- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Háznak ezt javaslom.
Nagyon szép, igényes kivitelezés. A csavaros robosztusabb, strapásabb. -
azbest
félisten
Olyan adata kártyát használtam/használok, hozta az elvárt szintet. Rengeteget írtam már rájuk kísérletezés közben az utóbbi másfél évben. Az egyiknek már egy pici le is tört a sarkából a sok ki-be rakosgatástól, de azért még elmegy. Simán megérték a kb 1600 forintos árukat.
Arra figyelj, hogy a rev2-es pi-k tuning mellett hajlamosak összekuszálni a fájlrendszert a kártyán, szóval ha nem muszáj, akkor ne tuningolj és akkor kevesebb ősz hajszálad lesz (na meg persze időnként klónozd le a kártyát image-be, hogy baj esetén ne nulláról kelljen újrakonfigolni a rendszered).
-
harry
veterán
Illetve még felmerült bennem, hogy legyen microSD, és hátha idővel ráveszem magam egy low profile adapterre, de 2k alatt nem kapni, nekem meg annyit nem ér (normál van). Nem tudom, jobb-e a microSD-s kínálat, de talán +1 hibalehetőség az adapter miatt, és ha nem lowprofile, nem is nyertem vele semmit.
Ja amúgy pár szóban a célokról még: fogalmam sincs
egyelőre kísérletezés, játék, ismerkedés a minipc, mikrokontrollerek világában, kapcsolók, szenzorok működése, ilyesmik. Alapvetően nem áll nagyon messze tőlem a téma, és távolról foglalkoztam már hasonlókkal (no meg linuxszal, programozással is), de ilyen közelről még nem piszkáltam, szóval meglátjuk mit sikerül összehozni, kezdésnek szerintem jó lesz az RPi, aztán majd alakul.
A nagyon végső cél egy repülő robot, ami sört tud hozni a hűtőből, de az talán odébb van
Egyelőre örülök, ha egy marék led világít majd.
Most lettem figyelmes erre a tegnap megjelent logoutos Arduino cikkra, esetleg többeket érdekelhet
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Robotporszívók
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1 humoros
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged