Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Háznak ezt javaslom.
Nagyon szép, igényes kivitelezés. A csavaros robosztusabb, strapásabb. -
azbest
félisten
Olyan adata kártyát használtam/használok, hozta az elvárt szintet. Rengeteget írtam már rájuk kísérletezés közben az utóbbi másfél évben. Az egyiknek már egy pici le is tört a sarkából a sok ki-be rakosgatástól, de azért még elmegy. Simán megérték a kb 1600 forintos árukat.
Arra figyelj, hogy a rev2-es pi-k tuning mellett hajlamosak összekuszálni a fájlrendszert a kártyán, szóval ha nem muszáj, akkor ne tuningolj és akkor kevesebb ősz hajszálad lesz (na meg persze időnként klónozd le a kártyát image-be, hogy baj esetén ne nulláról kelljen újrakonfigolni a rendszered).
-
harry
veterán
Illetve még felmerült bennem, hogy legyen microSD, és hátha idővel ráveszem magam egy low profile adapterre, de 2k alatt nem kapni, nekem meg annyit nem ér (normál van). Nem tudom, jobb-e a microSD-s kínálat, de talán +1 hibalehetőség az adapter miatt, és ha nem lowprofile, nem is nyertem vele semmit.
Ja amúgy pár szóban a célokról még: fogalmam sincs
egyelőre kísérletezés, játék, ismerkedés a minipc, mikrokontrollerek világában, kapcsolók, szenzorok működése, ilyesmik. Alapvetően nem áll nagyon messze tőlem a téma, és távolról foglalkoztam már hasonlókkal (no meg linuxszal, programozással is), de ilyen közelről még nem piszkáltam, szóval meglátjuk mit sikerül összehozni, kezdésnek szerintem jó lesz az RPi, aztán majd alakul.
A nagyon végső cél egy repülő robot, ami sört tud hozni a hűtőből, de az talán odébb van
Egyelőre örülök, ha egy marék led világít majd.
Most lettem figyelmes erre a tegnap megjelent logoutos Arduino cikkra, esetleg többeket érdekelhet
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Építő/felújító topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Battlefield 6
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - i7 10700K, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Eladó Apple iMac 16.2 21,5": Core i5 4-core 3,1GHz, 16GB RAM
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Zotac Mini GAMER PC! i7-10700 / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest