- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Tegnap megérkezett az én RPi-m is
Egyelőre amik tervben vannak:
- mem kártya beszerzése, 8gb class10 van tervben, azon belül talán Transcend vagy Adata lesz a befutó. [link], [link] Vagy mást javasoltok inkább? Transcendnél az UHS-I típusú kártyákkal sincs gond? Amúgy ez alapján próbáltam keresni: [link] 3.5-4.5k körül lesz.
- itthon semmi hdmi-s cucc, szóval szerzek egy hdmi-dvi átalakítót, gondolom a legtöbb kábel megteszi, egy ezres körül van.
- nem lenne rossz egy hdmi-vga konverter is, mert amim van régi monitor, azon csak vga csati van. Azt látom, hogy mindenképp valamilyen aktív, digitális-analóg konverter kell, nem elég egy kábel / sima átalakítók. Ezekből is olvastam, hogy érdemes inkább olyat venni / készíteni, amin van külön tápellátás, mert az RPi talán 50mA-ra lett tervezve, 200-at le tud még adni ilyen irányban, de ezeknek néha több kell, és az nem túl szerencsés. [link] [link]
De egyelőre kölcsön tudok venni egy dvi-os monitort, a későbbiekben pedig nem tudom, kell-e nekem megjelenítő, vagy elég lesz távolról elérni, szóval ezt egyelőre ennyiben hagytam. eBayről a legolcsóbbak vannak $10 alatt, szóval lehet 2k-ból megúszható, de majd még ránézek, itt is, melyek támogatottak.- usb portok, tápellátás: szerintem rendelek majd valamilyen usb hubot, erre fogom kötni a tápot, és innen az egyik tetszőleges portból küldöm a tápot az RPi micro USB-re, ahol az RPi a HUB-ra csatlakozik, ott meg csak adatkapcsolat lesz. eBay-en láttam is pl. ezt [link], ami azért tetszene, mert a portok külön kapcsolhatók, illetve, hogy az elosztón van DC aljzat - noha adaptert nem adnak hozzá, de az tudok szerezni. Csak épp nem tudom, támogatott-e a cucc: [link] De egy ezrest megérhet így is, aztán kísérletezek vele. Jó kérdés, hogy a portokon le tud-e adni 500mA-nél többet, hogy meghajtsa a Pi-t. De ha nem, akkor legfeljebb az adapterről lekötök neki egy külön ágat, és akkor nem korlátoz a hub.
- oprendszer talán legújabb raspbian. Mondjuk majd szeretném kipróbálni médiapc-ként is, szóval lehet raspbmc vagy openelec is sorra kerül. De még nem néztem utánuk komolyabban.
- kell majd némi kábel, usb / dc csatlakozó, forrasztási segédanyagok, stb.
- valami ház az RPi-nek egyelőre hajtogatok neki papírból sablon alapján
[link]
Talán elkezdem összeírni majd az árakat is, mert jól néz ki, hogy külön semmi sem túl drága, de egyben azért lehet sok lesz a végén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged