- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
válasz
moli.hu #8482 üzenetére
Igen, ha 0-24 ben pörgeted 100%-on, talán, de szerintem annyi sem. Idle alatt, ahogy olvasgattam 200mAh körül van, ofc attól is függ mit kötsz rá, de a 800mAh az nekem nagyon erős túlzás. De, ha 400al számolok, az éves szinten akkor is ~800Ft. Ehhez akkor számoljuk hozzá, hogy bootolás és lekapcsolás során biztosan többet fogyaszt a pi, így imho nagyon-nagyon kevés indok marad amellett, hogy energiatakarékossági okoból kapcsolgatva legyen. Nyílván heti kevés használat esetén azt mondom ok, de egy tv hátuljára kötve éves szinten sem leszel az 1700 forintos megtakarítás közelében sem.
Ha kiszámolod az időráfordítást arra, hogy megcsináld a pi szabályszerű indításának/leállításának automatizálását+ anyagköltséget, akkor biztos vagyok benne, hogy minimum jópár év alatt megtérülő "megtakarításról" beszélhetünk csak.De javítsatok ki, ha valakinek más számai vannak, én csak olvasgatni tudok még
Üdv.: steveetm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diabetes - Cukorbetegség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest