Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y

veterán

válasz Jim-Y #7222 üzenetére

Estét!

Megjött az új SD, először megijedtem, mert a legújabb Raspbian image az új kártyával sem akart indulni, már kezdtem azt hinni, hogy kukázni kell a Pi-t, de azért még kipróbáltam az eggyel korábbi, decemberi imaget is, és azzal bebootolt, úgyhogy most 'öröm, bódottá' :)

Lenne kérdésem is. Szeretném, ha a hálózatomban lévő másik gépekről, hostnév alapján is el tudnám érni. Jelenleg csak ip alapján tudom. Ehhez mit kéne beállítanom? Két tippem van, az egyik, hogy a router mindig ugyanazt az ip-t ossza neki. Bár szerintem ez magától beállítódott. A másik, hogy a másik gépemen fel kéne derítenem a hálózatot, és valahova el kéne mentenem, hogy a raspberrypi host a x.x.x.x ip-hez tartozik.

Üdv, és köszi Jim

mod: ja igen, és még egy dolog. UPC-s vagyok, és szeretném kívülről majd elérni a pi-t. Később majd kétféleképp, a router beállításaiban már port forwardoltam a 80-as portot a pi-re, majd még megteszem ezt az ssh-val is. De honnan tudom megnézni, hogy a hálózatomnak mi a külső elérési ip-je? Tudom-tudom, ha dinamikusan kapom az ip-t akkor csesz***tem, de régen is működött a dolog, úgyhogy biztos megint fog, csak közben lehet megváltozott az IP :/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés