Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte
    addikt

igen, erre jöttem én is rá - hogy semmi olyat, ami nekem most szükséges lenne. Tulképpen egy külső ssd usb csatolóval (még külső ssd ház sem kell) elég a helyi backuphoz, ehhez semmi szükség egy erre a feladatra kb atomerőmű RPi-re. A nagyobbik fiam is lebeszélt róla, azt mondja a Pi egy mikrokontroller, semmi szükség erre egy szimpla rendszeres backuphoz. (közben megtaláltam a duplicati backup appot, igaz webes alapú, de állítólag tudja azt amit én akarok)

...a Pi egy mikrokontroller, semmi szükség erre egy szimpla rendszeres backuphoz.

A Pi NEM mikrokontroller, hanem egykártyás számítógép (Single Board Computer = SBC) Abban igaza volt, hogy van Raspberry gyártmányú mikrokontroller, de a kettő NEM ugyanaz.
    Egy hálózati eszközzel attól lennél előrébb, egy USB-s külső drive-hoz képest, hogy nem kell minden alkalommal fizikailag csatlakoztatni a géphez. Így nem marad ki a mentés - pl. mert épp "nem érsz rá" = nincs kedved foglalkozni vele - ami addig nem probléma, amíg épp nem lenne rá szükséged.

Új hozzászólás Aktív témák