Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) Ezekiell válasza Essentials (#1446) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ez azért - remélem te is belátod - több sebből vérzik. Vicceske, csak nagyon fals/csúsztat :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#1452) Essentials válasza Tin (#1447) üzenetére


Essentials
aktív tag

"Az ujjlenyomat-olvasot is visszahozzak jovore, pedig meg voltak gyozodve rola, hogy az arcfelismeres a jovo. Az Apple-n kivul megse hasznalja kb senki, csak van egy 2D opcio."

A Face ID egy remek iPhone szolgáltatás. amikor megjelent az X-ben, senki nem számolt azzal hogy itt az egész világ maszkban fog shoppingolni, meg utazni pár év múlva, a felhasználók is megszerették. Az Apple megoldása az egyetlen arcazonosítás, ami a kontinensünkön engedélyezve van online, és fizikai vásárlàsokhoz is.

Az iPhone-ba pedig egészen eddig azért nem került bele a kijelzőbe ágyazott Touch ID, mert a mai napig nem éri el azt a minőségbeli színvonalat, amit egy klasszikus készülékházba helyezett ujjlenxomat olvasó nyújtani tud, anno az X idejében pedig nevetségesek voltak a gyártók készülékekbe szerelt megoldásai. Beletették, mert jól hangzott, hogy ez biza a kijelző alatt van... Ha visszatér, az egyrészt a járványhelyzet miatt lesz, másrészt azért, mert az Apple elegendő mértékben kiforrotnak fogja látni a technológiát arra, h belerakja az iPhonejába.

[ Szerkesztve ]

(#1453) Tin válasza Essentials (#1452) üzenetére


Tin
veterán

Es, attol meg rossz dontes volt vagy nem? Ott a hatlapi szenzor lehetosege is, de beepithetik az oldalaba is, a power gombhoz. De azert hagyjuk el a fizikai portot? Ugyan mar...

(#1454) Essentials válasza Ezekiell (#1451) üzenetére


Essentials
aktív tag

Semmi csúsztatás nincs benne abból a szempontból, hogy a rajzon szereplő összes dolgot az Apple erőltette a felhasználókra, és ők tették sztenderdé azokat. Nem feltétlen náluk jelent meg először, de ők álltak bele, és verték át a dolgot az usereken. Ez a portalansá a következő ilyen fejezet,

[ Szerkesztve ]

(#1455) Essentials válasza Tin (#1453) üzenetére


Essentials
aktív tag

Szerintem jó döntés volt, mert szuperül működött az első pillanattól kezdve a nevetséges kijelző alá épített első szériás ujjlenyomat olvasókhoz képest. Nekem sajnos a Covid alatt egyik sem jó, mert kesztyűt és maszkot is hordok, úgyhogy mindegyikkel meggyűlhet a bajom. Hál istennek iPhone-on a fizetési képernyő 2 gombnyomàsra aktiválódik, így a 4 jegyű jelkódot bepötyögve fenntartja egy ideig az adatkommunikáció lehetőségét a terminállal.

El fogják hagyni a fizikai portot, minden jel, és iparági pletyka abba az irányba viszi a témát. Ha nem jövőre, akkor 2022-re.

[ Szerkesztve ]

(#1456) jegesib válasza Essentials (#1452) üzenetére


jegesib
aktív tag

nekem ez az egy fájó pont van az új szériánál. Vártam h beleteszik a bekapcs gombba mint ahogy az air-nél tette, tehát a technológia kész, működik, valszeg jól is működik. 12 mini, notch nélkül, touch id-val lett vna a dream készülékem.

(#1457) Essentials válasza Zanik (#1450) üzenetére


Essentials
aktív tag

"Viszont a hatékony gyorstöltést nem tudod fizikai érintkezés nélkül megoldani."

Magsafe-fel idén ez el is kezdődött. Az Apple sosem volt a villám töltés híve, a MagSafe-be idén 15W-ot engedélyeztek. Ez nyilván változni fog, ahogy finomítják
"Másik dolog, hogy autósok/motorosok/bringások használják navigációra is a telefonjukat, ahol a folyamatos töltést meg kell oldanod (szivargyújtó, usb-port, powerbank). Ezekre egyelőre nincs jobb megoldás (bár nálunk asszonynak pl. van egy Qi képes powerbankje)."

Ugyanazt tudom írni, rengeteg MagSafe accessorie fog érkezni a következő években/ de már hónapokban is.
"Szóval én még nem temetném az USB-C iPhone port lehetőségét."

Majd az idő beigazolja. Hidd el, nem én nem szeretném hogy az iPhone-on ne legyen USB-C, nem a saját igényeimet írom le. De teljességgel kizártnak tartom ezt. Kihúzzák a lightninggal, ( ahogy eddig ), amíg záros határidőn belül ki nincs véve a port vêgleg.
Az Apple-nek nem szempont az, h most mi van, vagy mit szeretne sok felhasználó. A szempont az, hogy mi lesz, milyen új kiegészítő bizniszt lehet köré építeni, és hogy lehet a gyakorlatban elfogadható módon átültetni a port nélküliséget. Az alapok megvannak, és a szándék is. Csak idő kérdése.

(#1458) zsoltiz válasza Essentials (#1389) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

" Itt az alapvető probléma neked az, h ezek szerint eddig nem használtál ilyen típusú készüléket"

Ez így igaz. Másfél hónapja van meg, androidról jöttem, ennek is megvan az oka (pl az árak elszállása, ha már 300e Ft környékén veszek telefont, gondoltma kipróbálom ezt).
Azt tudtam, hogy nem lesz egyszerű, vannak bőven megszokást igénylő dolgok, azt aláírom. Nem is vagyok türelmetlen, hagyok időt magamnak megszokni. De hogy 2020-ban ilyen béna a multitasking, azt elég nehéz lenyelni (a használhatóság többet számít, mint a logó a hátulján). Nyilván nem a youtube a legfontosabb, de ezen lehet a legjobban demonstrálni: nem akarom elveszteni a félbehagyott videót azért, mert közben megírok egy üzenetet vagy megnézek valamit a térképen. Amikor újból előveszem a háttérből, ott legyen ahol abbahagytam (ha nem is a végtelenségig, de amíg nem muszáj a RAM hiány miatt, addig nem dobja már ki).
És ahogy olvasom ez nem az én kitalációm, kb iOS 11 óta sírnak ezért az iOS juzerek (nem az alkalmi androidos fikázók, hanem az apple saját userei).

Ezen kívül egyébként van még jópár dolog, amit vagy meg lehet szokni, vagy nem.

A UI navigációtól sem vagyok elájulva:
az hogy rendszer szinten csak a képernyő bal szélétől jobbra behúzva működik a back gesztus, az is minimum érdekes. Ezen a ponton értettem meg, hogy miért mindig az iOS userek sírnak a kis méretű telefonok után. Mert a nagyot nem érik át és kényelmetlen. Androidon ezt felismerték, pl miui-n (de már stock droidon is) jobbról és balról bepöccintve is megy a back gesztus (évek óta), így mindét kézből kényelmes, nem kell hüvelykujjal átnyúlni mindenen (ha jobb kézben tartod).

Érdekesek a billentyűzetek is: a speciális karakterek elérése nem megy hosszú klikkre, váltogatni kell a nézetet. Nagyon lassú a hosszú nyomás (ékezetes betűk előcsalása) és nem konfigurálható (még egy swiftkey sem olyan, mint androidon, egyerűen sokkal butább, fapadosabb) - ezt elég nehéz megszokni, szégyenszemre visszaszokok az ékezet nélküli gépelésre... Meg nincs pl gesztusra (balra suhintás) szótörlés.

Ami tetszik, hogy ilyet is mondjak:
A felület folyékonysága szép (bár kicsit minden lassú emiatt).
Tetszik, hogy minden app -gáyriak is- törölhető (a váltás egyik oka volt, hogy nem akarok 300+ Ft-ost adni valmaiért, amiről nem tudom letörölni ami nem kell, pl nem kell 2 galéria, 2 notesz, 2 mail kliens stb - midnenki rárakja a gogole mellé a saját szarjait is, ezt meguntam).

Tetszik a kamera gyorsasága és videó minősége. A fotóminőség nem feltétlenül a legjobb (ez is gáz ennyi pénzért), de a kamera működése kárpótol. Tetszik hogy mind a 3 kamera normális minőségű - legalább ezt nem spórolták ki.

Tetszenek a shortcutok és automation, bár ez sem százas:
Beállítottam pl egy olyan automation-t, hogy ha elmegyek itthonról, akkor állítsa fel a hangerőt (csengés), mert mindig elfelejtem. Ha hazajövök, akkor meg vegye le 15%-ra. Tök jó, csak egy bibi van: nem állítja, hanem jön egy értesítés amiben rákérdez, hogy futtassa-e ezt automation-t. Ez így nem automatizálás, hanem ló*asz :)
Meg még van sokminden pro-kontra, de nem fárasztanék ezzel mindenkit.

(#1459) Dany007 válasza Essentials (#1430) üzenetére


Dany007
veterán

De, én erőlködést érzek. Lásd az 5G. Jobs idejében biztos, hogy inkább a 120hz-et rakták volna bele és megmagyarázták volna, hogy az 5G még ráér egy évet a júzerek 90%-nak.

Nem vonom kétségbe az üzleti modellt, hiszen sikeres, sőt, pár év alatt sikerült egy prémiumnak mondott és nem mindenki számára elérhető telefonból gyakorlatilag tucattelefont készíteni, mert már mindenkinek van és nem mindenhol ilyen drága, ahol viszont többet keresnek szal érted...

Sajnos kijelző méretben, kijelző típusban, kamerák tekintetében stb... sajnos kullog a többiek után.
Az iPhoneX bemutatóján csak röhögtem sajnos, mert bár ütős volt a készülék, minden igazi újdonságot a jóval régebbi Nokia 735-ösöm is tudta. (röhej ezt leírni).

Én épp az igazi innovációt hiányolom már évek óta. És hiába a userek nem specifikáció alapján választanak iPhone-t mégis szinte csak specifikáció háborút látok magam előtt. Elég megnézni az elmúlt 3-4 évet. Nagyobb kamera, több kamer, jobb kamera, nagyobb kijelző, jobb kijelző, erősebb proci, erősebb akksi...
OS szintjén? Multitasking? Mostmár widgetek is lehetnek a kezdőkijelzőn! Hurrá! :o

Régen mi volt? Multitouch screen! Ami tényleg 5 évre volt mindenki mástól. Slide to unlock! Mekkora volt már! :) Milliónyi szenzor. Ez mind ütős volt az elején. Just works render stb...
Tudom, hogy sokat akarok, de valami ilyesmi ütőset várnék el tőlük. Én se tudom mit, de épp ez a lényeg, hogy nekik kéne tudni. A slide to unlockot se tudtam vagy a pinch zoom-ot se hogy az jó lesz nekem, pedig milyen k...va jó. :)
Azt gondolom, hogy nekik kellett volna elsőre oled kijelzőt bevezetni, nekik kellett volna elsőre a wireless töltést is, és a 120hz-et is.

Mondom ezt iPhone userként, akinek már 2007 szeptemberében megvolt az első iPhone és most is megfogom rendelni az i12pro-t... De attól még számomra totálisal látszik, hogy a leading és innovatív prémium iPhone már rég elveszett.

(#1460) Szabi® válasza Dany007 (#1459) üzenetére


Szabi®
addikt

Jobs idejében töltő is lett volna a dobozban.Még az ötlet sem merülhetett volna fel.Csak "hála" a csökkenő iPhone eladásoknak,emelni kellett az árat,és kiszedni olyan dolgokat a dobozból amiket 20 ezer forintért lehet pótolni.Tim Cook ötlettelensége és profitorientáltsága hoz még kellemetlen perceket a "régi" felhasználóknak.A részvényesek viszont megsimizik a buksiját.

(#1461) Bossi


Bossi
őstag

Aki előrendelt van dátuma a várható szállításra?

(#1462) Navaren válasza Szabi® (#1460) üzenetére


Navaren
aktív tag

Nem véletlenül hívják Cook-ot szimplán 'Raktárosnak' a háta mögött :).

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#1463) Tewe013 válasza Essentials (#1457) üzenetére


Tewe013
őstag

"Magsafe-fel idén ez el is kezdődött. Az Apple sosem volt a villám töltés híve, a MagSafe-be idén 15W-ot engedélyeztek. Ez nyilván változni fog, ahogy finomítják"

Mi kezdődött meg? Ugyanolyan szar hatásfokkal működik a magsafe-es vezetéknélküli töltés, mint bármelyik másik Qi alapú. Egyébként a port nélküliség ilyen szempontból nem is igazán fér bele a "hű, de zöldek vagyunk" felfogáshoz, mivel a vezetéknélküli töltés minden csak nem zöld. (köszönhetően a gyenge hatásfoknak)

(#1464) -secret- válasza Bossi (#1461) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

-

[ Szerkesztve ]

(#1465) jegesib válasza zsoltiz (#1458) üzenetére


jegesib
aktív tag

Na mondjuk ez így korrekt ahogy leírod mi rossz neked.
Nekem sosem volt saját androidom, cégeseket használtam/használok, rövid ideig (havonta 1 hétig, akkor is csak telefonálásra), így nem is használok back gesztust, őszintén nem is tudtam h van ilyen (lehet az én telom még nem is tudja -SE-), nem ez az oka a kis készülék utáni rinyának. Egyszerűen kényelmesebben biztonságosabban használható sztem. Zsebre vágom gond nélkül, de számomra fontos funkciókat elérem kicsi kijelzőn is (mail, csetek, jelszavak, tudok vele fényképezni, naptár, zene, sok zene, még több zene, navigáció, apple pay, banki dolgok, jegyzetek, hébe hóba klotyón átfutni a netet, de bevallom legritkább esetben nézek videót rajta (valszeg a méret miatt egyébként is élvezhetetlen), tartalmat fogyasztani vagy tv-n szoktam, vagy laptop vagy ipad. Így egyáltalán nem szembesülök a te problémáiddal, az egyetlen amikor tapasztalom a kevés memória létét, amikro a régi safari tabokat megnézem és újratölti azokat, de az sem zavar igazán, mert kibírom h újratöltse, az esetek nagy többségében csak azért nyitom meg h bezárogassam őket :D Valszeg ugyenezen okból nem hiányzik a sokak által hiányolt 120Hz sem. Nincs igényem rá, se tévén, se monitoron, se laptopon

(#1466) #08176384 válasza Essentials (#1404) üzenetére


#08176384
törölt tag

A probléma az, hogy egy alaptartozék került ki a dobozból, ami semmilyen formában nem indokolható. Legközelebb a kijelző nem lesz benne, hogy pattintsd át a régiből. Ez valami olyan, mintha vennél egy új autót és tedd át a régiről a kerekeket. Ráadásul ez nagyon rossz irány egy új vásárló felé. Sokan eladják a régi telefont, ha újat vesznek, de töltő nélkül, hogy adod el normálisan? Vagy aki 2 évente cserél, az szívjon a régi 5 wattos töltéssel vagy vegyen egy újat 18e? Erre lehet válasz, pl, hogy töltsd laptopon keresztül, de pl vannak céges laptopok, ahol a biztonsági előírások miatt be sem dughatsz semmilyen előre nem engedélyezett USB eszközt. Persze aki vesz iPhone legyen pénze töltőre és nyilván kénytelen megvenni, ha akarja használni is. Ez semmilyen formában nem környezetvédelem, mert eleve egy Mac vagy PC co2 lábnyoma sokkal nagyobb, mint a kis töltőfej előállítása. Ez egyszerűen arról szól, hogy a drága, magsafe rá tudják sózni a vevőkre.

[ Szerkesztve ]

(#1467) 7Heads Drago válasza Essentials (#1399) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Ha kicsi közöd is lenne az elektronikához nem írnál ilyen blödségeket. Pont a ram mennyisége az ami meghatározza azt hogy mi marad bent a memóriában illetve hogy az os mennyire agresszív ez ügyben.

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1468) koxx válasza #08176384 (#1466) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az, hogy nem ad töltőt mindenféle kamu indokokra hivatkozva nettó genyóság. Az ár maradt plusz a user vegye meg a töltőt. Én mint első alma tulaj meg hol töltsem? Apple-Ikea koprodukció lesz majd az iphone 14, kapsz egy zacskó alkatrészt egy user manualt és otthon összerakod a konyhaasztalon.

(#1469) #08176384 válasza Bossi (#1461) üzenetére


#08176384
törölt tag

Telenor még fel sem hívott. Az icentre a másik készüléket előre ki kellett fizetni, az gondolom szombat át lehet venni, bár eddig ők sem jelentkeztek. Annyit tudok, hogy nagyon kicsi készletek jönnek, így aki nem rendelt első nap, előre fizetéssel, valószínű csak november kap telefont. Szolgáltató nem tudom nyilatkozni. Régen Telekom vettem, ott mindig megjött a rendelés.

[ Szerkesztve ]

(#1470) #08176384 válasza koxx (#1468) üzenetére


#08176384
törölt tag

Az ár sem maradt 11 pro max 499 volt, most a 12 pro max lesz töltő és headset nélkül 523e. Ha megveszem őket hozza, bő 60e áremelés alaphangon.

[ Szerkesztve ]

(#1471) koxx válasza #08176384 (#1470) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az mégjobb, akkor drágult.

(#1472) 7Heads Drago válasza gyuromoj (#1409) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Meg az hogy sokan a leközölt 699-799-999-1099 árából indulnak ki. Miközben ezen árak csak 2 cégre érvényesek az Usa-ban mindenki másnak +30$.

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1473) Szabi® válasza #08176384 (#1470) üzenetére


Szabi®
addikt

Azért lett még drágább is,mert azt a plusz pénzt a környezetvédelemre fordítják. :D

(#1474) zsoltiz válasza Essentials (#1399) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

"1.) Az iOS így működik RAM kezelés ügyben, és mindig is így működött. Ha több memóriát tesznek az újabb telefonokba, az a kamera extra fícsörök és lencsék, és kisebb részben az AR miatt van, nem azért, hogy a YT videó ( vagy bármi más ) tizenX perccel több/ideig bent tudjon maradjon! Ebben biztos lehet bárki, ha valaki nem hisz nekem, az elmúlt 13 év történetének hinnie kell."

Ez így ebben a formában nagyon nem igaz. A kamera meg a lidar maximum addig kér több RAM-ot, amíg használatban van vagy memória igényesebb képfeldolgozás folyik (kamera elsütése után másodpercek). (a lencsék meg egyáltalán nem kérnek RAMot, köszönik szépen :)
De amikor nem épp nem fut ilyesmi, akkor a szabad RAM-ban nyugodtan ott maradhatna minden addig, amíg nincs szükség több RAM felszabadítására. Asztali PC-n / Mac-en sem zárogatod be (vagyis az OS nem zárogatja be) a háttérben futó alkalmazásokat addig, amíg van elég RAM.

(#1475) koxx válasza Szabi® (#1473) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kellett a mani az apple körgyűrűhöz.

(#1476) 7Heads Drago válasza Essentials (#1419) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Mi köze ennek a témához? Nem lehetne offba legalább?

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1477) Szabi® válasza koxx (#1475) üzenetére


Szabi®
addikt

Egyébként tényleg nem zárhatjuk ki teljes mértékben, hogy nem akarnak megint valami nagy volumenű , monumentális építkezésbe kezdeni. :)
Irgalmatlan pénz hegyen ül a cég jelenleg,és az áremeléseket figyelembe véve sztem megint valami nagy dobásra készülnek.

[ Szerkesztve ]

(#1478) #16820480 válasza koxx (#1468) üzenetére


#16820480
törölt tag

Egy szaros 5W-os (!!) töltő került ki a dobozból. Tudod hol töltheted 5W-tal a telefon? Szó szerint bárhol. A mosógéptől kezdve bármire rádugod egy USB kábellel, az pont ezt tudja, 5V-1A. Tényleg hihetetlen nagy kár érte, hogy az iparág leglassabb töltőjéből nem gyártanak le évente 150 milliót, hogy még több menjen belőle a kukába.
De tényleg, legyen olcsóbb 5 ezerrel a 400 ezres telefon, az rengeteget javítana az ár/érték arányon, és onnantól senki nem moroghatna, hogy milyen drága :N

(#1479) Szabi® válasza #16820480 (#1478) üzenetére


Szabi®
addikt

Meg a headset is kikerült, amit az apple 8000 forintért árul :)
Nem jól számolod egyébként, mert magsafe töltőt kell venned,az usb c adapter csati miatt és ehhez jön még a headset ára, ami eddig ugye szintén járt.
Akkor miért 5000 forinttal legyen olcsóbb ? Annyiból ezeket megveszed :F
Akkor legyen 20-al olcsóbb, és az apple-nek még így is marad a magas profit.

[ Szerkesztve ]

(#1480) koxx válasza #16820480 (#1478) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Úgy tudom a 11 pro már nem 5W-os töltőt kapott, szóval nem a kis béna töltő került ki a dobozból. Érdekes módon a op8 teló mellé 30W-os gyorstöltőt kaptam, ott nem voltak spúrok. Amúgy meg nem érted, az elv az ami mocsok zavaró. USB C kábelt oszt mégis hova dugjak be?

[ Szerkesztve ]

(#1481) 7Heads Drago válasza Tewe013 (#1463) üzenetére


7Heads Drago
veterán

+1
Pont ezt írtam én is a topik elején.
sheratan: nem csak az 5w került ki a dobozból! A pro modellekhez gyorstöltő járt és azt se kapod meg. :)

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1482) #16820480 válasza Szabi® (#1479) üzenetére


#16820480
törölt tag

Miért kéne Magsafe töltőt venni :F Bármilyen USB PD töltővel működik, max 20W sebességgel, és bármilyen Qi töltővel 15W sebességgel. A Magsafe előnye, hogy odatapad a wireless töltőre a telefon, nem kell figyelni hogy teszed le.

koxx: Évek óta van már Type C csatlakozó laptopokon, alaplapokon (ha olyan gépházad van, akkor még az előlapjára is kivezethető), és fillérekért kaphatsz Type C csatlakozós töltőfejet, amit aztán megtartasz, mert kb bármihez jó lesz (kivéve az OP8, mert az nem támogatja a PD-t, így PD töltővel 5W-ot tud felvenni :D ).

7Heads Drago: Oké, bár mondjuk a telefonjaik nagy része nem Pro (az eladásokra gondolva). De amúgy van itthon kb 3-4 töltőfej, amit korábbi telefonok mellé vettem, összesen nem kerültek szerintem annyiba, mint egy Apple gyorstöltő és kb ugyanazt tudják.

[ Szerkesztve ]

(#1483) jegesib válasza koxx (#1480) üzenetére


jegesib
aktív tag

vegyél egy egyszerű usb-a lightinng kábelt a sarki fűszeresnél és bármilyen töltőt használhatsz mellé, még akár a op8 mellé kapott 30w-osod is. 10euronál nem több (most csak a hasamra ütöttem)

(#1484) Tewe013 válasza jegesib (#1483) üzenetére


Tewe013
őstag

Szerintem nem azzal van problémája a kollégának, hogy ne tudna egy kábelt vagy esetleg egy töltőfejet venni.

(#1485) kalimist válasza FіkuszKukіsz (#1429) üzenetére


kalimist
aktív tag

Pedig szerintem is ez lesz. Az iOS 13.4 betaban már voltak hivatkozások egy bizonyos "OS Recovery" fícsörre ami olyan lesz, mint a MacOS Recovery azaz a "letérdelt" telefon netről letölti a legfrissebb iOS verziót és telepíti. Kábel és számítógép nélkül.

Apple planning over-the-air OS recovery for iOS devices based on iOS 13.4 beta code

[ Szerkesztve ]

(#1486) #08176384 válasza Dany007 (#1459) üzenetére


#08176384
törölt tag

Azért nincs 120 herzes kijelző, mert gondolom valahol volt raktáron egy csomó régi 60as, amit olcsón fel lehetett vásárolni, így olcsó marad a térnek bekerülési költsége, a fan-ok meg megveszik a marketing szöveggel, hogy milyen szuper ez is. Amúgy valószínű, hogy az Apple híres a nem túl jó akkumulátor kezelésről és kb két óra alatt merült volna le a 120 herzes kijelző alatt a telefon. A most egy éves 11 pro csak gyári, hozzá adott töltővel töltve, semmi extrém használat, 91%os. 120 herz mellett meg lenne egy év alatt 60? :F

[ Szerkesztve ]

(#1487) jegesib válasza #08176384 (#1486) üzenetére


jegesib
aktív tag

jaja biztosan így van, pont akkora noccsal pont olyan lábkivzetéssel mint ami az applenek kell, pláne olyan méretekben amit eddig nem használtak :D Az 5G torony életveszélyes, meneküljetek :D

(#1488) #08176384 válasza jegesib (#1487) üzenetére


#08176384
törölt tag

Attól olcsó, hogy nem kellett újat fejleszteni. A notch is pont akkora, mint volt. Nagy valószínűséggel nem kellett teljesen új gyártási technológiát bedobni, mint pl egy 120 herces panelhez. Ha lenne köztünk gyártás tervező szakember, ő biztos mondaná, hogy is működik ez.

[ Szerkesztve ]

(#1489) jegesib válasza Tewe013 (#1484) üzenetére


jegesib
aktív tag

jaja valóban hatalmas probléma, gondolom alig tud választani h melyik készüléket szeretné a op8 mellé, de most megorrolt a cégre és inkább nem vesz telefont mert kihagyták a töltőt, meg a fülest, pedig ő pont a legnagyobb pro maxot szerette volna 1500é. Ez pont olyan vihar a biliben mint a jack elhagyása.

(#1490) jegesib válasza #08176384 (#1488) üzenetére


jegesib
aktív tag

nade éppen az előző kommentedben nem ezt mondtad, hanem azt h találtak raktáron egy csomó 60Hz-est, ami netto baromság és konteo volt.

(#1491) #08176384 válasza jegesib (#1489) üzenetére


#08176384
törölt tag

Alapvetően nem az elhagyás a baj, hanem, hogy ugyanazért az USD árért kevesebbet kapsz valós, komoly innováció nélkül.

(#1492) tibcsi0407 válasza #16820480 (#1482) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Csak a Magsafe-fel tölt 15 Wattal vezeték nékül, a többivel marad 5W. Van benne egy NFC chip, az alapján azonosítja a Magsafe eszközt.

https://utdetailing.hu/

(#1493) Szabi® válasza #16820480 (#1482) üzenetére


Szabi®
addikt

Ez kezd megint elmenni abba az irányba , hogy "igazából így még jobb is". :D
Ez elvi kérdés,nem anyagi,de akár anyagi kérdés is lehetne,főleg annak fényében , hogy az árat is emelték.Annak ellenére sem próbált korrekt lenni az apple,ha már ilyen kitartóan és ennyien toljuk a lélekvesztő szekerét évek óta.
Én tiszteletben tartom ha neked ez a fajta üzleti menedzsment bárhogy is tetszetős.

(#1494) ToniSoprano válasza jegesib (#1483) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Azért ha veszel egy Iphonet 300-400 ezer Ft-ért nyilván gyárit veszel hozzá, mert azért a 3000-4000 Ft-os töltők tönkre is vághatják a telefont. A gyári jellemzően jó minőségú. Egy 20 Wattos töltő 8000 Ft, egy kábel mellé 1 méteres 8000 Ft USB C – Lightning kábel 1m éteres 8000 Ft és 2 méteres 16 000 Ft (WTF???) Úgyhogy nekik szerintem nincs 10 dollár az előállítási költség. Mekkora ezen a profit????? Miről szól ez ha nem a profitról?
Egyébként hiába van nekem IPAd-hoz töltő, ha Iphone-t vennék akkor ahhoz is vennék, mert azért van amikor egyszerre kell tölteni és a régi az IPAD lassú a töltő is.

[ Szerkesztve ]

(#1495) koxx válasza jegesib (#1489) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nincs már meg az op8. De ahogy látom te sem érted a problémát.

(#1496) #08176384 válasza jegesib (#1490) üzenetére


#08176384
törölt tag

Nem kész kijelzője gondoltam, hanem az ahhoz való gyártási kellékekre. Rosszul fogalmaztam.

[ Szerkesztve ]

(#1497) zsoltiz válasza ToniSoprano (#1494) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

"Azért ha veszel egy Iphonet 300-400 ezer Ft-ért nyilván gyárit veszel hozzá, mert azért a 3000-4000 Ft-os töltők tönkre is vághatják a telefont. "

Pont az ilyen tévhitekből él az apple és adja el a drága kiegészítő vackait jó drágán :)

Gondolom a 2e Ft-os ebay-es plüssel bélelt szilikon tok is tönkreteszi a telefont, jobb megvenni az ugyanilyen eredetit 17e Ft-ért (amit lehet, hogy ugyanabban a kínai üzemben gyártanak, mint a ebay-est).


(#1498) 7Heads Drago válasza tibcsi0407 (#1492) üzenetére


7Heads Drago
veterán

A normál wireless QI töltök 7,5w fogják tölteni. Ezt kihagytad. :)

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#1499) jegesib válasza koxx (#1495) üzenetére


jegesib
aktív tag

az a baj h a valós probléma nem ér annyit mint amennyire belelovaljuk itt magunkat. Nekem egyáltalán nem fáj, most is az eredeti csomagolásában van az apple töltője, ki sem vettem belőle, van régi ipad töltőm, van mostani ipad töltőm, kábelből nagyjából már vettem annyit h lefedi a lakátst, kocsit, munkahelyet. Egyszerűen nem érint annyira h ezen felcsesszem magam és +/- 10eur sem hoz ki a sodromból 750 euros tételnél.

(#1500) szarka996


szarka996
tag

Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy mennyire hülyeség amit írni fogok, vagy tényleg van benne realitás a töltő elhagyásának okával kapcsolatban.
Az 5G még elég kezdeti státuszban van és elég drága a 4G-hez képest. Ezt láthattuk pl. az S20+ vs S20+ 5G közötti nyitóárban, ha jól emlékszem 100 usd volt a különbség.
Na már hogy lehet hogy mindegyik iPhone-ba belekerült az 5G, mégse változott a Pro 999-es, és a Pro Max 1099-es ára? Hiszen Ha jól olvastam párszor ez elég nagy többlet költség a gyártóknak, és nem egy jótékonysági szervezetről van, hanem profitorientált cégről ami nem fogja lejjebb adni egyik évről a másikra.
Szóval szerintem 2 út volt. Vagy emelnek az árakon, vagy valahol megvágják a költségeket, és az utóbbi győzött. Persze még a marketingesek kitalálták hozzá ezt a bullshit szöveget, hogy az egész a környezetvédelem miatt van...
A füles és az earpods elhagyása 1 az 1-be nem hiszem hogy kiteszi az 5G költségét, de a kisebb doboz -> több szállítható egyszerre, azaz kisebb szállítási költség, és amit még nyernek az utólag eladott töltő fejekkel, már visszahozza a pénzt, sőt...
Összességében akik amúgyis hagyták volna a dobozban a töltőt, és a fülest, azoknak ez egy elég jó trade-off.
Ez az én véleményem, ha úgy érzi valaki, hogy valamit nem jól látok át, akkor az nyugodtan javítson ki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.