Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

támogató

válasz cigam #48757 üzenetére

Nem tudok jobb szakmai érvet, mint hogy GitHub Copilotot használok már majdnem egy éve, napi szinten, a pénzkereső munkámhoz (Informatikus vagyok, a senior fullstack fajta, egy nagy /értsd: kb 2ezer fős) szoftverfejlesztő cégnél, ipari területetn, leginkább prototipizálással foglalkozom). Kb augusztus óta nem találkoztam hallucinációval. Amiben született ezalatt "kód": C#, Python, Terraform, _gitlab_ci.yml, dockerfile, docker-compose, bash scriptek és MATLAB.
    A hobbi dolgokhoz (kb mindenhez, nem csak IT témákban) pedig előfizetéses ChatGPT-t. Jelenleg 5.2-nél tart.
    Ha nem tudsz rájönni, hogy mire jó, akkor tényleg nem neked való, de akkor készülj fel rá, hogy NAGYON rövid időn belül nagy bajban leszel, és ezt érdemes nagyon komolyan venni.
    Ugyanis tetszik vagy nem tetszik, a prgramozásra ill. IT-s fejlesztésekre kiélezett LLM-ek (ld. GitHub Copilot) teljesen újradefiniálják a szfrverfejlesztési paradigmát, értelmét vesztik a "Java-programozó", "C++-programozó", stb. kategóriák, és előtérbe kerül a prompt engineering. Komolyabb jhelkyeken már a promptok kerülnek a version management rendszerekbe, egyelőre a kód mellé, de hamarosan a kód helyett...
    Nekem egyébként hányingerem van az AI-hype-tól, mert nem, az LLM nem intelligencia, csak a jó öreg machine learningre épített nagyon fejlett algoritmus(halmaz), de a hasznosságát és a hatékonyságát nehéz lesz megkerülni a szakmában. Nagyon nehéz lesz. Vagy felülsz a hullámra, vagy elmerülsz. És ez MOST tényleg nem vicc.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés