Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés A 2020-as hegyi-karabahi háború
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [andor80:] SZERENCSÉTLEN PÁNK 1.1 PATCH
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-08-22 22:06:57

LOGOUT.hu
motorhead
aktív tag

motorhead
aktív tag
Nem szószerint kell érteni. Adott Xeon konfig + VGA párosításra gondoltam. CPU-t én spec. Cinebench-el mérek.
..--OLDSCHOOL FOREVER--..

motorhead
aktív tag
Akkor szállj be. Lássuk mit tud egy ilyen konfig.
Ezt az uk Unigene tesztet meg nem ismerem annyira, de a regi kozte volt a leg cpufuggetlenebb 3d benchmarkoknak.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Wiipera
tag

VinoRosso
addikt

motorhead
aktív tag
Hoppá! VGA tuningal túlszárnyaltad az én 1050ti-os konfigom. De alapon is szépen teljesít a 670-es.

motorhead
aktív tag
Eszerint a teszt szerint (is) hangyányival lassabb a 960-as a 1050ti-től..

Alastair'
nagyúr
Viszont a 1060-as rendesen elpicsázza a 1050Ti-t.
Alister from Hell

motorhead
aktív tag
Ez soha nem is volt kérés. Az viszont annál inkább, hogy a xeon a 1050ti-vel szemben mit mutatna ha 1060-at tennénk mellé. Többen azt írták, a 1060 csak lóbálná a lábát, nem lenne gyorsabb mert a cpu nem tudná kihajtani. Szerintem ez hülyeség, de sajnos én nem tudom kipróbálni mert csak 1050ti-m van.
Mivel neked van 1060-ad, nagyon jó lenne ha tudnál csinálni egy tesztet a xeonos konfigodban ezzel a vga-val!
[ Szerkesztve ]

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Már megtette, ha jól rémlik, keress rá az 1060ra itt. Fel se boostolt a kari rendesen, annyira limites volt..nem hiába írtam amit. Lehet hülyeségnek titulálni, de meg is lehet érteni, van egy határa az architektúrának..

xeon forever
őstag
??? Na de mi miatt ???
Marmint megerteni csak azt lehet amit elmagyaraznak.
Cache sok van procinak.
Orajelben 3,2-4,0 GHz tuning van.
Szoval valami utasitas keszlet hianyzik, vagy a memoria savszelessege alacsony?
Fsb limitalja esetleg a procit?
[ Szerkesztve ]
MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ ://www.passmark.com/baselines/V9/images/126668301354.png

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Architektúra, írtam. IPC gyenge, nem minden az órajel/cache.

motorhead
aktív tag
Adott ez a tesztprogram. Teljes egészében VGA függő, fentebb írtátok. Akkor itt mi a helyzet ha 1060-at pattintok a xeon mellé??

VinoRosso
addikt
Szerintem ehhez a progihoz elég lenne egy 775ös Xeon is az 1060 mellé, de ez nem játék. Egy játék sokkal többet szív le a CPUból. Ha játékot akarsz szimulálni, indíts el a Uniginnel párhuzamosan valamit ami terheli a procit mind a 4 magon. PL Aida CPU Stressz teszt ami még annyira nem erős.

motorhead
aktív tag
Mondjuk van benne game mód, tök jól el lehet vele szórakozni. Persze nincs ezer más dolog amit számolni kell csak a mozgást, meg ha tárgyakat emelsz fel és eldobod, a fizikát. Bár nagyon szép ez a grafika szerintem.

xeon forever
őstag
😈 ez szep volt.
MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ ://www.passmark.com/baselines/V9/images/126668301354.png
Ez a teszt abszolút nem cpu függő 5099 pont jött ki nekem Gtx960 4GB-al és egy alap Pentium procival
Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!
Ma úgyis visszakerül a 1150-es konfig 24/7-re, lefuttatom E5450-el aztán 4790K-val is HD5870 vga-val.
Meglátjuk, lesz-e értelmezhető különbség.
Az UD3P-be aztán bekerül az új szerzemény az X5460 és indul a móka !

Alastair'
nagyúr
Oksa fogom szállítani a xeon + 1060 tesztet jövőhèten, mert hètvègèn a fiam nyüstöli az i5-ös gèpet.
Az i5-ös mèrès egy alapnak jó lesz, megnèzzük ahhoz kèpest mit alkot a xeon, 1060 páros ebben a tesztben.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
SuperPi esetleg nem jobb a nyers cpu erő mérésére?
Mindent tudok a rákászszakmáról...

Alastair'
nagyúr
Az sajnálatos tèny, hogy amikor próbáltam a 1060-at a xeonnal, akkor raktam mellè először a 2x4 giga 1600-as ramot is, ès szivatott a tuning. Muszály volt a cpu-t alap órajelen futtatni, ami elèg kevès volt neki. Azóta rájöttem, hogy a ramokat, hogy kell beállítani, ès ebben a vga limites tesztben nem kizárt, hogy elèg lesz a xeon 400x8-on a 1060-nak. De majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell

motorhead
aktív tag
Spi 1 szálas teszt. Cpu és ram érzékeny. Az egyik "legramosabb" benchmark.
Cinebench, Geekbench jó teszt cpu erőt monitorozni. Mindkettő tökéletesen profitál több szálnál és picit a memoria teljesítményre is súlyoznak.

Alastair'
nagyúr
Egyèbbkènt elèg sok játèk támogatja már az avx-et. Ezekben egy mezei sandy i3 is jobb lehet mint egy húzott xeon. Saját szememmel láttam, hogy az i5 2400 nyaralgat 40-50 százalèkon, míg a xeon erölködik 85-90%-on. Szóval nem minden az órajel. A sandy i5-ök nagyon ki lettek találva annó, nem hiába jók a mai napig is.
Alister from Hell

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
OCval sem lenne sokkal jobb..egy GTX480 mellett is tapasztaltam procilimitet GTA5ben, ami 3.8Gn szűnt csak meg, ahhoz képest meg az 1060 űrtechnika..
Amúgy 3.4GHzes E5440/2130/2500 eredményeket tudok mutatni, de szerintem sejtitek az eredményt..CB11.5/15 alatt i3-Xeon-i5 a sorrend, BF4/GTA5ben már a Xeon került a sor végére, bár mentségére szóljon, minFPSben jobb volt az i3nál..az i5 meg egész más szint, vajsima vele, ami a többivel darabos. IPC jelentős előnye van a Sandynak. Persze ma már ez sem nagy szám, de azért kitolja a VGAk sorát, ami bevállalható.
Aventyr
Ez még mindig beteg
[ Szerkesztve ]

CJ4567
veterán
3 játékról tudok ami AVX-et támogat, az a Dirt Showdown, és Grid 2, Grid Showdown.. Google se segített többet találni.
[ Szerkesztve ]

Alastair'
nagyúr
Kb. Az összes Codemasters játèk a Grid2 óta, amikkel nagyrèszt játszok.
Tuti van több is.
Alister from Hell

Alastair'
nagyúr
Egy kis vga tuninggal 4135 pontot kaptam, az Asus Top kártyákat nem nagyon lehet már húzni, eleve elèg rendes gyári tuninggal mennek.
Alister from Hell
Letoltam a tesztet mindkét platformon. A képmentésen gyönyörűen nem látszódik a benchmark ablak.
Így csak bemondásra tolom, de pont ugyan annyi pontot adott 720p-nél. Nincs az 5870-esnél erősebb vgam úgyhogy részemről ez kifújt itt.

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
LinXstabil?
Szégyenteljes.

VinoRosso
addikt
OMG
egy CPU Queent meg egy FPU Julia-t tolhatnál vele

xeon forever
őstag
👌 wild...

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Asszép'! Mivel hűtöd?
Ok, tolok majd. Most felfuggesztettem kicsit a dolgot, de majd folytatom. 10 mp-nel hosszabb terhelesnel kemenyen emelkedik a hofok. Nem viccel !
Kompresszorral, de hosszabb terhelesnel elszabadul a pokol. Van tdp gazdagon.

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Nem csoda..VID mennyi? Ezt már megérné locsolni
1.23 a vid. Nagyon jo proci. Olyan szepen skalaz, hogy hihetetlen. Szep linearis, vtt-t se ker, tetszik !

Wiipera
tag
Tyűha Nagyon szép eredmény, gratulálok

g@norbert
aktív tag
Gratula! Ez bizony szép! Az aida64-es eredményekre én is kívàncsi vagyok.Mennyi a hőfokkülönbség a folyamatos terhelésnél?
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
Nice
Milyen deszkában?
Mindent tudok a rákászszakmáról...

VinoRosso
addikt
Az FPU Julia nem futott le ? Engem az érdekelne első sorban a játékok miatt . Mondjuk a CPU Queen is brutális eredmény ettől a procitól, alig marad el a 2600-tól.

CJ4567
veterán
Szép eredmények!
Viszont az újabb AIDA verziókkal ezek nem összehasonlíthatóak
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- iPhone XS MAX 256 GB Space Gray* Független**Makulátlan***Ajándékok
- Új iPhone 11 Pro 64Gb Gold
- Lenovo Yoga 720 15IKB, 15" 4k 3840x2160, i7-7700HQ 3.5GHz, 16GB RAM, 500GB SSD hibátlan új állapot
- 2020 CTO MacBook Pro 13" Apple M1 chip/16GB/512GB Touch Bar és Touch ID (Silver)
- Eladó Aerocool Xpredator gépház