya miatt ez a telefon így fabatkát sem ér.

[ Szerkesztve ]

(#1632) Szabi® válasza Tibee86 (#1624) üzenetére


Szabi®
addikt

Ha a te logikád mentén szeretném végig vezetni a dolgokat az apple-el kapcsolatban,akkor az kimerül annyiban, hogy negatív hangvételű megnyilvánulás ne legyen,csak hurrázunk,meg ugráljunk örömünkben még akkor is ha nincs is minek ? :F Én értem, hogy belőled szépen meg él az apple,bizonyos tekintetben belőlem is.(még ha utoljára innen is vettem a telóm)
De hidd el a gondolkodás,nem egy ördögtől való ártalmas dolog.Nekem Istyle-os ismerős szólt, hogy a 650-ezres iMacet felejtsem el, mert brutál gyenge gpu van benne.
Pedig majdnem megvettem, de csak 15 perc utánna járás kellett hogy belássam,az apple ezért a pénzért semmit nem ad.És ez már nem csak a Mac-ekre lesz igaz nemsokára. :)

(#1633) Juhaszatti válasza ToniSoprano (#1631) üzenetére


Juhaszatti
addikt

Ezzel nekem őszintén szólva nincs gondom, remekül elvagyok a mostani "prémium" droidos telefonommal, jóval kevesebb problémával mint a párom iPhone-on.
Ő is elgondolkodott már a váltáson, de többek között a jól működő ökoszisztémája, elég nyomós érv a platformon maradás, és az i12 Pro mellett.

[ Szerkesztve ]

(#1634) Sgr_A válasza ToniSoprano (#1631) üzenetére


Sgr_A
addikt

Azért a sony idei telefonjai elég jól sikerültek
ha droidot kéne vennem abban gondolkodnék esetleg O+ ban
a 11 nekem megfelel még egy-két évig de lehet 3 is lesz belőle
a gyerekem sem akarja az x ét lecserélni pedig már 2,5 éve használja

[ Szerkesztve ]

(#1635) Szabi® válasza Sgr_A (#1630) üzenetére


Szabi®
addikt

Az tényleg jó áron van.Esküszöm el is felejtettem, hogy van SE is.

(#1636) ToniSoprano válasza Sgr_A (#1634) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Hát nem tudom, ha droidos fronton kéne prémium kategóriában választani nem biztos tudnék. Nekem valahogy a Samu csúcstelefonjai mindig túl lettek tolva és bonyolítva ami miatt sok volt a gond velük, és elszálltak teljesen az árban is. pl. én sokáig a Samu középkaegóriát használtam azok sokkal megbízhatóbbak jobbak és az üzemidő is jobbak (mi a túrónak QHD+ felbontás az üzemidő kárára) tökéletesen meg voltam elégedve velük. O+is elszállt az árban szerintem már. Nekem forma, felhasználóbarát érzés és eléggé jól használható innovatív dolgok tekintetetében is a Huawei Honor páros volt a szimpatikus és árban is. Ezeket a gyártókat a Trump éra eléggé fura eszközökkel kilőte szépen. Pl. nem értem ha a Huawei zavarja őket, akkor a többi Kínai gyártó miért nem? (bár ne adjunk ötleteket)
Talán a mostani Pixel 5 és a Samsung S20 FE árban is fotó képességekben jól be lettek lőve de ezek viszonylag újak vannak kisebb gondok amik orvosolhatók.

[ Szerkesztve ]

(#1637) Zanik


Zanik
addikt

Nézzem erről a MagSafe töltőről a videókat és kicsit értetlenül állok.
Van három vezetéknélküli töltő is itthon. Ezek közül kettőnél még egyszer sem sikerült mellétennem a telefont. A harmadikon is csak azért volt már rá példa, mert az a legkisebb felületű. Olyan volt már hogy véletlenül lelöktem, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor.
Amúgy meg a telefon is jelez ha jól raktad rá, szóval észre lehet venni ha véletlenül mégsem a jó helyen van a telefon.
Oké, értem én hogy a kezembe véve így akár használhatom is a telefont, miközben helyén marad a MagSafe és tölti a telefont, de kérdés hogy mennyire valós felhasználási mód ez?
Miközben baromi bosszantó lehet, hogy nem tudod csak úgy felkapni a töltőről a telefont, le kell szedni róla.

Az egyetlen potenciális előnyt egy esetleges autós töltő/tartónál látom, de ahogy nézem a videókat annyira meg lehet mégsem erős az a mágnes.

Szóval egyelőre nem vettek meg ezzel a feature-rel.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#1638) Hallosz


Hallosz
senior tag

Lehet, hogy eddig rosszul tudtam, hogy a képfrissítés az = 1 sec alatt, hányszor "villantja fel" a kijelzőt? PL 60 - 90 - 12 - vagy 144 HZ?

És, hogy 1 sec alatt, hányszor tudja kirajzolni a kivetített képkockát az az FPS? Frame per second :U

Mert lakni, muszáj.

(#1639) jegesib válasza Zanik (#1637) üzenetére


jegesib
aktív tag

a bemutatón volt egy ilyen mágneses autóstartó/töltő

(#1640) joey04 válasza Zanik (#1637) üzenetére


joey04
titán

Én eddig pont azért tartottam haszontalannak a vezetéknélküli töltést, mert nem lehetett közben használni a telefont. Vagyis baromi kényelmetlen. Ez végre a megoldás. Nagyon tetszik és így már el lehet menni a csatlakozó nélküli telefon irányába. Remélem elterjed és más gyártók is piacra fognak dobni ilyeneket, bár volt egy cikk, hogy az apple töltője megy gond nélkül droidokkal is.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1641) N.otorious válasza joey04 (#1640) üzenetére


N.otorious
senior tag

De akkor már nem mindegy ha a vezetéket dugod bele?

tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#1642) joey04 válasza N.otorious (#1641) üzenetére


joey04
titán

De, nekem teljesen jó a vezetékes töltő is. De volt már hír, hogy több gyártó is elgondolkodott a teljesen csatlakozómentes készüléken és ez eddig nekem nagy szívás lett volna. Ha ez elterjed, akkor nem lesz ezzel problémám.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1643) Tewe013 válasza Hallosz (#1638) üzenetére


Tewe013
őstag

Kép frissítés az, h 1mp alatt hányszor frissül a kijelzőn látható tartalom. FPS-t nagyjából jól leírtad.

(#1644) #16820480 válasza Zanik (#1637) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ezek a tükörsima csúszós felületű telefonok szerintem elég könnyen lecsúszhatnak a töltőről, ha nem valami tapadósabb anyagból van. Bár nem konkrétan töltős tapasztalat, de volt olyan, hogy az asztal kb 1°-os dőlése miatt a telefon nekiindult szépen lecsúszni, olyan lassan, hogy alig lehetett észrevenni :D
Szóval szerintem töltőnél is lehet olyan, hogy ráteszed jól, elkezdi tölteni, 5 perc múlva meg lecsúszott mellé.

(#1645) #86564352 válasza Szabi® (#1621) üzenetére


#86564352
törölt tag

Tegyük hozzá az elmúlt 3-4 évben a brutál processzorok miatt és hosszú szoftveres támogatás miatt kitolódott a készülékcsere. Átlag három évente váltanak új készülékre. Most a 12 széria se feltétlenül a 11 usereknek szól, mert akkora különbség nincs, (5G gyerekcipő miatt csak azért felesleges tavalyiról váltani) hanem aki a kiszolgált 6S, 7, 8 vonalról váltana. Ők fognak nagy változást tapasztalni FaceID, kamerák, kijelző... vagy aki SE1 után várt i12 mini forma visszatérésére

+ a cikk tele van a szokásos unalmas klisékkel "státusz szimbólum" még 2020-ban is ezzel jönni :U 400 dolláros SE 2020 meg az igásló XR biztos nagy státusz szimbólumok, ja nem

"A válasz rettentő egyszerű: az iPhone-ok folyamatosan drágulnak."
"A konklúzió tehát az, hogy ugyan az utóbbi években sokan pártoltak el a cégtől, azonban a megmaradt Apple felhasználók annyira hűségesek, hogy a sokszor arcpirítóan drága modellekért is kicsengetik a csillagászati összegeket."

szokásos Apple ellenes fennhang, mintha a Samsung flagshipek ára ne lenne csillagászati :U
elpártolást nem tudom honnan vette: WWDC-n és tőzsde conference call nem járt utána a szerző, hogy évről évre nő az élő aktivált készülékek száma, azt hiszem azt olvastam már egy milliárd aktív iPhone lehet. Szóval egyszerűen csak az van kitolódott a készülékek használati ideje, mert egy A11, A12 processzoros iPhone is röhögve visz még mindent, szélesebb lett a kínálat is, a cikk szerzője még ezt se vette számításba, nincs már akkora évi technológiai ugrás mint régen.

(#1646) mario1988 válasza #86564352 (#1645) üzenetére


mario1988
csendes tag

Én csak a méret miatt fogok váltani, iPhone 11 pro max-om van iPhone 12 minire fogom váltani, kizárólag a kompakt mérete miatt, egykezes telefon lesz, vagyis remélem :)

(#1647) #86564352 válasza mario1988 (#1646) üzenetére


#86564352
törölt tag

Igen, az logikus. 20 dekás tepsik után újra van erős kicsi egykezes iPhone is. (ami nem kompromisszumos mint az SE) Nekem is egy minire fáj a fogam, ha lemegy majd az ára.

(#1648) w333 válasza mario1988 (#1646) üzenetére


w333
félisten

+1 :K

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#1649) Flexman


Flexman
csendes tag

Én a két véglet között vacillálok!
A mini lenne legjobb választás a méretei miatt, de a max kamerás képességei lenyűgözőnek tűnnek. Szerencsére csak januárban veszek mobilt a garancia miatt, addigra letesztelik őket rendesen és tisztább lesz a kép! :)

(#1650) Ricardo válasza Drp81 (#1601) üzenetére


Ricardo
félisten

Igen, mert más az üzenete. Nem adunk hozzá , csak ha feltétlenül szükséges, vs nem adunk hozzá, ha kell fizess.
Tudom az Apple csak azért kér érte pénzt , hogy ne kelljen annyi embernek. Így már értem a 17 ezres szilikon tokot, és az 55 ezres kinyitható bőrtokot is. Nem lehúznak vele, csak a környezetet védik, hiszen minél drágább annál kevesebbet vesznek, és kevésbé terhelik a környezetet. :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.