Hirdetés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Nem igazán foglalkoztam még ezekkel, így konkrét megoldást nem tudok adni, csak láttam, hogy van RF modul arduinohoz. Meg van igen wifi is, de csak pár szám érték átküldésére nem igazán kell - persze kérdés, melyik egyszerűbb / olcsóbb / kisebb fogyasztású.
Ez a microserver lényegében egy teljes értékű PC, nem? Én akkor erről oldanám meg a fájlmegosztást. Esetleg erre is lehet kötni egy arduinót, és akkor a kettő kommunikál egymással rádión, itt meg usb-n mented PC-re a sorosport adatait. Soros portról olvasni meg persze lehet linux alatt is, nem is feltétlenül kell a saját fejlesztőkörnyezete, csak a driver, de elvileg az is van. De ha tudod wifin küldeni az adatokat akkor persze még ez sem kell, csak én azt nehezebbnek gondolnám, de mondom, nem néztem még, lehet nem nagy gond.
Raspberry szerintem sem a fájlmegosztáshoz, sem a kihelyezett szenzorhoz nem ideális választás, egyikhez kevés, másikhoz sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Whisky topik
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Interactive Brokers társalgó
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- I7-8700-RTX 4060, csere érdekel.
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- Eladó gamer PC
- ASUS ROG STRIX RTX 3060 gamer PC i5-11600K, 1TB NVMe, dobozokkal
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann