Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5303 üzenetére
Hát elég sokmindent írtál.
USB - Lehet jelátviteli hiba, attól függően milyen hosszú a kábel, ha jól emlékszem a 2.0 max 6 métert enged, de ha valami gyengébb kínai kábel akkor lehet nem tudja még a felét sem
HDD - A SATA kábelt nézted ? Lehet az is megtörve, cseréld ki, hátha
CPU - Ha jól látom C0-ás a CPU, mikrokódügyileg rendben van ? CPU-z mit mutat ?
VGA - TDR hiba esetleg lehet, ha elszáll a driver, használj 347.52-es forcewaret, azzal ilyen nincs
TÁP - szerintem ez a legkevésbé valószínű tekintve hogy alacsony fogyasztású a VGA-d. Túlterhelést kizárnám, max egy haldokló kábel vagy kondi lehet benne, szerintem kicsi az esélye. A legtöbb 750 Ti-nak nincs is külön tápcsatlakozója, specifikáció szerint 75W a kártya, tehát a deszkáról veszi az dzsúzt.
LAP - p43-as chipset, ezek ha jól emlékszem megkövetelik, hogy az FSB-vel szinkronban legyen emelve bizonyos lépcsőnként a PCI-E. Ha auto-n hagyod akkor magától emeli akár a csillagos égig. Olyan 107-08-ig még nem probléma, de efeletti tartós használat tönkreveri a déli hidat meg azt is ami rajta van. Lehet, hogy innét van a HDD meg az USB problémád is. Állítsd be fix 100-ra és nézd meg meddig tudod emelni az FSB-t úgy, hogy stabil a lap. 6x-os szorzóval teszteld Prime 95 blenddel, az elég gyorsan kidobja ha valami gond van FSB/MCH fronton
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
RAMokat pakold vissza 1333C9/1.5Vra első körben, hogy az MCH ne legyen ilyen szinten is terhelve, elég neki a 4 modul.
Hőmérsékletfigyelő progiknál offsetet kell alkalmazni, lévén 100°C TjMaxal dolgoznak a 85°C valós helyett (AIDA ezt tudja, jól mutatja alapból).
A hűtő rögzítését meg szedd ráncba rendesen, mert bár lehet, hogy jól áll a proci a foglalatban, de ha ferdén hat rá a hütecs, az okozhat kontaktzizit..adaptert is csekkold a procin, rendesen a helyén van-e, szabadok-e a kontaktok, ahol szükséges.C0 steppinggel (sem) nincs olyan, hogy neked is megy annyin, amennyivel bárkinek..ki kell tesztelni, nem hasraütésszerűen beállítani valamit. Járt nálam olyan E5440, ami 1Von stabil volt 3400on, a mostani 1.1Vot kér ugyanehhez..pedig mindkettő E0, VIDjük is hasonló..szóval az OClottery ilyen.
HWi logra meg ne bízd az életed..írhat butaságot is (ld. UPC..bár lehetett áramingadozás is, amit nem bírt lekövetni..ezt te tudod, mennyire megbízható adat). BSOD előtti irás a dump file jellemzően.
Én a helyedben teljesen alapértékeken tesztelném a rendszert elsősorban.
És nyugi, OCval nem csak nálad vannak bajok..tudnánk mesélni mind
Én pl. jópár alkalommal megdöntöttem a downclock wrt 4x2GB OCval -
xeon forever
addikt
A c0000005 is hiba AZ bizony hangkartya hiba. Winfos HD audio driver osszeakad valamivel. AZ esetek tobbsegeben ram hiba miatt nem talalja a megfelelo cimet. That a ramokhoz igazitsd a fsb es akkor elvileg megoldodik a problema. Ddr3 AZ 8x szorzos that 1333/8 AZ 166.625//166x2 biosban AZ 333 fsb vel hozza ossze szepen. 1600 on 400 fsb vel. (2centus faxxal nem lehet szuz hartyat lyukasztani. Kell neki AZ 1.35 v ha komolyan porgeted a procit. Bf4 meg komolyan porgeti...aidaban stressz tesztnel csak a fpu tesztet engedd Ra a tobbit hagud kikapcsolva. Aida 5.6/// nalam pl max 62 fok. CPU tesztnel meg 52)
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5311 üzenetére
TjMax értéke nem egy állítható valami, az fix, ennél pl. 85°C. Ha a lapod BIOSa rendben van microcode szinten, akkor emiatt nem lehet gond. A programokat pedig lehet offsetelni, ha olyat akarsz használni, ami alapból nem tudja (CoreTemp/HWinfo/stb.).
Ha a hűtés is rendesen áll rajta, akkor pedig csak feszültségtől függ, elmelegedik-e vagy sem. C0 rev. jellemzően éhesebb, mint az E0, de a tesztelést én akkoris ott kezdeném, ahol írtam..alapra mindent, RAM OCt ne erőltesd, keresd meg szintetikus teszttel a feszültségigény alját max, ha szeretnéd, aztán kis lépésekben lehet felfelé menni..nem ajtóstul a házba.
Ami az állítgatást illeti, az márpedig BIOSban történik..és ez így van jól..
Ha nincs türelmed hozzá, akkor nem a Te platformod..vagy ne akarj OCt.BIOS nem állít semmit magától, a beállított vCore terhelésfüggően droppolhat. Tolj rá valamit (IBT/P95/LinX/stb.), hogy lásd, mennyi is az annyi, ha dolgozik. Lehet droppol egy nagyot és máris kiderül, nem elég a kívánt OChoz, azért szívsz.
De szerintem szimplán a RAMok miatt, azzal kezdeném, hogy visszapakolnám őket 1333C9/1.5Vra..az MCH/NBnak meg mehet egy kis +fesz a 4 modul miatt, ahogy valószínűleg az FSB/VTT is kér valamennyit a 400as üzemhez..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5318 üzenetére
Moddolt BIOS, próbát megér
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5309 üzenetére
Az alaplapod BIOS beállításaiban a PCI-E frekvenciánál mi van ? auto vagy 100 ? Ha auto akkor állítsd 100-ra és nézd meg úgy. Ha nem indul a lap akkor vegyél vissza az FSB-ből addig amig el nem indul. Ha hibázik akkor is. Igazából meg kéne nézned totál alapon az egész konfigot, mert ha úgy sem jó akkor vagy hardver hiba vagy a hiányzó mikrokód csinálja. Mindenesetre előbb nézd meg, hogy alapon hogy viselkedik a gép, és csak akkor frissíts BIOS-t ha stabilan működik.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5312 üzenetére
Gigabytenel AZ oc nal wrva egyszeru. Ha mindent auton hagysz akkor a "follow Intel specs" szabvanyt koveti. Ha tul magas a homerseklet akkor AZ meg azert van mert nincs jol alapasztazva es nem vezeti el szepen a hot. A p35 nel volt tipikus hiba h rosszul olvasta be. P45 nel ez mar nem igen Jo jel. AZ fpu teszt mutatja meg mennyire esik vissza a fesz full load on.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5330 üzenetére
Nem bonyolult meghenkelni a BIOSt, de megcsinálták helyetted, próbáld ki. Max akkor kell szórakoznod vele, ha SLICest szeretnél. Igen, F5d, mint a neve mutatja..de írtam is, hogy latest beta. HD RAMokkal felejtsd el a RAM OCt élből..azt még a komolyabb lapok sem szeretik.
BIOS fel -> full reset -> alapon tesztelés. Ha jó, kezdheted az OCt újra ;p -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5333 üzenetére
Milyen Utilityt akarsz leszedni? Ott van a saját beépített BIOS/F8.
FAT32 pendrive/partíción látja a filet és feltolod másodpercek alatt.Hiába 1600as modulok, az nem alapnak számít, hanem OCnak ;p
Ezt mutatja az is, hogy nem 1.5Vosak pl. Szóval az alap az 1333.
Visszaosztani meg lehet emelt FSBnél, erre való a DRAM Ratiod.
Persze valóban az optimális az, ha szinkronban dolgozik a RAM..
Csak ki kell tapasztalni, mi is kell ehhez, MCH fesz szinte biztos. -
törölt tag
válasz inf3rno #5346 üzenetére
A Témaindító cikkhez miért kéne időgép?
Tessék itt van:
[link. TEHÁT IDE KLIKKELJ!!!]A fórum legelső, vagyis a téma összefoglaló hsz. is elérhető!
Parancsolj:
[link. IDE KLIKKELJ A TÉMA ÖSSZEFOGLALÓHOZ!!!]Ha már egyszer nem megy valami, akkor esetleg kérdezz rá NORMÁLISAN, de ne csinálj magadból hülyét azzal, hogy okoskodni próbálsz...
Az meg, hogy annak is aki segíteni akar, pláne eme topik gazdája...hogy értsd, a cikk szerzője.... annak az embernek is beugatsz, mint egy okoskodó, kis hülye tizenéves, megint csakis téged minősít....Amúgy téged olvasva...inkább hagyd az egészet a fenébe, mert csak gányolsz. Vegyél egy PS4-et, a PC-t felejtsd is el inkább és mindenki boldogabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz inf3rno #5350 üzenetére
Már neharagudj,de 100× leírhatod a kis történeted,de akkor sincs igazad Nem kioktatásból írták,amit.Hanem azért mert kb 5 perc olvasás után lehet csak anyit kellett volna írnod a topicba,hogy köszönöm a cikket a szerzőnek,módosítottam a biost,és minden frankón megy A cikk szerzője is teljessen normális hangon csak enyit közölt,nem sértegetett.Szerintem mondj egy szorryt,mindenki lelkének jól esne.A tiedének is.Ez egy nagyon barátságos,és segítőkész kis topic.Nekem is anno sok bugyuta kérdésemre válaszoltak.Még akkor is amikor kettővel azelőtt lett megválaszolva ugyan az a kérdés.Azért mert felhívták nekem is pl erre a figyelmemet,nem hogy kardot rántottam volna,hanem megköszöntem az infót.Szépnapot XEON csapat
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
törölt tag
válasz inf3rno #5354 üzenetére
Nem akarod nagyon húzni, csak pont +20% -ot...normális fesz emelés, normális hűtés nélkül.
Mindezt egy odagányolt hűtővel.
-egyébként azt sem értem, hogyan sikerült a Thermaltake ISGC-300 hűtőt ráerőltetni 1150 foglalatra...
Te magad írtad:
"..A másik lapra át fogom vinni, mert csak a 775-öshöz való cucc tört el rajta, az 1150-eshez való gyakorlatilag új. Összességében bár tákolt, de szerintem ez a része is rendben van..."A vicc az, hogy a hűtőd 775, 1366, 1155, 1156, AM2, AM2+ és AM3 foglalatokra jó, 1150 -esre NEM.
De folytassuk azzal, hogy tákolt... nem, ez közel sincsen rendben.
Az OC meg E0 típusoknál okés, de még ott is lottózni kell, nemhogy C0 esetében.
Pláne egy gyengécske, öregecske XEON -t kínzol mindezzel.
Viszont amit fentebb olvastam, majd újra leírtál, azok alapján, inkább hagyd az egészet a fenébe...[ Szerkesztve ]
-
customer114
őstag
válasz inf3rno #5363 üzenetére
Nem egyenesen arányos az OC és a fogyasztás. Kicsi OC-nál jellemzően szinte elhanyagolható, nagyobb emelésnél pedig akár pár Hz emeléséhez járó plusz fesz. beállítás is drasztikus lehet. Azzal a procival szerintem nem fogsz tudni 100W fölé menni semmiképp.
Illetve én a 666os végűre nem hallgatnék a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
-
kenand
veterán
válasz inf3rno #5386 üzenetére
RAM ide-vagy oda throttling azért akkor van ha eléri a CPU a Tjmax értéket. És azt akkor éri el ha nem megfelelő a hűtés. (Xeonoknak alacsonyabb a Tjmax értéke, könnyebben eléri, mint a desktop CPU)
Egyébként húzás nélkül még a gyári gagyi hűtőnek is tudnia kellene Tjmax alatt tartani...ha megfelelően felfekszik..... Ha heatpipeos a hűtő, akkor fontos, hogy a heatpipe ne legyen sérült.
Egyszer nekem eladtak egy nagy hetapipe-os hűtést és semmit sem hűtött, akkor tűnt fel, hogy a házba beférjen az idétlen eladó lefűrészelte a hetpipe-ok tetejét így a gáz elszökött...[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz inf3rno #5379 üzenetére
Hát ha a lap emeli auton és mondjuk 108 fölé, akkor azt kéne várnod a 100-ra való fixálástól, hogy nem mennek tönkre a déli hídra kötött eszközeid, nem korrumpálódnak az adataid, esetleg nem hal meg rövidtávon a VGA meg ilyesmi.
High density ramokat egyébként az inteles chipsetek nem kezelnek, max a felét látják a modulnak, ha el is indul.
xeon forever: Mitől lenne audio driver hiba ? Utána keresve sima acccess violation kivétel. Kiválthatja bármi, processzor hiba, ram hiba, MCH hiba, vagy akár egy vírus is.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5382 üzenetére
MCH/RAM oldalon lesz a gond szerintem, a 4db modul okán. LinX konstans GFlopsokkal dolgozik pl.? p95 Blend is eldobja, ha ezzel van gond. MCH/NBnek 1 lépcső +feszt adj próbaképpen, ha a borda bírja, azt csekkold azért, lehet egy friss kenést kér azért, ha a korát is nézed, gyárilag is f0s a rózsaszín trutyi rajta többnyire.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5406 üzenetére
Ha nem érted, azon nem tudok ennél cicavirágosabban segíteni
Nem a RAMok opcióinál találod, hanem a Northbridge/MCH fesznél.
És nem, nem a RAMot kell szétszedni..az északi híd bordája a cél.
Ha nincs hőmérsékletgondja, nem kell piszkálni, ha tüzel, akkor de.
PCIe alapból biztosan nem mászik el amúgy..és most alapon vagy.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #5411 üzenetére
NB az a chip, ami a proci melletti nagy borda alatt lapul, annak az értéke amit látsz. Nem csavaros, körmös-rugós, leállítás után még melegen könnyen lejön..aztán levakarod ami rá van cuppanva és pasztával szépen újrakened, visszarakásnál figyelve, hogy egyszerre nyomd be a pöcköket, billenéstől kímélve a chip széleit/sarkait.
IGP használata esetén kavarhatna be, de neked nem kell piszkálnod. Fentebb tárgyalt NB/MCH feszültséget próbáld meg majd a hűtés rendberakása mellett.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz inf3rno #5429 üzenetére
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ez nagyon nagy részt memória hiba. Memtestet neki pár órát usb-ről bootolva. De ott írva van hogy driver is lehet, hibás hdd, hibás antivírus szoftver, hibás vram...A proci felépítése nem befolyásolhat semmit, gyakorlatilag két wolfdale összedrótozva FSB buszon ami majdnem ugyan az mintha kétprocesszoros rendszered lenne. Én használok kétprocis gépeket és nem okoz hibát játékok alatt.
Core2-nél divat volt a letiltogatott L2-es proci lásd Q8000 széria felezett L2-vel. Egyszerű marketing, a középkategóriára nagyobb igény van. Mai i7 vs i5-nél is pl 8mb/6mb L2 van.ES-be lehetnek bugok, simán benne lehet olyan ami miatt csinál hülyeségeket, főleg ha korai verzió akkor elképzelhető hogy használhatatlan bizonyos dolgokra.
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5431 üzenetére
Ennek okan irtam, h tapasztalat a windows HD audio drvr akad ossze vmvel. Origin eseteben is siman lehet mivel jatek kozben van shared system memory. A windows HD audio driver meg osszeakad a NVaudio drverrel. Es ami fontos, hogy mindezt a memoriaban hozza ossze, that ezert lehet ram\vgaram\mch\\hibas\virusos\\windows HD audio drv. Tulajdonkeppen korbe kell jarni ezeket a lehetosegeket.
Nalam legtobbszor fsb\ram rossz ertek volt a fizikai kivalto ok, ami miatt kiakadt audio drvr. Viszont a helyes ertekek visszaallitasa utan is csak egy rendszervisszaallitassal sikerult teljesen megszuntetni a hibat. Vagy reinstall a windows...
-
xeon forever
addikt
válasz inf3rno #5446 üzenetére
Valoszinu h memoria vezerlesi problema. Az a ddr3 1600 lesz a problema a 400 fsbnek. Valoszinu h a ramokat nem allitja be jol hozza. Az pedig hosszas munka kitesztelni mi kell neki. Emiatt dobja ki a NV hibat. Ami a HD audio drv vel utkozik valami cimen. Ha mar igy korbejartad a temat. Legkozelebb hagyj mindent default settingsen windows telepites elott, majd tuning elott csinalj egy manualis visszaallitasi pontot a windowsnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest