- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #13979 üzenetére
A számla amit kaptam (akitől én vettem elküldte a pivel) egy valós cégé, nem biztos, hogy átvertek. Lehet szimplán csak nem elérhető egy ideje az ember (ebben bízom). Küldtem neki egy emailt és még próbálom hívogatni, remélem még a héten sikerül kapcsolatba lépni vele.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #13979 üzenetére
Hát szerintem is csak a rendőrség maradt, de nem biztos, hogy foglalkoznak veled. Van valami értékhatár csalásnál, ami ha jól tudom régen 50.000 volt, de azóta még feljebb emelték. Azért egy próbát megér, hátha kinyomozzák, hogy ki szívatott meg.
-
plus44
veterán
válasz
Kicsirics77 #13965 üzenetére
Én meg elég kezdetleges információkkal rendelkezem róla, lényegében az ngyenes win 10 óta szemezek vele, nem tudom mennyi értelme van egyáltalán rá egy win 10, ha nem nagyon futnak rajta programok. Más kérdés, hogy nekem a word/böngésző/médialejátszón kívül semmi más nem kellene. (hogy a csúnya torrentezésről ne is beszéljünk...
)
szerk: azért mondom, még ismerkedem a cuccal, hogy meddig ér a keze.
-
plus44
veterán
válasz
Kicsirics77 #13963 üzenetére
Persze hálózaton mindenképp, máshogy azt hiszem nem is megy, de azért netezni sem ártana rajta, így akkor valószínűleg másfelé kell nézelődnöm, pedig egészen szimpatikus ez a kis eszköz.
-
Flowtation
őstag
válasz
Kicsirics77 #13825 üzenetére
Ok, csak ez eddig is igy volt...
-
Horvi
őstag
válasz
Kicsirics77 #13283 üzenetére
Kösz a választ neked is. Pedig reménykedtem. Akkor úgy látszik marad a kábel.
-
bobsurf
őstag
válasz
Kicsirics77 #13076 üzenetére
Először is Köszönöm a választ !
És akkor azt a nagyszerű kérdést tenném fel, hogy melyik oldalon kéne ezt állítanom (mind2/3-n? NAS/Router/KODI), illetve ez miben tudna segíteni?
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #13055 üzenetére
Valami szerver gond lehetett. Most már megy.
-
bucihost
senior tag
válasz
Kicsirics77 #13055 üzenetére
jó kérdés...
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #13024 üzenetére
Miért is? Az Openelec sokkal inkább Kodira kihegyezett, ezáltal gyorsabb is.
Amit én futva olvastam: [link] -
wassermann
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #12970 üzenetére
Igen, egy kellőképp vastag - kis ellenállású - összekötő vezeték is segít legtöbbször.
A feljebb mutatott kondenzátoros megoldás, pont a hirtelen áramfelvételek, vacak kábel okozta feszültségesését kompenzálja a PI-oldalán.
-
válasz
Kicsirics77 #12943 üzenetére
Nagyon remélem. Egyébként nem nagy ördöngősség. Csak át kell írni mondjuk gcc editorral a fájlokban a pi gpioit a pi2ére. Valahogy el kéne érni a fejlesztőt, mert nem érek rá moddolni a kódot. De hátha vkinek a fórumban van rá ideje, azt rám gondol.
-
válasz
Kicsirics77 #12941 üzenetére
Szia!
Nekem sem ment rasppi2-n. (Jó lenne ha menne rajta...) De a sima 512-es ramossal ment. Leszedtem a linkelt oldalról a modult, kicsomagoltam az asztalon egy mappába, nyitottam egy terminált, azt beírtam, h sudo ./pifm sound.wav . Azt utána végigtapogattam a pineket a pi-n és amikor a helyes pin-t megfogtam megszólalt a rádió. Aztán egy csiptetős kábelt raktam arra a pinre és woilá!
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #10341 üzenetére
Szia!
Megy az raspbmc image-val is. Én soha nem használtam a noobs képet, mindig a raspbmc-t dd-zem linux alól a kártyára.
-
Totis
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #10263 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Totis
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #10260 üzenetére
Egyenlőre még azon töröm a fejem, hogy az A+ elég lesz nekem.
-
válasz
Kicsirics77 #10186 üzenetére
Én a fantáziadús Radio nevű addont használom, mivel ezt találtam. (Zöld négyzetszerű logója van.)
A gondom csupán annyi vele, hogy egy csomó adót nem listáz ki, így pl. nem találom rajta a Cinemusicot.
Tudtok erre megoldást? Esetleg egy másik program, vagy megvariálni a Radiot? Sajnos nem ismerem a webrádiós rendszert, ezért lep meg, hogy egyes programok más adókat hoznak be.Köszönettel: MaCS
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #9941 üzenetére
Nekem a kezdetek óta (még egy 256 MB-os B-vel kezdtem) egy 1,2A-es Nokia töltőről megy hibátlanul a rendszer. Igaz, NAS-ról játszok le filmeket, csak 1-wire szenzorok vannak rajta. Illetve USB-n néha egy Logitech K400.
-
zzola
titán
válasz
Kicsirics77 #9943 üzenetére
Hát nem tudom. Nálam oelec-el szaggatott nagyon.
-
zzola
titán
válasz
Kicsirics77 #9941 üzenetére
2A-es van, raspbmc-vel használom. Mobil töltővel be-be lassult a film, az új táppel pedig tökéletesen működik! Mondjuk nekem használaton kívül vannak a USB portok.
(#9940) rolio1
Én azért vettem B+-t, mert ehhez ingyen volt a ház!
-
bambano
titán
válasz
Kicsirics77 #9785 üzenetére
grep MHz /proc/cpuinfo
cpu MHz : 1596.000
cpu MHz : 1596.000
cpu MHz : 1596.000ez az asztali pc-m. hiába tuningolnám az égbe, ha nincs terhelés, akkor visszaveszi az órajelet. gondolom, a málna is. (most kipróbálni nem tudom, éppen szétborítottam a saját málnámat és új dobozt fúrok-faragok neki).
ilyenkor azt, hogy mennyi lenne a proci csúcssebessége, úgy lehet megnézni, hogy megterheled, ettől felviszi az órajelét, és akkor látod, hogy mire jutottál a config.txt tuninggal. egy ilyen terhelési lehetőség, amit a másik világban superpi-nek hívnak, ha számológéppel megzavarod a procit. a bc, binary calculator egy alap linuxos program, tetszőleges pontossággal számol. feltelepíted, beírod neki, hogy:
echo 'scale=4000; e(1)' | bc -l
ettől garantáltan fel fogja húzni az órajelet, és akkor másik terminálon megnézed.
ha a málna procija az órajeltekergetés kérdésében más, mint a desktopom, akkor bocs.
-
bambano
titán
válasz
Kicsirics77 #9777 üzenetére
terheld meg a procot, mielőtt ki akarod olvasni.
mondjuk rakj fel egy bc-t, és számoltasd ki vele az e-t 5000 jegyre. -
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #9781 üzenetére
Szia!
Nézd meg ezen parancsok kimenetét:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freqEzek sorrendben:
- governor (a "vezérlő")
- minimum frekvencia
- maximum frekvencia
- aktuális frekvenciaMi a /boot/config.txt tartalma nálad (legalábbis raspbmc alatt a /boot-ba csatolja az első partíicót)?
-
stopperos
senior tag
válasz
Kicsirics77 #9779 üzenetére
Rakd fel a cpufrequtils csomagot és a cpufreq-info paranccsal meg tudod nézni, hogy vált e. (pl raspbian-nál)
-
válasz
Kicsirics77 #9777 üzenetére
Nem hiszem. Nézd át még egyszer a leírást, ami alapján csinálod, nem maradt-e ki valamelyik lépés.
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #9771 üzenetére
emeli az, csak nem irja ki rendesen a rendszer. SSH alatt ha megnézed ott jól irja asszem.
-
válasz
Kicsirics77 #9769 üzenetére
Mert GPU-ból játsza a HD filmet, nem CPU-ból. Tehát nincs szüksége plusz órajelre a videó lejátszásához.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kicsirics77 #9687 üzenetére
WD Red van egy dokkoló állomásba téve, így a tápot a dokkolón keresztül kapja. Ha jól emlékszem ext3-ra, vagy ext4-re formáztam. NTFS-es jobban megdolgoztatja. Mind a kettő gond lehet, de külső tápot szerintem érdemes más nem egy tápos usb elosztóval. Ha nincs, akkor ext3,4 kipróbálása ingyen van.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kicsirics77 #9685 üzenetére
Én sima B-t használok torrentre és 720p filmek nézésére, eddig nem volt gond vele, kivéve, ha másoltam is a winyórol hálózaton keresztül, akkor akadozott a film.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged