Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c64fanhun
tag
Hát sajnos ebből nem lesz semmi, úgy szereztem, de nem ad képet.
Pedig ramom votl hozzá 2gb, hdd-t elég olcsón szerezte volna bele és vagy kis "linuxozós" gépnek, vagy kisebb nasnak használtam volna, mert nem fogyaszt semmit, de így kuka... -
c64fanhun
tag
Nem tudom, lehet kicsit off topic, de szert tettem egy Asus eee box b202-re.
Atom n270 processzor, 2gb ddr2 ra, 4 usb 2, sata, wifi, ethernet, szóval ilyen 10 éves mini pc.
Mit gondoltok neki értelmes használatra? Mennyire lehetne htpc-nek használni, vagy esetleg retrozni kéne vele, torrent szervernek?
Egyenlőre még tesztelni nem tudom, kéne hozzá ágy átalakító (csak dvi van rajt), meg egy normális táp.
Köszi a válaszokat!
-
c64fanhun
tag
Valószínűleg az original raspberry még sem lesz. Esetleg egy model b+-on gondolkodtam, bár abban is csak fél giga a ram, mennyire jó az?
Illetve milyen alternatívákat tudnátok mondani jó áron, és honnan? Nézegettem az orange meg a banana pi-t.
Azért egy giga ram gondolom nem árt. -
c64fanhun
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Lenne 2 kérdésem.
Raspberry 1 model b-re milyen op. Rendszerek elérhetőek?:)
Illetve azt tudom, hogy egy sima usb hubot nem igen hajt meg, forrasztok neki tápot, 1 vagy 2 A kéne neki? 4 portos hub. -
c64fanhun
tag
Igazából ez egy ötlet, mert találtam egyet ilyesmi áron. Újabbat szeretnék, de ennél nagyobb összeget sajnos nem tudok rászánni. Még nem volt dolgom ilyennel, csak arduinoval, viszont ez a mini pc dolog jobban vonz

Meg retrot szeretem, valóban lehet rákerül egy c64 emulátor. Van nekem is eredeti gépen, de működik, nincs szívem szét szedni, pedig néztem, hogy egészjó kis retro masina rakható bele. -
c64fanhun
tag
Sziasztok, új vagyok itt!
A legelső raspberryt 3-4 ezerért, max 5-ért megérné megvenni? Illetve ha nem, akkor a model b+-t 5 ezerért?
Alapvetően egy gyengusz kis retro gépet raknék össze.Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DOOM - The Dark Ages
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD 5 3600/GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB SSD konfig eladó sok-sok garival
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Amber Yellow 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia - Villám akció 12.15-ig!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

wassermann