Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
Köszönöm a válaszod!
A boot pendrive-val kapcsolatban én is erre gondoltam, csak nem láttam így leírva sehol és hozzáértőtől szerettem volna hallani.
Háromféle egeret próbáltam HP vezeték nélküli, valamint Lenovo és Logitech sima usb-s. Mindegyik mezei, olcsó, irodai használatra szánt egerntyű, semmi extra.
Az a helyzet, hogy már R Pi OS alatt is ezt csinálta, meg Debian 12 alatt is. A Debiannak és Kalinak próbáltam a 32 bites és 64 bites verzióját is. Borzasztó lassan írja ki az image-ket az SD kártyára, már nincs kedvem ezzel tovább variálni.
Egyébként sima X11 - xfce van rajta.Több tutorialt próbáltam, de nagyjából mind ugyanazt írta/mondta. Google-ben rákerestem a f"How to install {oprencernev} on Raspberry Pi" kifejezésre és végigmentem vagy 10-en, ami jött.
Ha sikerült volna pendrive-ról elindítani, akkor lényegében pendrive-ról futott volna?
Azt is próbáltam, hogy kivettem az SD kártyát, de akkor egyáltalán nem boot-olt sehonnan sem, hiába volt bedugva a pendrive.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, I5-6500, 8GB DDR4, 240GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia ( olvasd végig)
- SK Hynix 64 GB DDR4-2400T 2 x 32 GB (HMA84GR7MFR4N-UH) Szerver memória
- MacOS 14, Win11, Asus Hero Z790, Intel 13900K, 64GB RAM, Asus RX 6950 XT, 4TB WD SN850X
- Rtx 2080Ti/ Ryzen 5 4600G/ 16GB G.Skill/ 1TB M2/ Win11/ Garancia
- Raspberry Pi 5 8 GB + Argon One V3 ház + 512GB SSD + Gyári adapter ELKELT, szállítás alatt!
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann