Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: Idővándor
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Jobban mondva, RPi és rs485 kapcsán találtam egy ilyet [link], [link], de annyira nem vonz, hogy most figyelgessem, biztosan elküldött már mindent, és kézzel állítgassam a kommunikáció irányát - a megfelelő pillanatban.
Talán ez a középre berakott arduino lesz majd, ami akkor RPi felé i2c, a többi/másik arduino felé rs485, no meg ugye egyből erre is lehet kötni szenzorokat.
Lehet picit erősnek tűnik egy arduinot ilyen "összekötőnek" használni, szerintem nem az, ha cserébe egy moduláris és egyszerűen bővíthető rendszert kapok, árban sem vészes (~1k, elég egy minimál konfig), és ha konvertereket kéne használni, az sem lenne szebb szerintem.De szívesen meghallgatok mást is, csak már végső ötletként ez jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 12400F , RTX 2060 , 16GB RAM , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Lenovo ideacentre Gaming 5 Limited
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Gamer PC - i5 9600k, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest