Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6201) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Felemeltem közben 1.10V-ról 1.20V-ra az MHC-t, és csináltam egy latmont játék közben. Nem tudom van e változás, mert kirúgtak közben a szerverről, visszamenni meg már nincs kedvem. Ami nekem nagyon furcsa, hogy a HDD-hez meg az USB-hez tartozó szolgáltatások vannak az élen ISR és DPC count-ban, és csak utána jön az nvidia driver. A latency-k is elég magasak játék közben, de gondolom ez így lehet normális, mert dolgozik a gép. Ami még érdekes, hogy a core #0-on sokszor annyi volt az ISR meg a DPC, mint a többi magon, de arról nem csináltam képet. Én úgy sejtem, hogy ez az MHC feszültség emelés sem fog megoldást hozni, és valahol máshol van a hiba.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6202) xeon forever válasza inf3rno (#6201) üzenetére


xeon forever
addikt

Ha jol ertem, valami meg mindig fogja. 🔜
Akkor viszont chip korul kell gondolkozni. Ahci driver fent van?
Lan driver lehet regebbi kell.
Ha volt crash, akkor hasznald AZ eredeti inditast a windowsnak es kezd elorol.

Telepitesi sorrend:

Win install.
Administrator fiok aktivalasa. Egyeb fiok torlese.
Intel chipset drv. Restart.
Ahci drv. Restart.🔜 bios ahci engedelyezes🔜
Lan drv. Restart. Sound drv. Restart.
NV driver. Restart.
Ccleaner. Clear. Mindent amire nincs szukseg.
🔜
Computer management. Kapcsolj ki minden felesleges szolgaltatast, vagy allitsd at manualra. 🔜
Net framework install.[net framework service manualis legyen] Minden vcredist install.🔜 Dx install.

🔜 visszaalitasi pont letrehozasa🔜

Johetnek a programok.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6203) envagyok


envagyok
veterán

Lehet, érdemes kupaktalanítani a procit?
Eleve egyik mag magasabb hőmérsékletű, mint a többi 3, illetve a cpu hőmérséklet is nálam 10-15 fokkal többet mutat, mint a maghőmérsékletek.
Van leírás a menetéről, érdemes vele foglalkozni, mennyire nehezen kivitelezhető? Mennyit segít hűvösen tartania cpu-t?

(#6204) motorhead


motorhead
aktív tag

Érdemes végignézni ezt az összehasonlító tesztet. Különös figyelmet szentelve a i5-4670 vs E5450 párosra.
A teszteket gtx 970-el készítették. A legtöbbször az E5450 nagyon alul marad az i5-el szemben. Valahol kevésbé... :U

[link]

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#6205) motorhead válasza envagyok (#6203) üzenetére


motorhead
aktív tag

Szerintem tök felesleges. Normális hűtő kell rá, normális pasztával. De mennyi az annyi? Mennyin járatod és milyen feszkóval? A legtöbbször semmit nem írsz le amikor kérdezel, pl. a tuningról sem írtál semmit mióta a BIOS-t átküldtem. Itt a legtöbbünk már tett fel fotót az eredményeiről, AIDA, CPUz stb..

[ Szerkesztve ]

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#6206) envagyok válasza motorhead (#6205) üzenetére


envagyok
veterán

De írtam,420mhz-es fsb-vel megy 1.15v-on.
Zalman hűtő van rajta. Alapon szépen elketyeg, de terhelve megugrik egyből a hőmérséklet, ráadásul nem egyezik magonként, hanem az egyik mag 5-10 fokkal melegebb. Az ősszesített cpu hőmérséklet is jóval melegebb, mint magonként.

(#6207) VinoRosso válasza inf3rno (#6201) üzenetére


VinoRosso
veterán

Próbáltad már 1 modullal a rendszert ? Érdemes lenne szólóban kiróbálni őket egyesével, hogy úgy javul e.

Illetve azt megnézni hogy a DPC-kbe mikor jön be a késleltetés. Csinálj 8 gigával egy olyan cold bootot amikor egy napja már pihen a rendszer és egyből indítsd el a Latency checkert, és netezgess nézz videókat a youtube-on, közben figyeld, hogy mikor kezd megnőni a késleltetés, vagy egyből piros e a grafikon ? Amikor a hiba előjön indítsd újra a gépet és nézd meg, hogy változik e a dolog vagy ugyanúgy insta hibával áll fel a rendszer.

motorhead: jó lenne egy összehasonlító táblázat ami kiátlagolja a különbségeket. Nagyjából amúgy mindegyik játék játszhatónak tűnik , csak valamelyiknél marad a VGA-ban kraft.

(#6208) xeon forever válasza envagyok (#6206) üzenetére


xeon forever
addikt

Nincs rajta a procin a huto rendesen. Log valamerre...

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6209) Wiipera válasza motorhead (#6204) üzenetére


Wiipera
tag

Nem szívbajosak az elvtársak, hogy az E5450 1,5V-ot kap CPU-Z szerint :Y
Sajnos mikrolagol néha a Xeon a 0:52-nél levő játékban: [link] és a fallout 4-nél, és GTA5-nél, Tomb Raidernél is :( (tovább nem néztem)

Viszont az utána levő (stock E5450 vs @4GHz) videóból egyértelműen kitűnik, hogy nagyon is jót tesz a tuning. Megszűnik, vagy jóval ritkább lesz a mikrolag.

Nincs más teendő, mint egy brutál vízhűtéssel kinyomni a Xeon szemét :P

[ Szerkesztve ]

(#6210) CJ4567 válasza envagyok (#6203) üzenetére


CJ4567
veterán

Forrasztott a CPU, úgyhogy inkább nem kéne.

Wiipera: nálam is mikrolagol az alapórajeles E5440-el néha a FO4, de nálam 1GB VRAM van.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#6211) inf3rno válasza VinoRosso (#6207) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az a gondom, hogy az összes eddigi stress teszten átment, bármit próbáltam, nem halt le. Egyedül bf4-nél száll el pár óra után c0000005 hibaüzenettel, és fogalmam sincs, hogy miért. Nem tudom mással tesztelni, mert minden más működik. A bf4 meg nem megy el 2g memóriával, annyi csak a rendszernek kell...

A latmon jelzett valamennyi latency-t, ami részben a régi rendszer rossz telepítéséből adódott, részben meg abból, hogy ment a vírusirtó. Így utólag szerintem minden futó alkalmazás okozhat valamennyi latency-t gondolom, azért volt magas a vírusirtónál és rohadt magas bf4-nél, de persze sosem használtam latmont előtte, úgyhogy ez csak tipp. Lehet, hogy nem kéne ezeknél sem felugrania. Szóval a fő bajom, hogy nincs olyan automata tesztem, ami előhozná a problémát, és nem szívesen játszok napi 4+ órákat csak azért, hogy teszteljem. Az is benne van a pakliban, hogy hardver hibás az egész cucc. Igazából már mindent teszteltem rajta, amit lehetett, legutóbb a PSU-t, de a tesztek szerint minden rendben van ilyen téren is. Lövésem sincs mi baja. Még egyszer megnézem ezzel a magasabb fesszel, hogy mit produkál, hátha, de szerintem ugyanúgy összeomlik majd pár óra után. Szerintem ideje feladni...

Buliban hasznos! =]

(#6212) inf3rno válasza xeon forever (#6202) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amennyire én tudom az AHCI driver a Windows-al együtt települ, ha AHCI módban telepíted. Mindent hagytam, hogy lerántson magának microsoft-tól, egyedül az nvidia-t tettem fel manuálisan. Egész jól megoldotta, az UPS drivere hiányzik csak, de azt nem akarom felrakni, mert úgysem marad bent sokáig ez a lap, az új helyén meg nincs UPS. Nagyjából ugyanúgy viselkedik a rendszer, mint az előző install, nem érzek különbséget aközött, hogy én teszem fel a chipset driver-t, meg eközött. De ha nagyon fontos, akkor szívesen lerántom az alaplap oldaláról a drivereket. Egy próbát ez is megér. A hang, akkor semmiképp sem nvidia legyen, ugye?

Buliban hasznos! =]

(#6213) inf3rno válasza motorhead (#6204) üzenetére


inf3rno
nagyúr

E5430-ról váltottam 4670k-ra, a dupla FPS-t alá tudom támasztani BF4-nél, nagyon fogta a 750 Ti-t alap járaton. Talán ha rendesen húztam volna, akkor más lett volna a helyzet, de most már mindegy.

Buliban hasznos! =]

(#6214) VinoRosso válasza inf3rno (#6211) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ezt használod ?

ha igen, itt mindennek zöldnek kellene lennie akármit futtatsz.

(#6215) inf3rno válasza VinoRosso (#6214) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Latmont, de megnézem ezt is mindjárt.

szerk:
Alapból zöld böngészés közben bekapcsolt av-al, de majd megnézem később, hogy bf4-el mit produkál.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6216) xeon forever válasza inf3rno (#6212) üzenetére


xeon forever
addikt

Elegge fontos. Nalam ugyanez volt amig fel nem raktam a rendes drivert. Allando memoria gondoj. C000005 hangkartya utkozes stb. A megadott sorrendbe telepitettem, a lap gyarto drivereit, azota megy 466 fsb ram szinkronban.elotte 400 on eldobta magat a windows. Es teli szemetelte a winsxs mappat mindenfele elromlott fileval. AZ ahci driver nagyon sokat javitott a rendszer stabilitasan. Illetve egy xfi hangkartya. ☑ rengetegey szamit,hogy kulon spu ja van, es nem az alaplapi. Konkretan 2 hetente ujrainditom a gepet cache urites cimen, addig van olyan, hogy 30-40 orat megy egy program egyhuzamban.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6217) inf3rno válasza inf3rno (#6215) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ment pár órát bf4-el, végig zöld volt. Most nem volt kedvem kivárni, amíg kifagy. Majd tesztelem legközelebb újra. Lehet, hogy a másiknak érzékenyebbek a beállításai, passz.

Buliban hasznos! =]

(#6218) inf3rno válasza xeon forever (#6216) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mit javasolsz, rakjam újra az egész rendszert, vagy elég csak a drivereket? Nem szívesen várom ki újra, amíg update-ről leszedi az összes szir-szarát...

Buliban hasznos! =]

(#6219) inf3rno


inf3rno
nagyúr

No kpróbáltam magasabb feszen van ez a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt, és akkor fagy ki a game is. Néha-néha van egy-egy citromsárga csúcs a latency-ben, de ritka. Amikor leteszem ablakos nézetbe, meg amikor kifagy, akkor van, meg közben ritkábban. Szóval szerintem nem latency-vel van gond. A cucc sem írja, hogy gond lenne vele, úgy látszik belefér a citrom a tűréshatárba. Megpróbálom a driver telepítéssel. DDU-val lepucolom az nvidia driver-t, aztán kezdem a chipsettel, és úgy sorba.

Buliban hasznos! =]

(#6220) inf3rno válasza xeon forever (#6216) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Leszedtem mindent ami fent volt a windows-on kívül, aztán felszórtam a drivereket és a többi cuccot abban a sorrendben, amit írtál. A cleaner-el nem szedtem le semmit, illetve a dotnet, dx11, c++ redist más sorrendben ment fel, de úgy látszik a driver része a lényeg, nem ez. Most egyáltalán nem akad, pedig fps-nek ugyanannyit ír, mint előtte. Ezek szerint a 2.66GHz is elég ennek a játéknak a 60 fps-hez. Köszi! Még tesztelem, de úgy néz ki, hogy ez volt a megoldás. Legalábbis érzésre sokkal jobb, mint volt. Majd kiderül a napokban, hogy a c0000005 probléma e még. Az is lehet, hogy most csak a kevesebb játékos miatt nem szaggat...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6221) xeon forever válasza inf3rno (#6219) üzenetére


xeon forever
addikt

Minek adtal tobb feszt?
Ha AZ NVIDIA ezt dobja, AZ arra utal, hogy a VGA vagy tul magas orajelen megy, vagy osszeveszik a shared system memoryval, vagy nem kap eleg betapot.
De jelenlegi esetben a shared system memoryra gyanakszom. Ha most fent vannak a driverek,kiderul mi a baj.
//nezd meg, hogy a VGA rendesen bent legyen a pcie slotban, ugyanis egy rosszul kontaktolo sin is lehet ennek az egesz mizerianak a kivaltoja//
Ha rendben megy johet a tuning.
Milyen tapot hasznalsz?

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6222) inf3rno válasza xeon forever (#6221) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mert azt javasoltátok, hogy emeljem a feszt, hogy elbírja a 4 modult. A PSU rendben van, nemrég teszteltem. Most fagyott ki, úgyhogy ez a driver újrarakás sem működik. Mindenesetre attól még simábbnak tűnt a játék. Kitakarítottam a pcie slotot amennyire lehetett, nem volt benne mocsok, jól illeszkedik. Azt írta valaki régebben, hogy hibás pcie slot okozhatja esetleg. Nekem mindenesetre fura, hogy x óránként kontakt hibás, egyébként meg működik.

Buliban hasznos! =]

(#6223) robekri


robekri
addikt

Van olyan köztetek akinek 4x2 gb 1 oldalas ramja van ddr800 és p35, p45ös deszkával rendelkezik??

A g41 nem hajlandó 4x2 gigát kezelni:(((,- 2 oldalast- fentebb tárgyaltuk ezt.

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#6224) Pécsi gyerek válasza robekri (#6223) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Jelen 😀

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#6225) robekri válasza Pécsi gyerek (#6224) üzenetére


robekri
addikt

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#6226) xeon forever válasza inf3rno (#6222) üzenetére


xeon forever
addikt

Ezzel is szukult a kor...
VGA lesz a hibas. Igaz nem egetvero. Amikor terhelest kap hosszabb ideig, akkor valamelyik chip vagy reszegyseg tulmelegedik. Sanszos hogy a VGA mch akad ki, es mivel a driver ujrarakas utan stabilabbnak tunik, ezert vagy VGA biosban lejjebb kellene venni az orajeleket, vagy masik VGA.

Tesztelted mar masik vga val?

Ja esetleg a vga tuner programjaval bios mod elott nezd meg alacsonyabb orajelen, meg ha van kulso homerod told be a VGA hutoborda ala Minden oldalrol. Lehet hogy fog erdekesseget mutatni.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6227) Speed® válasza xeon forever (#6226) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Másik gépben problémamentesen ment neki a VGA. VGA MCH azmiaz..? :DDD

(#6228) zedcon válasza Wiipera (#6209) üzenetére


zedcon
tag

Tetszik naon ez a videófilm.
Hasznos ez a ruszki videofilm
Látszik, hogy 5-10 FPS az előny ha 3 Ghz helyett 4 Ghz-en járatjuk az összes Xeont.
Valahogy lagolást is kevésbé éreztem, amikor memók is gyorsabbra voltak állitva. Ezeknél a régi processzoroknál fontos, hogy kihozzuk a maximumot, mert nem mindegy, hogy 15 vagy 22-25 FPS-el megy a játék. (60 vagy 120 FPS variácóknál már édesmindegy)

Már alig várom, hogy hazamehessek hétvégén és tesztelhessem tovább a szörny BIOS-t az Asus P5Q Deluxeban. Szerencsére már nincs sok variáció, igy vagy lassú időzitéseket használok vagy 4 GB-ramot 3,8-4 Ghz-en (ez rossz vicc) vagy visszateszem az antituning 3 GHZ-es C0 Xeont és belenyugszok ez a vége a lapnak 8 GB memóriával. :N

Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)

(#6229) xeon forever válasza Speed® (#6227) üzenetére


xeon forever
addikt

VGA memoria vezerlo kozpont, Ami AZ alaplapi mch hoz kapcsolodik. Mch_vga utasitson. Leginlabb a vga driverben lehet fellelni mint utasitas.

Neha azert magadat is moderalhatnad.

Mch=memory control hub

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6230) envagyok


envagyok
veterán

Létezik olyan tuningolható 775-ös xeon lap, ami dual xeon e5450-et tud kezelni, azaz 2 processzoros?

Más:
Feleslegessé vált egy bitang jó 775-ös procihűtőm nagy ventilátorral, ha valaki hasznát venné, írjon pü-t.

[ Szerkesztve ]

(#6231) Speed® válasza envagyok (#6230) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Skulltrail (5400X), aranyáron.

Nem hirdetési felület..!

Xeon forever
Nem gondolom, hogy moderálni kellene magam, de majd figyelem, köszike. Addigis, ne irkálj fals infót és nem kötözködök ;p
A GPUban van az IO rész ilyen téren, nincs külön a karin vezérlő..melegedési gondok meg nem egy ilyen GPUnál lesznek..szimplán a lapja/2-2 RAMja szivatja, napnál világosabb.

(#6232) xeon forever válasza xeon forever (#6229) üzenetére


xeon forever
addikt


Ez egy 1 GB os VGA hoz.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6233) Speed® válasza xeon forever (#6232) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem az volt a kérdés, van-e MEMIO a VGAn..hanem hogy szerinted MCHnak hívják és a GPUtól független..nem az, benne van. És ha az nem melegszik túl, más sem fog..olyan kaliber VGAn esélytelen.
De már megint megy az offtenger, miközben szépen leírta anno, más környezetben hibátlan :S

(#6234) xeon forever válasza Speed® (#6231) üzenetére


xeon forever
addikt

Jajj. Legyszi nezz utana a mch_VGA nak. Felig igazad van. De a vga memory controller a dedikalt memoria es dinamukus memomiria kozotti hub, es igen a gpuba van integralva amit nvdriver vezerel. Ha c0000005 os hiba van AZ valoszinu VGA oldalon hibazik eloszor, kulonben a windows bs-t dobna ha az alaplapi memory controllerrel lenne gondja. Tehat mivel a windows ujra tudja inditani az NV drivert az alaplapi oldalon 99% hogy rendben van a dolog.
Szoval amiben igazad van, hogy az alaplapi memoriahoz probal hozzaferni, de nem tud. Mivel az audio problem at kiszurte, ezert mar csak a VGA memory controller iranyaba kell haladni. Ha melegedesi gond van akkor siman eldobhatja magat. Ha az orajelekkel van gond megint csak lehet c000005 os hiba.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6235) MasterDeeJay válasza envagyok (#6230) üzenetére

ha dual akkor 771 elérhetőbb.
Nagyrészt setfsb vagy clockgennel lehet mahinálni az fsb-t. Feszt csak moddolva, szerver ramokból ritka az ami szereti a tuningot.

Lehetőségek ár szerint besorolva

1. Intel D5400XS skulltrail de ilyet emberi áron nem találsz

2. i5100-as chipset, 800-as ECC REG ramokkal, clockgennel pedig 400-as fsb-re rakni.
hátránya hogy a chipset nincs felkészítve 400-ra, ha nem viszi akkor vmoddolni kell

3. i5400-as chipset, proci pinmod 400-as FSB-re. Ez talán a legolcsóbb, hátránya a kályha fbdimm ram.

2. és 3. esetben nagy szorzójú proci kell ami 333-as fsb-vel van.

Nekem antituning hulladék lappal ezt sikerült:

MCH vagy ram nem bírta. (4db 8gb-os ddr2 667 az lehet sok volt a chipsetnek)

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#6236) Speed® válasza xeon forever (#6234) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Szép lassan leírom újra, nincs a VGAval gondja más környezetben. És nem melegszik túl sem, 750TI, ~60W, nem arról híres :)
A MEMIO a GPU része, így nem független a melegedése sem..
Ha nem OS/software problem, kizárólag a lap/RAMok maradnak..azon meg semmi voodoo nem segít, csak a csere :(

(#6237) CJ4567 válasza xeon forever (#6234) üzenetére


CJ4567
veterán

Eddig a c0000005 hangkártya volt, majd HD audio driver hiba, most már VGA hiba. :F

No Sana No Life

(#6238) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

Azért ismerjük be,jobban pörög a topik,mióta xeonforever :DDD

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#6239) xeon forever válasza CJ4567 (#6237) üzenetére


xeon forever
addikt

Mivel a hangkartya problema ki lett szurve igy marad a VGA. Azt mar kitargyaltuk, hogy memoria utkozes a c000005... Irta is, hogy nvaudio driver nelkul rakta ujra a vgat. Stabilabb is. Szoval haladtunk elore, nem ertem mi a problematok.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6240) SP4C3 válasza xeon forever (#6239) üzenetére


SP4C3
veterán

Fogadok iPhone-od van.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#6241) xeon forever válasza SP4C3 (#6240) üzenetére


xeon forever
addikt

Rosszabb... Windows phone. 💣

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6242) xeon forever válasza Pécsi gyerek (#6238) üzenetére


xeon forever
addikt

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6243) philoxenia válasza CJ4567 (#6237) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Majd jövök én is tippekkel... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#6244) xeon forever válasza philoxenia (#6243) üzenetére


xeon forever
addikt

In computing, a segmentation fault (often shortened to segfault) or access violation is a fault, or failure condition, raised by hardware with memory protection, notifying an operating system (OS) the software has attempted to access a restricted area of memory (a memory access violation). On standard x86 computers (which includes most PC computers) this is a form of general protection fault. The OS kernel will, in response, usually perform some corrective action, generally passing the fault on to the offending process by sending the process a signal. Processes can in some cases install a custom signal handler, allowing them to recover on their own,[1] but otherwise the OS default signal handler is used, generally causing abnormal termination of the process (a program crash), and sometimes a core dump.

Segmentation faults are a common class of error in programs written in languages like C that provide low-level memory access. They arise primarily due to errors in use of pointers for virtual memory addressing, particularly illegal access. Another type of memory access error is a bus error, which also has various causes, but is today much rarer; these occur primarily due to incorrect physical memory addressing, or due to misaligned memory access – these are memory references that the hardware cannot address, rather than references that a process is not allowed to address.

Newer programming languages may employ mechanisms designed to avoid segmentation faults and improve memory safety. For example, the Rust programming language employs an 'Ownership'[2] based model to ensure memory safety.[3]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Segmentation_fault

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6247) inf3rno válasza xeon forever (#6226) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Teszteltem, azzal is ugyanez a hiba, illetve volt jobb lapban is a vga, azzal működött rendesen... Én a memória modulokra gyanakszom. Ezek vannak benne: [link] Ebből a Kingston HyperX KHX1600C9D3/2G adatlapját nem lehet megtalálni a Kingston oldalán. Ez a legrégebbi memória. A másik három 1333/1.5v, ez viszont lehet, hogy nagyobb feszt igényel. Érdemes lehet megpróbálni 3 modullal, hátha, bár nem tudom, hogy egyáltalán elindul e három modullal a lap, lehet, hogy csak a kettőt szereti. Mindjárt kipróbálom.
Ami még érdekes lehet, hogy elvileg azóta van ez a probléma, mióta xeon-ra váltottam. Nincs már meg a régi cpu, hogy teszteljem azzal is. :S Lehet, hogy hibás a processzor MHC-ja? Csináltam rajta Intel tesztet, de azt mondta mindenre, hogy okés. A másik lehetőség, ami még eszembe jutott, és nem igazán ellenőrizhető, hogy amikor beszereltem az új xeon-t, akkor ESD szétverte a lapot, esetleg a PCIE foglalatot. Erre mondjuk kicsi az esély, mert a CPU-t szereltem, de gondolom, hogy jobban hozzáférjek a dolgokhoz, kiszedtem a videokártyát is.
Tulképp az már nem pozitív, hogy szűkült a kör, mert elfogytak a lehetőségek. Fogalmam sincs, hogy hova tovább... Ugye én eladni szeretném ezt a lapot, nem venni még alkatrészeket, hogy tovább tesztelgessem. Mondjuk ilyen állapotban családon belül ment el töredék áron. Lehet megnézem másik játékkal is, aztán ha azzal megy, akkor így marad. Dirty bomb-ot ajánlotta egyik ismerős, kipróbálom azzal ma este, ha lesz fent valaki a szervereken, aztán elkönyvelem, hogy az origin meg a bf4 a hibás. Esetleg még tudok beletenni egy sound blaster hangkártyát is, azt úgy emlékszem lepasszoltam annak idején bátyámnak. Szóval ha audio probléma, akkor az is kiderül majd elvileg.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6248) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Toltam 4 órát, nem jelentkezett a hiba 3 modullal a bf4-el, de ugyanúgy akadt néha, úgyhogy gondolom csak idő kérdése lenne. Majd máskor kipróbálom újra, egyelőre most más jellegű gondom lett, ami fontosabb.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6249) xeon forever válasza inf3rno (#6247) üzenetére


xeon forever
addikt

775 foglalatnal nincs memory controller integralva a cpuban, AZ eszaki hidban van a vezerlo. Ezzel teljesen bezarult a kor.

Minden modulnak 1333mhz orajel kell. Manualisan ez legyen beallitva, AZ idozitesek legyenek by spd alapjan.
Telepitsd ujra a Microsofthoz VC resist, net framework, visual studiokat ujra.(bf4,originhez a legelsotol, AZ utolso updatig az osszes kell)
Ha igy sem megy akkor 4 teljesen egyforma modul lesz a tuti.

[ Szerkesztve ]

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#6250) g@norbert válasza xeon forever (#6249) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Nem is értem ezt a sztorit,mert a 775 lapok többsége érzèkeny a memóriákra,(nem minden gyártót szeretik)arról nem is beszélve hogy 4 egyforma memóriamodult kell használni,manuális beállítàssal,nem automatikus időzítésekkel,ezt saját tapasztalatból tudom,természetesen a tuning miatt...

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.